Писмо от една самотна майка до мен

• 17 949
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Трябва да се подаде молба до кмета на гр.Силистра в която да се опише положението на маиката, в какви социални институции е била настанявана и каде живее сега.Не трябва обаче да се споменава , че в момента живее при роднини или познати.( аз не зная каде живее тя)
Ако в момента тя е при неини познати , те трябва да и напишат един договор , че тя живее там под наем( много е важно да има този договор, а наема може да е 50лв, няма да се платят почти никакви данаци за това).Пише се на ръка свободен текст.Тази молба се завежда в деловодството на общината.

# 16
Gala3, оказа се че Стела вече е подала документи. Предупредили са я, че се чака дълго и тя сега ще чака.

Руменчо е 84см, 14кг и носи 20/21 номер обувки. В момента има подходящи за сезона дрехи и обувки. Ако някой реши да изпраща може да се ориентира в дрехи за предстоящите пролет и лято.

От една фондация са й обещали 100лв месечна помощ докато е в майчинство, но са я извикали в офиса в София. Аз ще говоря с тях в понеделник, за да проверя дали не мога аз да свърша нещо.

# 17
Говорих днес с фондация "Надежда 2001" и се уговорихме, че Стела ще дойде в София след като мине делото, което ще е на 15.02.
От фондацията ще поемат разноските по пътуването, а аз ще я придружа с колата защото не познава града.

# 18
Говорих днес с фондация "Надежда 2001" и се уговорихме, че Стела ще дойде в София след като мине делото, което ще е на 15.02.
От фондацията ще поемат разноските по пътуването, а аз ще я придружа с колата защото не познава града.
Благодаря ти ,че говориш всеки ден със Стела.За нея е много важна и моралната подкрепа.  bouquet   Ако някой има дрешки за детето на Стела, нека да и прати.

# 19
а ако стела обмисли варианта да смени града? явно в силистра няма много възможности за работа.... лошото е, че съм на другия край на страната- иначе с нейния немски можеше да измислим някаква работа в моята фирма или в някоя друга. ако иска може да ми пише на лични все пак.

# 20
ако иска може да ми пише на лични все пак.

Това ще е по-трудно, но мога да ти дам нейния номер.

# 21

моля за адрес,за да изпратя малко дрешки за детето Praynig

# 22
  • София
Oktopod, какво стана с делото на 15ти? Как е минало?
Има ли сметка момичето?

# 23
Извинявам се, че не съм писала.

Делото е минало добре, въпреки че Стела е много притеснена. Съдийката е разпоредила за месец детето да прекарва всяка събота с бащата, докато излезе решението. Аз говорих със Стела в петък, тя беше много разстроена от факта, че трябва да остави едногодишно дете само, без нея. Утре ще я чуя пак, за да разбера как е минало.

morti6a, пощенски адрес не знам, но мога на ЛС да ти дам телефона на Стела. Тя определено има нужда от малко морална подкрепа и окуражаване докато излезе решението.

дъщерята на Мистрал, изпращам ти ЛС.

# 24
Извинявам се, че не съм писала.

Делото е минало добре, въпреки че Стела е много притеснена. Съдийката е разпоредила за месец детето да прекарва всяка събота с бащата, докато излезе решението. Аз говорих със Стела в петък, тя беше много разстроена от факта, че трябва да остави едногодишно дете само, без нея. Утре ще я чуя пак, за да разбера как е минало.

morti6a, пощенски адрес не знам, но мога на ЛС да ти дам телефона на Стела. Тя определено има нужда от малко морална подкрепа и окуражаване докато излезе решението.

дъщерята на Мистрал, изпращам ти ЛС.
Не съм си писала със Стела скоро на е-майла,но тези дни ще го направя.Имам адреса и и който пожелае ще му го дам. Октоподче,ако имаш банковата сметка на Стела я сложи в темата , така който желае може да преведе малко средства ... А какво стана с парите които фондацията щеше да и даде,знаеш ли нещо ?   bouquet

# 25
В много теми е дискутирано, няма да публикуваме във форума лична банкова сметка, допустимо е само за набирателна/дарителска. Също те съветвам Ани да не публикуваме и адреса й.  Peace

Фондацията й осигурява средства със задна дата (от 1.01.2010), но Стела трябва да дойде в София, за да подпише договора. Парите ще бъдат 100лв месечно докато започне работа. Разбрахме се с директорката, че след като мине делото Стела ще пътува за 1 ден, аз ще я придружа и ще оправим документите.

# 26
  • София
мисля, че четох някъде, че дете под 3 години, ако прекарва време с бащата задължително присъства и майката.
Питай в Самотни родители, моля те.
АКо тя му го даде за 1 ден, после как ще го накара да й го върне  newsm78

# 27
мисля, че четох някъде, че дете под 3 години, ако прекарва време с бащата задължително присъства и майката.
Питай в Самотни родители, моля те.
АКо тя му го даде за 1 ден, после как ще го накара да й го върне  newsm78
Пуснах тема там и дано майките които са наясно дадат повече  яснота

# 28
Стела води дело за родителски права и докато не излезе съдебното решение с бащата имат равни права. Детето не прекарва 24ч, а един ден. Безмислено е да гадаем какво и как, не всички детайли по делото са предмет на публичен форум. Утре ще й се обадя и ще разбера как е минало.

# 29
  • София
Разбира се Октопод, не всичко трябва да се изнася. Също така не трябва да се наплашва предварително момичето.
Съвсем добронамерена съм. Peace

Но пък ако тя го гледа, а той не, не познава навиците на детето и как да реагира и се държи с него. Мисля, че тя може да присъства за да не се притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт