СЕПТЕМВРИ'09, тема 12

• 18 046
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Neky,  Hug радваме се да те видим пак сред нас, как е Манос, ти как си?
Спомних си лятото и онези трепети дето ни вълнуваха тогава...ехей, как бързо се изниза времето...
Киара, и ние имаме тези симптоми, ще питам аз педката скоро...Дано всичко да е наред,  нали се лекува все пак?

# 481
Киарра  Hug
За зъбките - Дентокинд. Разтваряш във водичка и даваш. С Миша ужасно ми помогна, не съм разбрала какво е да и расте зъб. Като попорасна давах и Дормикинд - за да спи спокойно. Гелчетата действат до време, а хапчето си върши работата
.................
pocahontas80 ,  tsveta ме е изпреварила. Много добри отзиви има за Дентокинд. Може да се поръча и он-лайн http://www.framar.bg/product_review.php?id=30010137&page_spe … D%C4+%F2%E0%E1%EB  
Мисля, че след като лекар ти е предписал Нурофена за бебка, може да й дадеш щом сте на зор.

# 482
  • София
Stefi Stefi, благодаря ти  Hug

# 483
  • София
Покахонтас, има и Нурофен за след 3 месеца, аз такъв бях купила на Никола като вдигна температура. Иначе и Панадол му давах, пише, че облекчава болката при растеж на зъби Peace

# 484
Ние сме добре. Сложих няколко снимки в албума да видите. Не писах доста време, но ми беше едно такова изморено.
На последния преглед бяхме 70см, 9кг 200гр. Определено не ни личи, че сме недоносени  Grinning. Като ръст и тегло надминахме доста децата на възрастта ни, но като движения още работим върху много неща.
Захраних го по гръцката система. В момента програмата ни е такава - 7:30-8ч адаптирано мляко,   към 11 му правя пюре от 1 ябълка, 1 круша, малко банан и изцеден малък портокал,    14-15ч му правя пюре от пилешко или телешко с 1 тиквичка, 1 морков, малък картоф и стръкче целина, към 17ч ядем инстантна готова каша , в 20:30ч го къпем и в 21ч си пие млякото и спи до сутринта.
Започнахме да пием и вода, но все още се задавя от нея. От храните най-много му харесва инстантната каша. Плодовете не му харесват и ги плюе, затова му ги давам в шише с пробит с по-голяма дупка биберон, само така ги ядем.
Като коригирана възраст сме около 4-5 месечно бебе. Вече започна да хваща предмети с ръце, прави опити да се обръща от гръб по корем, но засега не успява. Гука, грещи, пищи, каквото му е на сърце. По малко го слагаме седнал като го подпираме, но съвсем за кратко. Прибрахме шезлонга, един ден замалко да се преобърне от него и сега го слагам на столчето за хранене в най-крайното положение полегнал. Иначе непрекъснато се смее. Особен афинитет има към жените. Ако някоя непозната му заговори, направо се разтапя, смее и се, гука. Все още няма зъбче, но са му набъбнали доста венците и му течат доста лигите.
При нас времето е доста по-топло от при вас - около 15 градуса. Ако е слънчево го разхождам в квартала, ако не го качвам на колата и отиваме в някое съседно градче. Критяните много не си извеждат децата навън и за тях в момента времето е "мразовито"  Laughing така че ми е малко трудно за компания от други мами, но се справяме.

Много интересни теми обсъждате.
За запека, ако го видя, че не е акал цял ден на следващата сутрин в 11ч вместо четирите плода му слагам само круша и портокал и дава веднага резултат. За щастие не ни се случва често.

# 485
  • Бургас
ДоброУтро!
Гледам бамба горе е активна! Тамън докато си напиша поста кафето ще го е сервирала!  bowuu

neky, браво на Манос! Колкото е пораснало момчето, пу-пу! Кога минаха 7 месеца....

pocahontas80, за зъбките можеш да даваш и Панадол и Нурофен, който не е за след 6, а за след 3 месеца!  Peace

На мен в другата отчетна тема, в която пиша, ми препоръчаха за облекчаване на болката при зъбоникнене едни английски прахчета: Ashton & Parsons infants powders. Момичето, което ги е ползвало сподели, че и при двете й деца са действали вълшебно. Пише, че са билков продукт, обикновено използван при дечица за облекчаване на симптомите на болка и стомашни неразположения, свързани с изникването на зъби, като дозата-под 6-месечна възраст е половин прахче,
над 6 месеца- едно прахче- сипва се на езичето на детенце- сутрин и вечер. Когато детето е много неспокойно, дозата може да се повтори на всеки един час, два или три часа, ако е необходимо, докато има подобрение. Съдържа тинктура от Матрикария-0.002 мл. (лайка-по-концентрирана, влияе добре и на стомахчето, защото когато има проблеми със зъбките , урината и "акото" са по-киселинни и дупето може се подсече) .
Та поръчах сега от Ибей и аз да ги изпробва Боб като му дойде времето.  Peace

# 486
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,
Неки ,радвам се че писа Hug
Киара,чакаме добри новини за Сами Praynig
Ето и кафенцето Wink

# 487
kiαrrα , не се притеснявай бебето е малко и евентуалните последици могат да се избегнат. Ще му назначат лечение и когато дойде лятото за да бъде повече на слънце нещата ще се оправят.

Ти само на кърма ли си? И даваш ли вигантол??

Да, док ме успокои, че все пак е много малък и сме хванали нещата навреме, така че да няма страшни последици за него. Той е само на кърма за момента, давам вигантол 2Х2, но сега ще го увеличим.

Та да разкажа... Значи проведохме много дълъг разговор с доки, тя познава Сами много добре и като че ли още преди се притесняваше точно от това, затова му и увеличи Вигантола от 2 на 4 капки на ден. Преди месец му беше пипала фонтанелката и каза, че е големичка, а и Сами доста бурно наддава... Та вчера като й разказах как започва да трепери с глава и ръце по време на кърмене, сякаш прави много лек гърч, тя замълча известно време и изрази мнението си, че това е категоричен симптом за рахит. Каза, че преди време друго детенце от нашия град е имало такива симптоми, но е било по-голямо, на годинка и нещо, и при него нещата са били по-сложни, тези трепкания на главата са били много по-силни и наистина детето правело леки гърчове. Попита ме и за някои други неща, на които отговорих за съжаление положително - потенето по време на хранене, нервното спане, голямата фонтанела, доста изпъкнало чело (за което доскоро е чудех защо така му изпъкна). Проблема е, че на 100% може да се установи дали е рахит само с тест от венозна кръв, но тъй като вече веднъж му взимаха такава и беше кошмар, решихме да изчакаме малко с това, за да не го трамвираме отново. Засега започваме следното - увеличаваме Вигантола на 6 капки, започвам да давам Калциев глюконат по 8 мл дневно, и трябва да захраня със зеленчуково пюре, за да може да заместя постепенно обедното кърмене с пюре, за да се намали приема на кърма и да не качва толкова бурно. Сигурно за последното много от вас няма да са съгласни, но аз ще послушам док, досега никога не ме е подвеждала и й имам пълно доверие. Все пак тя ми лекува и двете деца. Целта със захранването е освен всичко друго, да въведем по-бързо месното пюре, от което Сами да си извлича калций и желязо.

Извинявам се за дългия пост, но ми е много мъчно за момченцето ми.  Sad Извинявам се също така, че не успях да ви изчета и не мога да се включа по обсъжданите теми, но малко по-късно ще наваксам и ще се включа. Днес не пуснах Хриси на градина, че е голям студ, та ще се занимаваме вкъщи тримата. Ще се опитам и да кача снимки от участието на Хриси в Кой е по-по-най, че все пак е на мама гордостта... А и да не мисля само за нашия проблем, все пак трябва да мисля положително, друг начин няма.

# 488
Добро утро! Развали ми се "кафемашината" и я рестартирах  Crazy,но Анитка е поднесла топло кафенце Hug

Киарра,мила,дано има хубави новини днес!Стискам силно палци! Hug Praynig Praynig Hug

Неки, Hug,добре дошла! Много сте пораснали! Simple Smile Пу-пу!Сега ще видя и снимките в албумчето.Голям човек.Вече всичко папка  Grinning Пиши по-често  Hug

Снощи нещо се обърка и моето синче пак яде късно и за съжаление ставахме няколко пъти през нощта.... Whistling Задължително трябва да го слагам рано,иначе се превъзбужда.

# 489
  • Бургас
kiαrrα, и аз ако бях на твоя място щях да се съглася с мнението на докторката ми.  Hug Сами, според мен, не е толкова малък за зеленчуково пюре, тъй, че смело!  Hug

Обаче като прочетох поста ти се замислих за качването на килограми при изключително кърмените деца. Борис също първия месец качи 1,800 кг. И това при положение, че му давах кърмата от шише, на 3 часа и колкото се полага за възрастта му.  newsm78

# 490
киара мила, всичко ще се оправи! Ще видиш  Hug  Hug Hug

# 491
  • София
Киара, дано всичко се оправи по-скоро Hug Щом имаш доверие на лекарката, не виждам нищо лошо да постъпиш, както те е посъветвала. А предаването с Хриси кога ще го излъчват по тв? Да не забравиш да ни кажеш, за да го гледаме Grinning Много целувки на малките сладурковци Heart Eyes

Неки, радвам се, че се включи, Манос наистина много е порастнал!

# 492
Киарра ,вярвам ,че всичко ще е ОК! Hug Прави както те съветва док и мисли позитивно! Hug Hug

# 493
  • Испания и Стара Загора
Киара,с теб сме,мила HugВсичко ще се оправи Praynig
Неки,Манос е голям сладур. HugАма наистина колко е пораснал Heart Eyes
На нас не знам дали ни расте зъб.Андреа не дава да погледна,но важното е,че започна да се храни нормално,а не със спринцовката.Вчера я теглих,но нещо ме съмнява този кантар.Според него ,за 10 дни ,сме качили 340гр newsm78Надявам се да е така,де.Ще видим със сигурност на 13.02.,когато сме на консултация и ваксини. Peace

# 494
Неки,Манос е страхотен сладур!Толкова е пораснал!Ще му изям бузките! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт