АПРИЛчетата ни растат щастливи, пълзят и ходят със крачетата игриви

• 26 886
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Олче, ох как искам да я нагризам тази Елинка-калинка!!!  Heart Eyes Какъв бонбон само!

Миме, Диди изглежда направо като голяма мома! Обички, поличка, обувки... Heart Eyes И как застанала само с един крак на шезлонга! Laughing  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Много хубаво сте измислили с "оградката" (или как да я нарека) Thinking Има ли в БГ нещо подобно?

Емили, тази история с химикала и с ножа, аз настръхнах направо! Аз не знам как щях да реагирам в такава ситуация, не дай си Боже това на никой!

Принцеса Рая, според мен, Ния върви "по график"  Peace Недей да се притесняваш. Мойта Мишка се изправи на 9мес. 1 седмица, а пък Маги дори по-късно. Трябва да се притесниш, ако детето не проходи до 1.6 месеца (по думите на нашия ортопед). Голяма красавица имаш!

Вери, не знам как на вашата кухня, но тука ,където записах Миша от следващия месец, слагат прясно мляко в кремчета, кисело мляко в застройките на супа. Напълно възможно да имате обрив от това нещо. И Миша и Маги имат малко зачервевяне зад ушенцата, понякога стига и до ранички. Лекарка изписа "тридерм", каза,че са много белички. По принцип бяла кожа много чуствителна към много неща Sad

Мамасита, имаме такъв опит замалко. Маги беше на 3 години когато тръгна на градина. Беше юни месец, сборни групи. Маги попадна в предучилищна Sunglasses Каките много я харесаха, забавляваха я, водиха до туалетна и т.н. За Маги беше голям кеф! И като тръгна от септември със своите връстници започна тя да се държи като кака. Помагаше на госпожите да облича децата, който не умеят още  Wink

Миша вече има няколко "бойни рани" по личицето, защото след като се изправи и се измори пада на дупето, а с брадичка успява да закачи нещо по пътя  Sad Но като истински боец, става и продължава  Simple Smile Маминото ,рогато!

# 541
Eхоооо,има ли някой тук  Grinning

Emilli Arie,настръхнах отвякъде от случките със Зори....  Tired.Представям си какъв шок и ужас сте изживяли  Hug.

Мамаcita,това за племето ми хареса,не съм се замисляла,но наистина е така.

За заспиването-Анито е ясна Laughing,но при бати положението е точно обратното.Не знам как смятате да учите да заспиват децата сами Mr. Green,но поне при Саши положението се задълбочи след 3 годинки Crazy,дали защото се появи ''конкуренция''(в лицето на сестра му)  Rolling Eyes Thinking,незнам...или просто защото винаги си е бил такъв-ритуалите са както при very nice,няма такъв филм заспиване сам.От бебе е приспиван с гушкане,люшкане и т.н.,после люшкането се смени с галене по главицата и песничка,после премина в приказка...и така до сега Heart Eyes.Честно казано мил ми е този момент,и ми е гузно ако някога по някаква причина го пропуснем Blush.Напоследък обаче е голям проблем това заспиване,въпреки обичайните ''ритуали''...,та ще видим как ще се оправяме Whistling

Дезире, на кого са се метнали твоите дечица таква кротички?
На мен разбира се Laughing  tongue.Всъщност Саши е всичко друго,но не и кротък.Добричък е,обаче голям дивак.Писах по-назад-буен е,но не е боен.Баща му е бил същата хала като малък Twisted Evil.Аз вече писах какво кротко агънце съм била като дете,тъй че Анито наистина има на кого да прилича.Дано не ми стопи лагерите като порастне,така както аз на моята майка Embarassed fingerscrossed.Живи и здрави да са ми,пък ще си ги обичам всякак Heart Eyes

Иначе е много културна-като влезе в стаята и веднага поздравява-маха с ръчичка за здрасти. Също и като излиза от стаята, маха за чао, което е по-различно от здрастито. Е, понякога няма никой в стаята, но тя си маха  Joy Сега я уча да казва колко голяма ще порастне и вече показва, ама по това колко показва май много ниска ще бъде Mr. Green В началото й викам: колко голяма ще порастнеш?, тя-не, не, аз-какво? малка ли ще останеш и тя-да, да hahaha 2 пъти я питах и 2-та пъти ми отговори така Simple Smile
Joy Joy Joy
Лишейчетата нямам идея дали биха могли да са от храна,но ако беше така щяха ли да бъдат само по лицето Thinking.
В понеделник и ние с Ани4ка ще записваме двете Анита на кухня,да видим ще има хареса ли.
brilliantine,дано има прогрес в теглото след променения хранителен режим fingerscrossed

Didka_132,радвам се че се е оказало ''само'' дерматит,както казваш-малкия дявол Hug.

ma lolo,Принцеске,честито изправяне на малките госпожици Grinning!Ния каква голяма изглежда като е стъпала на краченца Heart Eyes,виж как бързо ти успокои тревогите Hug

Някой пита за боб и леща,аз не съм давала още.Emilli Arie,и киви не съм.

Миме,Дидито е готова за адреналинка Party,вечно усмихната,чаровна,и пластична от малка newsm19   

ღолчеღ,ш'ти открадна дИцата,да знаЙш Crazy,като ги показваш все едни такива Убави,убави Heart Eyes.Ени е избила рибата днес  hahaha,представям си изумлението ти Laughing.Мамина сладка,ами тъй де,и така трябва да ни изненадват понякога Grinning.

Този пост го пиша има-няма 2 часа #Silly,мисля че мога и още Crazy,обаче съня май вече ме събаря...пожелавам лека нощ на всички... с тази песничка !

# 542
Привет по нощите Mr. Green
Мамочка тази оградка да са живи и здрави тези дето са я измислили много добра работа върши по цял ден сме в нея  Peace
Десирее да са ти здрави сладките и хубави дечица, пък каквито ще да стават нали така Wink

# 543
Здравейте мили момичета. Като чета постовете и косата ми настръхва. Но и ми става радостно на душата. Моята Ива е толкова непослушна. Постоянно иска да съм до нея, не мога дет се казва до тоалетната да ида. Аз ако не и се скарам тя си прави каквото си иска. Сега си обирам плодовете от свекървата. Защото като я оставях сама в стаята и тя започнеше да се лигаве-тя не реве, свекървата веднага отиваше при нея. И сега няма отърване. Не иска да седи в кошарата и да си играе.Трябва да ми е до панталона. Онзи ден както си стоя на терасата и пуша и същевременно я наблюдавам тя си бръкна в шкафа и си искара една чаша отвътре и я пусна на земята. Чашата се счупи естествено. Много и се скарах защото тя от моето Не не разбира. Само баща си чува. Вчера по същият начин пак бях на терасата и какво се загледах на вън и се обръщам и я гледам мойта мома как си взела една чаша и като влязох тръгна да бяга с проходилката. Обаче аз я хванах и успях да я взема от ръцете и. Знам, че ще кажете да заключвам шкафа, но той е на моите години и не може да се заключва. Но вече ме чува като кажа не.
Незнам на вас дали ви се е случвало при вашите деца, но при Ива в момента и пробиват 6 зъба. Два отгоре и четири отдолу. Ако не и дам преди лягане Панадол няма съм . Врещенето е страхотно- все едно прасенце се коли.

За кивито- аз и давам. Яде портокали, мандарини, банани. За сокчетата- пием всякакви, дори компотче. Педито и даже ми каза да и рендосвам ябълка и така да и я давам. Много и харесва. По цял ден дъвчи бисквити. Като и ги разчупя на две едната половинка си я взима в ръката и така си я хапва.
За кухнята- всичко яде нищо не оставя в бурканчетата. Скоро я чакам да проходи. Като се хванем за ръце и започваме да обикаляме апартамента. Като се измори я слагам в проходилката.
Това е от нас за сега. Чао.

# 544

Ей,лудница ви казвам! Аз,явно вече имам проблем с организацията,за нищо не ми стига време.Не мога да се оправя. И все си мисля,че причината не е в моя телевизор. Joy
Брауни, ние също сме от разнасящите се, постоянно върху мен, когато ще играем,. Нещо, хич, не тачат играчките,изсипвам коша и докато се завътя,хайде някоя вече ме е хванала здраво за крака.
Думата “ не” не я знаем, май няма и да я научим, обаче като викна ( а аз нали си падам малко нервно болна0 и се ококорват два чифта очи,чак подскачат от местата и две секунди ме гледат .Кво ли си викат:”Арее,тая пак изтрещя,дай да млъкнем за малко,да и размине!”Та така,!

Принцеске,видя ли,че когато най-малко очакваме,стават нещата. Браво на Ния за изправянето!
Миме,е голям образ е Дидито.Всеки път като я гледам и се възхищавам,как смело си стои това дете!!!
Деси, ми то ..... и душата в рая, не моЙ! Милото, Саши,като е толкова добричко с всички,трябва да го избуйства вкъщи!
Мамочка, как така Маги с бойни рани! Не, тя ще става фотомодел,моля,моля, никакви такива!
Олче,както винаги сладури,но Вели,ми напълни душицата ,е ,много е сладък и с това шише( като реклама на Авент) Още повече ме изкефи!
Брилиантинче,спокойно и ние не знаем много номера,аз уча,лигавя се,а те ме гледат и се хилят и хич нямат намерение да запаметят,поне малко,ей така да се изгордея,пред родата! Не ме разбирайте погрешно, аз си се гордея,това беше в кръга на шегата.Айде стига,че досадих,нещо сама на себе си!!!

# 545
добър ден и от нас  Hug
Анито като кажа 'не' и все едно съм казала 'направи го!',но разпознава по-строгия тон  Peace много ми е смешна като е в проходилката и бута където не трябва,като кажа по-рязко "Андреа!" вдига ръцете все едно е заплашена с пистолет и хуква да бяга  Joy много смешно ми става  Mr. Green
very_nice  Анито пък на излизане казва "чао"  Mr. Green някой като застане на вратата и тя го изпраща  Crazy Mr. Green
Emilli Arie киви давам редовно  Peace
и малко снимки

# 546
  • Бургас
Чета си ви  Hug

Педиатърката, каза че може да се дават всякакви плодове без киви, същото го каза и миналия месец...
Не зная по какви причини...

# 547
Срамота, бива ли да не знаете, че кивито се дава като старт на захранването след като сте въвели сок от 10-тия ден?  hahaha
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388495.0
Олче,  Hug. За Вели отстрани по нищо не може да се съди за проблем някакъв. А какво да си помисли човек като види момченце в болница? Искам си мама и да се махаме от това гадно място.  Grinning На стъклото за снимки имах достатъчно време да наблюдавам реакциите на дечковците + тези на мои близки дечица. Определено болничната среда (даже и тази за щастливи събития) не е от любимите за малките хора.
Брилянтин, напиши ни какво се харесва на Зузи. Какво й е интересно.  Hug
Хайде, Марчето се наспа и сериозно се дразни, че не й обръщам внимание, а трябва само с татко си да си играе.  Laughing

# 548
ben78, и портокали и мандарини ли ти каза, че може? Аз знам, че са алергени и не трябва да се дават преди 1г. Ама Вики много иска, та ще питам педито като ходим тази седмица на консултация.

# 549
егати педиатрите  ooooh! ужас  Crossing Arms
само да отбележа, че и моето дете има привилегията доктор йосифов да да го съветва и аз и детето сме изключително доволни и благодарни за усилията които полага. най - хубавото е , че това ни спестява нуждата да се "поразравяме/съветваме" с интернет, което може да доведе до тежка депресия всеки млад родител. в нета пишат предимно нещастни хора, с проблеми , а това действа убийствено когато се опитваш да се грижиш за бебе.
мноооого сме нещастни всички  Wink нали разбрахте  Flutter 

за храните се водя по тази и тази схема  Peace мисля,че някой тук ги беше публикувал  Thinking

# 550
  • not found
Олче, както бях писала предишния път - дай Боже малък , сладък Вели бързичко да проговори  Hug Hug Hug
magdalena.savova при нас Тони винаги е на масата когато се храним , ако иска нещо от нашата храна му даваме бисквитка или ябълка или нещо , което той яде .
Emilli Arie, киви давам от около месец
princessa raia, щом Ния не изявява сама желание да стане да се изправи имам предвид , най-добре не я принуждавай и насилвай  Peace Бравоооо на малката Ния  smile3501

Цитат на: yana_kuncheva
Аз все се чудя как д и кажа да мълчи, без д ами се разсърди, просто не спира да говори, и с непознати, влиза  магазина и си говори със всички, разпитва ги, обяснява им

Едва ли ще успееш да й го кажеш и да я научиш да мълчи , моя мъж е същият  ooooh! няма такъв бърборко ... ей тоз човек както казваш навсякъде се заговаря с някого , 3 сек не млъква

Цитат на: very nice
За заспиването сами-това, че не могат да заспят сами, най-вероятно, се дължи на мен. Аз просто не мога толкова бързо да се разделя с тях. Искам да ги гушкам, милвам, целувам... Аз като малка не съм получавала нищо от това и си бях казала един ден като имам деца да им показвам постоянно  любовта си. Майка ми страшно много ме обича и се раздава за мен и брат ми, но никога не ми е казвала, че ме е обича, никога не ме е прегръщала, ц елувала... Същото се отнася и за баща ми.
И при мен е така , родителите ми много ме обичат и аз го знам , но като малка не са ме прегръщали , не са ми чели приказки , не са ми  казвали , че ме обичат и заради това сега и аз искам непрекъснато да го повтарям на Тони , все си го гушкам и целувам и не минава и ден без да му го кажа
Олче, защо не мога да отворя снимките на Вели  Rolling Eyes иначе Елинка е много сладка , малко на Тони ми прилича така двузъбена  Laughing
Мимето*, доколкото знам мъжът ти е българин , нали ? Във вас на български ли говорите ?     
Didka_132, много хубаво направи като си изследвала малките  Peace Друго е да си сигурен  Naughty Аз давам на Тони водичка от чашка с дупчици , нали се сещате  Laughing В началото малко се давеше , но сега разбра какво да прави с чашката  Peace
brawneye, снимки на малката Ивка няма ли да видим ?  Blush
Аничка, много хубави снежни снимки , хубава разходка сте си направили семейно  Grinning Как минаха изпитите ? Да се отчетат и Мамочка и Дидочка / има ли други учещи майчета ? Аничка , благодаря за схемите , по-късно ще ги разгледам / защото сега нямам много време / аз дълго време се чудих кога какво да давам и накрая започнах по моя схема  Peace

После пак  Wink

# 551
Ей Рони каде го намерихте този страхотен педиатър за по 100лв на месец Thinking аз си мисля че ако давате по толкова на вашите доктори дори и по-честичко ще наминават към вас и хич даже няма да сте нещастни от информацията в интернет ooooh! (леле какви ограничени хора имало) Joy(това е всичкото на майтап, ей да не ми се обидите) Mr. Green
Жулиета веднага ти отговарям да само на български със Видински и Новозагорски диалект Wink
Ама съм заплес забравих да кажа на Аничка какъв сладък розов бонбон Heart Eyes си има, много гуш и цунки от нас  Hug

# 552
Ехо, много спите бре... newsm78

Хайде на кафето:

А колко много месечинки има днеес, да са ни живи и здрави! Hug

Рони, къде се завираш ти между шамарите, не разбра ли, че онази тема не е за кърмачки. "Кърмачки къш!" hahaha #2gunfire
Дидка 132, и на мен ми е интересен кръвния тест, дай повече инфо ако не те затруднявам. Peace

Ставам да чистя, до скоро!

# 553
Ей Рони каде го намерихте този страхотен педиатър за по 100лв на месец Thinking аз си мисля че ако давате по толкова на вашите доктори дори и по-честичко ще наминават към вас и хич даже няма да сте нещастни от информацията в интернет ooooh! (леле какви ограничени хора имало) Joy(това е всичкото на майтап, ей да не ми се обидите) Mr. Green

Mr. Green А, ние може просто училище да сме завършили, но нас са ни учили на "троп пЪрЪтЪ, шор бУзЪтЪ"  Mr. Green Шегата настрана, но съм изненадана, че едно толкова интелигентно момиче (основния му защитник), се е хързулнало толкова сериозно.  Tired
Сега да си продължа оттам, където Мрънчи ми прекъсна писането вчера.
Дидка, добре е, че сте направили теста и той е отрицателен. Може ли малко повече за диетата да ни пишеш? 
Принцеска, понякога искрено ме забавляваш. Наистина ли си мислеше, че закъснялото изправяне на Ния е проблем?  Grinning Няма еднакви дечица. Едни си скачат бързо на крачетата, други стават бързи пълзачи, трети имат бесен растеж на зъбки, но всички общо взето си наваксват с времето. Въпрос на два-три месеца е.  Hug Браво на ползващата вече краченцата си Ния!  Heart Eyes
brawneye, свекърва ти може да е странен човек, но е постъпвала по единствения правилен начин. Да пази повереното й детенце неотлъчно.  Peace Представи си, че беше паднала Ивка (дано не се случва при никого и с никое детенце), докато тя примерно е на балкона. Какво щеше тогава да имаш против нея? Сигурно щеше да бъде по-черна от въглен. А за затваряне на шкафовете решение има. Не толкова да се пазят сервизите от бързите пръстчета, а да не се прещипят или порежат. http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=580. Целувки на красавицата сръчна!  Heart Eyes
Аничка, много сте хубави!   bouquet
Мамочка, не е възможно на това толкова кротко изглеждащо Мише да му се появяват бойни рани. Някой сигурно й ги рисува.  Hug
Вики наистина е много любезна.  Grinning И възпитана.
Мимето, и ние си имаме фен на Господарите. Обаче в тази част, когато дават бат` Бойко. Даже и да не й се яде, отваря устата.  hahaha  Нещо като сравнението на Мамасита между Обама и контракциите.  Joy
Деси, перфектен е Саши. Не може човек да бъде съвсем кротък. А Анито може да си остане така превъзходна и да не ти образува адреналин в неподходящи времена.  Simple Smile

# 554

brawneye, свекърва ти може да е странен човек, но е постъпвала по единствения правилен начин. Да пази повереното й детенце неотлъчно.  Peace Представи си, че беше паднала Ивка (дано не се случва при никого и с никое детенце), докато тя примерно е на балкона. Какво щеше тогава да имаш против нея? Сигурно щеше да бъде по-черна от въглен. А за затваряне на шкафовете решение има. Не толкова да се пазят сервизите от бързите пръстчета, а да не се прещипят или порежат. http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=580. Целувки на красавицата сръчна!  Heart Eyes

[/quote]

Ронка не мога да схвана мисълта ти за свекърва ми. Свекърва ми не можеше да понася ревът на детето ми, защото я обхващаше нервна криза. Според нея аз съм лоша майка. Не мисля, че човек който иска да остави детето си за малко само за да си свърше някаква работа е лош. Тя не може да я гледа. А колкото до това дали да я и я поверя да се грижи за нея, само ще ти кажа че пред мен детето ми седеше до нея и тя я изпусна и Ива падна на земята по очи. Другото моята свекърва пуши като комин и това, че не може да запали цигара е голям проблем. Другото което мога да ти кажа, че свекървата сменяше на малката памперса без да и измие дупето. Ще ме питаш от къде знам-знам го защото го направи пред мен не веднъж. Случките са много, така че не искам повече да пиша. Защото започвам да се ядосвам.

Общи условия

Активация на акаунт