Устройство за четене на дигитални книги

• 76 013
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
Не тъжи за бележките:) ако си свикнал да пишеш по много ( примерно бележки от по 10 думи и нагоре) не е толкова удобно, защото писането става бавно, в смисъл дори и със стилус не е като да пишеш на ръка върху лист. Освен това за да видиш самата бележка после трябва да ти се отвори нещо акто нов екран( на моя рийдър), което пак отнема някакво време, не е като да виждаш едновременно текста и бележката, надраскана в полето:) . За мен поне не е удобно. Най голямото преимущество е речникът. Но това зависи от езика, на който четеш. Аз уча на английски и ми е много полезен.
Чудех се между другото дали има някакъв начин да се качи още един речник, на друг език. Едва ли ще стане, но все пак да си спомена дерта..

# 106
Само не разбрах... Няма проблем с кирилизацията, но след като се сложи кирилица, латиницата остава ли си?  Blush

# 107
  • София
Специални бладорности на LemonDesi, raly и всички останали за решаването на проблемите с текстовете на кирилица за Сони-то (900). Днес за малко да ви се оплача, че не се справям и да рева за помощ  Crazy, но все пак успях!   

Още не съм прочела и ред, така че нямам отзиви, но ми харесва на пръв поглед. Засега отблясъците не ми се видяха като проблем - да има ги, но само при определен ъгъл на светлината и не ми се строи толкова зле. Като почета ще кажа пак.

Още веднъж, благодаря   bouquet

# 108
  • София
Lana, на 900 модела, можеш ли да ползваш wi-fi? Питам, защото съм с 600, при мен отблясъците са като чета легнала и на лампа и се чудя дали да не си поръчам 900, а ако има и wi-fi, въобще няма да се замисля Simple Smile

# 109
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А каква работа ще ти върши в България това wi-fi?

F_Diamond, след кирилизацията латиницата си остава, няма проблем с нея.

power_ranger, имай предвид, че е добре да бъде заредена батерията при манипулацията, да не стане някой гаф докато се флашва софтуера.

Последна редакция: вт, 20 юли 2010, 22:01 от LemonDesi

# 110
Wi fi само в Щатите.
Аз да питам, по описания на страница трета начин за кирилизация, някой успял ли е с друг шрифт освен Таймс ню роман? Излиза ми хем болд, хем италик, дразни ме малко.

# 111
  • София
Wi fi само в Щатите.
Аз да питам, по описания на страница трета начин за кирилизация, някой успял ли е с друг шрифт освен Таймс ню роман? Излиза ми хем болд, хем италик, дразни ме малко.

Да, wi-fi е само за Щатите.
Не съм пробвала с друг освен с Times New Romas, който принципно ми е много дразнещ шрифт, но на рийдъра ми харесва.
Но ще пробвам и с друг. Сега проблемът ми, че заглавията на книгите и автора, ако са на бг, ми излизат на кутийки - някой да знае защо и как да го оправя?
Всъщност и трите дадени възможности за шрифт ли ги правите Times New Roman?

# 112
  • София
Схванах, благодаря   bouquet

# 113
Да, и трите. Направих ги дефолт сетингс всъщност. Пробвах с Ариал, но станаха маймуни, а нямах нерви да пробвам всички шрифтове.
А иначе с кутийките не съм се преборила, не съм се и опитвала де. Свалям си корица за книгата от нета и така си ги разпознавам, без да 'чета' кутийките.

# 114
  • София
Разбирам, благодаря...значи засега няма решение на този проблем  Thinking

При мен корицата излиза, поне с тези книги, които пробвах, свалени от Читанката и се вижда коя е книгата, но кутийките ме дразнят  Confused

# 115
За съжаление и аз го имам този проблема със заглавията, макар че съм го кирилизирал по начина от руския форум. Освен това, корица не ми излиза? В кой формат от читанка ви излиза с корица, пробвах epub и да добавя корица в calibre, но не се вижда на първата страница като отворя книгата...

# 116
Ето междувпрочем нещо интересно, къстъм firmware за сони-тата, като има повечко настройки за шрифта (големина, дебелина т.н.). Не съм сигурен до колко е полезно, но е безплатен, слага се лесно и се ползва успоредно с оригинални (при boot-ване на устройството пита кой от двата софта да зареди).

http://www.ebookapplications.com./

# 117
  • София
Мъжът ми онзи ден кирилизира (русифицира) Сони-то и сега и заглавията излязоха. Ариел-а също работи. Доколкото разбрах, книгите гиконвертира с calibre от epub в lrf, и след това качва лрф-а в програмката на Сони-то и синхронизира след това със самия рийдър. Корицата от читанка си излизаше и преди. И от epub и от txt съм пробвала.

# 118
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Да, и аз затова не можех да се включа по въпроса, защото моето Сони съм си го кирилизирала отдавна,
и дори когато файл с вградени шрифтове има проблем, явно кирилизилането го припокрива.

Готино е с тия рийдъри, нали  Grinning
Спомням си, че една съфорумка ми беше казала, когато си купих първия, че ще го използвам скоро основно като mp3 плеър.
Да бе да, някой друг път  Mr. Green

# 119
Мъжът ми онзи ден кирилизира (русифицира) Сони-то и сега и заглавията излязоха. Ариел-а също работи. Доколкото разбрах, книгите гиконвертира с calibre от epub в lrf, и след това качва лрф-а в програмката на Сони-то и синхронизира след това със самия рийдър. Корицата от читанка си излизаше и преди. И от epub и от txt съм пробвала.
Да, и аз така ги правя но намалявам максимално разстоянието между редовете, че нещо става много разкикчерчено при конвертирането. Много е яко и все пак малко съжалявам за избора. Ще го поизползвам няколко месеца и ще го продам, поне няма да съм на загуба. Хем тепърва излизат устройства и с конкурентния дисплей на eInk(забравих му името). Ще си взема някое с тъчскрийн, но по технологията на wacom за да няма отблясъци от фолиото.

И да ви кажа, че с firmware-a към който съм дал линк по-нагоре може да си качвате директно fb2 и да променяте размера на шрифта като изборът на големини не е лимитиран само между 3 като оригиналния.

Общи условия

Активация на акаунт