За пързалка и шейна мисли МАРТенската ни тайфа

• 25 651
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета, може да добавяме детски градини , но за Предварително кандидатстване, все още не е стартирало официалното. Не знам дали има значение за друго, освен да се види горе-долу бройката на децата, но и само за това да е, мисля, че ще е хубаво отсега да маркирате желаните градини Hug

Е доре, де как ще се прави това предварително класиране, след като в профила пак си стои само едно поле  newsm78 Поне аз не виждам полетата за избор на градини, критерииите и т.н.

ТРябва да отидеш на ДЕЦА(от горното хоризонтално меню) и там се появява в ляво вертикално меню с Профил, Критерии/Точки, Кандидатури и т.н

# 241
Ха здравейте!

Добре си отпочинах уикенда,след цяла седмица с двете диванета. Crazy И с мъж ми разпуснахме,и на "полюлея" не му се размина  Mr. Green /както се е изразила Gery Moore/.В събота ходихме на гости на баща ми-бях си поръчала пъстърва с картофи в масло по селски,невероятни ги прави!  chef

Ади е станала голяма хитруша,най-новото е че се крие зад възглавницата ми като коте,показва се до очите само и си умира от смях.Така играем на ку-ку и като и кажа "скрий се",докато я преобувам,слага си памперса на лицето и се хили. hahaha И се е научила да и чешам гърба,застава по корем извърта си главата към мен и започва да гледа дяволито,но определено и харесва-рекорда ни е почти две минути чесане. Mr. Green

Шу много перипети ви предстоят,но аз силно вярвам в добрия завършек на нещата! Куража си го имаш,а на дребните неуредици не обръщай внимание! Hug

Даниелка страхотни новини!Пази се в това време ! Hug

dobro_nastroenie във вечерното мляко слагам 4-5 от тези плазмонки Когато не давам каша,яде плодово 190гр.или малко повече,когато аз го правя на око. Peace

Kато казах мляко,някой питаше по колко.. Ади закусва в 7ч. 210 АМ,и вечеря също по толкова.Когато въвеждам нова храна(както вчера въведох агнешкото),си дояжда пак с АМ.

оki4 като бяхме в апартамента шашавия домуоправител таксуваше Дари(тогава бебе) като за голям човек,че харчи колкото нас вода,за асансиора също и за каквото се сетиш. Stop Тогава си спомням,че мъжа ми се запъна та му беше принтирал точно закона и алинеята,които указват че малките деца не се таксуват за подобни неща,но се вписват. Peace

Айрис добре че са снимкте от срещите,та да те видя. Simple Smile
На мен ми се идва на среща,но 18.02 не е обикновен ден за нас-мъж ми е рожденник и ще съм ангаже.

За връщането на работа- има къде да се върна,но не искам!Най-вероятно ще си търся друга,а и както покрай нас няма ясла,очертава се да се гледаме с Ади до градината.Ще ни дойде нанагорно след март,че имаме голям кредит.И въпреки че баща ми пое една част(да ми е жив и здрав,че толкова ни помага) не мога да лежа на тая.От ученичка работя,и не съм се спирала.Само незнам колко конкурентно способна мога да съм след 3г.в майчинство,и на 36.. В най-краен случай ще работя във фирмата на баща ми,макар че съм сигурна че няма да ме иска,за да си гледам децата.. Crazy

kris4e мерси че сподели за системата,аз от няколко дни проверявам.Кандидатствах в две ОДЗ-та просто да видя какъв и е шанса.. ми в едното е с 8.2т. в другото 7.1. Tired

Утре ако успее да излезе мъж ми да ни откара на консултация, ще е добре.Не сме излизали с количката от дни!Голям студ ей.. cold И като гледах прогнозата,в Силистра и Русе -20,а на връх Тодорка -11. newsm78

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 21:35 от Бодливка

# 242
Момичета, може да добавяме детски градини , но за Предварително кандидатстване, все още не е стартирало официалното. Не знам дали има значение за друго, освен да се види горе-долу бройката на децата, но и само за това да е, мисля, че ще е хубаво отсега да маркирате желаните градини Hug

Е доре, де как ще се прави това предварително класиране, след като в профила пак си стои само едно поле  newsm78 Поне аз не виждам полетата за избор на градини, критерииите и т.н.

ТРябва да отидеш на ДЕЦА(от горното хоризонтално меню) и там се появява в ляво вертикално меню с Профил, Критерии/Точки, Кандидатури и т.н

Мерси  Hug Но крис4е ме инструктира вече  Laughing Само дето нещо не ми вписва точката за каката  newsm78
И нашето положение не е розаво - 8,1т. за ОДЗ-то на каката и 7,1т. за следващото  Tired
Бодливка, ти как сложи точката за каката  newsm78 В указанията пише, че трябва да се избере детето и в коя ДГ ходи. Но на мен не ми дава да вкарам каката в нашия профил, защото вече имало такова ЕГН  ooooh!

Даниелка, много се зарадвах на новините от теб  Hug Само да се хвалиш от тук до септември  baby_neutral Че и после  Laughing

Шу, много стиснати палци и за вас  Hug

За връщанеот на работа, аз вече спобелих преди време след срещата ми с шефа  Rolling Eyes И аз не знам какво ще правя.

За домовите книги и аз чух, че се въвеждат пак /те май въобще не са излизали от употреба, ама.../ Нашия домоуправител направи една импровизирана. Вписахме се всички кой какъв и защо живее тук и така  Simple Smile При нас не се събират такси за деца под 7 год. и кучета /е, ние имам семо един пинчер във входа, ако се брои за куче  Laughing/

За едри парченца ние нямаме никакъв проблем. При нас е обрантия проблем - да й изкарвам от устата постоянно какви ли не парчетии  Mr. Green Това моето прасенце е вечно гладно  ooooh! Може да е яла току-що, но види ли че някой друг сяда на масата да яде и веднага се зарежда при него  ooooh! Като кученце е. Само дето няма опашка да почне да я върти  Mr. Green

Хайде лека нощ от нас  Grinning

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 21:52 от veselina_s_p

# 243
Даниелка, чудесна новина! Стискам палци всичко да мине безпроблемно!
Шу, дано леко да се разминете! Малката героиня ще издържи, важно е ти да намериш сили!
Веселина_с_п, да не сте регистрирали каката при предишно кандидатстване, а после сте си направили нов профил, вместо да обновите стария? Или някой си е объркал ЕГН-то на детето...
И на нас ни излизат доста различни точки - за едната ДГ са 8.2,а за другата са 5.3 newsm78

# 244
  • Варна
Elwing, при вас съвпадението е още по-интересно.
Никита, максимално скъсявам дължината на слинга и малкият стои перфектно вътре. Не се налага да го придържам изобщо. Но наистина си ме наболява рамото след по-дълго носене.
Шу, и аз се надявах, че този път ще кажат, че може и с една операция да се разминете. Важното е, че нещата са поправими, само имайте търпение и вяра в добрия изход.
Даниелка, дано всичко и занапред е наред. Ти как се чувстваш?

# 245
veselina в секция критерии->допълнителни критерии(ДК1) отстрани ми излиза 0.1т.и коя градина посещава Дари.Провери в профила на Маги дали всичко е ок,и при проблем пиши на админите! Peace

ТаняТ освен критерийте,за първо желание се дават 3т.за второ 2.Доста си е разликата в точките ви,ама и нашата не е малка..надявах се при каката да сме поне с 9. Голяма ще е борбата,ние ще се борим като дойде време за градина. Tired

# 246
Добро утро!

За ориентиране с ДГ и ясли, ви препроъчвам да следите тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=465769.0
Наистина най-актуалните неща се научават там.

Даниелка, радвам се за теб!

За големите парчета - отначало се почва със сухар, бисквитки за бебета, после лека полека свикват с парчетата бебковците.

Вчера купих био краставица, био моркови и био картофи от магазин "Слънце и Луна" и сготвих за пръв път на Марти Simple Smile. Прие се много радушно манджата  Sunglasses

Днес има много месечинки! Честито на Радо на Нинчето, Мария на shushi_13, Константин на dideto и на Митнко на ТаняТ!

Айде да се стопля вече, че Марти съвсем изкрейза само в къщи, а пък майка му - съвсем  Crazy.

# 247
  • Варна
Добрутро! Ние отдавна не сме писали, че сме болни, та сега да наваксам - снощи Симоната беше с 37,8 (тази сутрин без лекарства беше спаднала до 37,1), има и леко разстройство. Подозирам, че има връзка със зъбите, защото е адски кисела и спи неспокойно, но все пак... Ако не се влоши днес, няма да я водя на лекар (че да не я разболея повече, тъй като нямаме превоз в момента) и ще съм благодарна, ако споделите какво давате в такива начални стадии на разболяване. Аз засега и дадох само хамомила (за симптоми при никнен на зъби) и вит. Ц. Поне Криса е в къщи и мога да ги оставя за малко двете и да ида до аптеката.
И сега нещо по-забавно - мамите се хвалят, че децата им проходили, пропълзяли и т.н., а нашето най-ново умение е, че Симона си откри дупката на нослето и сега цял ден бърка с пръстче. Мнооого и е интерено Mr. Green
Благодаря на всички за отговорите за парчетата (храна имам предвид Mr. Green)

# 248
ДобрУтрУ!

Честити месечинки на отбора от 26-ти!

# 249
  • София
Добре, де. Аз хубаво си изчислих точките 10 и кусур, ама като тръгна да си избирам градина, не ми дава да си избера, щото нямало подходяща група, а аз никъде не виждам група за родени 2009 г. Хелп ми, плийз!
Ох, разбрах. За едната градина ми дава 13 точки, за другата- 12, а за третата 11,1. Не че разбирам как става, но ми се струва добре.

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 09:55 от Дърта маймуна

# 250
Веселина_с_п, да не сте регистрирали каката при предишно кандидатстване, а после сте си направили нов профил, вместо да обновите стария? Или някой си е объркал ЕГН-то на детето...
И на нас ни излизат доста различни точки - за едната ДГ са 8.2,а за другата са 5.3 newsm78

А, не, Маги въобще не съм я вкарвала в тази система. Тя кандидатсква по стария начин.
Но в темата за яслите една мама писа, че такива деца ги добавяли ръчно, след като пишеш на админите. Снощи им писах по нощите и днес Маги вече е добавена  Peace Чак се удивих на бързата реакция  Crazy

И сега нещо по-забавно - мамите се хвалят, че децата им проходили, пропълзяли и т.н., а нашето най-ново умение е, че Симона си откри дупката на нослето и сега цял ден бърка с пръстче. Мнооого и е интерено Mr. Green

hahaha

Добре, де. Аз хубаво си изчислих точките 10 и кусур, ама като тръгна да си избирам градина, не ми дава да си избера, щото нямало подходяща група, а аз никъде не виждам група за родени 2009 г. Хелп ми, плийз!

Като отидеш на Кандидатури в дясно, не ти ли излиза списъка с градините  newsm78 От там си избираш които искаш, те ти се подреждат отпред и после със стрелките си ги местиш по ред на желанията  Peace

# 251
Привет и от нас Hug

Почерпете се, днес ставаме на 11 месеца, другия месец кака Ели е обещала да покаже на Коко как се духа свещичка Laughing

bouquet

Последна редакция: вт, 26 яну 2010, 10:11 от dideto

# 252
  • София
Искам да споделя за Витамин С в ампули за пиене  Mr. Green Докато бяхме в София, след консултацията на Калин минахме през една аптека за Солпадеин и прочие джвъчки. И аз от немай къде питах за този Витамин С. Направо се удивих, защото не само не ме изгледаха като паднала от Марс, ами и ми се извиниха, че е свършил, но обещаха да поръчат вечерта и да ми запазят (понеже аз казах, че ще пътуваме). Та аптеката се намира в Люлин 10, до Т-Маркет, 10 ампули са 11,10 лв.  Peace

# 253
Ето да се почерпите и за наше здраве, че Митко става на кръгли 10:
и още:

Честито и на наборчетата от тази дата (отбор кавалери и една дама)!

Бодливка, мерси за уточнението, стана ми ясно (аз кандидатствах за повече градини и тези 5 точки са на 5-то желание)

Рила, благодаря за темата! Ще я следя. Благодаря и че си се сетила за нашата месечинка!

# 254
 Честити месечинки!
 Да ви се оплача, ние се връщаме от консултация и Кали пак е качила само 100 грама, а уж яде повече. Лекарката ме пита няма ли да прохожда вече и аз викам, че не и тя: "е, нищо, явно е по-бавна". Е сега какво, детето ми бавноразвиващо ли е? Confused За мен прохождането на 10 месеца (тя преди 3 дни стана на толкова) си е ранно прохождане, децата нормално си прохождат към годинка, годинка и нещо. И ми вика, че до годинка и един месец трябвало да е проходила, а  аз знам деца проходили на годинка и два, три, че даже и четири месеца. По принцип съм доволна от педката, ама понякога пуска егати и коментарите.

Общи условия

Активация на акаунт