Устройство за четене на дигитални книги

• 75 871
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София
... кое е по-добре Kindle 3 Wi-fi или Sony PRS 600? Последният го имам от година, обаче ме дразнят отблясъците при определен ъгъл на четене, както и на силна слънчева светлина...

И аз съм с тази чуденка, имам Sony PRS 650 и много ме дразнят отблясъците, а същевременно много ми харесвам Киндела страхотен контраст и е по-лек, но сега видях  това, ще закупя и ще споделя резултата.

Това определено изглежда разумно решение  Hug Моля те, после сподели за резултата, за да си реша проблема и аз Simple Smile

# 541
Вече трета книга свалям в .txt от Читанката и на някои места излиза кодиран текст. Все на най-интересното!  Mr. Green Как да го оправя?

# 542
  • София
Октопод, пробва ли да го преформатираш с калибре? Ако не стане, свали го от читанка в .epub формат и пак го преформатирай с калибрето. Би трябвало да стане. Simple Smile

# 543
Ако ще форматирате нещо с калибре, по добре сваляйте fb2.

# 544
Ще пробвам и двата съвета. Досега просто свалях и четях така, но сега съм на интересна книга и всеки ред ми е ценен.

# 545
От Читанка свалям epub файла  и с calibre обръщам в  MOBI. Не съм имала проблем до сега.

# 546
Октопод, аз имам същия проблем като ги сваля в текстов формат. Форматиране му е цаката.
Момичетата са ти казали как, другия вариант е чрез киндълската поща. Сваляш го като .txt, изпращаш го на киндълската поща и си го получаваш в киндъла Wink

# 547
  • Варна
От Читанка свалям epub файла  и с calibre обръщам в  MOBI. Не съм имала проблем до сега.
И аз нямам проблеми, свалям в fb2 - формат и след това конверирам с calibre.

# 548
Здравейте и моля за помощ.  Embarassed Прерових темата, май само аз съм карък или кърък...

Не успявам вече седмица и повече да си регистрирам Киндъл-а - нито чрез самия Киндъл, нито от сайта на Амазон. Съвсем лаконично и нищоозначаващо съобщение ме поздравява всеки път: "There was a problem registering your Kindle."

Купен е чрез Емпреса. Направих си акаунт в http://www.amazon.co.uk/ с моя адрес и моята карта - не става, след това смених адреса с английския, на който е доставен от Амазон - пак не става.
За да регистрирам Киндъл, английския Амазон ме препраща към Амазон.ком и щом въведа серийния №, със ситни червени буквички излиза горния поздравителен текст.  Cry

Дали можете да ми помогнете?   bouquet

# 549
...
За да регистрирам Киндъл, английския Амазон ме препраща към Амазон.ком и щом въведа серийния №, със ситни червени буквички излиза горния поздравителен текст. ...

Аз регистрирах моя през самото устройство - Home / Menu / Settings / Registration.
Само май искаше настройките на wireless-а. Но не помня преди регистрацията, или след.... newsm78. Каква грешка ти дава, като пробваш да регистрираш през самия Kindle?

# 550
Wireless-а си работи - успешно влизам в страницата на Амазон и си ровча книжки. Една и съща грешка ми дава и през Киндъла, и през сайта на Амазон: "There was a problem registering your Kindle." Нито дума повече.  Confused

Не разбирам къде бъркам. Регистрирах акаунт с моя адрес и с моята карта - не става, смених адреса с английския, на който е бил доставен Киндъл-а и пак не става. Известно време мислех, че проблема идва от разликата между картодържателя и адреса, съответно български и английски. Но изглежда не е в това драмата.  Rolling Eyes

# 551
Wireless-а си работи - успешно влизам в страницата на Амазон и си ровча книжки. Една и съща грешка ми дава и през Киндъла, и през сайта на Амазон: "There was a problem registering your Kindle." Нито дума повече.  Confused

Не разбирам къде бъркам. Регистрирах акаунт с моя адрес и с моята карта - не става, смених адреса с английския, на който е бил доставен Киндъл-а и пак не става. Известно време мислех, че проблема идва от разликата между картодържателя и адреса, съответно български и английски. Но изглежда не е в това драмата.  Rolling Eyes

Амазон се славят с добър Customer service. Пиши им един мейл и ще ти отговорят какъв може да е проблема...

# 552
  • Варна
Два пъти изчитам цялата тема с идеята да се самонавия (или по-скоро да се саморазвия  Simple Smile) за един Kindle. Много ме привлича идеята, ама много. Единственото, което се чудя е дали да си направя пълното удоволствие като го купя или да бъда практична и да си ползвам малкия ноутбук за четене както до сега.
Много полезна тема иначе, благодарности   bouquet

# 553
Два пъти изчитам цялата тема с идеята да се самонавия (или по-скоро да се саморазвия  Simple Smile) за един Kindle. Много ме привлича идеята, ама много. Единственото, което се чудя е дали да си направя пълното удоволствие като го купя или да бъда практична и да си ползвам малкия ноутбук за четене както до сега.
Много полезна тема иначе, благодарности   bouquet

Екранът е несравним - просто за четене на книги трябва Е-инк екран, а този на Киндъл 3 е най... Simple Smile
Заслужава си пълното удоволствие  Laughing

# 554
Да се похваля, че благодарение на преформатирането чета много успешно една книга с математически формули и диаграми. Освен това съм доволна и, че си купих точно този модел калъфче. Много добре защитава Киндъл-а и е удобен за държане и носене в чанта.

Общи условия

Активация на акаунт