Устройство за четене на дигитални книги

• 75 838
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Като един виден капацитет да се изкажа аз по твоя проблем  Mr. Green
Копчето е такова - само плъзгач, винаги се връща в изходна позиция. В зависимост от това, което искаш да направиш, ти ръчно го задържаш за по-дълго или по-кратко време (късо пъзгане - включваш скрийн сейвър, дълго - около 10 сек - изключваш Киндъла. За рестарт - над 15 сек.).
Зареждаш, докато лампичката при плъзгача светне зелено (докато се зарежда свети жълто).
Книгите се свалят направо на десктопа (виждаш ги като отидеш в Home (има си бутон), след това може да си правиш колекции, които да кръщаваш, както искаш.
Абе честно казано менюто и всичко е доста юзър-френдли, аз се оправих чудесно без упътване.

Поръчках си някакъв калъф от ибей на невероятната стойност от 5 паунда с доставката, сега чакам да видя какво ще дойде  Mr. Green
Опуках първата книга, схванах как да вляза в памета на Киндъла и да качвам книги от РС-то и въобще съм ужасно хепи  Mr. Green

# 676
  • София
Киндъла дойде. Сложих го да се зарежда, но ми излезе на екрана надпис, че ако искам да чета или купувам книги докато се зарежда, трябва да държа кабела включен, но да изключа Киндъла от компютъра като устройство. Направих го, но не мога да го подкарам.  Laughing Стои си този надпис и туй то. Отдолу копчето за включване също не може да се измести вдясно- връща се отново вляво. Мале, как ли ми се смеете, ама помогнете ми ако можете, моля.  Laughing

П.П. Това за копчето го намерих, че така трябва да е. Но въпреки това не мога да го включа. Да не би първото зареждане да е така? Нищичко не става. Sad Ни индикатор, ни дявол...

Coolmummy, това, което трябва да направиш е да видиш киндъла като устройство на компютъра си - не помня как излизаше - дали с името си или като поредна буква - например drive E, да натиснеш върху него с десен бутон на мишката и да дадеш eject - все едно вадиш флашка. На мен проблемът ми е, че веднъж като го eject-на после не мога пак да ги свържа по друг начин освен да извадя и пак да вкарам usb кабела. Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 15:38 от Deva

# 677
  • София
Здравейте  Hug.
Много искам да притежавам Киндъл, а сега може би ще имам възможност да го закупя на по-изгодна цена. Моя позната ще пътува до Америка и с това са свързани въпросите ми (простете, ако се глуповати, но наистина нямам нито опит, нито представа): Задължително ли е да се поръча Киндъл от амазон или се продават и в магазини?
Благодаря ви предварително Hug.

# 678
Ей, да му се невиди- eject-a ме оправи. Simple Smile А аз долу от иконките с десен бутон изключвах устройството. 6 минути говорих с фирмата вносител /но това не ми го казаха/, изобщо паника и шаш.
Много благодаря!  Hug

# 679
На мен проблемът ми ме че веднъж като го eject-на после не мога пак да ги свържа по друг начин освен да извадя и пак да вкарам usb кабела. Simple Smile

Не е само твой, и не е проблем, а специфика.  Peace

# 680
  • DE
Счупи ми се горната букса на оригиналния калъф за Киндъл с подсветка (не без помощта на детето ми  Twisted Evil). Самата буксичка остана вътре и не може да се извади. Адски съм ядосана, този калъф за мен е страхотен и бих си поръчала нов, но при сегашната ситуация няма как да се използва. Дали Амазон биха поели гаранцията и биха ми изпратили ново устройство, пък аз да си купя калъф? Четох, че чупенето на буксите е често срещан проблем, но това никак, ама никак не ме успокоява, да му се не знае!

# 681
Счупи ми се горната букса на оригиналния калъф за Киндъл с подсветка (не без помощта на детето ми  Twisted Evil). Самата буксичка остана вътре и не може да се извади. Адски съм ядосана, този калъф за мен е страхотен и бих си поръчала нов, но при сегашната ситуация няма как да се използва. Дали Амазон биха поели гаранцията и биха ми изпратили ново устройство, пък аз да си купя калъф? Четох, че чупенето на буксите е често срещан проблем, но това никак, ама никак не ме успокоява, да му се не знае!

Донеси го за преглед. Възможно е да може да се ремонтира. (заедно с Киндъл-а - за да извадим буксата)

# 682
  • DE
Донеси го за преглед. Възможно е да може да се ремонтира. (заедно с Киндъл-а - за да извадим буксата)

За съжаление съм в България за много кратко време и няма да успея да го донеса. Ще се свържа с Амазон, да видя какво ще кажат, ако гаранцията не покрива щетата, лятото ще ви се обадя за да видим какво може да се направи. Благодаря ти за предложението!

# 683
  • София
Здравейте  Hug.
Много искам да притежавам Киндъл, а сега може би ще имам възможност да го закупя на по-изгодна цена. Моя позната ще пътува до Америка и с това са свързани въпросите ми (простете, ако се глуповати, но наистина нямам нито опит, нито представа): Задължително ли е да се поръча Киндъл от амазон или се продават и в магазини?
Благодаря ви предварително Hug.

Киндъл е продукт на Амазон, предполагам най-добрият начин е да го купиш оттам, но го има и в Тarget, Best Buy и Staples, сигурно и на други места.

# 684
  • София
Lana, много ти благодаря  Hug.
Може би ще се откажа да го поръчвам на моята позната. Тя си има свои планове и ми е неудобно да я ангажирам - поръчка, плащане, доставка и т.н...
За сега си задоволявам читателския нагон на лаптопа, а и успях да хакна  Blush ПСП-то на детето и да му сложа програма за електронни книги. Но не се отказвам от рийдър, просто ще трябва да помисля и да преценя как и откъде да го купя.

# 685
  • София
За да не я ангажираш е най-лесно ти да го поръчаш от амазон, на адреса, на който е отседнала.

# 686
  • София
Привет    bouquet
Свалих си приложение Киндъл на айфона, но не мога да кача никакви книжки  Sad
Качвам ги в айтюна, обаче на телефона не ги виждам. Във формат epub са, може ли да бъде друг?
Някой може ли да помогне  Praynig

# 687
  • София
Kindle приложенията са направени с цел да можеш да четеш амазонски книги на устройство различно от киндъл. Т.е. те са предназначени да четат файлове във формата на амазон - .azw и може би .mobi. Предполагам не отварят epub защото амазон не ползват този формат - и киндълите не го четат. Можеш да си преформатираш книгите с calibre, но според мен би било по-добре да си намериш друго приложение за четене на iphone - освен ако не възнамеряваш да си купуваш предимно книги от Амазон. Simple Smile

# 688
  • София
Аха, ясно, много благодаря за разяснението   bouquet
Аз си свалих и други приложения, но не всички стават.
Последно се спрях на едно stanza, което чете всички формати, но пък е доста тромаво при прелистване на страниците  Tired
Продължавам да търся варианти  Simple Smile

# 689
  • София
Успех! Simple Smile Аз с това не мога да помогна, защото никога не съм чела е-книги на устройство различно от киндъл. До преди него бях верен фен на хартията. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт