Отново за пустия резусфактор.

• 1 224
  • 18
  •   1
Отговори
Момичета, въпросът ми може и да е малко странен, но е породен от не едно и две отрицателни изказвания. Какво имам предвид Hug Майка с рез.-- и баща +(нашия случай). Имаме здраво и палаво дете, поставена ми ваксина след раждането, но това не означавало, че и второто ще е такова. С тази тема не искам  да дърпам дявола за опашката, а наистина да чуя мнения и опит на минали вече по този път. Дали  вторите, третите деца на родители като нас са по-болнави, алергични и незнам си какви, проблемна ли е тази втора бременност поради именно този факт-резусфактора и т.н.
 п.п. Ако модераторите сметнат, че темата е за подфорум Рискова бременност нека я преместят. Hug

# 1
  • София
Здравей, не знам кой ти го е казал, но аз мисля,че не е вярно. При мен ситуацията е идентична. Аз съм с -- резус фактор,а таткото е с +. Имаме едно дете също с -- и то е здраво. Друго ,за сега няма (надявам се да има обаче Wink ) и ако това се случи аз няма да се притеснявам за резус фактора. Основанието ми е моя личен произход. Аз съм от четвъртата бременност на майка с -- резус фактор и баща с + и не съм болна (пу пу пу) поне не повече от обикновено. Нямам алергии или нещо друго по-особено.

# 2
# 3
 И трите неща и още мн други съм чела...именно те са една от причините за питането ми. Има много зловещи моменти, написани в тях. PeaceНашия случай е: Бебе"+" Мама"-" Татко"+"
 Цитирам: "Резус фактор несъвместимостта е проблем само тогава, когато детето наследи резус фактор положителен от бащата и резус фактор отрицателен от майката. В общи линии кръвта на бебето не влиза в контакт с тази на майката до момента на самото раждане'', "Обикновено резус фактор несъвместимостта не се превръща в усложнение, докато жената не забременее повторно, тъй като по време на първата бременност нейното тяло е произвело антитела срещу чуждия протеин", "Засегнатите от резус фактор несъвместимост деца често страдат от анемия, сърдечни заболявания, мозъчни увреждания или жълтеница"
 Инфо къде колко има съм чела, но съм пуснала тема за да чуя реални истории на мами от форума.

# 4
Здравей,мисля че няма нужда да се притесняваш,и моя случай е такъв имам две деца и всичко е нормално( пу пу) засега не виждам разлика,а и познавам доста хора които си имат две, три и повече здрави и прави дечица от майка отрицателен резус фактор и баща положителен

# 5
  • София
ако са ти сложили ваксина антиD гамаглобулин  до 72 часа след раждането на сина ти,няма от какво да се безпокоиш. тя унищожава антителата,които се образуват в твоята кръв в резултат на сливането на твоята и на бебето кръв при раждането. това се прави точно с цел да нямаш проблеми при следващата бременност. освен това терапия може да се проведе и по време на самата бременност в случай на нужда,но доколкото знам това рядко се налага.

# 6
  • Анкх-Морпорк
Аз съм с резус отрицателен, таткото - с положителен.
Първото ни дете е с положителен.
Слагаха ми инжекция анти-Д...
Второто е с резус отрицателен като мен. И то си е здраво, няма алергии и тн.

Това за "болнаво и алергично" далеч не се дължи на резус-несъвместимостта.
Първо, нали са ти сложили ваксина. Това значи, че няма да образуваш антитела. Ако получиш, дано да не става, някакво кървене и образуваш антитела, пак слагат инжекции. Резус факторът отдавна не е проблем за медицината, стига да се знае и да се следи.
Ако не си знаеше кръвната група и не ти бяха сложили инжекцията, тогава е друго, но сега нямаш притеснения.

Моите родители също са с така - майка ми е с отрицателен, баща ми с положителен. На онова време не е имало анти-Д инжекции.
Обаче пък и двамата с брат ми сме се родили с отрицателен резус  и с двамата не е имало проблеми.

Ако бащата носи в гените си и отрицателен резус (примерно майка му или баща му ако са били с отрицателен, задължително носи), то има 50% вероятност детето да е отрицателно и да няма резус-конфликт.

А и да има резус-конфликт, той може да се овладее.

Алергиите и проблемите с имунната система не се дължат на резус фактора.

# 7
  • Бургас
Ще се следи по-често за антитела,но и аз мисля,че при втора бременност все още няма риск.Още повече,че ваксината ти е направена навреме.

# 8
Ох, и аз се притеснявам.Аз също съм с отрицателен резус фактор,половинката е с положителен,а детето ми е с положителен.Лошото е,че не ми биха ваксина след раждането и се притеснявам за евентуална следваща бременност.

# 9
майка ми е с отрицателен рез. фактор. чувала съм че се отразява повече при бременоста отколкото на плода.

# 10
Лошото е,че не ми биха ваксина след раждането.

Ако не ми е много нахален въпроса - Защо не са ти били?

# 11
Лошото е,че не ми биха ваксина след раждането.

Ако не ми е много нахален въпроса - Защо не са ти били?
Беше преди почти 7 години,не бях така информирана,както съм сега.Въпреки,че ми следяха бременността в частен кабинет и раждах с уговорка докторката не счете за необходимо да ме осветли по въпроса.

# 12
  • София
deyzi, направо я слагай в черния списък тази докторка.

При бита ваксина, при добро наблюдение по време на втората бременност - няма да има проблеми.

# 13
Аз първото си дете преди 6години го раждах и не ми е бита такава ваксина, сега съм бременна в трети месец и когато попитах доктора си за евентуални проблеми той ми каза да не се притеснявам.Ако трябва да го цитирам "едно време много са чували за резус фактор" и до там.Въпреки това аз си се притеснявам.Ако някой е минал  през това ще се радвам да сподели.

# 14
Беше преди почти 7 години,не бях така информирана,както съм сега.Въпреки,че ми следяха бременността в частен кабинет и раждах с уговорка докторката не счете за необходимо да ме осветли по въпроса.
Имам приятелка, с абсолютно сходен с вашия случай. Роди второто си дете преди 4 месеца. Изкара инфарктна бременност, постоянно се притесняваше, да не стане нещо заради това че преди 5 години и спестиха ваксината. Постоянно си следеше антителата. Всичко е наред и с нея и с бебето, ама можеха да и спестят доста главоболия.
Според мен при правилно водена бременност, не би трябвало да има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт