Великобритания-тема 29

• 58 712
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Лондон
mallinka, аз след 1 годишен престой в БГ съм много щастлива, че съм обратно тук, мисля, че семейството ми също, правих равносметка публично преди 2 седмици, с 2 думи се чудя на себе си какво толкова съм му мислила...Единственото, което на нас ни липсва, са собствените апартаменти в БГ, тоест не ми харесва плащането на наем или заем към банката, и бабата на близо, разбирай излизанията вечер...но това се преживява, пък и идеално няма...

Аз също досега не съм намерила свестен козметичен салон, и за много пари, и за не толкова много, просто тези услуги не са на нужното ниво тук, аз и салон за маникюр и педикюр не можах да намеря и ми омръзна да се упражняват върху мен Wink

Приятна седмица от мен

# 166
tzvetak , чакам те да почерпя като се видиш свободна някой уикенд.

Мери, аз не смеех да се похваля, че съм започнала работа, след толкова дълго търсене. Затова чак сега го споменавам. То и сега не е много сигурно, че съм на 6 месечен изпитателен срок.

Гледах "Светът е голям ....." - много ми хареса. Благодаря. Ако не бяхте го коментирали тук със сигурност щях да го подмина. Отдавна съм се отказала от бългалското кино. Но виждам, че има надежда. Сега като се замисля най-новия български филм, който съм гледала е "Вчера". Иначе съм фенка на всички наши стари филми с "Оркестър без име" на челно място.

# 167
  • Bristol
Гледах "Светът е голям ....." - много ми хареса. Благодаря. Ако не бяхте го коментирали тук със сигурност щях да го подмина. Отдавна съм се отказала от бългалското кино. Но виждам, че има надежда. Сега като се замисля най-новия български филм, който съм гледала е "Вчера". Иначе съм фенка на всички наши стари филми с "Оркестър без име" на челно място.
И аз като теб  Crazy

Я да питам какво е това, нововъведение ли е  newsm78 Преди получавах писма с направления от личния, в които или имаше вече насрочена среща със специалист или аз трябваше да се обадя, за да уточня ден и час. Вчера получих писмо само с референс номер и през интернета, като въведеш номера, ти дава да избереш болница, после съответно ден и час  Thinking И при вас ли е така или само в нашия район са го въвели?!

# 168
И аз още пърхам от филма. Знае ли някой откъде мога да го купя на ДВД?

Мери, в наш'то село такова нещо няма още.

Девойки, да ви запитам, какво ще правите децата през ваканцията (хеле пък работещите...)? Записах ги моите 2 дена на arty party, ама другите дни, не знам на кой да ги харижа (гледачката идва само следобед).

# 169
Мери, и при нас е така. Дори да се обадиш на телефона, който е написан, служителката отсреща прави същото, рови се в Интернет и проверява къде е свободно. Единственото, което може да направи е ако искаш определена болница и виждаш, че няма място, да им изпрати запитване и да ти отговорят в рамките на 2 седмици дали и кога може да се прегледаш при тях. Ако не си резервираш час в определен срок, ще ти изпратят напомняне да го направиш.

Алиса, моите сега са с баба, но иначе всеки активити, плей, спортен и други центрове предлагат нещо за ваканциите. Просто избираш да те устройва като място и цена.

Аз пък съм се загрижила ако ме оставят на работа и като си тръгне бабата, хубаво ще се уговоря с някоя детегледачка за водене и взимане от училище, но какво става ако детето се разболее. Знае ли някой как се процедира с детегладичките в такива случаи, при положение, че тя не се занимава само с моето дете? Или ако го запиша на следучилищен клуб, пак този въпрос стои отворен.

# 170
Момичета с какви сим карти сте?Моят мъж си е взел някаква Лебара, с която говори за 2р с БГ.Но дали са изгодни да си говорим там.

# 171
tsvetkova_elica ние си говорим със същата карта, от неговия мобилен към стационарен в БГ. Не е много изгоден в смисъл, че не е безплатен  Mr. Green Ние си говорим по Скайп - аз от къщи, а той от Скап-телефон. Много сме доволни!

Относно "Светът е голям...", отпаднали сме от надпреварата!

# 172
Ana Mu имах предвид дали ще е изгодно за там.Защото ние до края на месеца ще заминем за Фолкстън и не знам аз каква карта да си взема там.
Иначе нашето тати днес е взел ключовете от квартирата  newsm44 .Остава да му платят и заминаваме

# 173
Добър вечер, дами  Grinning

butterflyve, честита работа!   bouquet

tsvetkova_elica, честито и на вас за квартирата!   bouquet

Алиса, баща ми ще идва за една седмица и на него ще разчитам за Тео.

И нещо рапърско Simple Smile  (вероятно сте го чували/гледали вече, но да го пусна) "Fear the Boom and Bust" a Hayek vs. Keynes

# 174
Съобщение на Дирекция «Консулски отношения» на МВнР относно издаване на лични документи

Дирекция „Консулски отношения” на Министерство на външните работи информира, че Министерство на вътрешните работи официално обяви датата 29 март 2010 г. като начало за прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.
В тази връзка, считано от 15 февруари 2010 г. дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина ще преустановят приемането на заявления за издаване на български документ за самоличност – паспорт, като по искане на българския гражданин може да се издава Временен паспорт или Временен паспорт за завръщане в Република България.
След 15 февруари 2010 г. българските представителства в чужбина ще продължат да приемат само заявления за издаване на лична карта и свидетелство за управление на МПС, но не и на паспорт.
От 29 март 2010 г. в дипломатическите и консулски представителства на Република България в чужбина, в които има изградени биометрични гишета, ще започне прием на заявления за издаване на лични документи от новия вид.
В представителствата, където до момента не са изградени подобни гишета, ще продължи приема на заявления за издаване на документи за самоличност – лична карта и свидетелство за управление на МПС, но не и на паспорт. В тези представителства, по желание на българския гражданин, се издава Временен паспорт или Временен паспорт за завръщане в Република България.

# 175
 newsm78 А сега де.Някой може ли да тълкува.Ние като тепърва заминаваме, а и сме си със старите документи  newsm78

# 176
Старите пастпорти си важат - валидни са според датата в тях; ползвате си ги докато свършат. Това в обявата е за новите биометрични пастпорти: който подава сега за нов паспорт, ще получи биометричен такъв (след март месец, явно започват тогава да ги правят). Ако някой има нужда от нов паспорт междувременно (февруари, до март), трябва да си вади пасаван.

# 177
Мерси Мишолина.Аз вече съвсем се обърках.Ама щом си важат старите нови ще правим по-нататък.

# 178
  • Bristol
Добро утро!
Аз си забравих колата пред училището на Ели  ooooh! А навън, въпреки че ръми, е много приятно за разходка! По-късно ще се разходя да си я прибера  Crazy

Алиса, пропускате ли ските тази година?

butterflyve, аз имах твоите притеснения, когато започнах за първи път работа тук. Синът беше 2ри клас, спря да боледува, пожелавам ти го и на теб! Hug Иначе като работих няколко месеца, след като се роди Ели, с мъжа се редувахме  Rolling Eyes

# 179
Да продължа темата за козметичните салони.Предполагам практикуват лазерна/фото епилация.Имате ли наблюдения как са цените?

Общи условия

Активация на акаунт