Примерна схема за захранване - 21

• 32 070
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
В някои готови пюрета има рапично олио - май в Семпер има и аз се чудя дали да давам от тези пюрета.

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 15:42 от campanula

# 541
 Mr. Green Eeeх тия ГМО бе ...

Рапично олио и аз не ползвам, и през ум не ми е минавало специално да добавям мазнина, каквато и да е (а когато яде от общата манджа, или е с олио, или с масло).

# 542
Здравейте майки Grinning
Понеже след три седмици ми предстои захранване, малко се пообърках с въпроса, по кое време на деня да давам пюренце.Преди кърмене или между кърменията?Желанието ми е да кърмя ПОНЕ до годинката и се притеснявам на моята лакомница да и харесат пюренцата и да се отбие.Искам да захраня плавно,т.н педагогическо.Моля изложете някакви доводи за едното и другото, каква е разликата реално?Благодаря предварително!

# 543
Gaci_mama, аз лично не съм привърженик на даването на пюре между храненията, както и на заместване на хранения при кърмени бебета. В кърмата се съдържат ензими, които улесняват храносмилането на "твърдата" храна, както и имуноглобулини, които имат значение за справянето със случайно попадналите в храната микроорганизми. Пояснявам, че това е мое лично мнение и не е обвързано с каквито и да било схеми.

# 544
  • София
Аз към момента давам между кърменията, като обаче слагам по малко кърма в пюрето/кашата.

# 545
Аз давам пюре около половин час след кърмене, точно с тази цел, да не се замести хранене твърде рано.

# 546
Аз давам пюре около половин час след кърмене, точно с тази цел, да не се замести хранене твърде рано.
И на мен така ми казаха, не искам да се отбие, а педиатъра ми каза, даваш пюре и после кърмиш Thinking

# 547
В някои готови пюрета има рапично олио - май в Семпер има и аз се чудя дали да давам от тези пюрета.

Днес дадох точно такова пюре - тиквичка с картоф и рапично олио на Семпер. Също толкова безвкусно като тиквичка с картоф и ориз на Хип, ама си го излапа.
Аз давам първо пюре (ако е зеленчуково - към 150-170гр) и после кърмя - суче лакомо и дълго, така че за момента не се притеснявам, че ще се отбие.

Франчи, някакъв напредък с пилешкото?

# 548
Абе аз давам и давах и преди пюрета с рапично олио....то кой знае вече се шашнахме доста, ама количеството едва ли е кой знае колко голямо....
аз мисля ,че за кърменето преди или след хранене всяка майка сама трябва да види, някои деца са по-лакуми и отначало не могат да се засищат с пюретата и плачат като им се дават, ако са по-гладни...това с времето се приценява, важното е да се кърми скоро след или преди храненето

# 549
  • София
давала съм 1-2 такива пюрета, защото на Семпер не ги яде много, НО количеството на рап. олио е много малко, така че за деца над 7-8м не е проблем  Peace

Примерно моят бебо много яде на ХИПП с ОМЕГА 3 биологично рапицово олио (така пише на етикета) и количеството е толкова малко, че няма проблем след 8м да се дава  Peace

Аз да ви запитам за запичащи храни освен: банан, шипка, ориз, картоф, морков, дюля, сухар  newsm78 newsm78 Още сме на диета и вече незнам с какво са разнообразявам  newsm78

# 550
Не намирам тиквичка, спанак и други зеленчуци /с изключение на морковите и тиквата/, които да са без сухо мляко, сметана или извара. Въпреки отбелязаното на етикета /над 3-4 месеца/ все още не смея да давам от тях заради сухото мляко. Какво правихте в този случай?
Единствено попадение беше супа от моркови и ориз, която мога да дам утре.
А нататък?

# 551
  • София
Не намирам тиквичка, спанак и други зеленчуци /с изключение на морковите и тиквата/, които да са без сухо мляко, сметана или извара. Въпреки отбелязаното на етикета /над 3-4 месеца/ все още не смея да давам от тях заради сухото мляко. Какво правихте в този случай?
Единствено попадение беше супа от моркови и ориз, която мога да дам утре.
А нататък?

спанак с картофи на Сънвал  Peace
тиквичка съм давала в микс пюре на ХИПП и на Сънвал, пак няма мляко, извара и сметана Peace

# 552
# 553
  • Пловдив
bibo4e аз наскоро въведох като следобедно хранене каша от Елда. Преди да започна да я давам като следобедно хранене я давах сутрин в 10.00 с плодовото пюре-3 дни и след това вече започнах към 16.00 ч. За глутена-аз още не съм го въвела. Но мисля, като ни дойде времето с овесена каша. На вас малко ви е рано, но това е мое мнение, ти си решаваш.  Hug
Gaci_mama ние към 10,30-11,00 сучем и така се приспиваме. След 1,30-2,00 като се събудим ядем зеленчуково пюре. След 30 мин или 1 час предлагам да суче. Понякога иска, понякога не. Аз предлагам, тя си решава, дали иска. Ако ми откаже, след кратко време предлагам пак.  Wink Но детето ще ти покаже как й харесва на нея. На мен ми трябваха няколко дена за да видя, че дъщеря ми само като се е наспала си изяжда пюрето. Не мисля, че ще се отбие след пюретата. Според мен по хубаво от на мама цицата няма.  Peace Така, че не се притеснявай, а и щом казваш, че е лакомница.

# 554
  • София

bouquet

значи няма много разнообразие, но ще въртим комбинации някак  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт