Устройство за четене на дигитални книги

• 75 862
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
MaryJane, Elle_Woods - честито! С радост да си го ползвате.

Аз си купих калъфче от ebay - удобно ми е. Има четири ластичета отстрани, които придържат устройството - абсолютно е невъзможно да се откачи.

Даването на книги назаем е чудесна възможност. Въпросът е, че рядко пазаруваме от Amazon електронни книги - все още  Laughing

Има ли някой тук, който да е с iRiver Story?
Имам някои въпроси. Майка ми получи като подарък такъв четец и й помагам да се ориентира.

# 376
  • пак на Рив Гош
ТинаХрис, благодаря за линка за заемане на книги  Simple Smile

MaryJane, Elle_Woods, честити ви нови придобивки!

Аз си купих калъф от Амазон, но защото имах отстъпка при поръчката му заедно с Киндъла (цветът му обаче не отговаря много на показания в сайта - ябълковозеленото се оказа тревисто-крокодилско зелено, ама това да му е кусурът  Laughing).

Да ви се похваля и аз -  от два месеца съм щастлив собственик на KindleDX и само едно оплакване имам - много лесно се поръчват книги от Амазон - два клика и банковата сметка е олекнала!  Laughing
Иначе, по-сериозно - имам трудности с конвертирането на кирилица с Calibre - пробвах различни настройки и шрифтове, засега без особен успех  Confused. По принцип се лаская, че съм от средноинтелигентните крайни потребители на софтуер, ама този нещо ми се опъва... Та засега си чета кирилските файлове в пдф формат.

# 377
  • До хладилника, който обичам
Очаквам тези дни да се запишат в темата много нови горди собственици на рийдъри  Mr. Green (моята потенциална покупка ще отлежи още половин година до рождения ми ден  Cry)
Я тоже така реших да направя  Grinning ей къде е юни.
Имам, обаче, новозакупена лампа за четене (и писане, на лаптопа)  Mr. Green първо копче, а после - балтон!

# 378
След дълго чакане и завиждане на всички притежатели на устройства за четене на електронни книги, най-накрая и аз мога да се похваля като горд собственик на такава машинка.Дядо Коледа реши, че не съм слушкала достатъчно за Киндъл и ми подари това Prestigio, в което вече съм влюбена Laughing

# 379
  • До хладилника, който обичам
О, Престиджиото е също с е-инк технология, чудесно. Като за каква сума си слушкала, ще ни ориентираш ли Grinning

# 380
Татко каза да си поръчам Kindle-то за рождения ден.  Blush

Видях, че има малка клавиатура и разбрах, че може да си пишеш коментари към пасажи от книгите. Но това, което ме интересува е дали мога да си отворя текстови файл и да си запиша нещо на кирилица? Има ли календар или органайзер?

# 381
Ами слушкала съм като за 300 лв.Има си меню на български и пробвах книги във pdf, fb2, epub и txt от читанката и се справя перфектно със всички.Единственият недостатък за мен е че неможе да пишеш бележки, но пък има букмарки.

# 382
 Кинделът няма вградена кирилица. Някъде четох, че руснаци са набутали такава в символния бутон, ама дори и да работи ще е доста неудобно. Няма органайзер, няма календар, има само хубав дисплей и добра цена. Лично на мен ми е излишна клавиатурата, да не говорим, че имам оплакване от общата ергономия ,не че сравнявам с нещо друго.
За Амар.
Ако ще вземаш Престижио, (ако не си взела вече де) по малкото и по-евтиното е по-добър избор.

# 383
Иначе, по-сериозно - имам трудности с конвертирането на кирилица с Calibre - пробвах различни настройки и шрифтове, засега без особен успех  Confused. По принцип се лаская, че съм от средноинтелигентните крайни потребители на софтуер, ама този нещо ми се опъва... Та засега си чета кирилските файлове в пдф формат.

аз също използвам Calibre и нямам проблеми, опитай ако имаш книгите в друг формат (не в PDF) - например от epub във формат mobi (като за Kindle) става перфектно и на кирилица. Не знам с какво качество са ти в PDF - може там да е проблема, ако са например сканирани - няма как да се получи.

# 384
А има ли ограничения в броя на потребителите, на които можеш да предоставиш книгата? Някъде срещнах 3, а на други места само на 1 човек newsm78

# 385
За калъфите:

-за по - скъпите - имат скоби за захващане, обаче трябва да внимавате да не повдигате книгата от задната корица- щипките се чупят или кривят;
-за калъфите с ластичета - долните ушички са кожени, горните са от ластик. Захващането е по-сигурно, според мен. Тези с език и магнитно закопчаване - да се внимава да не се натиска, защото магнита може да огъне и счупи екрана.
Защитата и на трите вида калъфи е сравнително равностойна

За DX - За да се чете кирилица, трябва да се хакне - описано е по форумите стъпка по стъпка. Оргиналният НЕ ЧЕТЕ кирилица, независимо от преформатирането.

# 386

Имам някои въпроси. Майка ми получи като подарък такъв четец и й помагам да се ориентира.

Ако зададеш конкретните въпроси, бих могъл да отговоря. (на тези, чиито отговори знам Simple Smile)

# 387

Ако зададеш конкретните въпроси, бих могъл да отговоря. (на тези, чиито отговори знам Simple Smile)

Благодаря предварително. Първият ми въпрос е как става отбелязването до коя страница си стигнал?
Кайндълът автоматично запаметява страницата, която си чел последно и отвориш ли книгата, се отваря именно там, без да е нужно да правиш каквото и да било. При Иривъра не отваря точно на тази страница, а някъде наоколо - не можах да проумея принципа...

Възможно ли е да направиш автоматично шрифта, с който четеш всички книги, по-голям.
Пак сравнявам с Кайндъла, но просто с него съм свикнала - при него, нагласиш ли си шрифта, всички книги ти излизат по един и същ начин. При Иривъра трябва да нагласяш шрифта при всяка книга поотделно или поне аз не открих друг начин...

Речник? Поддържа ли такъв? Възможно ли е както при Кайндъла, когато отбележиш една дума, да ти дава отпратка към речника и съответно първите редове от обяснението на думата.

Ох, и още въпроси имам, но засега тези са ми най-важните...

# 388
Като един бъдещ собственик на рийдър (през юли  Mr. Green), но все още не виждала на живо такова чудо, се питам дали 6-инчовия екран е удобен за четене и не е ли много малък?
Защото лакомото ми око се оглежда в Kindle DX, но не знам как ще са финансите през лятото...
Разкажете повече впечатления...

Малко офф: Бу, миналата година си купих билет за концерт на U2 в Португалия (копчето) и направих 10-дневна екскурзия до Испания, Португалия и Англия (балтона). Не се оплаквам от тази система, дава добри резултати (емоционални, не финансови  Mr. Green)

# 389
За екрана на Киндъл-а, на мен ми е идеален. По-голям не ме блазни, погледа ми се "разтяга", и "губя" редовете сякаш. Ако така описано,  може да убеди някой в удобството изобщо.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт