Великобритания-тема 29

• 58 558
  • 745
  •   1
Отговори
# 15

И аз ти пожелавам скоро да се преместите от там   bouquet
Aз ще припомня изтърканият лаф "Добрич-градът на мечтите, всеки мечтае да се махне от там."
zlatnata tolumba все искам да те питам какво точно прави  патката на първата снимка в подписа ти?
Това не го знаех наистина макар че аз си го обичам този град
victorita сигурна съм ще ще се похвалиш с бебче ние много бавно изписваме темите  Whistling Laughing

# 16
Я да ви питам нещо преди да си легна; миналата седмица ми писа на ЛС едно момиче, не искала да пише в темата - с въпроси, на които не можах да отговоря, и ме гризе.

С две думи, пък дано чете:
- някой има ли поглед върху търсенето на кадри за социални домове (за възрастни хора) - има ли тук такива изобщо
- знаете ли как става наемането - ако някой знае за специални агенции, или поне как се казва официално професията
- момичето е с образование социален работник/не медицинска сестра; има ли търсене, как са заплатени, такива неща
(ако някой знае/има познати и може да насочи - предварителни благодарности)

============
victorita, леки и спокойни последни дни! Снимай се с големия тумбак, да не забравиш!

# 17
Ще се разпиша за първи път в темата с неизчерпателен отговор на поста на Мишолина. По мои наблюдения покрай работата ми, в Англия подобни домове ( за възрастни хора, психично болни хора, социално слаби...) има доста, както и персонал ангажиран с тях- мисля основно медицински сестри и социални работници. За съжаления познанията ми по въпроса се изчерпват дотук, но не мисля че се води някакъв особено специализиран персонал. Вероятно момичето, което задало въпроса може да работи тази работа...друг е въпроса как може да докаже че е толкова квалифицирана, че в ЮК да не може да се намери такъв кадър и да наемат нея.... Освен ако вече няма разрешително за работа...
И аз малко в минорния тон на Ира...само че съм само от 5 месеца в Англия, но така ми потъват гемиите понякога... Имам си една златна "златна толумба"   Heart Eyes  която ме вади за косите , ама сме много далече...  Cry Как пък попаднах в града който половината кажи речи е поляци и ни една българска душа да пием по едно кафе в Неделя следобед...Ако все пак някой като мене се е заблудил и заселил в Swindon, Wilthire много ще му се зарадвам!  Grinning
Другия път ще се включа по-бодро...

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 01:49 от яхнала метлата

# 18
Момичета можете ли да ми кажете какво означава това NO DSS. Срещам го в много обяви за квартири, но не мога да си го преведа.

# 19
Добро утро, в новата тема.

elica, това значи, че хора на социални издръжки не се приемат (за наематели, в твоя случай).

мишолина и Ванила, тази вечер имам нещо и няма да мога да дойда, за съжаление. И ме е яд.

Аз съм останал с впечателние, че има търсене за кадри за социални домове, но не знам чрез кои агенции, нито подробности. Сигурно като се разрови човек по интернет, ще излезе информация.

# 20
Ave ,
Благодаря за новата тема!  bouquet

# 21
  • ENGLAND
Здравейте и от мен в новата тема.
Мишолина, имах приятелка дето работи в дом за стари хора. В тези домове работят хора без медицинско образование, или както казваше приятелката хванати от улицата. Преди време, сега не знам, имаше няколко агенции дето наемаха мед. сестри от България за подобни домове, щото англичаните ги мързеше да работят това за минималното заплащане. Сега при тази безработица доколкото знам вече е трудно и англичанин да си намери работа в такъв дом. А и с новите правила за работа сле 2007 година единствения начин е с агенция от България, ако все още има. И независими мед сестра или социален работник в тези домове образованието им не се признава, работят си наравно с другите за минимума. Професията се казва care assistant.

# 22
Bravo za novata tema!
  bouquet

Misholina, mojata bratov4edka raboti v 4asten dom za vazrastni xora, shte ti pysna koordinatite ij na li4en. Obrazovanieto ij e na akysherka, no predpo4ita poradi zaplashtane i novi xorizonti - da raboti tyk, ve4e 3.5godini.

Snoshti, imaxme emocionalna ve4er - Maria yspja da glatne malko dekorativno top4e, ot tezi deto shte gi vidite v stakleni vazi sas sveshti.  :ooooh:A yz se debnem kato kotka i mishka - kakvo lapa kato ostane s men ili tatko si.... Sega shte se "nabljudavat" otgovorno dneshnite pampersi i "kykyto", zashtoto se y4im ot mesec - zasega neyspeshno  Blush

Ot dve godini, t.e, otkakto stanaxme roditeli,  ne sme imali samostojatelna po4ivka, makar da bjaxme 4esti gosti - i na Eurostar, i na evropeijskite poleti predi razdaneto na malkijat brambar..
Predlozenijata v momenta sa za Bruges, njakoj ima li vpe4atlenija ot grada?
Ili - Avignon - zaradi katarskoto minalo i zamakat...

Lek i sporen den ot men! Simple Smile

PS - Izvinjvajte za latinicata, ala ne moga da polzvam kirilica ot rabotata si

# 23
zlatnata tolumba все искам да те питам какво точно прави  патката на първата снимка в подписа ти?

Гмурка се /или по-скоро се дави/
в дълбоките води на живота, любовта  Mr. Green
Калният път самичка уж го изминах, сега бера маргаритки,
надявам се все на полето да си стоя...

jan08,
аз също блудствам с форума от работния комп.
Горе до бутона Изход, просто обърни на ВР
и ще си пишеш на кирилица..

# 24
  • Лондон
Повечето сме от работа  Wink

Мерси на Аве за новата тема!

Смятам да отида на кино фестивала на 28-ми вечерта. мишолина и Ванила, вие тогава ли ще ходите?

Аз съм прашна, мръсна и затънала в ремонти, но много щастлива. Купих билет на малката за 7-ми февруари и дотогава трябва да сме приключили поне основните неща.  Да работиш с български майстори е интересно преживяване....  Crazy

jan08, и ние имахме такива топчета и все ме беше страх....  Дано излезе скоро!

Мишолина, ще разпитам тук-там и ще се опитам да събера информация.

Ира, добре дошла тук! Помня те от августинките.  Hug

victorita, то наближило... Чакаме новини!

# 25
  • Лондон

в дълбоките води на живота, любовта  Mr. Green

Joy Joy Joy

Ще ме умориш от смях, хората в офиса чак почнаха да се обръщат Joy Защото и аз така, на служебния, така се развличам като ми доскучае bowuu

Знаех си, че ще има раздвижване по темата, даже нова тема...браво  Party

Продължавам обаче да ви приканвам към оптимизъм и добро настроение, огледайте се около вас и съм сигурна, че ще намерите много причини за това Hug

jan08, Брюж е супер романтика, заслужава си да се отиде, мога да ти разкажа по-подробно на личния, има и отделна тема в туристическия форум, можеш да погледнеш за други мнения...Разбирам те за пътуванията, тоест за липсата им, ние ще пътуваме другия месец 10 дни без детето и въпреки, че нямам търпение, отсега ми е криво и гузно, че я оставяме Sad

Приятен ден и добро настроение Simple Smile

# 26
Благодаря за отговорите; аз нямаше да се сетя да търся за "care assistant" - сега ще може да си потърси жената по-пълноценно информация; нямам поглед върху тази сфера.

Ея, взех билети за 28-ми вечерта; за "Светът е голям." Ванила Скай май няма да ходят, но ако сте там, сигурно ще се видим. Късмет с къщата, веселба е да си новодомец Mr. Green

За пътешествията с децата....то е съвсем друго преживяване. Брюж е прекрасен; сега не знам дали няма да е малко мокро и студено (то е като тук), но самия град е приказка. На високата кула се качвахме един по един; първо аз, после мъжът ми, другият стоеше с децата долу в двора  Mr. Green

# 27

в дълбоките води на живота, любовта  Mr. Green
Пожелавам ти го, не предполагах толкова дълбоко заложена символика в образа на давеща се патица. Simple Smile
Т.е. извинявай,че попитах май беше много лично.

Продължавам обаче да ви приканвам към оптимизъм и добро настроение, огледайте се около вас и съм сигурна, че ще намерите много причини за това Hug
Ще ми стане още по-оптимистично като се огледам и видя някой , който може да ми гледа детето за няколко часа в седмицата. Щото Loko и той иска да даде на душата на кино да отиде, кафенце да пийне...препоръчайте ми някой, пишете на лични , безлични, където ви е удобно.
Днес ми се обади любима моя братовчедка, беше се покрила някъде в Южна Италия, не бяхме се чували от шест години. С радост разбрах, че нещата при нея са се развили повече от добре.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 18:46 от LOKO

# 28
За детегледачки: питай първо учителките в нърсърито на малката. Всичките гледат деца почасово, за да си докарат повече пари (много малко им плащат), а и С. ще ги познава. После питай майките на другите деца в групата кой ползват; за инцидентна четвъртък вечер, всички имат по някой телефон и ще ти препоръчат (и се предполага, че живеят наблизо).

Погледни обяви за детегледане в netmums - там са по райони обявите, но трябва по-внимателно интервюиране и да им преслушаш добре препоръките, защото всеки може да си сложи обява.

На мен ми попадат от къде ли не (например, сестрата на фризьорката - беше оставила визитки в салона), но използвам едно българско момиче, което срещнах в плей център (и е прекрасна, за съжаление не шофира). Също, за съжаление, докато не си намеря нова работа, бюджета за романтични вечери насаме е силно ограничен.  Crazy

=======
Забравих да кажа: късмет на Шу с пътуването и с операцията на малката.

# 29
Tzvetak, поздравления за така скъпата годишнина, сигурно аз ще празнувам дори след първата година на читаво работно място. аз съм на 34г. и също имам чувството, че започвам буквално от нищото. Курсове, апрентисшипи и парт тайм джоб, колкото да се каже, че работя и който ненавиждам.
Общо взето и на мен ми е скапано и депресивно заради рецесията и не ми се пише, само чета. Фактът, че и двамата с мъжа ми в момента нямаме постоянни и носещи редовен и нормален доход работи ме смазва. Никога не съм си представяла, че ще работя на 2 места за жълти стотинки след като съм си скъсала д-то навремето в БГ над учебниците и съм работила за една фирма 5 г. (9 + платеното майчинство), говоря добър английски и имам достатъчно скилс за позициите, за които кандидатствам. Може да прибавим и фактът, че на мен не ми остава никакво време да съм самотна в тази държава, нямам време даже да се видя с децата, за които се грижи свекърва ми. Да ви "убия" ли като добавя, че в момента брата и бащата на мъжа ми са у нас as well?
Аз искам да се кандидатирам за медал за издържливост - жена изтърпяла най-дълго семейството на мъжа си вкъщи. Свеки ми помага много, но за останалите ... Нямам желание за нищо, а и спестяваме да си плащаме мортгиджа и сметките, без £ кой има желание за каквото и да е било?
Не искам да развалям вашето настроение, но оптимизмът ме напусна отдавна, но ще завърша с положителна случка:

Онзи ден преживяхме много вълнуваща емоция: пристигна двуетажното легло за двете хали, което бяхме поръчали преди Коледа - страхотно cabin bed във формата на червена пожарна. То не беше радост и викове и ... спор кой да спи на 2-ия етаж:-))) Малката още преди да е сглобено леглото се съблякла да си ляга и чакала с одеалцето и възглавничката отстрани и прекарала 2 часа да наблюдава татко си. Сега я обучаваме да спи без мен - трудна задача след като е свикнала да се гушка всяка вечер до сега ...

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 20:59 от S T A R D U S T

Общи условия

Активация на акаунт