Примерна схема за захранване - 21

• 32 077
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
bobito2, и аз така с пилешкото, ама малкият взе да се дави и го оставих за по-нататък... А кога е този "прозорец", когато могат да се научат да дъвчат по-лесно?
Ако го има в горните статии, се извинявам, сега нямам възможност да чета...  Embarassed
И тук да питам - а мога ли да смеся тиква с круша, да кажем, или с банан; въобще с плод, че не съм сигурна дали ще я иска с кашата?

# 346
Лято аз знам, че тиквата може да се смесва и с плодове и с зеленчуци. Аз бих я смесила с ябълка.

# 347
  • София
Лято аз знам, че тиквата може да се смесва и с плодове и с зеленчуци. Аз бих я смесила с ябълка.

и морковът е като тиквата- може с плод, може и със зеленчук. Ние например хапваме морков с ябълка на ХИПП с удоволствие Peace

# 348
Ами Стелфи, то без да искам днес точно така се получи както обесняваш в края на поста си...понеже започнах въвеждане на рибата с едни пюренца, които освен идеално гладки са и редки и реших да сваря пълнозърнест ориз, който нали освен че е малко твърдичък е и малко люспест- аз му направих една лееекичка пасировка(еее, това не е дума май Grinning) и в него пюрето, е добре си го похапваше не се мъчи хич .. но за гладките пюрета дето ги гълта като вода и аз съм съгласна само дето моят човек не искаше доскоро все пак по-едри, че се давеше.... абе права си за преходното и плавно преминаване, аз без да искам съм го почнала- по-скоро без да зная...но мерси още веднъж  bouquet  bouquet Hug Hug

# 349
  • София
Какви са тия вълшебни филийки, споделете и с нас   chef

Вълшебните филийки на Тони: филия хляб, намазана с масло, отгоре сирене, за малко в микровълновата. Разбира се трябва преди това да са си въведени тези неща по реда, де!!!
Нещо като алтернатива на попарата.
Аз режа ивици от тези филийки и давам за ядене с ръка, иначе може от средата да се чупи ида се предлага директно в устата  Peace

Я да пусна една "анкетка" на тема риба: кога предложихте, каква (конкретно пюре) и колко често предлагате  ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 16:17 от зелено човече

# 350
  • София
missence, bobito2, благодаря за отговорите! За моркова не знаех Simple Smile, остава и да го заобича и него Wink. Ябълка също мислех, но нали я заподозрях за едни петна, които на два пъти му се появяваха, та мислех да направя пауза с нея... Или пък да пробвам на друга фирма? Малко вероятно ми се вижда от нея да е някакъв проблем, но знам ли...

# 351
Здравейте момичета моля ви за помощ не знам дали трябва да пиша точно тук ако греша се извинявам. Помагайте - ние сме на пет месеца и 12 дни трябва да почваме захранване с зеленчук освен картоф морков друго какво може да хапваме като начало - притеснила съм се като първолак  Rolling Eyes Embarassed минахме през соковете и плодовите пюрета дотук добре ами сега... ooooh! newsm78 чета чета и нищто не схващам помагаите как беше при вас в началото

# 352
Ели, спокойно, аз от първите зеленчуци давах тиква, чушка, зелен боб, може и тиквичка, пащърнак, давах каша ориз и елда, те са хубави за начало, нямат глутен.

# 353
  • Видин
Морков,тиква,картоф,тиквичка,пащърнак,броколи  Peace
Ние финиширахме с пащърнака и мисля да го заровя дълбоко в шкафа още известно време. Днес само бръмча и плюва  ooooh!
Та равносметката до тук е - въведена тиква и пащърнак (така си го водя, писна ми от него) и провал с моркова  Tired

# 354
Ели, спокойно, аз от първите зеленчуци  зелен боб, давах каша  елда,
Naughty Naughty Naughty Тия двете особенно в 5 м в никакъв случай зеления боб е доста тежък, а еладата е спорна дали не е поне малко алерген.. Ели ето ти малко инфо:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 355
  • вече Пловдив
Момичета, пробвах да отвора линка за зеления фасул на първа страничка, но не намерих нищо конкретно. Въпросът ми е - с какво да дам зеления фасул? С ориз или с картофи? И той запичащо или разхлабващо действие има?

Ели66, в началото дадох моркови, картофи, тиква, зелена чушка и след около месец - тиквичка, броколи, оризова и царевична каша.

# 356
Ваня - зеленият фасул може би има по-скоро запичащо действие, а относно съчетаване - с картоф, с броколи...дори с морков.

Момичета, Стелфи - прегледах линковете на Нестле, обаче нещо не ми е ясно: каква е точно възрастовата граница за стейдж 1 и 2? Защо в стейдж 1 се препоръчват храни за ядене с пръстиконкретно, препоръчват бисквити (явно, че си рекламират продуктите де)? Сокове пак в стейдж 1 newsm78 Хареса ми как с еописват дневните нужди на бебето, но тези неща ме озадачиха, сякаш прочетох противоречива информация Thinking

# 357
Да, Гунди, права си за тях, ама аз нали по-късно започнах да давам нещо различно от оризовата каша, и все си ги броя за първи храни, а те реално ми идват в края на втория месец захранване  Peace

# 358
Момичета благодаря ! Simple Smile Не очаквах толкова барзи отговори- ще почна с  картофките утре дано да ги приеме

# 359
Да, Гунди, права си за тях, ама аз нали по-късно започнах да давам нещо различно от оризовата каша, и все си ги броя за първи храни, а те реално ми идват в края на втория месец захранване  Peace
eeeee, че това си е много важно уточнение-едно е захранено бебе на 6 м., друго е на 5м... а за 4 вече да не говим Wink

Общи условия

Активация на акаунт