Устройство за четене на дигитални книги

• 75 926
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
Глупости съм писала извинявам се. Исках да напиша,ч е чете кирилица без проблем
Текстови формат свалях на кирилица. Word файлове на кирилица, също се четяха. Дъгите на пдф
ФБ2 го конвертирахме с калибре.

# 436
Въпросът ми е следния:някой може ли да ми каже кои са недостатъците на Киндъла?Защото аз засега откривам само плюсове,освен че много ми харесва на външен вид, и се притеснявам,че нещо много розово гледам на нещата...А пък ми е важно да огледам добре всичко преди да пристъпя към покупка...

# 437
Въпросът ми е следния:някой може ли да ми каже кои са недостатъците на Киндъла?
За мен единственият такъв е, че не мирише на книга.  Laughing

# 438
  • Ямбол
Синът ми(12г.) реши да си събира пари за е-книга. Сега трябва да помислим от къде да я купим и каква да бъде тя. Следя темата от самото начало и ми е много полезна. Обаче нямам опит с интернет пазаруване от чужбина, нямам и такава карта за целта, та може да заложа на покупка от България. Съответно ще се опитам да потърся това, което мога да разгледам в ръцете си, преди да го купя. Но не сме решили още. Затова ви моля за малко подробности около поръчката и плащанията.

# 439
  • Варна
Имах предвид четенето на текстове на кирилица. Доколкото знам това става чрез конвертиране от FB2 формат (който се поддържа от Pocketbook) в mobi формат.
Конвертирането на книги с Calibre става толкова лесно, че въобще не го мисли. След като веднъж избереш вида на четеца в Calibre, конвертирането става автоматично при изпращане на книгите към четеца.

Един познат има Pocketbook и според него Киндъла е с по-добър контраст. Peace

# 440

Имах предвид недостатъци спрямо останалите по-известни рийдъри Wink

# 441
Един познат има Pocketbook и според него Киндъла е с по-добър контраст. Peace

Определено контраста при Kindle е по-добър (10:1 при екран Pearl срещу 6:1 при PocketBook).
За момента единствените четци които ползват същия екран са SONY от серията PRS x50.

Повече информация за дисплеите тук.

# 442

Имах предвид недостатъци спрямо останалите по-известни рийдъри Wink

Недостатъците не са много, но ги има:
  • - по-малък брой поддържани формати за електронни книги (само .mobi)
  • - липса на тъчскрийн екран (ако това въобще е недостатък - за мен не е Wink)
  • - необходимост от регистрация на устройството в сайта на amazon за да могат да се ползват някой функции, като например създаване на колекций, ...

Ами май само това, или поне в момента не се сещам за нищо друго. Peace

# 443
Тъч скрийна хич не ме влече,така че не е недостатък и за мен,но имам още един въпрос -  наличието на тъч скрийн не означава ли липса на Е инк технология?

# 444
...  наличието на тъч скрийн не означава ли липса на Е инк технология?

Категорично НЕ! Тъчскрийна е още един допълнителен слой към екрана. Той може да се поставя както към LCD (и техните производни) екрани, так и към eInk екрани. Също така има възможност да се поставя над екрана (обичайния случай), което води до намаляване на контраста и евентуално повече отблясъци, така и под екрана както е решението при PocketBook 603/903, но тогава се ползва друга технология изискваща задължително ползването на специализиран стилус.

# 445
sailor ,това как ти се струва:

http://www.coolerebookreader.co.uk/

# 446
  • Там, където мечтите се сбъдват
Доколкото виждам единствената разлика между Киндъл 3 Wi-fi  и Киндъл 3 Wi-fi 3G е въпросното 3G. Някой може ли да ме светне то какво представлява, тъй като ценовата разлика е около 100 лева.

# 447

Отговора, който мога да дам тук е - "струва ми се цветно" Grinning, тъй като когато вляза в подробности за конкретен модел (предимства, недостатъци, цени, ...) и се опитам да дам полезни съвети, които да предпазят хората от грешки при избора на четец ме модерират. Ако искаш професионално мнение или съвет пиши на "лични" или посети този форум.

# 448
Доколкото виждам единствената разлика между Киндъл 3 Wi-fi  и Киндъл 3 Wi-fi 3G е въпросното 3G. Някой може ли да ме светне то какво представлява, тъй като ценовата разлика е около 100 лева.

Твоя въпрос на практика означава, че 3G не ти трябва Simple Smile. Шегата настрана: с 3G ще можеш да браузваш безплатно в някои сайтове (което не е особено комфортно, пък и е черно-бяло) и ще можеш на практика във всяка точка на света с покритие да теглиш книжки.

Вкъщи имаме WFi модела и според мен е напълно достатъчно - ползваме най-често USB за да качваме книгите на Киндъл-а. С WiFi модела ще можеш да ползваш и мобилен интернет, естествено с условието да има WiFi наблизо.

Моят съвет е да си спестиш 100 лв. или пък да ги вложиш в готино калъфче, което е абсолютно задължително според мен.

# 449
http://www.ebookreadersreview.co.uk/6-inch-ebook-reader-comparison-matrix/

Ето тук може да се види едно сравнение между по-известните четци с 6-инчови екрани.Предполагам,че ще бъде от полза за тези,които се колебаят какво да изберат Peace

За мен фаворит си остава Киндъл  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт