Устройство за четене на дигитални книги

• 75 923
  • 741
  •   1
Отговори
# 450

към изредените недостатъци искам да добавя един коментар - организирането по колекции е доста досадна работа, ако човек ползва kindle и ако има доста текстове качени - откакто намерих едно малко приложенийце на име Kindle Collection Manager - с провлачване много лесно се организират заглавията в колекции и след като се натисне commit киндъла трябва да се рестартира. Реастартирането може да се прави през менютата за настройки или със задържане на плъзгача - аз предпочитам през настройки да рестартирам защото все ме е страх да не задържа по-дълго отколкото трябва и да го върна към фабрични настройки...

И аз не се сещам за недостатъци (освен че е чуплива вещ) за тъч дисплея даже не искам и да чувам, а липсата на просветка... ами то и хартиените книги не светят Simple Smile

Недостатъците не са много, но ги има:
  • - по-малък брой поддържани формати за електронни книги (само .mobi)
  • - липса на тъчскрийн екран (ако това въобще е недостатък - за мен не е Wink)
  • - необходимост от регистрация на устройството в сайта на amazon за да могат да се ползват някой функции, като например създаване на колекций, ...

Ами май само това, или поне в момента не се сещам за нищо друго. Peace

# 451
  • София
С голяма радост се присъединявам към вас. Поръчах на едни познати да ми донесат Kindle от САЩ и се надявам тази седмица най-после да го получа. Горя от нетърпение.  Crazy Лични впечатления ще споделя после, засега само предчувствам радостта.
И междувременно се чудя какъв калъф да си взема. Отказах се от оригиналния, защото ми идва малко скъп. В ebay има добри предложения и излизат към 12лв, но май не ми се чака цял месец... Гледах и вариантите в българския сайт, но още не мога да реша... Вие какви ползвате? Споделете плюсове и минуси, ако има такива.  Simple Smile

# 452
  • Sofia
С голяма радост се присъединявам към вас. Поръчах на едни познати да ми донесат Kindle от САЩ и се надявам тази седмица най-после да го получа. Горя от нетърпение.  Crazy Лични впечатления ще споделя после, засега само предчувствам радостта.
И междувременно се чудя какъв калъф да си взема. Отказах се от оригиналния, защото ми идва малко скъп. В ebay има добри предложения и излизат към 12лв, но май не ми се чака цял месец... Гледах и вариантите в българския сайт, но още не мога да реша... Вие какви ползвате? Споделете плюсове и минуси, ако има такива.  Simple Smile
Колегата си взе от ибей Англия от изкуствена кожа и каза, че много силно мирише на лепило - чак не се трае.

# 453
аз си взех от www.myebook.bg - за 32 лева, на мен много ми харесва как е направен, особено начина на захващане - не използва металните щипки както оригиналния на киндъл ами прости ъглови лентички подобно на китайския вариант, единствената разлика е че побългарения е брандиран и по-хубав от китайския. Китайските вариации са с цена около $ 9-10 за бройка, но мисля онлайн продават наедро... Това, което не ми харесва в китайския вариант е затварянето с магнит.

# 454
  • До хладилника, който обичам

Отговора, който мога да дам тук е - "струва ми се цветно" Grinning, тъй като когато вляза в подробности за конкретен модел (предимства, недостатъци, цени, ...) и се опитам да дам полезни съвети, които да предпазят хората от грешки при избора на четец ме модерират. Ако искаш професионално мнение или съвет пиши на "лични" или посети този форум.

Настоятелно моля да престанат опитите за шикалкавене. Всички разбрахме вече, че държите магазин за е-четци и аксесоари. Ако искате да участвате в темата тук и занапред - моля, няма проблем. Давайте си професионалното мнение, без то да включва "...а ето тук при мен можете да го купите!"
Не е толкова трудно.
Всичко друго е доста досадно и детинско нарушаване на правилата, което обичайно има само един изход. Това не е първи път, в който модератор ви прави забележка, моля, погрижете се да е последен.
Големи хора сме и съм уверена, че знаете много добре как се дава професионално мнение, което да е полезно, без да включва нерегламентирана реклама на собствения бизнес. За реклама варианти има тук.

# 455
Недостатък: Понякога ми се ще да обърна на някоя страница и да зачета наново прочетен текст. Разбира се мога да маркирам, но не е същото. Освен това л-ра, в която има таблици 1. не могат да се принтират и 2. не ми е много нагледно и трудно запомням или разбирам.
Но пък колко е хубаво да имаш под ръка това, което търсиш макар и не във вид, който ти се ще.

# 456
  • София
Подариха ми Kindle за рождения ден, все още основно се занимавам да го зареждам с книги, обаче много ми харесва идеята да имам под ръка всичко, което искам да чета  Simple Smile
Още не съм го регистрирала, трябва да отида някъде, където има Wi-Fi, стига да не забравя  Wink

# 457
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Kindle-ите имат следния бъг:
- забиване при опит за преминаване от скрийнсейвър към режим за четене - никаква реакция при дръпване на плъзгача, което в нормалния случай се прави, за да протече тоя процес.
Нещата се оправят с рестартиране  - задържане поне за 15 секунди на този плъзгач дръпнат.
В някои случаи се изискват и повече от 15.
На два Киндъла около мен се случи това нещо, не е гаранция, че ще се случи на вашите, но ако ви сполети тази съдба, да не се панирате, и да знаете как да си разрешите проблема.

# 458
До 31.03.2011г. при регистрация в www.audible.co.uk/xmas получавате една безплатна аудиокнига за Kindle или iPod.

# 459
Здравейте,
Само да спомена, че на компютъра си съпруга ми има ръководството за Киндъл преведено на български. Ако някой сметне, че му е нужно, драснете едно ЛС.

# 460
Здравейте,
Само да спомена, че на компютъра си съпруга ми има ръководството за Киндъл преведено на български. Ако някой сметне, че му е нужно, драснете едно ЛС.

http://forum.myebook.bg/index.php?topic=56.0

# 461
Kindle-ите имат следния бъг:
- забиване при опит за преминаване от скрийнсейвър към режим за четене - никаква реакция при дръпване на плъзгача, което в нормалния случай се прави, за да протече тоя процес.
Нещата се оправят с рестартиране  - задържане поне за 15 секунди на този плъзгач дръпнат.
В някои случаи се изискват и повече от 15.
На два Киндъла около мен се случи това нещо, не е гаранция, че ще се случи на вашите, но ако ви сполети тази съдба, да не се панирате, и да знаете как да си разрешите проблема.

С цялото ми уважение Дейзи, това не е бъг. Случва се когато:

Устройството е препълнено с книги, с обем близък до максималният размер на паметта;
При включване на скрийнсейвера, когато батерията е с капацитет около долната граница (почти разредена батерия)

Преди да се рестартира устройството по описаният от теб начин (правилен), трябва да се включи към зарядното за около половин час.

# 462
  • Den Haag
Прочетох цялата тема и ще продължавам да чета с интерес, засега фаворит ми остава Kingle и нямам търпение някой ден да си го взема  Praynig

# 463
  • София
Здравейте!
Имам няколко въпроса (малко лаишки) и съжалявам, ако има отговори някъде в темата, но просто нямам време да я изчета  Crazy

Мой познат си купи четец с електронно мастило за 250 лв от някакъв английски сайт. Въпросът ми е в Бг предлагат ли се четци на прилична цена като вече споменатата и с добро качество?
Иска ми се да не се занимавам с поръчки от чужди сайтове...

И последно - кои и какви параметри да гледам, когато избирам четец?

# 464
Размер на екрана - 5'', 6'' и 9.7'' диагонали
Контрастност - 1:10 ( най - добър), 1:6,5 и други
Файлови формати, които поддържа
Цена
Дизайн...
такива неща

пп За 250 лв в България евентуално нещо втора ръка, ама трудно...

Общи условия

Активация на акаунт