АПРИЛчетата ни растат щастливи, пълзят и ходят със крачетата игриви

• 26 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
деси разби ме с тези снимки  Joy
дена браво на Ники  Heart Eyes Hug
ma_lolo добре дошла  Hug
brawneye  Hug

за питката, аз мисля да направя содена . Рецепта не знам , но си имам готвач под ръка  Peace
и ти ли  Mr. Green

какво правите за следобедното хранене? Анито не иска каши,кисели,кис. мляко яде само няколко лъжици  Crazy вече се чудя какво да й правя  newsm78 поне със зеленчуковите няма такъв проблем  Rolling Eyes
тази вечер хапнах малко кисело зеле и познайте Анито с какви газове е  Tired ooooh! нито морков и давам,нито грах или фасул  Rolling Eyes до кога ще е така  newsm78
в попарата не слагам захар  Naughty и не соля нищо  Naughty

# 61
  Само на бързо да се включа, че виждам обсъждате домашните пюренца. Аз каквото и да правя слагам малко солчица, малко чубрица и риган...а колкото до газовете, ние определено сме от газираните, но не съм забелязала връзка между храната му и пръцкането. Каквото и да яде ...газове все има. В пюренцата му слагам и грахче и ...абе всичко.
 Киселото млекце сме го въвели от около месец и това е най- харесвана храна у дома. Напоследък изяжда рекордно големи количеста - 300гр мляко с малко хляб, като по принцип повече от 150-200гр пюре няма начин да си изяде. Забелязвам  го , че ако искам добре да се нахрани с пюренце задължително трябва да му предложа поне два вида- на стотния грам от даден вид започва да се потриса и да си търка муцунката, затваря устата и повече цъ. Ама ако насила тикна лъжичка от друго пюре пак започва да зяпа с апетит...а ако е нещо сладичко чак се сърди че се бавя.
 Днес силно ме разкривиха, много се дразня когато хората си мислят, че си по- балък от тях и искат да ти вземат дори това , което нямаш...не разбирам ... наистина ли ще се почевстват по- добре след това... много ми е странно. Ситуацията е следната, сменихме квартирата и съответно останаха една сметка за ток и вода неплатени, които като сума се покриват с депозита, който сме дали. Апартамента оставихме в чудесно състояние, като освен това сме оставили и щори, които не може да се каже че са нещо скъпо- но от джоба си сме платили 150-180лв за тях. Извикахме човек да почисти, пръскахме със саво, за да няма мухъл...мисля че бяхме коректни. Но човека вече за кой ли път се обажда да иска да си платим сметките и да му занесем бележки, а като стане въпрос за депозита - ту казва че ще го върне и веднага след това обяснява че етрябвало поне два месеца по рано да го предупредим... С две думи иска да си платим сметките и да НЕ ни върне депозита.... което доста ме ядосва. Не ми се искаше така да се разделяме. Днес дори се опитал да заплашва, а с мен не желае да разговаря...защото съм жена, а видиш ли жените нищо не разбират- прост народ са и работа се върши само с мъже. Писнало ми е от тъпаци, които да ми развалят дните...може би ако бяхме по някакъв начин виновни пак щеше да ме е яд, но поне щях да го разбера...а така...само ме е яд. Предложихме му да отидем заедно да платим сметките- тоест от депозита и ако нещо не достигне/което няма как да стане защото знам колко точно са сметките/ да доплатим на място- не ще. Иска ми се да погледна ситуацията и през неговите очи , затова ви го пиша...ако вие сте били на отсрещната страна как сте постъпвали? Защото явно през моите очи няма начин да го разбера? Защо трябва да си очелняме дните за едни миризливи 400лв...които ако в момента имах честно ви казвам бих дала просто за да си спестя ядовете ... писнало ми е от малоумни тарикати, баси  #Cussing out

# 62
Еххх, Поем, тъпа работа!!! Мен 2 пъти така са ме прецаквали с разни депозити!!! И много ме е яд имено защото се опитват с измама или овъртане да си присвоят разни пари!
Пускам рецептата за питката:

Моята успешна питка Simple Smile)

Продукти:
1 кг брашно
4 яйца
мая (за 1 кг брашно) – разтваря се в леко затоплена лимонада (аз сложих газирана вода)
Лимонада в брашното (колкото поеме)
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
125 гр. Краве масло (разтопено), малка част от което се оставя за намазване.
сусам за поръсване (аз не съм слагала)
1 жълтък за намазване

В брашното се слагат всички продукти. Накрая се добавя лимонадата. Меси се до леко, меко тесто. Разделя се на 3 части върху плота, намазан с олио. Корите се разточват на квадрат (така пише, ама моите си бяха всяка в собствено избрана форма). Нареждат се една върху друга и се намазват с разтопено масло. Аз сложих и сирене между корите. Навиват се на руло и се нарязват на 5 парчета. В намазнена с олио голяма тава се нареждат 5-те парчета ( с вида на руло нагоре, т.е. от горе да изглеждат като охлювчета) Оставя се хуууубаво да втаса. След това се намазва с жълтък, поръсва се със сусам и се слага в студена фурна да се пече на 180 градуса. Може да се направи украса от фигурки от брашно, вода и сол, оставени да се втърдят.
ДА ви е сладко! Simple Smile

Very nice, аз знам, че е добре питката да е цяла, за да не се разчупи като се търкаля. нооо моята така здраво се беше споила, че си е направо невъзможно според мен. Това, че Вики отказва пюретата може да се дължи на нови зъби. На Виктор като му избиваха 3 зъба един след друг, няколко дни си хапваше съвсем по малко. А и защо се шашкаш - нали си яде пиле с ориз! Simple Smile)) Утре и направи мусака на детето... сърмички! Simple Smile
Миме, абе ти и на работа ходиш и дете гледаш!!! Как успяваш да си все на линия!  #Crazy Simple Smile))  А за пакостите - мдаааа - вече съм вдигнала всичко нагоре. Хола и неговата стая са в постоянно бойно подреждане - застлани с мекички неща, прегради и барикади на опасните участъци, разпиляни играчки.... Нооо пък е весело Simple Smile)) И разбира се бисквитки по пода! По възможност настъпани!  hahaha С милото само прескачаме разни препятствия, а прахосмукачката ми е станала първи приятел! Simple Smile))
Виктор се научи да казва здрасти - т.е. да вдига ръка и да маха с нея като му кажеш здрасти и да прави боц.
Нани, много сладки тези младежи! Simple Smile))
А доктора, момичета, определено си беше атракция! Simple Smile))
Аз пюретата си приготвям сама и Вики си ги хапва с гоялм кеф. Пишете кисел, сега ще потърся как се прави, а ако някой има готова рецепта, моля да ми прати. Че и аз се чудя какви нещица да му правя за следобедно хранене.
А за вечеря някой въвел ли е пюренце?
Девик, да са му честити 10-те месеца на големия сладур Виктор!
Лега нощ! Simple Smile))

# 63
Писах,писах,и нета се срина нещо Twisted Evil.Сигурно замръзват кабелите,бррррр,сега е -14° при нас.Както и да е.

Та,добрютру на ранобудните!
Все се каня че като изпратя Саши на градина,ще си доспя и....все нещо ме разсънва Crazy.

dena_klv,честити самостоятелни крачки на Ники smile3539 Heart Eyes

brawneye, Hug,много кофти ситуация...направо не знам какво да кажа Confused.Не мога и да си го представя Rolling Eyes Tired.
Ивето верно ли е 80см Party,манекенка от малка  Flutter.

Didi Bojinova,asia_nika,радвам се че писахте Wink

poem,грешката не е в твоя телевизор Peace,какво да кажа....българска работа Tired,с право се ядосваш...Дано най-накрая се съгласи този човек да оправите нещата така,както е редно,и спре да ви тормози Praynig

snesh,мерси за рацептата  bouquet,веднага я записвам.

Сега се сетих че мога да почерпя днес ,баща ми е рожденник .Да ми е жив и здрав!Решила съм да му купя за подарък някаква хубава книга.Обаче не знам каква,идеи Thinking?Леле,как ще изляза в този студ,незнамммм ,хич не ми се мърда никъде.

# 64
Добро утро!
Деси, затворничката е страхотна.
Дена, четити първи крачки и от мен. Ние все още не се изправяме.
Забравих да кажа, че и аз слагам малко захар в попарата.

Мами, моля ви, дайте ми паролата за албумчето.

# 65
Мимето* не се сещам как се казваше,но си спомням,че като го пробвах ми изтръпна венеца.А тукашните просто ти стипцва устата.
poem аз го разбирам човека.Просто се чувства прецакан ,че не е успял да ви прецака PeaceНе го мисли,просто го игнорирайте.
*DeSiTo* мерси за кафенцето HugДнес съм ранобудна и аз водих Вики ,вън е страшен студ.
snesh ние другия месец ще се записваме на кухня и тогава мисля да въведа супата за вечеря.
Аз исках да питам тези от вас ,които се похвалиха ,че правите първи стъпки.Мисля snesh ,poem и Мимето* бяхте,извинете ако изпущам някой.Сами ли се пущат или от вашите ръце?Доста време стана от първите им опити,забелязва ли се да са по-стабилни вече?

# 66
  • София
После намери едно парче праз и почна да го ръба, ама с голям кеф Mr. Green Утре ще сваля снимки да покажа.

Елито също е почитател на праза. Още преди няколко месеца и аз се канех да я снимам. Така го раздъвка и от двете страни, че цъфна прекрасно. Само че накрая успя и да отхапе едно голямо парче  и широка та почна да кашля. Реално нямаше начин да се задуши защото беше плоско, но и залепна горе за небцета, същото което се случи и с пластелина ПлейДо на каките с който се захрани. Важното е празът да не е лютив  Simple Smile
    А за храните, тъй като аз си захранвам по ПЗ отчасти, моята си е яла сърмички, яла е и боб и дори праз вчера. Обикновенно и отделям когато само са задушени нещата и без подправки и после доовкусявам за нас.

# 67
  • Лудогорието
Здравейте и от нас, майчета!  Simple Smile
Отдавна не съм се включвала и нямам извинение  Embarassed Ванката е добре, зъби още няма, става все по-стабилен в изправено положение. Пуска се самичък, но не му идва на акъла да премести бързо краката, че да тръгне и пада като талпа. Добре, че мама е наблизо да го хване  Heart Eyes Много е добричък-търпелив, не е ревлив, усмихнат (пу-пу). Последно време взе да проявява инат като не стане на неговата-от кого ли го е видял  newsm78 В този сняг го мятам на шейната и го разхождам в квартала-ей, голяма борба с този шал. Репертоара му се разшири-ма-ма, ба-ба, да-да, на-на, не-не, ги-ги , ръмжене като лъв и цъкане с език. От вчера насам се плези с език-много е сладък.
Ето и малко снимки:

Честити първи стъпки на престрашилите се  Hug

# 68
Ма Лоло, привет! Красавици си отглеждаш!   bouquet
Eййй, най-после май си имаме ходещ човек. Браво на Ники! 4-5 крачки са си сериозно нещо.  Heart Eyes
Поем, кофти.  Tired Защо не блъфираш да му кажеш на този човек (ако сте били по-дълго от 1 година на квартира там), че си проверила в НАП и твоя позната ти е казала, че не си е декларирал доходите от наеми. И можеш да решиш да прежалиш тези 400 лв., за да плати той два пъти по толкова. То бива тарикатлък ...  Outta Joint  
Пу и ние сме в отбора празолюбци.  Grinning Ако искаме кротко дете - кокалче или праз спасяват нещата. Само дето преди няколко вечери си откърши голямо парче и празът не беше много крехък за предъвкване. Глътна част от него, а някаква малка част я подразни и малко върна по случая. Между другото преди време някъде бях чела, че празът имал успокояващо действие при поникване на зъби.
Вери Найс, наистина зъбоникненето може да бъде причина за това отказване, но може и период да е някакъв. Сякаш хитри са бебетата. Не се лъжат лесно, че тяхното ядене е вкусно, пък това за големите не става. Умници.
Нани, Дени, Вери Найс, Маймунка, Деси, хубави снимки с красиви деца. Деси, шапка трепач.  hahaha
brawneye, бързо преместване, за да бъдеш спокойна вече.  Hug
Диди Божинова, радвам се, че писа и тук. Вчера срещнах твое мнение в друг подфорум и се натъжих.  Hug
Добре де, почти се казвам като половината ник на Вери Найс.
Снощи змей реши, че не му се спи и не му се цока (за да компенсира това, че през деня не яде), а ще си играе. Откъде я извади тази енергия ... Накрая извадих напръстника за чешкане да венци и зъби и след половинчасов масаж на венеца я затрупах под завивки, и като де започна едно приспивно а-а-а-а-а-а-а. И тати заспаааа. После и бебе реши, че ще поспи. Та рекорд по късно заспиване ни направи. След 11.30 вечерно време.  

Деси, жив и здрав да ти е таткото!   bouquet

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:24 от рони

# 69
От два дни докато ви прочета, за да напиша нещо има пак за четене, че и нова темичка, за която благодаря   bouquet.
Честито на всички изправили се детенца и ходещи крачета. Ние още хабер си нямаме да се изправяме. Иначе с пълзенето добре се справяме. С проходилката ходим на всякъде и отваряме чекмеджета, от които вадим торбички и какво ли не. Вече два пъти си прискрипа пръстите слава богу не сериозно. Но в това чекмедже има много интересни неща, пълно е с торбички, и пак отиваме там да ги извадим всичките  ooooh!.
От около седмица давам кисело мляко вместо АМ сутрин и вечер. Лекарката ми каза да купувам "Елена" 2%, но аз си квася мляко.
Прясно мляко не давам, знам че след годинката. Грис варя с вода. Взимам храна от детска кухня, където казват че правят кремчетата с прясно мляко, но дълбоко ме съмнява. Според мен ги правят с вода, защото като разбъркам крема и става рядък  Thinking
*DeSiTo* да ти е жив и здрав татко ти да се радва още дълги години на внуците си.
Щях да пиша и друго, но забравих, по-късно като се сетя.

P.S. При раждането ми бях в една стая с една мама, която пише понякога в тази тема. Мисля, че отдавна не се включвала и затова я моля Дея да драсне някой ред, за да разбера как са нейните малки съкровища. Деичка Heart Eyes

# 70
Благодаря на Чоколина за темата!  bouquet
Колко много сте изписали тези дни... ooooh!не можах да ви изчета, само старата тема дочетох...
при нас е някакъв ужас, третия зъб голям зор!още не го знам откъде ще се покаже, но няма изгледи да е скоро! Tired
по цял ден е супер крива, нищо не иска, пищи, реве, сърди се за всяко нещо, не иска да си играе никъде и с нищо. не иска дори на ръце! Tiredпрез нощта положението е маааалко по-добре от преди!Скапана съм и само ми се реве, то не е виновно детето с нищо, ама много ми се насъбра!Едва преживях коликите и сега и това чудо ако продължи дълго....не знам как ще запазя разсъдъка си! Tired
Сега да внеса разяснение, че чая който съм купила е на блевит, а не на био гая, извинете ме! EmbarassedДентокинда изобщо не го ще, само плюва и нищо не влиза в устата, с Генгигела положението е подобно, но все пак успявам нещо да намажа!От днес и давам чая и засега няма файда никаква и от нищо!
Мъжа ми днес е на изпит за докторантурата, моля стискайте му палци да го приемат! Praynig
Отделно поработваме и вкъщи и изобщо не смогвам да се добера до форума!
Много Hug Hug Hugза вас и сладурковците!Искрено съчувствам на всички изпитващи зъботормозене! Hug

# 71
Добро утро!!!
ДЕси, да е жив и здрав татко ти!
ДЕна, има развитие в крачките. Първо се пусна от ръцете на мъжа ми към мен и направи 2, 3. Явно усети как става работата и след ден започна сам да се пуска и да прави по 2, 3 крачки. Обикаля цялата къща изправен по обзавежданетоте (дивани, маса, стени) и като няма за какво да се хване се пуска и продължава сам. И така вече го е докарал до 7, 8 крачки. Това е максимума, който съм видяла. Но ако му кажа "Ела при мен" не е задължително да тръгне да ходи, по често пуска ръчички и набира пълзейки към мен.
А за вечерното хранене, да взема и аз да му вкарам супичка или чисто зеленчуково пюре  newsm78. Че доста често не иска да пие АМ, а кърменето вече съм убедена, че не му стига. Той изсуква първата струя (която предполагам е около 60, 70 мл по информация от цеденето преди време) и заспива.
И вече не знам какво му става, но се буди на всеки 2 часа. И заспива само на цица след това. Може само да я лапне, да не сучи, но без нея не заспива.
Искам да попитам мамите, които вече са отбили бебоците - има ли такива, които се будят постоянно и как се приспивате? Дали кърменето има нещо общо с това постоянно будене и започвам да се чудя как изобщо ще го отбия. Биберон не иска.

# 72
Здравейте на всички?
 Как е времето при вас? Тука е много студено, даже не ми се излизше да си простра дрехите на терасата.
Гришко вече проявява интерес към храната която ям аз. Вчера за закуска яде меденка а днес филия с масло и кашкавал. Сандвич, печен. Дадох му кисело мляко и ефекта беше голям рев. Ще взема да се пробвам аз да ям кисело мляко да видим дали няма така да се излъже.
Ма лоло, добре дошла в темата.  Надявам се дати хареса.

Браво на дечицата, които вече могат да се изправят и правят първите си самостоятелни стъпчици.
 А прахчето за зъбоникнене е това -Аштън енд Парсънс -прахчета при зъбоникнене. Видях го в една друга тема .
brawneye, бързо преместване и дано нещата при тебе се наредят успешно.

# 73
 Добре дошла на мама Ма лоло   bouquet

И вече не знам какво му става, но се буди на всеки 2 часа. И заспива само на цица след това. Може само да я лапне, да не сучи, но без нея не заспива.
Искам да попитам мамите, които вече са отбили бебоците - има ли такива, които се будят постоянно и как се приспивате? Дали кърменето има нещо общо с това постоянно будене и започвам да се чудя как изобщо ще го отбия. Биберон не иска. [/color]
Преди време и ние имахме подобен проблем.като се разтърсих из форума имаше такова мнение, че след като са отбити децата започнали да спят по- спокойно.
 Единят вариант е бебо да е бил много уморен и ти като му дадеш да суче той да се успокой , да заспи и да си е гладен, а другият вариант е просто да е прехранен и да го боли коремчето.При нас се оказа че Тамир е имал газове, защото след всяко такова събуждане и хранене после пръцкаше.Започнах да давам кисело мляко с бисквитки за вечеря и след това ( около 1/2 ч) давам гърда + АМ като количествота на Ам е около 50- 60 гр. за сега нещата са добре.

# 74
Ей Рони аз разбрах как се казваш още на именния ти ден  Whistling Whistling
brawneye, кои безсърдечен изрод ви изгони с малко дете в тоя студ  #2gunfire #Cussing out?
Момичета моя Емо иска да яде още на 3 часа,вашите бебоци на колко часа ядат?Аз не слагам захар в попарата,един път сложих и не я яде
кисело мляко харесва,ама като го смеся с плодово пюре и не го яде

Общи условия

Активация на акаунт