Коремчето ти вече проличава, през АВГУСТ ти ще станеш мама! Тема № 3

• 25 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Дойде ред и аз официално да се запиша в темичката. терминът ми е на 20.08 и сега съм в 11г.с. + 5.
Вчера ходих да ме регистрират в ЖК е приготвени резултати от ПКК, кръвна захар, кръвна група, хепатити, СПИН и сифилис.
Освен тези изследванив си носех и резултат от БХС и от пренаталният скрининг който ми правиха в друга болница(избрах да ходя на ФМ при груга лекарка а не при тази от ЖК).

Останах леко разочарована от прегледа който ми направиха в ЖК. Предварително казах на лекарката че искам да ми вземе вагинален секрет, защото имам леко течение(без сърбеж или парене) но тя първо ме прегледа на вагинален УЗИ и след това каза че вече не можела да ми вземе секрет. Много се ядосах. Каза да го оставим за другият път което е след 3 седмици. Общо взето ме прегледа само за 3 мин и измери бебо колко е голям. Всичко било наред то сега нямало какво да се гледа. Пък и аз съм била ходила на ФМ .
Не са ми мерили хръвно налягане или тегло.

Моля ви кажете това нормално ли е.

# 661
moli 84, имаш предвид това американското ли?
Мен много ме е яд, защото си го купих миналата седмица за 25 лв, при положение че в Щатите струва 6-7 долара.
Не знам колко е ефективно, но когато бях в САЩ го продаваха навсякъде/ в смисъл че е някакъв масов продукт/ Аз засега се мажа  с него, но съм решила след две седмици като ми свърши да си купя на Пиер Фабр/Перкутафала?/, което е 30лв ама ми се струва много по-качествено.

ей това му е линка:
http://cgi.ebay.com/Palmers-COCOA-BUTTER-Anti-Stretch-Mark-LOTIO … sh=item1e59dccdaf

кажи къде го намери за 6-7 долара,да си го купя от там

# 662
# 663
Дойде ред и аз официално да се запиша в темичката. терминът ми е на 20.08 и сега съм в 11г.с. + 5.
Вчера ходих да ме регистрират в ЖК е приготвени резултати от ПКК, кръвна захар, кръвна група, хепатити, СПИН и сифилис.
Освен тези изследванив си носех и резултат от БХС и от пренаталният скрининг който ми правиха в друга болница(избрах да ходя на ФМ при груга лекарка а не при тази от ЖК).

Останах леко разочарована от прегледа който ми направиха в ЖК. Предварително казах на лекарката че искам да ми вземе вагинален секрет, защото имам леко течение(без сърбеж или парене) но тя първо ме прегледа на вагинален УЗИ и след това каза че вече не можела да ми вземе секрет. Много се ядосах. Каза да го оставим за другият път което е след 3 седмици. Общо взето ме прегледа само за 3 мин и измери бебо колко е голям. Всичко било наред то сега нямало какво да се гледа. Пък и аз съм била ходила на ФМ .
Не са ми мерили хръвно налягане или тегло.

Моля ви кажете това нормално ли е.

Добре дошла при нас!
Иначе относно секрета-може би изчаква, моя доктор ми каза ,че в момента бебчо е в интензивен растеж и не може да вземе мерки, да потрая да мине 12г.с и тогава ще ме види и ще предпише каквото трябва.
Мен също ме гледат много набързо и аз първия път оревах тука-е, момичетата ще кажат Laughing, ама се примирих-надеждата е, че като няма наистина за какво да се тревожа ,няма какво да ми кажат докторите.Иначе кръвното и теглото би трябвало да ти го измерят.

Мерси отново за пожеланията, да ви се връщат тъпкано !

Сега аз пак да питам-споделете цените за фетална морфология.Аз мислех да ходя на втората, ама в момента такава закъсация, че тия 70-80лв. дето ги чета из нета ме отказват.То ясно, че парите не са всичко, ама като ги няма... Та актуални ли са или са паднали/скочили?
Някой инфо за пловдивските клиники-Селена, Торакс, ВМИ за цени? Че гледам по сайтовете им ,ама не виждам да пише "фетална морфология"...Да няма друг термин или медицинско обозначение?

# 664
Zolka за Пловдив някой друг ще ти каже цени , но някой от Варна ако се интересува варират от 45 лв до 200 лв ; става въпрос за частни прегледи но при различни доктори .. мога да ви кажа и при кой колко е Simple Smile

# 665
# 666
Zolka аз утре съм при Даскалов в Медикус Алфа - акушерката му каза че първата ФМ /те не я водят ФМ, а генетично изследване/ е 55 лв, БХС не се правил при тях, а кръвта се давала във ВМИ и не знаели колко струва /някъде бял прочела около 40 лв, но не съм сигурна/. А втората ФМ вече била 80 лв и поне акушерката ми обясни, че е много по-обстоен  и по-дълъг преглед.

Утре вечер ще ти пиша как е минало и колко е струвало. И на мен тези цени ми идват малко  Shocked и точно затова не ми се прави  и БХС пък и два пъти трябва да пътувам до Пловдив та ще видим.... Дано всичко е ОК

# 667
Zolka, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много обичана и да гушнеш най-сладкото и пухкаво бебче през август.
За цените на ФМ в Пловдив mimira е казала за Даскалов, предполагам, че Селена и Торакс са горе-долу същите.
Аз съм утре на лекаря по ЗК. Нося си направлението от джи пито и ще искам да ми пусне изследванията за първия триместър, че да ги занеса в понеделник жз на Даскалов. Като се запиша сега на ЖК всеки месец ли се ходи на прегледи?
За секцио и нормално раждане според е абсолютно излишно да почваме спорове. Хубаво е да си споделяме всякаква интересна информация, но да не забравяме, че това е въпрос на личен избор и е добре да сме толерантни към всяко едно мнение  bouquet.

# 668
Момичета,нали знаете ,че вечно се правят разни проучвания и изводи.Нормално е лекарят на  hrisinda да е прочел нещо такова.А все пак и лекарите не е нужно да боравят единствено с мед.термини.Все пак може да ни разведрят с подобен род "глупости".Не виждам защо го приемате толкова крайно.Всеки ден да си признаем колко "глупости" четем,но те ни разведряват!
 Hug ви и не си тормозете излишно нервите и без това хормоните не им дават мира Simple Smile
Колкото до раждането- и за двата вида има и "за" и "против",но както и да роди една жена това няма да я направи по-малко майка!Аз също съм за естестевеното,но ако има проблем-какво?!Да го стискам?Или да стане нещо с мен?Всичко е до ситуации и не трябва да спорим излишно,защото нещата на момента се развиват различно от очакванията ни понякога.
stassimira , welcome  Не се ядосвай твърде много!За вагиналния секрет явно лекарката не се е съобразила да ти го вземе преди прегледа с ехографа.Аз се чудя защо в 11г.с. те гледа с вагинален,но явно си има основания.Явно след прегледа не ти е взела секрет,защото нали слага овлажняващ гел на накрайника итова сигурно ти променя малко или много средата.И на мен не са ми взимали вагинален секрет още.

# 669
Не е вярно, че не може БХС без ФМ...носи се снимка от ехограф, с измерени стойности за нухална транслуценция и наличие на назална кост, което няма нищо общо с ФМ.

Много се радвам за момичетата с добри новини от прегледите...аз утре ще се регистрирам в ЖК в Тина Киркова, така че стискайте палци... Wink

Добре дошли на новите бъдещи мами...пожелавам ви много лека и безпроблемна бременност! Hug

# 670
Zolka, в Селена ФМ е 80лв. прави я д-р Кръшков на 4д.
Лунен сън, може и така да е, обаче, мозъкът да започне да функционира след дни newsm78. Извинявам се ако съм обидила някой, нямах това намерение.

Последна редакция: ср, 03 фев 2010, 20:23 от spirit

# 671
spirit абе не се впрягай толкова.То мозъчето може да си действа още от създаването му в коремчето на мама,знам ли,все пак нали има клетки и те се делят и т.н.newsm78 Абе за всеки случай няма как да се родят с образование,трябва да видят доста зор,да почетат това онова!При секциото обикновено децата идват планирано малко по-ранко от термина,явно "осъзнават"по-късно че сме ги разбудили:) Heart Eyes Шегувам се.Колко хора има родени и в 7 месец и всичко им е наред.И дай Боже всички дечица да ни се родят живи и здрави и ние да нямаме особени проблеми,другото-както дойде newsm51

# 672
  • София
Благодаря ви за успокоението. Аз напоследък много лесно се шашкам. Да наистина прегледа ми не беше обстоен но това е защото миналата семица ми беше правен пренатален скрининг. Но просно се учудих колко бързо мина.

А някои от вас имат ли болки в кръста и гърба. Аз вече седмица имам болки в гърба. Лекарката ми каза че явно ще ме боли през цялата бременност.

# 673
Аз от вчера съм с Космодиск! Laughing Трудно се раздвижвам. Адска болка в областта на последните прешлени. Понякога ми се губи опората, когато се навеждам и се налага да се подпра някъде. Според мен има връзка и със слабата ми физическа активност напоследък. Щом сега така ме боли, кой знае как ще боли след няколко месеца. ooooh!
Мисля, че не би трябвало Космодискът да вреди, нали? newsm78 Това си е просто пластмаса, която масажира. Ако има ефект, ще споделя! Simple Smile Ще потърся и някаква специална гимнастика и може би, ще се консултирам с рехабилитатор.

# 674
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
А някои от вас имат ли болки в кръста и гърба. Аз вече седмица имам болки в гърба. Лекарката ми каза че явно ще ме боли през цялата бременност.

Аз с първата бременност откъм 4-ти-5-ти месец до края имах ужасни болки в гърба. Все ме плашеха вече препатили, че щом по време на бременността ме боли кръстът, като родя, ще се засилят болките и мъките няма да спрат. За радост след раждането (и най-вече след прибирането вкъщи, понеже в болницата се изкривих на техните легла) забравих, че имам кръст. Wink Полежавайте си повечко по гръб при възможност - това поне мен ме облекчаваше донякъде.

Общи условия

Активация на акаунт