СЕПТЕМВРИ'09, тема 12

• 18 045
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви милички, много ви обичам!  Heart Eyes

LaDiDa, и аз се чудя защо толкова много качват кърмените деца.  newsm78 Би трябвало да е обратното. Док ми каза, че ако минем на АМ ще стане по-зле, всмисъл ще качи още повече, но от друга страна не получава желязо и вит.Д от кърмата... Въпреки това да не започвам да давам АМ, а като правя зеленчуково пюре, да добавям към него АМ. Другото което ми каза, е в никакъв случай да не давам каша, нея да я въведа чак към годинката, тъй като при деца като Сами, това би било голяма грешка.

s0nic предаването ще го излъчат на 13-ти февруари. Току-що качих малко снимки да я видите, адреса на албумчето е в подписа ми.

Сега отивам да ви изчета, мернах само че Неки е писала, което много ме зарадва. Дано е пуснала снимки на Манос, да го видя колко е пораснало смелото момче.

# 496
Киара,кажи ми как можа да го родиш това неповторимо чаровно дете,харизматична отвсякъде smile3501  love001абсолютна мадама като майка си newsm74/а това на снимките Сами ли е,или друго дете мила/

а бе за кашите-ами аз незнам кога се дават,защото на Ицко съм му давала 2-3 пъти банананова и не го впечатли hahaha hahaha

# 497
  • Бургас
kiαrrα, откакто Борис е на АМ започна да качва значително по-малко, но все още заради първоначалния скок сме над нормата за неговите месеци. Моята педиатърка каза абсолютно същото нещо за кашите- и ние ще ги въведем значително по-късно. Засега сме се разбрали средата на 5ия, началото на 6ия да започна със зеленчуковите пюрета.
Винаги съм мислела, че децата на АМ се "напомпват" много повече отколкото тези на кърма, но явно всичко е до дете и не могат да се слагат всички под общ знаменател. Красимира ми беше 6 месеца ицяло на кърма и си беше абсолютно в нормата за кг (на годинката беше точно с утроено тегло). Но ето, че Борис наддаде страшно много.
Същото е и за захранването- явно  е, че всяко дете е готово за него, когато му дойде времето, тоест без да се фиксира точния месец.   Peace

Отивам да видя сладурката Хриси сега!  Hug

разкошни са  Heart Eyes http://www.album.bg/petrovi_rr/images/20488021/

# 498
аааааа,видях,че е той Peaceпу да не са му уроки,колко се е променил,хубавец Peaceами той си има физиономия на детенце,не на бебе,как се променят само,с дни Hugсамо едно ще ти кажа-как ще го опазиш от днешните нахални жени,просто незнам Hug hahaha hahaha

май някой МНООООООГОо е слушал щом е получил Маймунката на плей  ду
smile3521

# 499
  • Испания и Стара Загора
kiαrrα Хриси е голяма сладурана. Heart EyesВидях и снимките на Сами,не ми се вижда изпъкнало челото му newsm78
А бате Енчо,много остарял бе.Аз не съм го виждала от доста време,ама направо се стреснах като го видях. Crazy

# 500
kiαrrα Хриси е голяма сладурана. Heart EyesВидях и снимките на Сами,не ми се вижда изпъкнало челото му newsm78
А бате Енчо,много остарял бе.Аз не съм го виждала от доста време,ама направо се стреснах като го видях. Crazy

Анитка,и аз търмо това пиша-изопщо не му е изпъкнало челото на детето,много си е хубаво Peace

а пък да се подмладява някой до сега не съм чула hahaha hahahaама с тая прическа много повече ми харесва,преди беше като някой мазньо Wink

# 501
Kiarra,фантастични са ти дечицата!Да са живи и здрави! Heart Eyes Ще гледаме сладурката на 13.02  Peace

# 502
Благодаря ви, много сте мили.  Hug А бате Енчо - наистина доста е остарял, дори има слухове, че ще го пенсионират скоро. По принцип като съм го гледала по ТВ-то, не съм го харесвала особено, дори ме е дразнел на моменти, но на живо е много по-различен. През цялото време беше многоо внимателен към децата, а самия подбор за участие го прави познайте кой - батко ви Къци Вапцаров. Е той дразни и на живо.  Mr. Green

Неки, сега видях Манос, не мога да повярвам колко много е пораснал, сладурче! Радвам се, че сте добре и че писа, всички много ви мислехме.  Hug

# 503
Здравейте!
Четох ви, но после ще пиша!  Hug

# 504
Здравейте,
Неки радвам се че се отчете и при нас, Манос много пораснал  Heart Eyes
А на Киара к'ви са сладури хлапетата  Hug

Мацки в тия студове к'ви ще ги дяламе, писна ми вече, все си казвам още малко, още малко, ама още повече изкрейзвам  #Crazy

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 10:03 от Nadina

# 505
Kiarra  Hug . Всичко ще отмине. Ако и вярваш на лекарката направи точно това, което ти казва.

По въпроса с инстантните каши и аз много се чудех. Ние започнахме на 5 и половина месеца и му я дадох с едно свито сърце, но с нея ни намаля повръщането и вече не повръщаме. Тук захранват с инстантна каша, това е първото нещо, което яде детето и тогава започва да пие и вода. Ние започнахме с каша Ванилия, която е адаптирано мляко с оризово брашно. Сега му сменям 2-3, но винаги кашата е млечна. Направи ми впечатление, че голяма част от кашите на българския пазар са без АМ. Всяко дете обаче си е индивидуално. Такава мъка беше обаче докато се научим да ядем с лъжичка...... пищеше всеки път като му изкарам лъжичката от устата.
Аз мисля, че наддаването на детето си зависи от самото дете и колко яде, а не чак толкова от кърмата и АМ. Познавам деца, които са изцяло на АМ и са много слабички както и други като нас, които са доста по-пухкави. Манос до преди 3 месеца ядеше по 200мл мляко по осем пъти на ден, докато нормално доносено дете на същата възраст на една приятелка ядеше по 5 пъти на ден по 120.
Ние понеже още ходим на сумати лекари, един ден една стара педиатърка ми се накара. Да съм давала на детето чай от лайка вместо мляко да отслабнел. След това говорих с детската невроложка, която е и педиатър и е много добър и известен лекар. Обясни ми, че не мога да сравнявам едно дете с нисички родители каквито са повечето критяни с мойто, при условие, че аз съм 1,72, а баща му 1,95см. Каза ми да не го прехранвам и ако наддава много да му намаля малко порциите.
Ние в началото, когато трябваше да наддаваме по 1кг наддавахме по 1,5, а после когато трябваше да наддаваме по 500гр наддавахме по 700-800гр. Този месец качваме обаче по-малко. Предните два месеца беше доста пухкавичък, този започва да се издължава.
Момичета, при това време в България не трябва ли да давате на бебоците някакви допълнителни витамини. Ние при условие, че е доста по-слънчево тук докато не започнем захранването пиехме всеки ден по три капки желязо и една капка витамин А плюс Д.

# 506
  • Варна
Здравейте,
Неки радвам се че се отчете и при нас, Манос много пораснал  Heart Eyes
А на Киара к'ви са сладури хлапетата  Hug

Мацки в тия студове кюви ще ги дяламе, писна ми вече, все си казвам още малко, още малко, ама още повече изкрейзвам  #Crazy
hehe, Nadina, нищо няма да правим...Децата не са на училище, цял ден са на компа - нашето и съседското, добре, че вчера ги води съседката на Капела да се разсеят, и колите не могат да запалят, джипа го запалих последно преди 3 дни и то трудно, сега - невъзможно...Другата пък - хич...В момента е - 17 и се усеща като - 25. Още много има да поседим дома... ooooh!

# 507
Здравейте!
От нас нищо ново, затова и не пиша! Sad
Наистина лудваме в това време, защото Валери нон стоп мрънка. Не съм чувала такова нещо. Много сме изморени вече с баща му. Просто приспиването е някакъв кошмар. Затова и студено, не студено, излизаме да половин-един час, опъковани като ескимоси. А в къщи го люляме в коша за кола - но имайте в предвид, не просто да го сложиш някъде и да люлееш, а във въздуха. И като сметнеш 4 кг коша и Валери 7.5 кг, то става едно малко 11.5 кг гюле да си мяташ. Аз не мога повече от 2 мин. така и баща му го люлее. ПРОСТО МНОООГО ИСКАМ ДА Е ТОПЛО ВРЕМЕТО
Киара една моя колежка имаше същия проблем, но пък бяха на АМ. Много надаваше и накрая си докара рахит. Не му е давала над нормата за възрастта му, даже го ограничаваше, доколкото може. Но мисля, че много бързо се оправиха. Така че, давай по преценка на лекарката и не се притеснявай за захранването. Той ако не е готов, няма да яде, вярвай ми. Дори и да успееш да му даваш някоя лъжичка, ако не е готов, трудно ще заместиш ядене.
Неки много се радвам, че писа. И аз толкова емоции преживях покрай вас лятото. Направо не мога да повярвам - седем месеца #Crazy

# 508
специално съобщение до Холивудския хайлайф hahaha hahahaнямам Скайп,защото моя лаптоп/въпреки многото си пари и уверения,че емного качествен ooooh! ooooh!/ е отново на път за Софията Sadта нали ми смехниха предния път клавиатурата/100 лева #Crazy/ и като ми го върнаха-ми микрофона не работи,само пръщи #Cussing out #Cussing outе,ама и тоя път ако стане така-ще си искам парите обратно,няма само да ми го потрошават я #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Неки,освен вит Д друго не предписват тука Peaceнали уж останалото се набавя чрез кърмата,а които са на адаптирано-набавяли се уж витамините чрез АМ Peace

Киара,а бе мила аз чак сега зацепих защо не мога да го позная Сами ooooh! ooooh!ами защото все го гледам там на линийката ти ордолу,и сега като го видях ми се  стори толкова променен ooooh! hahaha hahahaтой там сигурно е няколко дена, е после как да не ми се стори пораснал Party

за студа-незнам там по Варната как се справяте Thinkingмоя мъж 6 години е живял във Варна и са му предложили много добре платена работа,ама вика"само заради вятъра не осдтанах във Варна,замръзна ми мозъка от него" hahaha hahahaама айде,айде аз му викам,че се е върнал тука защото да срещне МЕНЕ newsm03/скромност,скромност/

Мая,ами защо не го приспивате в количката вътре вкъщи,аз с Ицко така правех,защото мноооооого ревеше, асъщо така и го люшках в леглотоPeace

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 10:26 от nahodkata

# 509
И ние лудваме вкъщи, а сега както оставих вкъщи и каката, направо незнам. То е ясно, че цял ден ще се гледат детски и ще се играят игри на компа, ама какво да се прави. Дано днес Сами е по-спокоен, за да мога да й обърна малко повече внимание, поне едно Не се сърди човече да изиграем двете с нея.

Находке, много смешно ми стана, че не си могла да познаеш Сами. Наистина снимката на линийката е доста стара, изобщо не съм се сетила да я сменя. Настина много голям е станал, но ето че при нас това не е добра новина.

Успокоявам се, че има и други случаи като нашия и че бързо са се оправили дечицата. Дано и при нас стане така. Още днес мъжът ми ще купи Калциев глюконат на ампули, че били по-пречистени, а ще се опитам на обяд да му дам една-две лъжички картофено пюре с АМ вътре. На Хриси само купени пюрета съм давала и тъй като съм с две леви ръце, дори единия картоф се чудя дали ще го направя като хората.  ooooh!

Вчера сте си говорили за излизанията. Ами аз хем съм се находила като неомъжена, хем и сега ми се ходи. Много обичаме с мъжът ми да излизаме с компанията, всички сме семейни двойки с деца и при всяка възможност да оставим децата на бабите, излизаме на заведение да се видим. Обичаме да ходим и на рок-клубове, но сега е трудно осъществимо. Като порасне малчо, пак ще си организираме такива излизания. Сега чакам с нетърпение концертите, на които ни предстои на отидем. Вчера разбрахме, че Ерик Клептън ще има концерт в Сърбия през лятото, така че най-вероятно ще отидем пак всички дружно. Само да сме здрави, и то децата най-вече, пък другото - бели кахъри.

Общи условия

Активация на акаунт