Коремчето ти вече проличава, през АВГУСТ ти ще станеш мама! Тема № 3

• 25 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Моли с първата ми бременност преди 7г. токсоплазмозата се изследваше задължително на бременните по ЗК. Тогава моя резултат беше + и доста се бяхме ошашкали, но като тръгнахме по лекари се оказа, че почти всеки си го носи. По принцип било опасно ако се заразиш по време на бремеността. Изледването се правеше до 3-тия месец, защото било показателно, че е по-стара зараза - ако е нова нямало как да се развие за 3 месеца newsm78 и да навреди на плода. И + резултат се смяташе за опасен над 1:1000 май  newsm78, а моя беше  1:80

Попитай в някоя вирусологична лаборатория точно за тези нови и стари зарази, които те притесняват

# 646
Mомичета,преди малко се върнах от преглед,взеха ми вагинален секрет,а утре сутрин на гладно и жадно кръв и урина.Бебчето е пораснало,вече е 5 см ,огледаха ме подробно,каза че всичко е наред и се развива плода както трябва . Според нея изобщо нямало смисъл от ранна ФМ,мисля  да не се втелясвам и да отида чак на късната ФМ. Това е от мен  newsm03

Какви витамини ви изписаха?
След като си изпия фолиевата к-на(пия Folovit Vero) преминавам на Pregnacare original ,ето ги http://www.arishop-pharma.bg/pregnacare/index.html

# 647
Всички, които правихте първа ФМ задължителни ли правите и БХС? Аз нещо се дърпам за БХС, но акушерката на доктора при който утре съм на ФМ твърди, че едното без другото се обезмисля newsm78
Утре смятаме да водим и бъдещата кака с нас дали ще е подходящо  newsm78
 аз съм от Варна днес ходих и на 2те изследвания.. 2те изследвания са взаимодопълващи се, но не се обезмислят едно без друго. 1во ти правят ФМ и после със снимките отиваш до 3 дена да ти вземат кръв , която пращат във София за БХС( което е статистистика - например: 1:100000 риск синдром на Даун ); от БХС резултатите не са сигурни - те са вероятности , които общо взето не ти дават никаква ясна и точна информация...просто не бях много сигурна какво точно представлява и на мен ми казаха че 2те са задължителни, но не са. Можеш да отидеш само на ФМ но не и само на БХС ( защото на БХС ти трябва снимка от ФМ) надявам се да го обясних ясно..  Grinning

# 648
при кого ходи ,Марина? нещо повече казаха ли ти? пол???

# 649
IR на ФМ ако ще ходиш - д-р Цонев в клиника Темелков( днес бях при него). 45лв беше прегледа и е със същата апаратура като на Балев .. разликата м/у тях е че Балев като преподавател в Медицинския университет е по търсен лекар и малко по скъпо платен... и много трудно се вместваш при него. аз пия витамини Пренатал бяха 30 лв има в тях и фолиева киселина . 11 седмица съм няма още пол- само бебе е и е здраво  Grinning

# 650
познавам д-р Цонев много добре,от години ходя при него да ми следи щитовидната жлеза,готин е  Party,но се чудя все пак дали има смисъл newsm78

# 651
Zolka,Честит Рожден ден!
Бъди жива и здрава,много щастлива и обичана!
Лека бременност и август да гушкаш здраво и пухкаво бебоче!

И аз понеже подозирам,че ще ме накарат сама да си харесам витамините засега съм се спряла на Пренатал на Джеймисън или Прегнакеър или Прегнакеър плюс.Понеже виждам,че пишете за цени и брой табл.пускам линкчета:) http://www.jamieson.bg/bg/product/12 около 38лв. за 100 дни.За Pregnacare-друга мама е дала линк.
Иначе чакам с нетърпение да дойде деня за ФМ,тъй като скоро не съм виждала бебо!
Момичета,скоро ще ни свърши темичката-нали е до 50страничка.Аз изобщо не съм наясно как се правят,но някоя от вас ако знае, май е добре да се пробва:)Хубав и усмихнат ден на всички!

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 16:30 от Лунен сън

# 652
аз пия Мамавит,но много трудно ги открих.Преди бях споменала че си купих крем за мазане на Мама Донна, обаче крема за гърди мирише отвратително и немога да го понасям,сега съм си поръчала от интернет Какаово масло п/в стрии.По чуждите сайтове пишат че с такова се предпазвали...

# 653
познавам д-р Цонев много добре,от години ходя при него да ми следи щитовидната жлеза,готин е  Party,но се чудя все пак дали има смисъл newsm78
няма кой знае какъв смисъл или някаква нова инфoрмация- аз бих отишла направо на 2рата ФМ но приятеля ми е шашнат и той ме накара .. беше за негово успокоение.. а и на Zolka-поздрави и мн късмет във всичко Simple Smile

# 654
Днес освен всички прегледи че минаха добре си взех и последния изпит за този семестър Simple Smile във Винса съм редовно  newsm68 newsm44. някой ако знае да каже кога излизат в нета резултатите за БХС?
moli84 като пишеш ти и след тебе аз става като ФЕНКЛУБ на Мечо Пух Simple Smile

# 655
  Аз от началото на бременността ми пия Центрум Матерна. Струват към 20лв. и са 30 таблетки.

# 656
  • София
Здравейте, мами! ЧРД Zolka, пожелавам ти сладко пухкаво и здраво бебенце през август.
Много ви се радвам колко сте активни и как намирате време за темичката, мен напоследък ме спукват от работа и даже нямам време да ви изчета.
Да ви споделя и аз за БХС каква съм патица и какво направих. По принцип бях решила, че ще го правя, но все се чудех кога да е и накрая реших, че направо ще направя по-късния, примерно в 16-17 г.с. После се размислих, че е по добре да направя ранния понеже ме заглождя съвестта, че е по-точен и реших да се вместя в срока 13 г.с.+6 д. Отидох по моите сметки в 13 г.с. и 3 д., гледахме го бебето, мерихме го и вече докторката почна да попълва формуляра за БХС и се оказа, че бебето вече е с няколко милиметра по-голямо от допустимите размери за ранния скийнинг. И понеже съм много умна сега пак ще трябва да ходя  ooooh! От друга страна съм доволна, понеж доста дълго и подробно го гледахме мъничето и докторката ме увери, че няма нещо притеснително и всички показатели, които е замерила за бхс-то са ок, даже ранен скрийнинг се прави от около две години насам и преди изобщо е нямало такова нещо.
С пола на бебето не пожела да се ангажира толкова рано, но доколкото усетих имаше предположение. Сега надеждата ми е на следващия преглед на 11.02. да ми го кажат, тогава ще съм в 16 г.с. и би трябвало вече да се вижда Simple Smile
Моля, някоя мама да ми изпрати паролата за албумчето, предварително мерси.

# 657
Сигурна съм че не си го измисля,а и няма за какво да ме навива за едно или друго т.като той не изражда а само следи.Относно по-умните се обоснова с това,че когато се раждали нормално се задействали всички системи при бебето,особено мозъка.И то имало време да осъзнае какво му се случва по време на родовия процес.Докато при секцио родените,мозъка започвал да работи на пълни обороти чак след няколко дни.Като се замислиш има логика.Но аз не искам да споря,просто споделям с вас нещо ново и любопитно.Нали за това сме тук ,да обменяме инфо
Не, че се заяждам, ама това са пълни глупости. И държа да кажа, че аз също съм за естестваеното раждане.
За витамините мисля също да минавам на центрум матерна. Имам още малко ФК и като я свърша.
MaPuHa88, поздравления  bouquet

# 658
moli 84, имаш предвид това американското ли?
Мен много ме е яд, защото си го купих миналата седмица за 25 лв, при положение че в Щатите струва 6-7 долара.
Не знам колко е ефективно, но когато бях в САЩ го продаваха навсякъде/ в смисъл че е някакъв масов продукт/ Аз засега се мажа  с него, но съм решила след две седмици като ми свърши да си купя на Пиер Фабр/Перкутафала?/, което е 30лв ама ми се струва много по-качествено.

# 659
  • София
ей много крайно значи.........ок няма да споделям нищо извън приетите норми.Но все си мисля че без да сме на ясно с вси4ки въпроси не трябва да слагаме "диагнози"като Глупости.

Общи условия

Активация на акаунт