Устройство за четене на дигитални книги

• 75 920
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Благодаря!
Всъщност реших, че 100 лв разлика в цената в полза на Амазон е възможно най-добрата сделка  Wink

# 466
Размер на екрана - 5'', 6'' и 9.7'' диагонали
Контрастност - 1:10 ( най - добър), 1:6,5 и други
Файлови формати, които поддържа
Цена
Дизайн...
такива неща

пп За 250 лв в България евентуално нещо втора ръка, ама трудно...

Киндъл от английския амазон с доставка от посредник излиза точно толкова  Wink
(+-20-30 лева)

# 467
  • София
Киндъл от английския амазон с доставка от посредник излиза точно толкова  Wink
(+-20-30 лева)
Да, говорих отново с моя познат и той каза, че му струва около 230 лв. Обясни ми, че фирмата на жена му не плаща за доставка - не знам по каква линия, но мисля да се вредя и аз  Mr. Green

# 468
  • До хладилника, който обичам
Тя доставката от Англия дотук не е почти никаква - повечето посреднически фирми взимат 1-1,5 лири на килограм, т.е. незначително е оскъпяването. Ако се налага връщане за ремонт и т.н. е по-сложно така, но пък разликата в цената от 100-130 лв вероятно го оправдава Simple Smile

# 469
  • София
Бу, признавам си, нямам никаква представа за цената на доставката. Ако наистина е толкова ниска, то изобщо няма смисъл да занимавам някой друг с моя милост  Grinning
Сега остава да разбера как да поръчам от Амазон, че изобщо не съм наясно  Crazy
Някой може ли да ми каже колко време отнема горе-долу обработката на поръчката + доставката, т.е. след колко време ще си получа това, което поръчвам?

# 470
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=546223.0
Това е темата за поръчването от Амазон. Като поръчаш,предполагам,че за около седмица ще пристигне на адреса в Англия.Сложи си още около една седмица  за пристигането на курса.Значи около 2-3 седмици,ако има някакво забавяне Thinking Peace

# 471
  • София
rompecabezas   bouquet

# 472
  • далечно

от бг магазина - вероятно.

Обаче това не е вярно, ако направиш поръчка от Амазон, ибей, Барнс и Нобъл също имат доставка до БГ на Нук, сигурно и други фирми. Просто бг търговци държат цените височки...

# 473
Да, споделям мнението за цената - на мен ми излезе с около 100 лева по-скъпо това че си го купих от българска фирма - но не се оплаквам, въпрос на избор и търпение.. аз нямах търпение и имах късмет.. поръчвам и на другия ден беше в ръцете ми..

Обаче това не е вярно, ако направиш поръчка от Амазон, ибей, Барнс и Нобъл също имат доставка до БГ на Нук, сигурно и други фирми. Просто бг търговци държат цените височки...

# 474
  • София
От вчера съм горд притежател на Kindle 3. Донесоха ми го познати от САЩ - това е и най-евтиният вариант, защото доларът е по-евтин от лирата, а не плащах за доставка и мито. Освен това имах късмета да се сетя, че идват тази седмица и реално чаках по-малко от седмица да го получа. Simple Smile Купих си и калъф (не оригинален - 32лв.) от българския магазин, защото е много по-евтино от амазон, макар и по-скъпо от ebay. Основната причина да избера тях е, че не исках да чакам - поръчах го в понеделник, а ми го донесоха във вторник. Малко ме беше яд да дам 5лв. за доставка, но това е цената на удобството. Simple Smile

Безкрайно съм щастлива от покупката си, макар и впечатленията ми да са само от ден употреба. Отдавна не съм се радвала така на материална придобивка.  Blush Много приятно се чете на него. Simple Smile Лесно е за употреба, ако си що-годе компютърно грамотен. Освен това вече си сложих книги, които са горе-долу на цената на устройството, а аз намерих безплатно (и не съвсем легално  Rolling Eyes ) в интернет. Така че, в дългосрочен план инвестицията със сигурност се изплаща.  Peace

Похвалих се.  Blush Сега ще почета още малко и си лягам, че и снощи почти не спах от вълнение. Simple Smile

# 475

Въпросът беше поставен така ..." от България, защото не ми се занимава със поръчки от сайтове"..
Отговорих коректно.

Относно височките цени - топката е в производителите, които за всеки регион са определили МИНИМАЛНИ цени за продажба на дребно, под която, ако продам нещо, губя правото на дистрибуция.

# 476
Тя доставката от Англия дотук не е почти никаква - повечето посреднически фирми взимат 1-1,5 лири на килограм, т.е. незначително е оскъпяването. Ако се налага връщане за ремонт и т.н. е по-сложно така, но пък разликата в цената от 100-130 лв вероятно го оправдава Simple Smile

Обичам неподготвените изказвания. Как изчисли разлика 100 - 130 лева? Гледайки в тавана?
Като претендираш за коректност, направи си труда да изчислиш точната разлика.
Доставка 1.5 лира за килограм - това е цена за доставка на тухла например - малък обем и високо тегло. Ако тухлата е куха Simple Smile, тогава се смята обемно тегло.

Бързата клавиатура, слепи ги ражда...

# 477

Обичам неподготвените изказвания. Как изчисли разлика 100 - 130 лева? Гледайки в тавана?
Като претендираш за коректност, направи си труда да изчислиш точната разлика.
Доставка 1.5 лира за килограм - това е цена за доставка на тухла например - малък обем и високо тегло. Ако тухлата е куха Simple Smile, тогава се смята обемно тегло.

Бързата клавиатура, слепи ги ражда...

Уфффф,айде стига бе,Торо....Наистина е такава цената,кви тухли,кви 5 лева...Говорим за ппревозвач ,а не за куриер....

# 478
  • далечно
Toro, не се засягай, нищо лично  Peace

ясна ми е работата с регионалните минималните цени и това как в БГ доста неща са доста над цените им даже и другаде в Европа,защото вероятно се приемат за луксозни стоки (а не за таква за масова употреба на средната класа, която почти я няма) и малкото хора, които могат да си ги позволят са готови да платят повече. Ама, естесвено - всичко според спецификата на пазара. Като са регионални цените,защо във Великобритания и Германия примерно са по-евтини четците (не става дума за Киндъл)? За САЩ не говоря, там е друга бира.

В този ред на мисли в Европа техника гледам да си поръчвам само от Германия (по възможност, а възможност обиконвено има). Тук в Италия също държат високи цени и плюс това не ме кефи да стимулирам тяхната икономика  Laughing . Но всеки си знае приоритетите и какво му е по-важно  Peace.

# 479
  • До хладилника, който обичам
Toro, хайде поспри се. И аз обичам неподготвените изказвания, особено много Simple Smile Нали знаеш, че не ядем доматите с колците...
Отлично знам какво пиша, както, впрочем, го знаят и доста други хора тук. Не знам кой смята обемно тегло, още по-малко кой си поръчва тухли от Амазон, но със сигурност не са фирмите-превозвачи, които масово се използват с добър успех.
Така че да, цената е такава. Киндъл - £111.00 & this item Delivered FREE in the UK. Доставка от UK дотук - грубо £1,5, хайде от сила да е £3. Разликата? Смятай сам, курс на лирата 2.319260 (официално, неофициално 2,4), знаеш по колко са в тукашните магазини Simple Smile В най-добрия случай идва разлика от 73 лв.

Общи условия

Активация на акаунт