За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • Стара Загора
За носа аз пък слагам мас в носа също има ефект. Нас вчера ни боляха ушите - много е гадно малко дете да го болят ушите, така плака милата. Сложих и веднага падпадъча мас и като, че ли я успокой. Днес вече е по добре, щом я пипам и не се дърпа ине пищи. Чакам 2 зъба наведнъж да избият и 99% е от това.
Аденис  Praynig

# 466
  • София
Здравейте мили момичета !

Искам да ви почерпя, че миналата година на този ден си взехме Бибата вкъщи - та ни е нещо като мини РД Simple Smile

Та днес неусетно ми е едно такова празнично и пак са ме налегнали спомени мили. А и кумовете ни онзи ден като идваха ни донесоха диск с клипче от първото й къпане на малката мишка.... Толкова малка и беззащитна е била.... а сега..... Laughing

Но ако погледне по-философски човек - това само трябва да ни радва. И си е така. Детето явно и то се вълнува днес, че от 6.30 е на крак и иска да й се обръща внимание и да играе....Но учудващо сдаде багажа и преди малко заспа. Та реших да използвам момента и да драсна някой ред.

Дано наистина болестите, проблемите и лошото настроение да отминавам по-скоро. Днес и времето обещава да е по-добре с това слънчице и снежец. Та сигурно ще има и разходки, въпреки студа.

Иначе ние пак отложихме ваксината на Биба - евентуално за другата седмица, че тати е болен, та бива да оздравее и тогава.

Хубав ден на всички пожелавам и само поводи за усмивки

# 467
  • София - Рим и обратно
Танче, от все сърце ви желая да сте живи и здрави и много щастие да ви съпътства навсякъде тримата newsm51
Нацелувай малката кукла, и аз я помня като мъничко вързопче в ръцете ти Heart Eyes

Шу, аз си мисля, че и промените, които им се тръснаха на главите на нашите, хич не са малко и дребни. Все пак и те си изживяват всичкия стрес от местене, смяна на държава, приятели, чужд език... Та им избива по някакъв начин, естествено на нашите глави де  Rolling Eyes

Хубав ден на всички, тук е слънчице, приятно временце, ще поизлезем   bouquet

# 468
  • София
Привет!
Диди, дано се оправи сладуркото, че е много гадно да ти е болно детенцето  Sad  Hug И ушите на Симонка да минават, и Крис да се оправя!  Praynig
ТаняР, много хубав повод за черпене, да ви е жива и здрава борбената Биба! Hug Heart Eyes И аз на всяко 16то число се сещам за нашия подобен празник.
22, това за капитана ми звучи като от някой турски сериал  Crazy Laughing (нали не се обиждаш? Praynig)
14ти февруари не отбелязваме по никакъв начин, освен ако не сме на рд на племенника, но тази година мъжът ми е на работа и няма да пътуваме към Кюстендил.

# 469
Танче,честит празник! Heart Eyes HugИма защо да ти е празнично и на малката Биба също!Да ви е живо и здраво детенцето! Hug

Я да питам Добро настроение,какво стана с процедурата по забелването...?Направиха ли ви я?
Защото преди малко на племенника ми са му я направили,без и да попита педката,естествено,а той вчера направи едва 5 месеца. Rolling EyesСега горкото се дере в другата стая...И е имало всички екстри,кръв и т.н.Та страх ме хвана,сигурно и с Алекс така ще действа като отидем,нали ми беше намекнала. ooooh!

# 470
ТанчеР, толкова по-рано си я взехте Бибата Simple Smile - нас ни изписаха на 14 феврурари, цели две седмици по-късно, нищо че се родиха на една и съща дата! Ние нали много изостанахме с коремната инфекция и тогава свалихме от 1800 на 1500 гр.  Cry Ех и аз сега плувнах в спомени, стана ми едно такова драго... Абе справиха се нашите маймунчовци! И Марти като го гледам какъв юнак е - не мога да повярвам през какво минахме  Crazy. Сега се сещам, че искаха да ми го дават на 13и петък и аз се закучих Simple Smile И си го взех на деня на любовта - много подходящо ми се стори  Sunglasses.
Кафе с мед, и вие скоро ще празнувате този своеобразен празник - вас кога ви пуснаха - не си спомням, но пак преди нас!

Ох, Марти и той спи - ама ще използвам и аз да се тръшна малко! Айде приятен ден!

# 471
  • Варна
Ох, като чета през какви препятствия сте минали и се възхищавам на героизма ви и на голямата борбеност на дечицата ви. Добре, че всичко остана зад гърба ви и сега си спомняте с умиление за онези дни.  Hug

# 472
  • София
Ей момичета, много сте мили, благодаря ви за пожеланията.

Рила, ами ние се родихме по-големки Wink та затуй - цели 1.800 кг. Та даже искаха и по-рано да я изписват Бибата, но както се изразяваше Слънчева - от уважение към термина ми я държаха нали ми беше чак 13.03. Мисля че се чакаше да се влезе реално в деветия месец - не че ме дочакаха... Но както казваш справиха се дечковците и гледай ги какви са панти сега.

Одеве ни разбудиха някакви ремонтни дейности в блока - бръмчене и чукане, а като по чудо на Билянката още й се спеше, та се метнахме на колата и изкарахме едночасова разходка в парка - и там си поспа около половин час... Нищо чудно днес да ме изненада и със следобедн сън  Crazy

Гери, одеве забравих да пиша - дано всичко бързо да се оправя и при вас и да изгрее слънцето и на вашата улица Simple Smile А ти също си ми от куражлийките, така че не се подценявай Wink

Хайде, че днес ще се боря за приза - най-активна форумка Wink

# 473
Здравейте Hug
Оф хайде болничките да се оправят бързичко,че наближават рожднни дни  cook........... партита,това-онова newsm18  bigdance2  ura
Elwing ,добре че прочетох,че мъжлето ти е на работа на 14-ти, Mr. Greenта да видя графика на моя ,  Crazy.............разбира се  тогава и той е на работа Twisted Evil.Здраве да е,пък ден на влюбените може да си правим всеки ден Wink.Мен повече ме е яд,че тогава е Сирни заговезни и няма да можем да си вземем прошка от по-възрастните Confused........пък и кумците щяха да идват Rolling Eyes
За възпитанието на децата като се сетя и ми настръхва всичко CrazyДано се справим добре,и да сме добри родители Rolling Eyes
АлЕкС-мама,ужас #Cussing out,абе как може да има такива педиатри незнам,напрво са за  #2gunfire.........даже и да не те питат #Crazy,това е ......нямам думи #Cussing out.На малкия пишката е на половина забелена Laughing.На именния ми ден дръпнах мааалко по-сериозно пишката и се забели,но не цялата.На другия ден го водихме при педи,тя видя до каква степен е забелена, и изобщо не го насили да я забели до край.Каза,че това ще стане постепенно,и че не трябва да го насилваме.
Иначе Илия вече си има 6 зъба tooth........мани,мани как хапеееееееееее Mr. Green
kikoikris ,да не му е студено на Крис в банята  newsm78
Честито на всички с поводи днес!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Хайде оставям ви......... Hug

# 474
  • София
миналата година на този ден си взехме Бибата вкъщи - та ни е нещо като мини РД Simple Smile[/color][/b]

Ами хайде честит мини рожден ден   bouquet

По този повод искам да питам за евентуалното Софийско събиране на клубче този месец. Ние ще бъдем в София на 18-ти и на 19-ти, но за 19-ти е планирано да сме по болници. Ако всички, които биха дошли, се закълнат да се абстахират от датата, ще е супер да се видим на 18-ти  Peace

И таковата, днес сутринта по ТВ чух, че ако получиш пари, цяла година ще получаваш... Е, НОИ бяха тъй добри към мен, дано и към вас да са  Hug

# 475
Зеленко - и към мене бяха така добри да изпратят даже смс за получената сума.  Mr. Green

Танче, честит ви мини-ден-ден! Да ти е жива и здрава бибата и много да те радва и слушка!   bouquet

Елвинг, да не мислиш, че това определение го чувам за първи път  Mr. Green То си е така. Хич не се обиждам. То не е и за разказване и споделяне, но за примера се престраших.  Peace

Ние се поразходихме малко навън, че е тихо и слънчево. Минах през пощата, барем ме зарадват с колет от Ла Редут, ама тц.  Whistling
Нинче, ако имаш питане за нещо на френски, пускай ЛС. Ще помагам с каквото мога.  Wink Видях, че са ти отговорили в другата тема.

# 476
Здравейте - ето ме и мен и както гледам в повечето постове - в същата ситуация - със сополиво бебе, кашляща кака, хремав мъж и аз с болно гърло....

Честити ходещи крачета на всички пешеходци и честити нови зъбки на всички озъбени мартенчета. Ники също е в тези редици - от няколко дена е горд притежател на 4 нови зъби и също така преди дни си "купи" крачета. Сега остава всички в нас да се оправят и мама да меси пита. Ето тук може да го видите.
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1082023427027

ТаняР - много здраве и усмивки от тук нататък.

кикоикрис - може и да му е непозната тази баня и за това да плаче. Ники като цяло обича да се къпе много.

По повод търпението - и аз също съм от търпеливите Деви, ама с дъщеря Скорпион, мъж Рак... май търпението ми е останало в миналото...  Дъщеря ми принципно е послушно дете, ама дали сега е някъкъв период - първи клас е... всичко е наопаки ... Дано Рибката излезне кротушка  Wink

И за финал - благодаря на всички които споделихте за жирафчето - Ники след няколко дена обучение се справя чудесно. 

Я да отида да видя към мен дали са се отнесли така НОИ

# 477
  • София - Рим и обратно
Рила, значи сме щели в един ден да излизаме от болницата!!!! Софи си я взехме на 13.02. Хич, да ти кажа, не ми пукаше петък ли е, какво е, исках само да си я вземам вкъщи, че стоеше милата самичка в една огромна стая  Cry Нали ни преместиха на 7 етаж в неонатологията на доносените, понеже горе се препълни с недоносени. Обаче трябваше да се поддържа 30 С и затова си седеше самичка Sad . Много ми беше мъчничко тогава, всяка вечер си ревях като си тръгна вечер и я оставя там сам сама... Добре, че имаше една акушерка душичка и като е на смяна, всяка нощ си стояла при нея и я гушкала, ако се събуди  Cry ...Уф, че спомени. Да са ни живи и здрави борбените дечица  bouquet

# 478
  • София
 Ехооо, ние пак сме тук  Mr. Green Снощи тъкмо се наканих да пиша и то пък форума не се отваряше  Crossing Arms Сутринта не остана време, та сега се включвам набързо.

TaniaR, наистина е много специален този ден за вас. То си е направо като втори рожден ден сигурно. Важното е, че са живи и здрави душиците. Все така борбени да са и занапред.

Честито на всички с поводи напоследък - ходещи крачета, порастнали зъбета и т.н...

Всички болнички много бързо да се оправят  Hug

*Nikita*, радвам се че и е харесал пластелина на Никол. Ако нямате подходящи инструменти за моделиране една преса за чесън ще ви свърши чудесна работа - стават разкошни спагети  Mr. Green
 Аз този уикенд дадох и на Тео да си поиграе - много се изкефи детето. Е, опита го почти веднага, но не беше очарован и го извади от устата си  hahaha

Днес бяхме на консултация и сложиха на Тео първия Синфлорикс. Вече е 9120 г. и ми тежи доста, а днес иска само да е гушнат. Тези дни трябва и баткото да заведа да ваксинират против хепатит А, пък да видим дали ще се държи мъжки или ще плаче повече от брат си  Laughing

Ние така и не отидохме на кукерския фестивал. Ники като видя кукерите (пусках му ги в youtube) май се стресна и каза, че не иска да ходи да ги гледа. То и времето беше гадно, та не съжалявам особено - детето се забавлява повече при баба си и дядо си. Направихме два големи снежни човека в двора и се пързаляха с шейната.

*Elle*, благодаря, че сподели за броколито - не го знаех, но занапред и аз така ще правя.
 Айде да споделя и аз няколко "хитринки" при приготвянето на храната - то повечето сигурно ги знаете, но все пак.
 Зеленчуците е добре да се варят като се пуснат във вече завряла вода - така се губят по-малко ценни вещества. Най-добре е да се варят с обелката, пак поради същата причина, но понеже е трудно приложимо да се нарязват на възможно по-едри парчета.
 Месото пък се поставя в студена вода и тогава се слага на котлона. Ако се залее с топла или гореща вода му се случваше нещо с белтъците, ама не помня точно какво. Понеже често дават медикаменти на животните е добре да се взима месо, което е възможно най-далече от костите (в тях се задържат медикаментите). Добре е също така първата вода, в която заври месото да се изхвърли, защото в нея също се отлагат химиите (ако има такива).
 При зеленолистните зеленчуци също е добре да се хвърля първата вода, защото голяма част от нитратите отиват в нея. Ако варите киселец е задължително да го направите, защото иначе яденето горчи.

oki4, този блог с рецептите много го харесвам и аз (особено на сорбети и шербети) , но тази торта не става за нас. Аз не съм давала на Тео яйце и кисело мляко и до годинка едва ли ще го направя, та ще си останем с бисквитената тортичка. В тортената тема има една торта с рула, която става полу кръг и е идеална за направата на калинка, костенурка, таралеж (евентуално), топка и т.н., но не става за консумация от малчовци.

Като стана дума за готвене да споделя, че вчера си направихме картофена пица и стана доста вкусна. Ники ми помагаше и много се забавлява, а и хапна доста от плънката още преди да я е наредил върху пицата  Laughing. Ще кача снимки да видите как изглежда, но по-късно, че сега ще взимам баткото от градина и после ще го водя на клубче с една негова приятелка от групата.
 Трябваше таткото да се прибере да гледа Тео през това време, но преди половин час ми звънна, че ще закъснее, защото се опитал да изправи една мантинела по пътя Монтана-Враца  ooooh!. Добре, че нищо му няма на милото. Скоро пак ще си го връщат да дистрибутира в София и ще ми е по-спокойно. Най-вероятно ще се прибира още по.късно, но две хубави няма.

Приятна вечер на всичкииииии

# 479
Мале при нас вали сняг от 1 час и вече е натрупало  Shocked,бях забравила какво е  Crazy,само дето не можахме да заведем малчо на д-р,но педка по тела каза да му давам Кароген,някой да е слагал такива капки в носа  newsm78 и вит Ц,за сега това,дано не се влоши  Praynig
Алекс-мама,много гадно звучи,ние още не сме говорили за пишлето,дано не ни изненадат като племенника ви  ooooh!
За банята,може да е и от непозната обстановка,но и там плачеше  Thinking,за студа не вярвам,с парно сме и е адска жега,аз съм по потник,изобщо не иска да сяда в коритото,ни играчка признава ,ни нищо  ooooh!,променях и Т на водата,нъцки  Rolling Eyes,дано е период  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт