Отговори
# 645
Колкотото и да се ядосвате, много хора ще имат различен подход към духовността и към Бога, различен от сектанство и догматизъм!  bouquet

Абе, Миги, да не би Дийп да се е клонирал, да се е рамразил или просто си е сменил интернет доставчика!?
Типичен пример, как се чете Библията понякога.
На този принцип работят и повечето секти.... Thinking
Има едно определение на това явление - 'Както  дяволът чете Евангелието' - а именно, както му изнася.

Обикновен, не знам дали г-н wandering има нещо общо с Дийп (дълбоко замразен акаунт, който симпатизираше на една тъмна библейска личност), но ми прави впечатление, че името му, което означава "скитащ, странстващ" пасва много на характера на същия библейски герой -

"И Господ рече на Сатана: От где идеш? А Сатана в отговор на Господа рече: От обикаляне земята и от ходене насам натам по нея."
Иов 1:7

В смисъл раздвоена съм, защото на едно място в Библията срещнах цитат,че няма всички да бъдат съдени, а иначе се казва, че Исус ще слезне да ни съди? Thinking  Не разбирам това наистина, моля да ми го разясните, много  искам да го разбера.

Йоан 5.24

Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в ж
ивота.

Куку руку, доколкото съм запознат думата, която е използвана (поне в единия случай) е същата, която се използва, за съдия в игрите. В смисъл, че съдиите отсъждат - победител/победен. Все пак не искам да подвеждам, тъй като не съм сигурен, не съм го проверявал лично.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 21:24 от БориСе

# 646
В смисъл раздвоена съм, защото на едно място в Библията срещнах цитат,че няма всички да бъдат съдени, а иначе се казва, че Исус ще слезне да ни съди? Thinking  Не разбирам това наистина, моля да ми го разясните, много  искам да го разбера.

Йоан 5.24

Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в ж
ивота.

"Ние питаме, вие отговаряте", "На кафе" (с мигито!) и такива работи - после ми говорете, че не било скрита религиозна пропаганда!
Ще признаете ли че темата е пусната с цел проповядване - примерно с отговаряне на въпроси на ...заинтересовани форумки, дето в друг форум се изказват "компетентно" срещу астрологията?

Уф, аз пък вече като чуя за секти ми става лошо, в Добрич се налага да ги търпя да огласят с микрофони  в центъра , как ще дойде Бог да ни съди -ей хора не плашете така Бог е любов а не съдник, съдници сме си ние самите за делата и думите.
Писна ми да ми пробутват литературата си , съвсем невинно уж. Хората дали не се отвратиха от религията заради това натрапване на нечии вярвания за страшния съд.

Моля, да не коментирате мен а фактите които съм изнесла!

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 21:14 от alisa_alisa

# 647
В смисъл раздвоена съм, защото на едно място в Библията срещнах цитат,че няма всички да бъдат съдени, а иначе се казва, че Исус ще слезне да ни съди? Thinking  Не разбирам това наистина, моля да ми го разясните, много  искам да го разбера.

Йоан 5.24

ивота.

"Ние питаме, вие отговаряте", "На кафе" (с мигито!) и такива работи - после ми говорете, че не било скрита религиозна пропаганда!
Ще признаете ли че темата е пусната с цел проповядване - примерно с отговаряне на въпроси на ...заинтересовани форумки, дето в друг форум се изказват "компетентно" срещу астрологията?

Уф, аз пък вече като чуя за секти ми става лошо, в Добрич се налага да ги търпя да огласят с микрофони  в центъра , как ще дойде Бог да ни съди -ей хора не плашете така Бог е любов а не съдник, съдници сме си ние самите за делата и думите.
Писна ми да ми пробутват литературата си , съвсем невинно уж. Хората дали не се отвратиха от религията заради това натрапване на нечии вярвания за страшния съд.

Моля, да не коментирате мен а фактите които съм изнесла!

За съжаление си права. Не, че съм против това да се говори, но винаги съм казвал, че по-добрия начин е да се проповядва с живот, а ако е необходимо и с думи. Според мен, обаче причината за отвращението идва не от това, което се говори, а това, че това, което се проповядва не се живее.
Ако християните живееха така, както пише в Библията, хората сами ще ходят да ги питат за нея.

# 648
Има голямо количество важни следствия за душевният живот на цялото човечество, след  събитието на Голгота. От тогава насам, Христос е тялото на Земята и тя е изцяло проникната от неговата същност. От изключително значение са и промените във вътрешният живот на хората. На първо място това е състраданието, изживяването болката на другия, като твоя болка. Изживяването на състраданието е едно от най-важните проявления на Христовият импулс в човешките души. Друго много важно следствие от проникването на Христовата светлина се изразява в гласът на съвестта. В миналите епохи преди Голгота, хората са изживявали последствията от погрешните действия по много различен начин. След проникването на Христос в човешките души, започва да говори гласът на съвестта. Той е онзи свещен глас, който ни показва дали едно дело е в съгласие с чистите морални закони на мирозданието. Този глас често ни напътства понякога в пълен разрез с цялото ни житейско разбиране. След сливането на Христос със Земята,  тя коренно се променя в духовно отношение. Сега Христовият импулс живее в душите на хората непосредствено и  в близко и далечно бъдеще, все повече ще дава своите плодове. Поради различни жизнени условия, човек може да няма достъп до съвременните християнски тълкувания или Библията. Това обаче не може да бъде никаква пречка, за проникването на този импулс в човешките души, защото вече любовта, състраданието и гласът на духовната съвест слязоха на Земята и са нейното духовно сърце. Независимо от своето вероизповедание, независимо от средата в която човек е поставен, той може дълбоко да изживява мощните духовни сили, които се вляха в човечеството  след събитието на Голгота. Тези духовни сили проникват в съвременното човечество, при това проникват по такъв начин, че не накърняват свободата и личното достойнство на човека. Дълбоко в душата си днешният човек копнее за духовните знания, защото той е преминал през през дълга еволюция и е узрял за това. Пътят на знанието и разбирането преминава през разсъдъчната оценка на духовните факти, подробно изложени от сръхсетивните изследвания в областта на езотеричното християнство.

# 649
  • Sofia
Достатъчно!
Не разбирам упоритото желание да се водят тук битки на теми, за които си има специализирани форуми.
В правилата на форума изрично пише:
8. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, теми подклаждащи /или които могат да доведат до/ расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност, теми и мнения, целящи създаване на смут и предизвикване на страх, подклаждане на масова паника, както и теми и мнения с линкове към сайтове, съдържащи подобни елементи.  
Избирателната читаемост рано или късно ви сблъсква с него.
Заключвам.

Общи условия

Активация на акаунт