Устройство за четене на дигитални книги

• 75 831
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
...
Да се похваля и аз Simple Smile Поръчах си Kindle и вече е в България, днес трябва да си го взема  Hug. Минах по тънкия начин, с доставка от САЩ с приятел.
И аз засега съм се спряла на този вариант.
Ще споделиш ли колко ти излезе? Как го поръча - през сайт или директна покупка от магазин?
Аз мисля направо с калъф да го поръчам.

Директно от сайта на Амазон го поръчах. Доставиха го на адреса на приятеля ми. Излезе точно колкото е цената на сайта - 189$, доставката е безплатна (нови потребители могат да си активират Amazon Prime акаунт, за да се използва бърза доставка за два дни, аз я използвах и го доставиха от днес за утре)!
Калъфа и фолиото за екран също съм си ги поръчала от dealexreme на 6 април, но още са в процес на пакетиране  ooooh!

# 661
Амазон предлагат киндъла за $114. Врътката е special offers and sponsored screensavers display on the Kindle screensaver and on the bottom of the home screen—they don't interrupt reading.

# 662
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За съжаление, на тоя Киндъл, който аз ползвам излезе, че закопчалката на калъфа Е причина за сериозни, почти всекидневни забивания, които се оправят след рестартиране, но и самото рестартиране беше проблем, понякога се оправяше едва след включване да се зареди батерията, въпреки, че беше достатъчно заредена преди забиването. Откачих калъфа, и оттогава не е забил нито веднъж. Прочетох някъде, че някой беше предположил, че това може да е проблема, и в този случай се оказа точно така. Говоря за оригиналния калъф на Киндъл, без осветление. Иначе е много спретнат и хубав, язък.

Тъкмо си търсех причина да НЕ купувам калъф.
Благодаря!

Някакъв калъф трябва да купиш.
Приеми го като съвет от човек, счупил екраните на две Сонита.
Не че е панацея, но си е защита все пак.

# 663
  • Стара Загора
LemonDesi, как ги счупи двата екрана. Моят мъжът ми го натиснал с лакът на леглото както си беше в калъфа. Изпусна го и на паркет, но тогава оцеля (пак с калъфа беше). Аз сега не слагам калъф, чета си и го оставям на високо. За пътувания ще му мисля като му дойде времето

# 664
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И двата с изпускане.
Те са по-тежки от Киндълите, метално им е тялото, като паднат, направо много сериозно се изпляскват на пода. Първия път беше без калъфа, изтупах го на пода от завивката, втория път беше със, но някак падна на ръбче. С хората, които ми го оправиха (отново искам да изкажа благодарността си към тях   bouquet), си говорехме, че точно тоя начин с лакът е също много типичен и възможен.

# 665
Моя терминатор е толкова див и пипа навсякъде, че не знам как ще опазя Киндъла /ох, дано дойде!  Praynig/. Измисля си всякакви приспособления, за да достигне и най-забутаното място, така че идея нямам къде мога да го съхранявам.
За калъф реших да изчакам. Да дойде, да го видя, пък после ще мисля и поръчвам евентуално. Мислех да си правя ръчно, тъй като имам творчески пориви и материал.  Laughing Калъфите за мобилните телефони си ги ших сама, харесвам ръчни изработки, а преди дни дори попаднах на бг сайт за такива, така че ще крада идеи.  Blush

# 666
Подкрепям мнението на много от пишещите в тази тема, че е необходим калъф. Разсъждавайки разумно и съпоставяйки размера на екрана му с тези на мобилните телефони, прецених че е  наложително да се закупи калъф, след като той е доста по-голям и от там по уязвим. Пък и съвсем наскоро съпругът ми си изпусна мобилния телефон, и в резултат счупен екран и неизполваем телефон.
Та аз последвах примера на пишещите в темата и си закупих този: http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003Z80IF6/ref=oss_product
Многофункционален е, както се вижда от снимките. И е на дорба цена.

И за да се презастраховам си закупих и протектор за екрана. Вярно, че се образуваха балончета, но след внимателно приглаждане успях да ги премахна. Сигурно не е без значение и качеството на самия протектор.

# 667
...http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003Z80IF6/ref=oss_product
Многофункционален е, както се вижда от снимките. И е на дорба цена...

И аз си поръчах този и за сега оплаквания нямам, а се чувствам по-сигурна за безпопасността на киндъла, особено като започнах да го разнасям насам-натам.
Само дето в пристъп на умопомрачение си поръчах розов, а се оказа hard-core циклама:35:
П.С. LemonDesi, това с калъфа е отвратителна ситуацуя! Какво е становището на амазонци по въпроса?

# 668
Моя ми седи зад лаптопа и в колата, засега оцелява и без калъф...но аз съм скарана с такива неща по принцип и по телефона си не ги понасям...

# 669
Цоп и аз при вас.  Laughing То при мен малко... рибата още в морето. Чакам Kindle3 и получаването му е леко съмнително, но пък днес изчетох цялата тема.  Crazy Искам да ви питам какво ви е мнението за  този калъф и този протектор за екран /и нужен ли е изобщо?/

Coolmummy, моят Киндъл е с подобен калъф и протектор и съм много доволна. Половинката така сложи протектора, че няма балончета, въобще не се забелязва, че има нещо на екрана. А калъфът никакви проблеми не ми е правил, и ме кара да се чувствам доста по-спокойна като нося Киндъла навън.

# 670
Здравейте.

Отскоро съм собственик на Sony Reader PRS 350, но срещам няколко проблема:

1. Прерових целия нет и всички форуми за да го кирилизирам, но така и не стана. Имам чувството, че само аз не успях от всички които се опитваха  Embarassed

2. Засега си чета книжките в pdf формат и наскоро си свалих един страхотен торент с почти 16 000 заглавия. Искам да си кача доста от тях, но работата е там, че информацията в метадатата относно автора и заглавията е на кирилица и ми излизат само кутийки.

3. Инсталирах си CALIBRE и успявам да конвертирам свалени текстове от тук в pdf, но когато ги кача на Reader-а ми изкарва текста по много гаден начин. Има голямо разстояние между редовете и е странно подравнен наляво. Изглежда все едно е стихотворение и не е удобно за четене. Всичко това ми излиза когато текста е в M размер (чета с него). Когато е XS или S си изглежда нормално.

Помагайте, моля ви!

# 671
Ура, ура, от вчера съм горд собственик на Киндъл и аз.
Донесе ми го приятел от Щатите.
Връщам темата назад, за да чета за калъфи, формати и т.н.
Тези дни ще споделя повече впечатления  Mr. Green

# 672
Пак аз  Mr. Green
На 6-инчовия киндъл се чете страхотно, вече преполових Здрач.
Посвалих малко книги от мобирийдърс.орг, направо през WiFi на киндъла.
Обаче имам едно питане - защо като го вържа с USB кабела към компютъра не мога да вляза в памета на киндъла през компютъра (въобще не ми излиза като устройство - хард)?
Как мога да кача преформатираните чрез калибре книги в киндъла?

Много съм щастлива, РД-то ми подрани с 3 месеца  Hug

# 673
  • Варна
И двата с изпускане.
Те са по-тежки от Киндълите, метално им е тялото, като паднат, направо много сериозно се изпляскват на пода. Първия път беше без калъфа, изтупах го на пода от завивката, втория път беше със, но някак падна на ръбче. С хората, които ми го оправиха (отново искам да изкажа благодарността си към тях   bouquet), си говорехме, че точно тоя начин с лакът е също много типичен и възможен.

Точно с лакът ми го счупиха и моя Киндъл. Беше с твърд калъф при това, така че имайте предвид, че калъфът не защитава на 100%. Направо ми се иска в някаква метална кутия да го сложа, толкова му треперя вече.  Mr. Green

# 674
Киндъла дойде. Сложих го да се зарежда, но ми излезе на екрана надпис, че ако искам да чета или купувам книги докато се зарежда, трябва да държа кабела включен, но да изключа Киндъла от компютъра като устройство. Направих го, но не мога да го подкарам.  Laughing Стои си този надпис и туй то. Мале, как ли ми се смеете, ама помогнете ми ако можете, моля.  Laughing

П.П. 1 Да не би първото зареждане да е така? Нищичко не става. Sad Ни индикатор, ни дявол...
П.П. 2 Такааааа, явно първия път е така. Като го разкачих от лаптопа тръгна, но като го включих пак, отново излезе USB drive mode и не може да се пипа. Сигурно няма достатъчно ток.

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 14:19 от Coolmummy

Общи условия

Активация на акаунт