Устройство за четене на дигитални книги

• 75 869
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
И мен 6-инчовият екран ми се струва перфектен. Бях чела, че по-големият модел натежава, когато го държиш с една ръка, и не е толкова удобен.

# 391
И мен 6-инчовият екран ми се струва перфектен. Бях чела, че по-големият модел натежава, когато го държиш с една ръка, и не е толкова удобен.
Това е и моето мнение, НО с уговорката, че не ти се налага да четеш пдф-и с картинки (тип техническа литература). На малкия Киндел, според мен, не е читаема подобна литература.
Иначе 6 инча са си достатъчни.

# 392
  • пак на Рив Гош
За DX - За да се чете кирилица, трябва да се хакне - описано е по форумите стъпка по стъпка. Оргиналният НЕ ЧЕТЕ кирилица, независимо от преформатирането.
Toro, благодаря за информацията   bouquet.
Намерих доста неща за хакването, но май за момента ще се въздържа.

Pachikrak, моите преки впечатления за екрана са от DX. Аз взех този модел, именно заради големината на екрана и възможността за четене на пдф с картинки (понеже съм недоскив и шрифтът все ми е малък  Laughing). Докато се чудех кой модел да взема, си изрязах от лист хартия парчета с размерите на екрана и се опитах да преценя "на сухо" кой ще ми е по-удобен. А в магазин разгледах изложен един 6-инчов модел и ми се видя малък. Екранът на DX е горе-долу с размерите на книга от поредицата "Избрана световна фантастика" на Бард  Grinning. Вярно, че е по-тежък от Киндъл3, затова зависи и как си свикнала да четеш (аз чета в леглото като си подпирам книгите, а сега и рийдъра, на сгънати крака, та теглото не ме притеснява). По-трудно е да се държи с една ръка и не влиза в средностатистическата дамска чанта.
Имай предвид също, че засега DX се поръчва от американския Амазон (не знам как ще е лятото, но не го намерих нито във френския, нито в английския сайт, препращаше ме директно към щатския), та на мен при поръчката ми начислиха допълнително 75 евро мито и ДДС (за износ от САЩ към Франция) към цената  Peace.

# 393
  • Варна
И аз очаквам моя Киндъл от UK към края на седимцата. Какъв калъф ползвате? Струва ли си да си взема оригинален калъф за К3, защото другите са на половина от цената му? Колебая се, защото виждам, че на оригинала има две неща, за които се закача устройството, а на другите  то се придържа от ластик.
Аз си поръчах от ebay този модел:
и съм много доволна. 22лв ми излезе с доставката до БГ. Киндъла е напълно защитен и не може да се измъкне, сега очаквам и протектор за екрана.  Simple Smile

Някой има ли представа дали на Киндъла може да се качват английско-български речници?

# 394
Аз с Киндъла ще поръчам този калъф.

# 395
Благодаря за инфото на всички   bouquet
Ще ходя  да ги гледам на живо в някой магазин, но успокоихте в голяма степен съвестта ми (и семейния бюджет  Mr. Green)

# 396
И аз очаквам моя Киндъл от UK към края на седимцата. Какъв калъф ползвате? Струва ли си да си взема оригинален калъф за К3, защото другите са на половина от цената му? Колебая се, защото виждам, че на оригинала има две неща, за които се закача устройството, а на другите  то се придържа от ластик.
Аз си поръчах от ebay този модел:
и съм много доволна. 22лв ми излезе с доставката до БГ. Киндъла е напълно защитен и не може да се измъкне, сега очаквам и протектор за екрана.  Simple Smile

Някой има ли представа дали на Киндъла може да се качват английско-български речници?

http://forum.myebook.bg/index.php?topic=34.0  Ето тук има линк и описание. Работи, проверил съм лично Simple Smile

# 397
Обмисляме покупка на този вид калъф: http://www.amazon.com/Kindle-Lighted-Leather-Display-Generation/ … 244704&sr=1-2

Има ли някой преки впечатления?

# 398
Niki1, Киндъл-а, който бях взела от библиотеката, имаше такъв. Чуден е. И аз ще облека моя скоро. Наложително е вече. Особено след като видях снощи, как синът ми си го беше положил на земята и си беше сложил 2 бутилки вода в/у него. Така се правело на пикник...  ooooh!
  ПП В Таргет го видях за по малко $$, ако не се бъркам...

# 399
много $ ми се струва, но си стиснахме ръцете с мм, че е нужен. Сега ще разгледам в Таргет. Мерси.

ред. он- лайн няма нищо

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 23:35 от Niki1

# 400
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Защо не си вземете това http://www.amazon.com/Kindle-Leather-Display-Latest-Generation/d … W1T2AMMPMN9W4S0YF
ако не държите непременно да е с лампичка.

# 401
Desi, не държа на лампичката и много ми хареса модела, но като рагледах коментарите срещнах, че металните скоби рестартирали киндъла. Тина, бързо да каже вярно ли е?

# 402
Нито веднъж не се е рестартирал този от библиотеката, докато беше у нас. А и реално не виждам как би станало?!
  Аз за сега си държа моя в един несесер.  Laughing Laughing  Така да го пльосна в чантата, не ми се свиди. Все м/у някакви листове гледам да е (вече в несесер).

ПП Оооф, аз сега видях, че този дето е показала Ники има лапма. Ники, този от библиотеката беше като този от линка на LemonDesi . Който си е същия, изключая лампата. Ето защо бил толкова пари.
 Не знам за рестартирането, в такъв случай. Аз бих купила този от 2я линк.

# 403
  • пак на Рив Гош
Аз имам калъфа от линка на LemonDesi, без лампата. Досега не ми се е рестартирал Киндъла  Peace.

# 404
  • Варна
Stefan Много благодаря за речника. Инсталирах го и работи чудесно.   bouquet

Октопод с рокля Калъфчето е на супер изгодна цена,

Убедих се, че една лампичка към калъфчето ще е чудесна. Преди време гледах в Jumbo лампички за четене с щипка, доколкото си спомням. Някой знае ли дали сега се продават такива нещица?

Виждам, че Киндъла в Амазон вече е на 111 паунда, с нова "EInk Pearl"  технология. Каква ли е разликата?

Общи условия

Активация на акаунт