За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ох, пак се присетих за нещо. Знам, че има много от нас, които ползват интернет магазини, ама аз досега само някоя и друга книга съм купувала така  Whistling Знам, че е пълно със списъци с детски онлайн магазини, но ще ми е полезно да чуя впечатления от вашия опит. Имам предвид само български  Peace Единствено ми се е набило в главата, че някакво си Кикиморско царство било скъпо и това е.

# 301
  • София
Ох, пак се присетих за нещо. Знам, че има много от нас, които ползват интернет магазини, ама аз досега само някоя и друга книга съм купувала така  Whistling Знам, че е пълно със списъци с детски онлайн магазини, но ще ми е полезно да чуя впечатления от вашия опит. Имам предвид само български  Peace Единствено ми се е набило в главата, че някакво си Кикиморско царство било скъпо и това е.

Аз съм пазарувала от Пакостник и от Family BG. Доволна съм и от двата. От Danet също съм поръчвала, но там нещата стават много бавно.

# 302
  • Варна
Здравейте  Hug тези дни чета,но няма какво да пиша Simple Smile

Роси радвам се че Стела е добре  Hug
Гери, стискам палци Симона бързо да се оправи  Hug
Дима, дано се оправи баткото  Praynig
Болните да оздравяват  Hug
Честито на всички празнуващи каквото и да е  Hug

Аз да се похваля че вчера направих пилешка супа, но я сготвих без сол и Вики много я хареса, лапа като не видяла. Днес изяде 4 сухара с голяма паница супа и за десерт половин суров банан  Mr. Green А като се сетя че преди насила едва изяждаше 2-3 лъжици  ooooh! За сметка на това пак се буди посред нощ да се носим, сънува ли нещо незнам, но изревава и се успокоява само ако я поносим малко. И като имате предвид че заспива в 2 - 2.30 през нощта и като се събуди към 4 да се носим и като я видя че ни гледа права в леглото към 8 и ми става лошо  Tired Искам да спя  Praynig

За цикъла - на мен ми дойде на 6-тия месец и ми е редовен,той цял живот си ми е супер редовен, нооо слава богу сега е много по добре от преди като болки. Но да ви кажа че имам позната която все още кърми - дете на 3 години, цикъл нямаше 2 години и половина и всичко си и беше наред  Peace
Стаси, ако си спомняш преди месец писах същото за нашата педи, че и по зле, ние бяхме на 8 месеца и 10 дни,а тя ни каза че изоставаме, понеже няма зъби, не пълзи и не се изправя. Тогава и аз се скапах и ми беше много криво макар чезнаех че това са глупости. Е, седмица по късно Вики изкара зъб, пролази и не си сяда на дупето, постоянно ходи хваната за нещо, а на консултацията на 9 месеца - като казах какво прави и тя ми каза - хм, много рано  ooooh! Явно е до настроение, всеки път различно.

# 303

Стаси, ако си спомняш преди месец писах същото за нашата педи, че и по зле, ние бяхме на 8 месеца и 10 дни,а тя ни каза че изоставаме, понеже няма зъби, не пълзи и не се изправя. Тогава и аз се скапах и ми беше много криво макар чезнаех че това са глупости. Е, седмица по късно Вики изкара зъб, пролази и не си сяда на дупето, постоянно ходи хваната за нещо, а на консултацията на 9 месеца - като казах какво прави и тя ми каза - хм, много рано  ooooh! Явно е до настроение, всеки път различно.

Луда работа! Grinning

За онлайн магазини  - преди две седмици поръчах от Данет и още не ми е дошла поръчката. Повече няма да поръчвам от там! #Cussing out

# 304
  • София
 Привет набързо и от мен, докато Тео спи

Честити месечинки на Светлана и Боби  Hug (glafira как и казваш на галено на твоята мома?)

dessiss, явно няма да и угодиш на вашата педиатърка  hahaha

heli_heli, радвам се, че вече си добре

зеленко, аз съм поръчвала и от ToyTown и съм страшно доволна - много са коректни. Ако имаш въпрос може и по телефона да им звъннеш.
 От family-bg също съм поръчвала иостанах доволна, но беше отдавна.

veselina_s_p, не помня дали писах преди, но преди повече от месец Виктория си беше избутала жирафа на ФП до масата и се беше качила върху него, за да ми стигне лаптопа. Няма от кой да се учи на тарикатлъци. Приемете, че днешните деца се раждат с висше образование  newsm08, а не се залъгвайте, че се учели от някой   smile3503
kris4e, спор няма, че днешните деца се развиват по-бързо, но не омаловажавай въздействието на по-голямото дете върху по-малкото. Просто абсолютно всичко се копира на секундата. Тео бута колички по пода и бръмчи с уста и съм далеч от мисълта, че щеше да го прави ако не ги виждаше всеки ден от брат си. Като имаш след време още едно детенце пак ще си говорим  Peace

Gery, дано се оправи бързо малката. Не се ядосвай, знам че ти е трудно, но тя милата едва ли се държи така нарочно.

Споменатите препарати на Фрош и аз ги ползвам и съм много доволна от този с оцет - прекрасно почиства. Универсалния не ми хареса защото прави много пяна и го ползвам за течен сапун (пък и откакто има Стийм Моп не ми е нужен препарат за пода). Скоро си взех и един Почистващ крем с лимон, който прилича на Циф, но още не съм го пробвала.

За общия РД не мога да дам акъл, защото досега не съм била на такъв и това което писах преди бяха някакви си мои представи за събитието. Далеч съм от мисълта, че ще има 20 торти и всички деца ще духат свещи, тя тортата ще е по-скоро за нас да се почерпим, децата много ясно, че няма да ядат (освен ако не си я направим ние по рецептата на SZA)

# 305
Тони, мислих, мислих и се чудя дали няма онлайн магазини, дето доставят в Белгия от Германия? Струва си да провериш! И аз ще попитам! Ама щом Германия ви е на 100 км., то си е съвсем близо!

06131-964-2475 това им е телефона на Фрош за продуктовата информация. Обади се и директно тях ги питай, как да си набавяш. Със сигурност говорят и английски Simple Smile

Рила, много си ми полезна тези дни - ще ядеш белгийски ръчно правен шоколад...това е. Hug

Мънки, сигурно си права, ама пусто като прозореца ни е до пода и като застана в другия край на стаята и погледна и целия прах по пода - лудвам. ooooh! Peace

Вероники, там е проблема - нямаше място в колата за Стийм Мопа. hahaha Представям си да бях взела и него. ooooh!

Прочетох аз...много болнички дечица - дано всички се оправят бързичко... Hug
Ставам, че докато Рая спи да си подгъна пердетата.

# 306
  • Варна
Здравейте! Благодаря за куража!
Да се отчета от прегледа - водих я на частно при възрастната педиатърка, която наскоро хвалих. Каза, че момата заформя гнойна ангина (имало малко налепче), която според нея е вирусна (заради разстойството и зъбарските истории). Изписа ни само хомеопатични лекарства и ако не се повлияе до 2-3 дни - тогава чак ще мислим за антибиотик. Днес да чукам на дърво не е вдигала Т (не знам от лечението ли, от какво ли), на обяд спа 2 часа и половина и определено е по-веселка, но ще видим.
Да ви кажа, като чух гнойна ангина и косата ми се изправи. Нали наскоро вадихме сливиците на Криса, защото тя ги правеше всеки месец. Не искам да си помислям, че този кошмар може да се повтори със Симона. Желая спокойна вечер на всички ( и особено на нас  Wink )

# 307
Здравейте и от нас, че не сме се разписвали няколко дни. Аз удължих уикенда на повечко и да ви кажа, по-добре ми е като не кисна във форума постоянно Simple Smile Но си следя темите от телефона докато приспивам децата и така пестя време Simple Smile

Тони, радвам се че сте се нанесли вече. Мънки ти е казала за ламината, затова не се шашкай. Много важно, малко прах. Аз у дома чистя веднъж на седмица, изобщо не мисля, че има файда от по-често Simple Smile А и да градят имунитет Simple Smile

От една седмица съм му спряла нощното кърмене, та да видим дали ще му се отрази на килограмите, ама имам един месец докато му спра кърменето. На 12 март съм на работа. Сега трябва да започна да търся мляко, което ще започне да пие ooooh!Някакви идеи???

Васида, не е много на въпроса ти, но каква е причината да решиш да спреш изцяло кърменето с тръгването на работа? (ако искаш да споделиш разбира се).

Зелено човече, Ники сам си измести обедното кърмене, като започна да яде по това време твърда храна и постепенно намали кърменето. Сега се кърмим сутрин преди ставане, после евентуално преди закуска малко (около 9), после закусва към 9.30, заспива сутрешния сън с кърмене около 10.30-11.00, обядва към 13.30 и евентуално го кърмя около 14.30, но не всеки път, ако не е тогава, то чак след следобедния сън към 16.30 примерно (или ако спи у дома, а не на разходка - преди това). Следобедната закуска е към 17.30-18.00 и после го кърмя за приспиване в 20.00-20.30. Буди се веднъж на нощ засега... Малко пространно отговорих на въпроса ти, мисълта ми беше - в часовете, в които приемат твърда храна, постепенно избутват кърменето или го отказват (най-често отказването става след годинката, когато се препоръчва и заместването на хранене де).

22, беше питала за количеството мляко, препоръките за възрастта 6-12 месеца са 300-500 мл на ден, но в зависимост от другите млечни продукти, които приема. Примерно ако даваш сирене, 50 гр се равняват на 200 мл мляко и смяташ това в дневното количество. Това е ориентировъчно разбира се. Ето малко инфо в този пост, ако ти се чете.

Гери, дано Симона се оправи бързо! Пиши как сте...

Вероники, мерси за хубавите линкове. И аз си харесах тази Боби Каp, дори с някои аксесоари. Чудя се много и каква играчка от shape sorter-ите да избера, че от Гого се счупиха, а Ники гледам му е интересно вече да пъха неща едно в друго... Харесах ето тази, тази и една, в която ми останаха очите, но гледам, че сега я няма, явно е свършила Sad (беше комбинация от сортер и пъзел). Ако имаш хубави отзиви за някоя подобна играчка, казвай. Гого много играеше с една къщичка с ключе и формички и буквички, но сега е изпогубено всичко... А я кажи от твоя опит с Ники кое е по-удобно - колело с родителски контрол или такъв Боби Кар (и подобните)? Рила, на Боби Кар-а дръжката отделно ли я взехте? И не се ли клатушка на нея, в смисъл да падне на една страна... Чуденката ми е точно заради безопастността, нали колелата с родителски контрол имат и защитни пръчки (ама как го обясних). С Гого имахме колело и беше доста удобно, но и то се счупи (беше ни някакъв подарък, доста калпаво се оказа). В този смисъл май и аз ще искам пари за подарък, пък да си купя каквото Simple Smile

Някой има ли намерение тези дни да прави поръчка от MyToys? Под тези дни имам предвид до края на седмицата, че нашият рожден ден е скоро Simple Smile Ако никой не се обади, да знаете, че аз ще правя, така че ако има желаещи, да пишат на лични.

В тази връзка се сетих да споделя, че ние решихме да правим РД в ресторант, може би ще е във Феята, но днес ходих в едно много хубаво ресторантче на една пряка на Витошка, Къщата се казва, готвят страхотно и се зачудих дали и там да не е ...  newsm78 Във всеки случай ще каним само близките ни - баби и дядовци, сестри и братя Simple Smile Реших, че е безсмислено да дам 600-700 лв в парти клубче, дето Ники нищо няма да разбере от това...

Иначе Ники е добре, вече иска да ходи само за една ръчичка хванат и на 2-3 пъти прави по 4-5 крачки, но е доста нестабилен, не се пуска, стана случайно Simple Smile Станал е голяма лепка, просто не мога да се оттърва от него, ако съм наоколо - не иск ас никой друг, реве във всички... Хремата му мина отдавна, но сега има някаква червенина по бузите, която не мога да разбера от какво е... Сутрин изчезва, но до вечерта пак са червени. Иглежда като изпръхнало. Мислех, че е от студа, дето е навън, че си го извеждаме, но днес нарочн ого оставих у дома и пак... Май ще викам докторката.

Болните да се оправят, че явно има някакъв вирус с повръщане, разстройство (то да се чуди човек в тези студове не измряха ли вирусите). Гого вчера беше с повръщане - за 8 часа повърна 16-18 пъти, много се изплаших, а не вдигна Т... Днес обаче е добре и се надявам с това да се разминем.

Ох, имаше още неща, но вече забравих...

А, сетих се - Вероники, ако решиш да правиш тортата Simple Smile, аз мисля да я пробвам като заменя орехите с финни овесени ядки (за да не се чудя къде сега да вмъквам орехите в захранването, че изостанах с пшеницата и без това  Embarassed), а в ябълковия крем да сложа за сгъстяване и още по-добър вкус извара (ако намеря добра) или обезсолено сирене. А сладкарски бои можеш да намериш в този магазин в Редута, но са в промишлени количества, за сладкарски цехове. Аз имам в повече и мога да ти дам по някакъв начин, другият начин е да идеш в магазинчето на Три Уши, където има и малки разфасовки сладкарски бои (няма как да не го намериш, тя Три Уши е малка, а магазинчето е едно билково до един май хеви метъл магазин беше). Нали знаеш, Три Уши е зад КНСБ, затапва се на колелото на травмай 5.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 18:17 от SZA

# 308
  • Варна
СЗА, и Симона е с такива "изпръхнали" зачервени бузки от известно време. Купих Нахткерцен балсама на Др Тайс и я мажа няколко пъти на ден, но няма кой знае какъв ефект (понамаля, но не изчезна). Ако намериш нещо ефикасно, сподели моля те, че днес забравих да питам лекарката за това, а Симона беше толкова бледа, че и жената не забеляза (а тя по принцип не чака да я питаш).

# 309

За онлайн магазини  - преди две седмици поръчах от Данет и още не ми е дошла поръчката. Повече няма да поръчвам от там! #Cussing out

Стаси,звънни им ,защото работят с някакви небъдни куриерски фирми и може и да ти е дошла поръчката,но "да не са те открили на адреса". Аз още бременна бях и си поръчах от там неща и се оказа,че поръчката ми е дошла при куриерите ,но те не ме открили/тогава не излизах почти от вкъщи,а и не бяха ми звънялипо телефона/ и я върнали във София на Данет.След един скандал от моя страна я пратиха пак ,но мноого се забави работата.Аз също НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да си поръчам от тях!

# 310
Ето как се влиза в ОДЗ..!  Tired http://vbox7.com/play:20118309

# 311
Оъ, това е за гледане!  Mr. Green

# 312
Здравейте и от нас  Grinning

Да взема да драсна два реда преди да приготвям дечурлигата за лягане.

kris4e, спор няма, че днешните деца се развиват по-бързо, но не омаловажавай въздействието на по-голямото дете върху по-малкото. Просто абсолютно всичко се копира на секундата. Тео бута колички по пода и бръмчи с уста и съм далеч от мисълта, че щеше да го прави ако не ги виждаше всеки ден от брат си. Като имаш след време още едно детенце пак ще си говорим  Peace

Да, абсолютно е така  Peace Естествено си зависи и от детето. Мира от сега я виждам, че е доста по-спокойна и съсредоточена от кака си. Вече проявява съобразителност в някои сиуации и я виждам, че първо се чуди какво ще трябва да направи след това, което е намислиа и после действа. Докато Маги и сега си е с рогата напред пък после каквото стане. Абе Овен от всякъде  Mr. Green Тя, като беше към годинка и вече искаше да се катери по най-високите катерушки и да се пързаля заедно с децата на по 4-5 год. на голямите пързалки  ooooh! И нямаше ама никакъв страх това дете. Директно скача или се пуска от някъде и въобще не гледа къде ще падне. Стоях постоянно залепена за нея.

За паркетие и ламинатите и аз съм на мнението на Мънки  Peace Праха си го има, но на едното се вижда повече просто. А, като се сложи килим, това пък чудо каква мърсотия събира в себе си не е истина  ooooh! Аз това винаги съм си го знаела. Но преди години нашите купиха системата Рейнбоу за почистване. Е да не ви говоря каква мърсотия и гнус излиза всеки път от тези килими  Sick  И то при положение, че се чисти всяка седмица с Рейнбоу, а майка ми през другите дни замита пепеляка. Аз от тогава съм решила килими с къщи да не слагам. Сега се прежалих и купих едно малко килимче, но постоя 2-3 месеца и сега и то е прибрано.
А препарат ползвам общо взето всеки път различен. Зависи какво ще си хапресам  Mr. Green Но мия с един и плочките ламината  Peace Няма кой да си играе да пълня два пъти кофата за двата вида повърхности. Преди време се бях ентусиазирала и си бях купила Пронто за паркет. Общо взето мина доста време, докато го изразходвам  Laughing

