Устройство за четене на дигитални книги

• 76 020
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • далечно
Tsugumi, благодаря   bouquet Обаче всъщност в БГ си го продават на цената на BeBook. Понеже виждам, че си в Италия - знаеш ли дали тук се продава и под какво име? Преди няколко месеца бях търсила точно този модел, но уви.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 11:55 от Loreley

# 76
Loreley, не съм търсила нищо в Италия, дори не знам, какво се предлага. Аз се обърках тотално с модели, функции, формати и реших да изчакам с тази покупка.

# 77
Деси, ще споделиш ли за кирилизацията? Намерих една в руския форум, но не знам дали става за БГ, а и доколкото разбрах с моя руски, тя кирилизира ( т.е. русифицира) и менютата.

Аз вече няколко дни с кеф си ползвам рийдъра ( сони 900), забави се малко заради вулкана. Наистина има леки отблясъци, но само при определен ъгъл на четене и при по силна светлина- изкуствена или ярко слънце. Дотук не съм имала проблеми с книгите във формат пдф, които свалих от Замунда. Единствено едни енциклопедии, които явно са сканирани кофти, не се четат добре при уголемяване на шрифта, получава се някакво погрешно разчитане на буквите. Файловете, които са във формат тхт на кирилица също се четат в 90 % от случаите. Надявам се че с някаква промяна в настройките ще може да се изчисти проблемът с останалите.
Действително няма натоварване на очите, или поне не повече от обикновена книга. За два дни прочетох над 300 страници и не съм усетила някакъв проблем.

# 78
Погледни и http://shop.myebook.bg/product_info.php/products_id/64

Относно цената - почти няма начин да я намериш по-ниска от тази в Италия, Германия, или където и да е в Европа. Има споразумение между всички дилъри за минимални цени. Поне в България можеш да си сигурен/а, че ще имаш директен контакт с продавача. Има и една закачка. Цената на екрана на устройството е около 155 $. На горния линк можеш да видиш това устройство със застраховка. Само за справка, около 5% от устройствата отиват на извън гаранционен сервиз заради счупен екран...

Последна редакция: пт, 07 май 2010, 19:32 от Toro

# 79
Деси, ще споделиш ли за кирилизацията? Намерих една в руския форум, но не знам дали става за БГ, а и доколкото разбрах с моя руски, тя кирилизира ( т.е. русифицира) и менютата.

Аз вече няколко дни с кеф си ползвам рийдъра ( сони 900), забави се малко заради вулкана. Наистина има леки отблясъци, но само при определен ъгъл на четене и при по силна светлина- изкуствена или ярко слънце. Дотук не съм имала проблеми с книгите във формат пдф, които свалих от Замунда. Единствено едни енциклопедии, които явно са сканирани кофти, не се четат добре при уголемяване на шрифта, получава се някакво погрешно разчитане на буквите. Файловете, които са във формат тхт на кирилица също се четат в 90 % от случаите. Надявам се че с някаква промяна в настройките ще може да се изчисти проблемът с останалите.
Действително няма натоварване на очите, или поне не повече от обикновена книга. За два дни прочетох над 300 страници и не съм усетила някакъв проблем.

Книги, свалени от Замунда? Майтапиш се... Дай линк...

10% проблем с кирилица за .txt формат... Начи, от 300 страници хвана само 270 и рабра всичко? Laughing

# 80
Ако ти се демонстрира чувство за хумор- ок. Ако имаш да споделиш нещо полезно- още по добре.

# 81
Рокси, сори за чувството ми за хумор.

С удоволствие ще споделя всичко, което знам по въпроса.

А сега сериозно. В България има трима - четирима които знаят повече от мен за електронните книги, и ги знам поименно. А аз съм ти на раположение, Питай, и отговарям веднага. Не се майтапя.

# 82
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Рокс, тази ли имаш предвид?
http://www.the-ebook.org/forum/viewtopic.php?t=12882&postday … r=asc&start=0

Тя ги русифицира, но можеш да си избереш и да ти е на английски.
Малко по-различна е от тази за  модел 505, сега ше прочета по-подробно,
и ще ти напиша стъпките, ако имаш нужда.
Рали например не си кирилизира нейния 600, а просто за всяка книга указва да се вгражда кирилизиран шрифт в нея.
Методът тя го описа малко по-назад в темата, става с Calibre, може да пробваме дали ще оправи нещата при тези 10 процента,
за да не се главоболиш с кирилизацията.
На мен ми хареса 900-ката, някога, когато трябва да си сменям 505-цата ще си я взема.
Явно технологично тъчскрийна не може да върви без отблясъци (малко повече са, в сравнение с 505),
но пък плюсовете, които идват с него не са за пренебрегване. 

# 83
  • на изток от рая
Четох, четох и  Crazy
Нищо не разбрах от терминологията при изреждане на техническите характеристики. Кое за какво служи, защо е хубаво или не да го има...
Също така не ми стана ясно могат ли да се дърпат "книги" от mylibrary  например.

# 84
  • София

Завидях то, нашият ще дойде чак в края на юли, но пък споделеното много ми допада. Явно ще се окаже добра покупка. Отблясъците ме притесняваха най-много, но щом не са сериозни и не натоварва очите, значи е ОК.
Ще следя за кирилизацията какво ще споделяте.
Засега имам проблем с кирилизирането на книжка от txt в epub, така че да се отвори с Adobe digital edition, но пък с Сalibre няма проблем.

ПП Имам въпрос към raly - откъде си си купила рийдъра, като страна. И всичко ли е ОК с текстовете на бг, без да си го кирилизирала.

Последна редакция: сб, 08 май 2010, 18:02 от Lana

# 85
  • София
С какво се различават тези устройства в сравнение с другите , екрана по скоро?

# 86
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
http://dbs-books.net/?page_id=3

Тук е обяснено подробно с какво се различава.
Едва когато човек го види, му става ясно с какво се различава това електронно устройство от всички други,
с помощта на които можеш да четеш. Просто нещата са направени така, че възможно най-много да прилича на страница хартия.
Съответно, поне засега, опресняването на екрана е доста бавно, и това устройство не е удачно за разни приложения, които го изискват.

Отблясъците на новите рийдъри, които са с тъчскийн, дразнят най-вече хора като мен, които имат такива без, и правят сравнение.

# 87
Lana, в Белгия

И мен ме дразнят отблясъците
Романи чета основно вечер в леглото и ме дразни нощната лампа

# 88
  • София
Благодаря!  bouquet
ОК си с бг текстовете без да кирилизираш самия рийдър, доколкото разбрах, нали?

# 89
Случвало ли ви се е да забие на някои файлове?

Няколко пъти ми се случва на изтеглени от rutracker.org, в  текстов формат. Дали е от файла?

Общи условия

Активация на акаунт