Примерна схема за захранване - 21

• 32 078
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
да ви попитам за кашата от Елда на ХИП, на кутията пише че е за 4+ месеца, без глутен, а чета из интернет че е богата на белтъци и май е по алергенна и се дава след 6 м. Ние се захранваме от 3 седмици, ядохме оризова каша, която ни запече. Сега мисля да дам елда.
Някой давал ли е такава каша, какъв е ефекта - запичащ или регулиращ? Имате ли някакви отзиви за кашата?

Елда дадох на 6м. и половина. Не е имала никакви реакции към нея. Това всъщност е и любимата й каша.
При нас действа регулиращо.

# 241
Благодаря ви, значи като се събуди ще хапни Елда Simple Smile

# 242
Благодаря ви, значи като се събуди ще хапни Елда Simple Smile

Бих ти препоръчала да даваш всяка нова храна на обяд или най-късно 14-15 часа, за да имаш възможност да следиш за евентуална реакция.  Peace

# 243
Привет мами!
От 1 седмица захранвам с готово пюре на Хипп-ранни моркови и на петия ден забелязах, че по крачето и ръчичката са излезли едни петна, подобни на лишеи-по-загрубяла й е кожата.Възможно ли да е алергична реакция? По принцип кожата й е много чувствителна и си мисля дали е от пюрето или просто от козметиката, макар че не съм я сменяла.Все си мисля, че ако е алергия, не би трябвало да е на 5 ден чак...  Rolling Eyes  какво ще кажете вие?

# 244
  • Велико Търново
Венера, според мен не е от храната, но се консултирай с доктор  Peace

# 245
  • София
И при нас се появява вече за втори път такова петно; някак не ми се струва да е от храна, но за всеки случай ще проследя как реагира на ябълка, че май това е единственото, което се повтаря...

# 246
Кажете за водата, де  Sad И за млякото само един човек ми отговори. Би ми било от полза да разбера вашия опит   bouquet

# 247
Яна, моето дете е на Ам отдавна откакто стана на 4 м и половина е само на Ам и не искаше вода до 10 месечен и сам започна да си иска- ти предлагай понеже с храната започва да се предлага и вода, но детето ти може да не я иска и няма проблем , особенно ако няма признаци за дехидратация- следи памперсите и всички др. признаци, повечето деца, като нашите, които не са пили вода отначалото не искат дълго, важното е д а си упорита и да предлагаш.... пробвай с неразливащите се чаши и като стане по-голям бебчо и с нормална чаша, или с лъжичка има различни варианти да го накараш поне мааалко да пийва на ден...но аз лично съм на мнение,че децата които ги кърмат за тях всичко почти е ок и няма проблем и от липса на храна и на вода- от кармата по-ценно няма и освен това тя съдържа всичко необходимо..... а за млякото какаво?

# 248
Гунди: ама моята е на кърма и нали в нея има 80% вода и теоритично би трябвало да задоволява нужите на детето от вода?  За това съм  в питанка. Да аз предлагам, ама... нъцки  Laughing

# 249
Гунди: ама моята е на кърма и нали в нея има 80% вода и теоритично би трябвало да задоволява нужите на детето от вода?  За това съм  в питанка. Да аз предлагам, ама... нъцки  Laughing

Ооо водата в кърмата е доста над 80%, със сигурност е над 85%. Ами и дъщеря ми не пие вода по принцип, но е имало случаи да отказва и млякото, а да изпие доста вода (например 50 мл) ...  Embarassed Обаче аз не предлагам всеки ден, а само когато подозирам че може да й се пие вода (и още по-рядко пие де).

# 250
Здравейте мами!Имам едно въпросче.Моето бебче е на 8 месеца и от месцето е захранен с пилешко и заешко,та питанката ми е по колко пъти седмично да давам месце?

# 251

За водата знам, че трябва от 6-тия месец да се предлага редовно, когото приготвяш пюрето, слагаш до теб и водичката и така даваш всеки път след ядене. Водата е необходима, защото захраненото дете, поема повече соли от храната и му е необходимо повече течност.
Ние също сме на кърма и се борим с водата, изобщо не иска да пие, бута я с езиче. Но забелязах, че като я дам по-топла и дърпа няколко пъти.
Успех.

# 252
Елда дадох на 6м. и половина. Не е имала никакви реакции към нея. Това всъщност е и любимата й каша.
При нас действа регулиращо.
Аз я въведох миналата седмица - отначало чиста, после добавях пюрирана ябълка или круша. На мен лично с масло и сирене ми харесва най-много, но не съм ги въвела още. Франчи, ти какво и слагаш, та се услажда така на Зибонка?

Venera-81, по описанието обривът прилича повече на екзема или АД. Следиш ли за слуз в акото?

# 253
  • София
Благодаря Ви за отговорите момичета!  bouquet

# 254
Amorevole , следя да.А дали ще я видя тази слуз. Четох и за дерматита, но това трябва да се види от педиатър или дерматолог.

Общи условия

Активация на акаунт