Устройство за четене на дигитални книги

• 75 856
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Да се похваля, че благодарение на преформатирането чета много успешно една книга с математически формули и диаграми. Освен това съм доволна и, че си купих точно този модел калъфче. Много добре защитава Киндъл-а и е удобен за държане и носене в чанта.

Мога ли да помоля да качиш един файл, който си преформатирала (ако не съдържа конфиденциална информация), или само част от него, за да го тествам?

И какво точно калъфче си къпи? Линк или снимка.

Поздрави.

# 556
И какво точно калъфче си къпи? Линк или снимка.

Около 4-5 страници по-напред има снимки. За файла да минем на ЛС, ще ти изпратя.

# 557
А, каква изненада, имало си цяла тема. Имам два въпроса, понеже като съм в движение ползвам Киндл (на амазон устройството) и като цяло ми е полезно, но няколко неща ме дразнят.

1. Знаете ли как може да се дават книги на заем, които веднъж си купил на своя Киндл? Значи, ако аз купя една книга, как мога временно да я дам на съседката, да кажем, да я прочете на нейния си Киндъл?

2. Забелязали ли сте грешки във форматирането на е-книгите, и дали те според вас са от самия издател или от джаджата?

Мерси.

# 558
Алиса, дали няма да намериш отговор на първия си въпрос тук - линк

# 559
Това е за заемане на книги от самият Амазон. Алиса сякаш пита, дали тя може да ми заеме книгата която вече си е купила.
  Наскоро си коментирахме с позната, тя спомена нещо от сорта на, трябва да включи моя амазон акаунт към нейния, и тогава ще мога да отворя върпосната книга. Инак amz. файловете са 'заключени" и ако прехвърля книга от нейния Киндл на моя, няма да се чете.
  Не знам дали звуча резонно, не е изключено да не съм разбрала и да плямпам глупости, обаче.  Laughing

# 560
Здравейте,
от днес с мъжа ми сме собственици на Киндъл, но вече усещам проблема - как ще си го делим Wink
Поръчали сме и калъфче и като дойде тия дни го мятаме в употреба.
Шест месеца мъжът ми се мъчи да не го купи, обаче накрая се предаде и купи.
Попрочетох някои неща от темата, отивам да я допрочета. Grinning

# 561
Това е за заемане на книги от самият Амазон. Алиса сякаш пита, дали тя може да ми заеме книгата която вече си е купила.

Тина
, не знам дали погледна внимателно линка, но там всъщност е обяснено точно как се заема  книга на друг читател.
Амазон не предлага услуга заемане на книги - уви... Laughing

# 562
Здравейте,
от днес с мъжа ми сме собственици на Киндъл, но вече усещам проблема - как ще си го делим Wink

Ние решихме проблема като две седмици по-късно поръчахме второ устройство Peace
Няма друг начин - четем по едно и също време, предимно вечер и в почивните дни; при пътуване пак не се получава...
Сега отбивам мераците на 7 годишния ми син за такова устройство. Много е крехко за неговите ръчички. Бях попаднала в нета на информация за устройство, предназначено за ученици, което беше със спициално гумирано покритие и въобще изглеждаше съвършено различно от Киндъл-а.
Засега обяснявам, че няма детски електронни книги, но ако някой се сети за други доводи или заестващи предложения ще съм благодарна. Hug

# 563
Elle, има детски книги, в Читанката - на Жул Верн и Карл Май, например. По в началото на темата прочетох, че една потребителка ползва PSP за четене. Ако имате такава конзола, може за сега да отбиеш номера с нея. Добре е да предложиш и редуване - една книга на конзолата, една хартиена, че аз гледам по принцип да ограничавам играта с плейстейшъна.
Моят син (16г) засега не се заинтересува от Киндъла - не бил цветен, не можело клипчета да се свалят, и разни други такива неща, дето не са куул за тинейджърите. Иначе ако и той заиска, ще стане страшно ooooh!

# 564
...но ако някой се сети за други доводи или заестващи предложения ще съм благодарна. Hug
Не се сещам  Wink.
Ние сме се замислили дали да не вземем на децата. Само през задължителната литература за училище се изплаща, според мен. Да не говорим, за техническата и научна такава.
А колко дървета опазваме  Wink с това, че не купуваш нещо дето я се прочете, я - не.
Стига децата да четат си е добра инвестиция. Моите четат много, направо не им насмогвам, а книга не мога да откажа. Библиотека в близост няма  Sad. Добре че големия си разменя книги с двама приятели.

# 565
Ели, има ли вече откъде да се купуват книги на бг за Киндъл?

# 566
Плейстейшън нямаме, така че отпада.
Трети Киндъл няма да вземем, но се замслям за един модел Prestigio, който беше на промция в Метро по Коледа за 198 лв. Дисплея обаче е TFT, цветен. Иначе не е лош вариант, тъй като поддържа доста формати плюс avi, което позволява да го ползваме и за филмчета в колата. Виждала съм го само  на снимка, ще трябва да го погледна в Метро. Все пак 200 лева ще ги прежаля по-лесно като го счупи newsm78
Виждала съм детски книги и енциклопедии, но засега го ползвам като аргумент да го разубедя.

# 567
Ели, има ли вече откъде да се купуват книги на бг за Киндъл?

http://e-knigi.net/

http://www.mtel.bg/ebook/store/index.php?action=top

Чакам и Ибис - http://www.ibis-press.eu/ да пуснат.

Част от книгите на Мтел са на безобразни цени. Но много от задължителните книги за училище ги има в Читанката, правата им са изтекли така или иначе.

Elle Woods, това е готино за деца http://pcworld.bg/15643_ereader_za_deca_napravi_aiptek , но не съм сигурна за България колко е приложимо.

Последна редакция: ср, 09 фев 2011, 09:46 от .Ели.

# 568
Благодаря!

# 569
Алиса, дали няма да намериш отговор на първия си въпрос тук - линк

Мерси, Тони, но никоя от книгите, които досега съм купила, не е  "lendable".
Едиственото, за което сега се сещам, е подобно на описаното от ТинаХрис- временно да регистрираш Киндъл сметката на името на "комшийката". Ама това някакси не ми допада като идея.

Те без това Амазон сигурно вече съжаляват, че съм си купила Киндъл  Wink, защото бая писма им изписах заради правописни грешки и форматирането на електронните книги....Без особена файда, засега. (Чак ме е яд на тях, че освен най-добрия екран, не са се напънали да създадат нещо по-интутивно за използване, като продуктите на Апъл.)

Мерси за отговорите, а и за линковете по-горе. Като намеря време, ще ги погледна.

Общи условия

Активация на акаунт