Примерна схема за захранване - 21

• 32 076
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ели, спокойно, аз от първите зеленчуци  зелен боб, давах каша  елда,
Naughty Naughty Naughty Тия двете особенно в 5 м в никакъв случай зеления боб е доста тежък, а еладата е спорна дали не е поне малко алерген.. Ели ето ти малко инфо:
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Peace Peace

# 361
  • София
Момичета, Стелфи - прегледах линковете на Нестле, обаче нещо не ми е ясно: каква е точно възрастовата граница за стейдж 1 и 2? Защо в стейдж 1 се препоръчват храни за ядене с пръстиконкретно, препоръчват бисквити (явно, че си рекламират продуктите де)? Сокове пак в стейдж 1 newsm78 Хареса ми как с еописват дневните нужди на бебето, но тези неща ме озадачиха, сякаш прочетох противоречива информация Thinking

Стеф, действително от този линк получава човек и малко нежелана реклама Confused Не ги гледай продуктите, които предлагат! Аз го пуснах основно заради обясненията кога физиологично настъпват различните етапи - примерно за етап 1 това бяха "да може да си държи главата изправена, да седи с чужда помощ, да проявява интерес към храната на възрастните и т.н. ", знаете ги тези. На този сайт има и за другите етапи.
Обаче действително не е точно каквото исках да покажа като пример, обаче пусто - не мога да намеря Sad Исках на едно място хем обяснения за физиологичните етапи, хем какво и е новото на храната, хем каква текстура да има, количества и т.н.

Докато търсех попаднах и на този сайт (пак на английски): http://www.wholesomebabyfood.com/solidfoodstages.htm
Нямам време да го прегледам наистина обстойно, но на прима виста ми се струва добър източник на информация. (Не знам доколко казва нещо ново де Rolling Eyes )

Редакция: прегледах по-подробно сайта и трябва да кажа, че е страхотен! Чувствам се все едно откривам топлата вода. Има цялата много информация, касаеща захранването от каквито гледни точки ти хрумне и то на едно място! Струва си да се отдели време и да се разгледат линковете от навигацията на сайта - има инфо за всеки продукт - кога се дава, хранителна стойност и т.н., менюта, предложения за рецепти със съответните продукти и т.н. Очарована съм Heart Eyes При това е обяснено много простичко и човешки...

А в частност дето говорех за преходна храна ето директно линк: http://www.wholesomebabyfood.com/from-baby-food-to-table-food.htm
И за етапите: http://www.wholesomebabyfood.com/solidfoodstages.htm#SOLID%20FOO … FEEDING%20STAGES:

Много се извинявам, че на английски само, аз също бих се радвала да беше на български, ама като няма  33uu

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 22:18 от Stelfy

# 362
Стелфи - полезна информация има, независимо от рекламата, и беше конкретно по темата, просто при мен объркването дойде от факта, че четейки признаците, осъзнах, че при моето дете има смесени такива и от първите 2 етапа, та се омотах съвсем.
Наистина информацията е ценна, благодаря ти, сега ще погледна и този последния линк Hug

# 363
Stelfy, сайтът е наистина страхотен! На първо четене - много, подробна и подредена информация, добре обяснена и на достъпен език! Уж щях да си лягам рано, а е така увлекателно ....

# 364
Мдам, Стелфи, няма да се спи, определено Whistling Heart Eyes

# 365
Stelfy, благодарности и от мен. Сайтът наистина е много интересен. Има доста инфо и то подредена, менюта и какво ли не. Само кога ще мога да го изчета  Thinking

# 366
  • Видин
Stelfy, благодарности и от мен. Сайтът наистина е много интересен. Има доста инфо и то подредена, менюта и какво ли не. Само кога ще мога да го изчета  Thinking
И аз това се чудя  Joy
Искам да питам нещо  Embarassed Имам пюре на Сънвал - тиква и ориз. Оризът е 30% в него. Ако давам от това пюре ще въведа ли ориза?Достатъчно ли е като процентно съотношение?
Утре мисля да се пробвам с тиква и малко картоф  Praynig Дано мине номерът. Ако ли не - не знам какво да правя  ooooh!

# 367
Според мен оризът е достатъчно, пък и той се дава и за съвсем първа храна, тъй че не би трябвало да има проблем Wink

# 368
Аманита, напълно достатъчно... аз въведох ориза с пюре, в което имаше и по-малко количество ориз Peace

# 369
Привет, мами!
Извинете за глупавия въпрос...Трябва ли да се затопля АМ, когато правя кашата с него, или е достатъчно само да го разтворя във вода със стайна температура?  newsm78

# 370
  • София
Момичета, радвам се, че са ви полезни линковете Hug

Да питам - сварени зърна колко дълго могат да се съхраняват и как? (в хладилник в кутия с капак мисля newsm78)
И ръжта има ли газообразуващ ефект случайно? Вчера дадох едро пасирани зърна в следобедната каша и цяла вечер детенце подпръцква Grinning Може да е от люспичките нещо? Thinking

Маце, на стайна температура е ОК Peace

# 371
За разтворимите каши температурата няма значение - по-добре по-ниска, отколкото по-висока от препоръчаното на опаковката.

# 372
Това до колко да затопляш АМ си е въпрос на твоя лична преценка, аз от както ми беше детето на 1м му давам ам със стайна температура, но пък като му въведох маслото го затоплях във вода за да се разтопи в него кравето масло и после да ги добавя в храната...както си решиш

# 373
  • Видин
И тиквата+картоф претърпя провал  ooooh! Или ще пробвам с плод или ще изчакам няколко седмици  Tired

# 374
Благодаря за отговорите  Simple Smile
И на мен ми се искаше със стайна температура, защото като че ли АМ така по-малко мирише. Мойта мома въобще не иска да го пие/яде, а за съжаление кърма не мога да цедя, та ще трябва някак да я лъжа, днес и сложих малко круша, утре май ще сложа повечко  Praynig
Освен всичко друго ми предстои и тръгване на работа след месец, та съвсем ще трябва да свикне с вкуса на АМ... някакви трикове знаете ли?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт