Устройство за четене на дигитални книги

• 76 000
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Киндъла го имам вече месец, досега съм го "зареждала" само докато е бил включен към PC-то. Батерията още не е и наполовина. Всеки ден чета, но Wi-fi е изключен, когато не ми трябва.

# 421
Хм, семейният е на по-малко от месец и е зареждан два пъти вече. Аз съм изчел около 4-5 книжки, съпругата ми поне 2.

# 422
А колко време зарждахте първите няколко пъти. Спомням си, че мобилните телефони се зареждаха по 12 часа първите 3 пъти и трябваше преди всяко зареждане да се изчака батерията да се изтощи напълно ?!

Докато не светне зелената лапмпичка. След това пак така. Когато не чета изключвам напълно Киндъл-а. Бая време държи така.
Какво значи изключвам напълно ? С плъзгача ? Дали ще го оставиш на отворена страница (и той сам да си влезе в режим на скрийн сеивър) или ще го вкараш ти в такъв би трябвало да е все едно.
Виж, изключването на Wi-fi, със сигурност помага.

Задържам "плъзгача" 6-7 сек до напълно изключване на киндъл-а. Екранът става бял. Не говоря за скийн сейвър. Него ползвам ако знам, че ще почна пак да чета след час-два.

# 423
  • пак на Рив Гош
И аз процедирам като Niki1 - изключване до "бял" екран и пускам Wi-Fi само да изтегля книга. За два месеца и половина съм го зареждала 2 пъти (и около час-два му се събират като е бил включен към компютъра). Чета средно около час на ден, значи горе-долу 30-35 часа автономия му се събират с едно зареждане.

# 424
Няма значение дали ще го изключите до бял екран или само до скрийнсейвър - така или иначе Киндъла черпи от батерията само и едниствено при смяна на страниците (разбира се и изключен WiFi и/или 3G). Часовете на работа също не са важни. Просто единственото от значение (пак повтарям, ако не се ползва интернет) е броя на "прелистванията".

П.С. Киндъл-обществото явно се разраства у нас, което е супер. Ние вкъщи сме супер доволни от нашия! Simple Smile

# 425
На бг се чете много бързо, особено места с много пряка реч. Прелиства се често и въпреки това точно както Роца и аз съм го зареждала общо 2 пъти.

# 426
Здравейте!   bouquet

Имам Киндъл 3 от няколко дена и мисля да си взема калъф заради сръчните ми ръце и няколкото чифта детски бързипръсти у дома.  Blush Бихте ли помогнали с мнение за този:

http://cgi.ebay.co.uk/Amazon-Kindle-3G-WiFi-Case-Cover-LED-readi … sh=item3363f904e7
Лампичката дали уморява очите? Предполагам, че не успява да освети еднакво целия дисплей, което може би също оказва някакво дразнене?

# 427
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз тъкмо си избрах модел Pocketbook 302  и сега се оказа, че е спрян от производство. Някой има ли отзиви за Pocketbook 602? Не знам защо толкова се дърпам от Киндъла, притеснява ме явно цялото това обръщане на кирилица Rolling Eyes

# 428
Аз тъкмо си избрах модел Pocketbook 302  и сега се оказа, че е спрян от производство. Някой има ли отзиви за Pocketbook 602? Не знам защо толкова се дърпам от Киндъла, притеснява ме явно цялото това обръщане на кирилица Rolling Eyes
За какво "обръщане на кирилица" става въпрос?  newsm78

# 429
  • Там, където мечтите се сбъдват
Имах предвид четенето на текстове на кирилица. Доколкото знам това става чрез конвертиране от FB2 формат (който се поддържа от Pocketbook) в mobi формат.

# 430
  • Стара Загора
Киндъла си чете фб2 без проблем,
С калибрирането си има повече глезотии, просто.
Офф не ми се влизаше в темата, че мъжът ми счупи Киндъла и съм много нещастна Sad

# 431
Офф не ми се влизаше в темата, че мъжът ми счупи Киндъла и съм много нещастна Sad
Който чупи-купи!:)

# 432

602 е подобрен модел на 301. Аналог на 302 е 603. Добър е колкото 302, с повече възможности и подобрен дизайн.

# 433
  • Sofia
Който чупи-купи!:)
Мацка, пиши на Амазон. От американския Амазон изпратиха нов на колегата - неговия киндъл го бяха изпуснали на земята. Плати си пак ддс-то на митница и им върна стария.

# 434

Би ли споделила как точно става това с четенето без проблем на .fb2  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт