Устройство за четене на дигитални книги

• 76 018
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
За кое устройство говорим?

По принцип, ако размера на файла е много голям, е възможно да забие. Опитай се да го конвертираш в друг формат, примерно - fb2...

# 91
За Turbo-X.  Мерси за отговора. И аз май стигнах до този извод - че ми забиват RTF файлове.

# 92
  • далечно
Погледни и http://shop.myebook.bg/product_info.php/products_id/64

Относно цената - почти няма начин да я намериш по-ниска от тази в Италия, Германия, или където и да е в Европа. Има споразумение между всички дилъри за минимални цени. Поне в България можеш да си сигурен/а, че ще имаш директен контакт с продавача. Има и една закачка. Цената на екрана на устройството е около 155 $. На горния линк можеш да видиш това устройство със застраховка. Само за справка, около 5% от устройствата отиват на извън гаранционен сервиз заради счупен екран...

ами да...в Европа, не разбирам защо в САЩ са по-евтини (ясна ми е работата, че нямат ДДС, ама имат сейлс такс някакъв, та бих била склонна да мисля, че разликата в цената не е от това). Всъщност вероятно ще ходя в САЩ през август и може оттам да си купя едно Сони (без тъч скрийн), щото и аз се обърках вече с моделите.  Така направи един колега, а освен това има и международна гаранция (често това е закачката с презокеанските покупки на техника).
За застраховка съм лекичко скептична - дали би покрила моята небрежност (напр. оставено в леглото, отметнато одеало и айде на земята...). На мен това ми е основния риск. 

# 93
не можах да дочета всичко обаче чух за ново поколение на Apple което ще е с виртуална клавиатура и офис пакет.
А може и вече да е излязло, не намерих инфо. Чували ли сте за това, аз на това съм много навита

# 94
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами мисля, че е това
http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=14911

Но то си е по-скоро таблет с поорязани възможности, отколкото рийдър.
От една страна, има разбира се повече функции от рийдъра, но няма предимствата на неговия екран и издръжливостта на батерията, която е свързана със самата технология.

# 95
Здравейте, посетих Пролетния панаир на Книгата в НДК, кадето видях такова устройство. Цените бяха между 450-550, приблизително. За мен книгата на хартиен носител си остава най-доброто, въпреки удобствата, които предлагат електронните варианти. 

# 96
Не съм сигурен, че Сони е добър избор за сега, но това си е твое решение. Що се отнася за застраховката, покрива всички възможни застрахователни събития, само внимателно трябва да се запознаеш с условията.

Simple Smile Ако не ти се дават пари за застраховка, можеш с един ластик от стари розови гащи да го вържеш за тавана... Отмяташ одеялото, и четеца - хоп, не на пода...

# 97
Здравейте, посетих Пролетния панаир на Книгата в НДК, кадето видях такова устройство. Цените бяха между 450-550, приблизително. За мен книгата на хартиен носител си остава най-доброто, въпреки удобствата, които предлагат електронните варианти. 

Книгата, като книга е едно.
А устройството за четене - съвсем друго... Ама това е една много друга тема...

# 98
  • далечно
Не съм сигурен, че Сони е добър избор за сега, но това си е твое решение. Що се отнася за застраховката, покрива всички възможни застрахователни събития, само внимателно трябва да се запознаеш с условията.

Simple Smile Ако не ти се дават пари за застраховка, можеш с един ластик от стари розови гащи да го вържеш за тавана... Отмяташ одеялото, и четеца - хоп, не на пода...

е, Торо, една идея грубост в повече, отколкото се очаква от търговец, рекламиращ услуга (застраховка), но сполай ти...Предполагам сте с най-малко две дължини пред конкуренцията заради "всички застрахователни събития" (надявам се осъзнаваш, че няма застраховател, който може да си позволи подобно нещо). Все пак благодаря за мненията по същество по-напред в темата.

# 99
Беше по-скоро опит за внасяне на малко хумор, но явно не ми е силната страна.

Не продавам застраховки, само за пълнота на изложението - застрахователите внимателно тарифират стойността на застрахователните събития като функция от честотата на настъпването им. Пример - пълното автокаско. В резултат - печелят.

Предпочитам да говоря за електронните книги... Simple Smile

# 100

Идеята за ластичето хич не е за подценяване  Simple Smile
Айде, може да не е от стари розови гащи, че може и да не може да се вмъкне  Mr. Green

# 101
Поради ред причини в последните месеци чета само дигитални книги. И онзи ден ми се наложи да чета малко от обикновена:)- първата страница се опитах да я отгърна с жеста, с който 'прелиствам' дигиталните страници и ми стана ужасно, ужасно смешно.

# 102
Здравейте.
Отдавна мисля да си взема рийдър, ще ми го пратят от Щатите - SONY PRS600. Гледам че и в БГ са пуснали нещо под наименованието Hanlin. Моля Ви посъветвайте ме - дали да се доверя на SONY и да се опитвам да го кирилизирам с опасността да му повредя нещо   или да заложа на това което се продава тук- кирилизирано.

# 103
В България вече има доста голям избор - продават и в Плесио (и в книжарници Сиела)
http://pcworld.bg/14370_plesio_i_siela_predstaviha_oficialno_che … _elektronni_knigi

и в Технополис
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=

http://shop.myebook.bg/index.php/cPath/22/sort/4a/page/1

Проблем с кирилизацията на Сони няма,
аз лично си държа на Сонито, но например, има формати, които то не подържа - djvu, fb2

Рали има PRS600, може да даде отзиви от първа ръка.
Стои и въпросът с гаранцията, който при закупуване от Щатите е малко по-сложен.

# 104
Най-сетне достатъчно и адекватна информация за рийдърите в една тема на български - евала! Тва майките сте страшна ра'ота.

Та сега по същество,  преди  имах опити да чета на телефона ми (нокиа е72) и бях учуден всъщност колко добре се получава, въпреки малкия размер, та си представям какво удоволствие ще е на четец. След месеци разглеждане и двоумене дали изобщо ми трябва тази джаджа, не се стърпях и си поръчах prs-300 на много добра (според мен) цена - 120 британски лири(под 300лв). Искаше ми се тъч-ът, защото съм студент и бележките можеше да са доста удобни, но за сега предпочитам да се насладя максимално на e-ink екрана.  

В момента чакам с нетърпение новата придобивка и чета инструкциите за кирилизацията. Колкото и лесно да изглежда, все пак ще съм благодарен за съвети. Например да внимавам повече при определна стъпка за да не прецкам нещо? Освен това в този руския форум има тема за нкакъв custom firmware с вграден руски език. Това означава ли че мога направо да го сложа вместо да кирилизирам?

Общи условия

Активация на акаунт