Отново за АБКМ

• 141 150
  • 2 516
  •   1
Отговори
# 2 205
  • София
Ма-р-ия, много се радвам че прегледа е минал добре и това, че ти е олекнало ми е напълно познато чувство Simple Smile Само за кърменето да ти кажа, ако можеш да продължиш да си го кърмиш, просто през ноща като се събуди му давай водичка. Преходен вариант при нас беше след кърмене през ноща му давах да си пиине водичка за да отмие остатъците от мляко в устата. Много сте мънички още и кърмата има още какво да му помогне.

# 2 206
  • Бургас
О, да аз нямам никакво намерение да го отбивам.Искам само нощното хранене да махна.То дори не е хранене, ами ме ползва за биберон.Понякога се буди и по 10-15 пъти на нощ и тъй като спи при мен само бутам цицата и заспива, че ми е по-лесно Embarassed. Но ще трябва да го отуча, колкото и да е трудно.

Редактирам се.
Сега говорих с Маринова по телефона и ми каза домат-да, банан-не.Доматите отново само в бебешките пюрета, други не.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 10:19 от Ма-р-ия

# 2 207
момичета днес от зор че ми се ядеше направих козунак, стана невероятен рецептата е по класическия козунак, само че яйцата заместени с соево брашно, и кравето мляко със соево мляко- постнах рецептата в сайта ми, направих от същото тесто и кифлички с мармалад  Embarassed
http://home.maystor.eu/index.php/recipes/item/vege-kozunak.html

направете си много хубав стана,

Бъни сега замислям да направя блат за торта със соя, ако стане ще ти пиша- може да помислиш за плънката и да измислим една торта заедно - извинете за спама
толкова съм ентусиазирана, че ще мога да си правя кексчета и други сладости  #Crazy #Crazy #Crazy

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 16:25 от lux

# 2 208
  • sofia
В Пикадили имаше блат за торта без яйца и мляко - украйнски. Нещо като огромни квадратни бисквити. Трябва добре да се напои защото са твърди

# 2 209
В Пикадили имаше блат за торта без яйца и мляко - украйнски. Нещо като огромни квадратни бисквити. Трябва добре да се напои защото са твърди

благодаря много  Hug много съм ти благодарна че ми светна лампичката за ратителните млека- правя си вече и тофи и кисело мляко сама вкъщи, голямо производство пада- тофуто се харесва от всички - мога след време да дам и на малкия, но по-малко

# 2 210
  • sofia
Аз поръчвах плодови соеви кисели млека от чужбина. Страхотни са, но малкия не искаше да опита. Правих и домашно соево кисело мляко, но той пак не поиска. Преди време се продаваше такова кисело мляко, много ми е гадно че сега го няма, защото поне за мен цялата процедура по направата на прясното соево мляко е трудоемка.
Ти си голям кулинар LUX, може ли да споделиш повече рецепти. Според мен козунака ще стане по-въздушен с оризово мляко, пробвай.
Купувам едно шотландско соево сирене ето това : http://www.buteisland.com/ - за мен е много вкусно и детето го яде по малко, но аз все пак съм 2 години на тази диета и нямам идея колко е вкусно наистина.
Правя и хляб с квас - да знаете много добре регулира стомаха - детето го харесва, само че още не съм опитала беглутенов да направя

# 2 211
ra_iv: Наистина си права, като казваш, че хубавото при нас, е че гледаме на храната вече от друг ъгъл  и се опитваме да се храним по здравословно. Аз си промених доста начина си хранене и сега се чувствам по добре. Лошото тук е, че в съвременния свят изкушенията са много особено, ако в семейството другите се хранят по различно. Но аз съм доста дисциплинирана и удържам фронта, засега и детето ми.
Ние сме доста назад със захранването, даже още млечни не сме опитвали, пилешко и яйце. Не смея да бързам, защото получихме глутенова алергия и заради това доста се позабавихме. Трябваше първо него да преборим и едва от 2-3 месеца вече го ядем, но въпреки това все още имам съмнения, че има слаба реакция към него, но няма да го спирам, че вече е трудно на неговата възраст след, като е свикнал с хляба.
Тук пишете доста интересни рецепти и много бих искала да направя някой от тях, но ми липсва време. Поне боза успях да си направя и стана вкусна. За великден бих искала да замеся и козунак по тази рецепта, но не ми харесва, че е с маргарин. Все пак е наблъскан с какво ли не и нищо истинско няма в него. Дали може да се замести само с олио или зехтин?
Как успявате да правите даже и тофу и соево кисело мляко? Ако можете да дадете и рецепти? Grinning

# 2 212
Здравейте момичета.
Чета ви и се радвам на последните постове.Звучите бодро.
За себи си какво да кажа.............само при мен ли тази диета се отразява много зле.Много съм отпаднала и зле физически.
По стечение на обстоятелствата пия втори антибиотик Sad откакто се кърмим.Не знам кърменето при това положение оправдано ли е все още при мен.............. Sad Sad Sad
Просто организма ми нещо тотално се изтощи Sad.Трябва да помисля и за себе си Sad
Ще трябва да посетим доц.Маринова или д-р Мустаков и в тази връзка да ви питам кои от тях е по подходящ за деца със симтоми на АБКМ с диария и слуз а не обриви.
Кои с какво по точно се занимава newsm78
Мисля да включвам Фризопеп или пък направо HA мляко и да вървим леко полеко към отбиване.
За соевите продукти-нали соята е аларген newsm78.
LUX-впечатлена съм Peace  bouquet.Не съм мислила нито за блат, нито за крем....нямам сили за това.
За млякото с калции от водорасли какво имаш предвид като казваш да се рискува-и там ли има подводен камък Rolling Eyes
Мария благодаря ,че сподели да прегледа при доц.Маринова.Разбирам, че си доволна от нея и от отношението й към детенцето и проблема ви.
За банана защо така обясни ли ви newsm78-аз банан давам в пюре.От домата ме е страх дори аз да хапна.За кърменето и ние сме като вас-мама е биберона ooooh!.
За водата полдвай всички средства-шише с биберон, чаша с накрайник, лъжичка.Ние пропихме вода едва от няколко дена с голяма мъка -мама не дава вече цица толкова често Sad

# 2 213
  • sofia
За соевото мляко с водорасли - на моя му става тежко на корема и доста време се възстановява - към 2-3 дни не иска да яде и има слуз.
За кърменето и антибиотиците - според мен задължително включи за себе си добавка калции+цинк+магнезии, рибено масло и пробиотици заради антибиотика. Антибиотика смазва всякаква флора в стомаха и оттам целия организъм отпада. Аз кърмя вече 2 г и имах периоди на пълно изтощение обаче добавките помагат.
LUX аз също намирам време да експериментирам защото го смятам за важно. Струва ми се, че много би помогнала диетата без каезин и глутен - обаче ме е шубе да махна глутена защото не съм подготвена с рецептите - повечето рецепти са с яйца а ние не можем да ги ядем. Лигавицата на червата се възстановява за 6мес при такава диета - сега един приятел я прави и започва да има подобрение въпреки, че е рано да се каже. Ще пиша като имам повече информация.
Чета в форума за аутизъм редовно кой какво дава като добавка. Оттам съм синтезирала за себе си и смятам че съм проверила и при детето, че рибеното масло е страшно ценно. Незнам от каква възраст обаче - ние сме големи вече. Другото са антиоксидантите - но не съм ги проучила още. Пробиотици за децата не било добре. Ще говоря и с лекарите.

Исках да споделя, че кръвните на детето (2г и 3м) показват липса на всички минерали - калции, магнезии и др.  Ако спра кърменето и не давам и витамини, си представям много ясно какво ще стане. Ние не успяхме да минем на фризопеп. Ужасен е, изхвърлила съм поне 7 кутии. Сега има оризово мляко  на плазмон - пробвайте го него.

# 2 214
бъни подкрепям радост, аз днес се чувствам много изтощена в цикъл съм и тази пролетна умора + непрекъснатото реване през нощта- пий калмацин и се храни пълноценно, купи си повече зърнени храни и редувай всички зеленчуци и плодове, които можеш да ядеш

аз от тази страна съм привилегирована, защото си хапвам всички плодове и зеленчуци, внимавам само с алергените,  не ям телешкото месо, сусам, шоколад, ядки, цитруси по-малко(само едно сладко от портокал и позволявам) май доста неща ям

за експериментите и аз съм за- и аз вчера сложих квас, да видим дали ще успея да го направя.
гледам да не купуваме много купешки продукти- хляб само домашен, купуваме основни продукти и си правим сами вкъщи, може да ме помислите за луда, но мисля че при алергичните деца това е много важно- примерно готвя всеки ден около 6-8 порции и мъжа ми си носи на работа по 2 порции всеки ден. Но това си е наш избор  Peace

тази вечер ще напиша статия за това как си направим млякото и тофуто вкъщи -  и ще постна, за да го прочетете, че различните зърнени стават по различен начин на мляко

радост мислиш ли да се връщаш след като отбиеш детето към краве продуктите, аз много се замислям и клоня към лакто-ово вегетарианство май  newsm78 ще видим как ще се чувствам след време

за глутена и аз се замислих но не виждам нищо общо с него, просто внимавам да не давам много, по принцип и на мен тестените не ми дейтстват много добре на стомаха

тази седмица въведох елда и киноа и съм много доволна- така ще имам повече варианти без глутен  Laughing

# 2 215
  • София
lux благодаря за отговора, тези водорасли ме притесняват....ще помисля  Thinking И аз се старая каквото мога, да приготвям вкъщи, някой ден ще задобрея като теб  Mr. Green

Мария, радвам се че всичко е наред при вас!

Бъни при вашите симптоми бих отишла при доц. Маринова  Peace

И аз имах такъв период на страшна отпадналост по време на диетата, почнах да пия витамини за кърмачки и всичко се нормализира.

# 2 216
  • Бургас
Бъни, аз бях малко със смесени чувства към доц.Маринова. Но след обикалянето по различни доктори и слушането на различни съвети реших, че трябва да се спра на един и да спазвам неговите предписания.А и имам много близки и приятели, които водят децата си при нея и са доволни, за това реших и аз да й се доверя.
За банана не ми обясни защо не може, а домата вече да го давам, но аз й се обадих по телефона и тя бързаше.Каза ми само доматите да не се оранжерийни, а такива от готово пюре.Банан не и това беше.
Но тя по принцип си е такава припряна, всичко казва много на бързо.Ако решиш да отидеш те съветвам предварително да си запишеш какво искаш да я питаш, защото влезеш ли при нея всичко минава много бързо и докато се усетиш, вече те е изпратила.Сега като бяхме там мъжа ми оправяше детето, а аз питах и слушах какво ми обяснява.И пак забравих за доматите и банана. ooooh!
За водата съм решила последно да му купя шише със сламка, може пък от него да пропие.В къщи имам три различни с биберон, две с накрайник - мек и твърд и сега последно ще опитам със сламка.Струва ми се, че ще са поредните пари на вятъра, но все някога трябва да пропие. Tired

lux, аз също готвя всичко в къщи и мъжа ми си носи на работа. Wink За щастие свекърите ми живеят на село и имам много домашни плодове и зеленчуци, които замразявам за готвене през зимата и не се налага да купувам.
Ще чакам с нетърпение статията ти.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 10:00 от Ма-р-ия

# 2 217
  • sofia
Всички лекари бързат нарочно - това е като кодекс на доктора - разкарай пациента за да не ти се качи на главата.
Бананите са много добра храна за гъбички и бактерии - бързо загниват и са сладки - сигурно затова.
LUX, аз купих квас, защото ми се видя по-сигурно - от пекарната слънце и луна. Можем да споделим опит за хляба. Виж ще ти пратя цитат за глутена:

...Най-проблемните за разграждане продукти са  белтъците. Белтъците са много сложни молекули - наричат ги още молекули - гиганти. А най-проблемните сред тях са белтъците на глутена и казеина....
Синдром на повишената стомашна пропускливост http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=361252.330

Да видим сега какво става по-нататък със стомаха при разрастване на патогенна микрофлора. Стомахът е възпален, което му пречи правилно да усвоява хранителните вещества. Счита се, че възпалителния процес довежда до рехавост на повърхността на стомаха. Според друга версия, кандидата прави малки дупчици в стомаха, в резултат на което той става нехерметичен. Така възниква проблема наречен повишена стомашна пропускливост.В следствие на това става така, че в кръвта на такова дете попада това, което трябва да се изхвърли с изпражненията. В това число в кръвта попадат и пептиди на глутена и казеина. Така детето получава цял букет хранителни непоносимости в добавка към вече имащите ферментативни проблеми с преработката на храната.

И всъщност на нас ни се казва да чакаме детето да израстне тази пропускливост на червата и стомаха - А не може ли да го улесним да стане по-бързо питам аз?

LUX
, Да ти кажа много ме притесняват тея кравешки продукти, откакто свикнах със соята и ми е вкусно не мисля за себе си че пак ще се върна към тях. Иска ми се обаче детето да не получи пристъп ако случайно ги изяде - сега ги бутат навсякъде - в хляба даже. Понеже си поръчвам соева храна от чужбина се замислих дали не трябва да внеса тук, след като никой не се сеща. Мъжа ми казва, че само мен ме интересуват тези бъркочи Simple Smile
Относно соевото кисело мляко - много съм за да си правя, но ме плаши цялата процедура. Също имам закваската на Елби и според мен тя трябва да мине през няколко подкваски за да няма нищо общо с кравешкия белтък - а дотам не съм стигнала .... Има машини за соево мляко, ама сега нямам пари да си позволя - чудя се дали ще ме улеснят. Чакам тази седмица изследванията за храни на детето и ще говоря с Мустаков дали да ядем соя. Дано ни разреши че не виждам друго какво.

Последна редакция: нд, 27 мар 2011, 17:19 от newradost

# 2 218
Newradost, моля те, не ме разбирай погрешно, но спри да ни плашиш с този аутизъм. Честно казано, психирах се от твоите постове. Не ми стигат другите тревоги, ами сега и това ми вкара в изстрадалата главата. Човек трябва да мисли позитивно, а не да си търси недоказани болести за детето. Това не е полезно нито за нас, нито за децата ни. Колкото повече мислим за болести, толкова по-вероятно е те да ни споходят. Сравнително нова съм в темата - включих се към 80-90 страница, но изчетох всичко, и никой до тук не е всявал такава паника. Опитваме се да си помагаме и да си даваме кураж и съвети, а не да се плашим. Моля те, не се сърди! Не знам дали говоря само за себе си, или има и други мами, които се чувстват като мен, но аз лично нямах нужда да разбирам за сходните симптоми при двете болести.

# 2 219
  • София
Не знам дали говоря само за себе си, или има и други мами, които се чувстват като мен, но аз лично нямах нужда да разбирам за сходните симптоми при двете болести.
Май не говориш само за себе си... И аз психясах в един момент, и то при положение, че синът ми вече е израстнал алергията и си яде всичко. Но пък за сметка на това се зачетох в темата за аутизма и започнах да търся откриваеми и неоткриваеми симптоми. Crazy Та подкрепям мнението ти напълно - излишната паника не е полезна за никого Hug

Общи условия

Активация на акаунт