Нощното кърмене ние го махнахме от раз. Просто една нощ започнах да й давам вода, като се будеше и готово. Но започнах да си я оставям да си спи в нейното легло, че имаче ако си седеше при мен нямаше как да стане. Таткото много помогна тогава  Peace Той и сега продължава да я приспива доста по-успешно и бързо от мен  Crazy
Цикълът ми дойде точно 10дни, след като спрях с кърменето.Мисля си, че щях да си откарам още доста дълго без него, ако бяхме продължили още.

За интернет магазините, аз съм поръчвала от тези, които е посочила животинче  Peace Ей тези също ен са лоши:
http://www.kasidabg.com/
http://www.papagal.net/
За Данет от край време има лоши отзиви и за това никога не съм поръчвала от там.
Кикиморско цалство наистина е със супер завишени цени  ooooh!  Money

За общия РД, ами в другата тема сме го правили винаги началото на следващият месец, след като минат всички РД. А иначе представлява точно както беше Коледното парти. Тъй, като от нашето Коледно парти отпадна всичко коледно, то си стана точно парти като за общ РД  Wink

И аз го гледах днес това  Tired Въпросът е дали някой нещо ще направи  Rolling Eyes

Бързо оздравяване на болничките майки и дечица  Hug

# 313
Днес имахме един много спокоен и прекрасен ден! Зъбите не са излезнали (става въпрос за 4 предкътника наведнъж), но венците са мораволилави и доста меки. Чудя се дали вече са си пробили място зъбките и сега само кожата отгоре ще пада! При всички случаи Марти е доста спокоен и през нощта (пу-пу да не чуе дявола! Twisted Evil) и днес спа даже 2 пъти, като вторият беше 3!!!! часа от 3 до 6 следобяд! Въпреки това си заспа навреме в 9 и то без много дундуркане. Просто беше и в добро настроение и много сговорчив  Sunglasses. Дано все така да ни върви!

Тони, предварително благодаря за шоколада, който ще забъркаш  Mr. Green, както съм на диета - само шоки ми трябва да ми покажат пред носа (хихихих)!

SZA, дръжката се купува допълнително (то всъщност си беше заедно с едни предпазители и дръжката ведно - промоция). Ако разгледаш боби кара, ще видиш, че има вдлъбнатина и децата сядат като в седло и някак си ги придържа. Доста е стабилно, имаме и друга обиновена кола, но от там се изхлузва! Доста бързо го возим из апартамента и досега е падал само като иска сам да слезне, но то е толкова ниско, че даже не се разплаква, ами си става и продължава да действа  Wink нещо!

За килимите и подовите настилки! Аз съм фен да има някакъв килим точно защото събира прахта! Количеството прах във въздуха си е едно и също. Като има само подова настилка, прахта по-лесно се "завихря" и си мисля, че количеството прах във въздуха е  по-голямо, отколкото ако има килим. А точно от въздуха попада в дробовете тази прах! Та по-честичко прахосмукиране на килима и всичко е супер! Много съм доволна от преящата прахосмукачка на Филипс! Наистина чудесно почиства - ние имаме в 2 стаи и мокет! Peace

За общия РД - както решите! Аз съм съгласна на всичко, стига да има купон! Идеята с подаръците доста ми хареса, ще е хубаво ако се осъществи - примерно всеки да опакова по един универсален подарък и после да ги раздадем на децата - представяте ли си какво късане на опаковки ще падне  Joy!

# 314
Количеството прах във въздуха си е едно и също. Като има само подова настилка, прахта по-лесно се "завихря" и си мисля, че количеството прах във въздуха е  по-голямо, отколкото ако има килим. А точно от въздуха попада в дробовете тази прах! Та по-честичко прахосмукиране на килима и всичко е супер!

Ами не е ли по-добре тази прах да отиде в прахосмукачката вместо в килима  newsm78 Де да знам, де. Всеки си решава. Но за мен логиката е, че по-лесно се чисти твърдата повърхност  Peace Не виждам смисъл да си купувам разни неща, които да си събират праха в тях, вместо да го изчистя  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт