Великобритания-тема 29

• 58 611
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Този филм дали ще мога да си го дръпна с торент? Тук нещо ме е страх да тегля филми, че са много строги с пиратсвото, а единствения път като пробвах преди време записа филма без картина, само звук... Rolling Eyes

Mona,
тегленето от торент сайтове, все още не е криминализирано.
Говорим само за теглене за гледане/играене в къщи, без препродаване.
Но за да сме политически коректни, да уточня.
Вече е имало дела, но граждански, заведени от собственика на продукта,
срещу хора, които са го споделяли. Не ги съдят за тегленето, а за шерването после.

В този ред на мисли, аз си тегля спокойно от торент сайтовете.
Дърпам по филм почти всеки ден.

Преди теглих от замунда, от както я спряха-от наносет
http://www.nanoset.net/
Много съм доволна. Любимият ми сериал го изкарват още на другия ден.
Намирам и повече европейски филми, не само френски и испански, от колкото в замунда.
А аз обичам много европейско кино..
Отделно, в наносет няма коефиценти и рейтинги, да си призная, не сийдвам,
защото ми забива старата бръкмичка, разбирай лап топа.

# 61
Направо си ЗЛатисто-Златна - Намерих много филмчета за малката които не беше гледала- в този сайт-МНОГО БЛАГОДАРЯ!!Прегръдки от Българския Сибир - Варна

# 62
  • Манчестър
Здравеите моми4ета! Искам да питам нещо. Моето малко сакровище има като сухи петна по кра4етата отзад близо до дупето. Някои им казват лишеи.Мажех го сьс зехтин по цялото тяло след баня, но като се появиха сухите петна купих Оилатиум( мисля 4е така се казваше). Има крем за лице и за боди от тази серия. Но сухите места не из4езват. Даите ми сьвет,моля!                               Моми4ета, верно ли е 4е 5 години след като вземе6 синята карта мойе6 да подаде6 за УК паспорт? Благодаря ви!

Peace Hug

Когато го маза със зехтин , това твоя инициатива ли беше или те посъветваха? Защото мазането с всякакви мазила на бебе и малко дете е добре да са препоръчани от лекар. Напр. моя син не съм го мазала абсолютно с нищо освен със Sudocream( и то не винаги) просто защото казаха,че кожата няма нужда от нищо. Имаше суха кожа на лицето, предписаха Оилатум и не му помогна. Оправи го една лекарка в БГ.....посъветваи се с лекар...

Синята карта не дава преманент резиденс или паспорт....Синята карта само доказва правото ви на работа,което така или иначе го имате. Първо трябва да упражнявате Treaty rights като европеиски граждани в продължение на 5 години. самите treaty rights могат да се упражняват като employee, self-employed, student етс... След 5 години подавате за пермамнет резиденс ,което е еквивалент на ИЛР , но е по European Law. Ако вземете Перманент Резиденс( щото може и да не вземете по някаква причина) , една година след това може да подадете за натурализация като британски граждани. И чак ако ви натурализират , можете да подадете за паспорт.
Засега през края на тази година/началото на следващата се очаква да променят правилата за натурализация и срока ще се увеличи.

# 63
Zlatnata tolumba  Hug
Благодаря ти много за цялото инфо, вече спокойно ще си тегля филмчета и тук да си гледаме..
Незнаех за Замунда-та, няколко пъти опитвах да я отворя, ама не... Ясно значи, неосета ми изглежда добре, даже си дръпнах филма, сега се каня да му се насладя, че домочадието най-после утихна  Wink
Обадиха ми се да ми кажат че парите ще са ми на сметката утре, което направи вечерта ми доста по-добра!
Хубава вечер на всички и лека седмица Heart Eyes

# 64
Здравейте момичета! Вече съм пропуснала няколко теми, но сега ще имам повече време да чета и даже да пиша.  Rolling Eyes
 Наскоро се прместихме в Weybridge и искам да попитам има ли някой който живее наблизо. В този район не познаваме още никого и ще ми бъде приятно да се срещна с някой на кафе.

# 65
Има, има пиши на лични, ако искаш.
Аз тегля от тук www.DMCA-removal-from-Google

Гледах го филмът, ми хубав е, при тия години  на безплодие той си  е като "Аватар " за българското кино.
Много дълбоко бърка  в душата и разбирам защо chiburashka  е използвала думата необременяващ, финалът е толкова оптимистичен, че въпреки сериозните теми, които засяга  определено те размисля, но не ти остава горчив вкус и тягостни чувства.
Това е моето скромно мнение, литературните анализи явно не са ми най-силната страна.
 Аз ще се пробвам с Хиндемит в събота, пък да видим, любопитен  човек ми е Андрей Слабаков, ще ми е интересно да видя как се е представил и като режисьор.

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 01:24 от LOKO

# 66
Ave,  Hug Peace Благодаря ти ! За  Зехтина никои доктор не ме е саветвал.  просто като родих 1вото си дете , бях  си отишла в БГ. и като питах мои познати с какво мажат бебетата след баня ,вси4ки ми казваха 4е в  БГ. козметиката не струва и 4е по-хубаво от зехтина тук няма.( Преварявам го на водна баня парво.)  Аз мисля 4е зимата просто му изсьхва кожата от студеното време. Скоро 6те ходим при хелт визиторката  за 1 years check in и ще е попитам какво мисли.  Thinking          А за синята карта  имам и още вьпроси , но ще те питам на ли4ни.  bouquet Още ведньж Благодаря!

# 67
ДНП, за мазането със зехтин - колкото и странно да е тези лишейчета може да се получават от него. Аз не съм си мазаха децата със зехтин и мас, защото си мисля, че съвременната козметика е по-добра, но голямата я мажех с детско олио и от него й ставаше така кожата (държа да отбележа, че не е от марката, защото ги сменях и след няколко седмици все същия ефект имаше). Щом минех на бебешко мляко всичко се оправяше. Също така можеш да пробваш с обикновен вазелин от аптека - слагаш но на водна баня да се разтопи и след като изстине намажи местата, които са изсъхнали.

Момичета, имам един въпрос. Как мога да си сменя българската шофьорска книжка с тукашна? Все се надявам, че като сме в ЕС няма да е необходимо да се явявам на изпит. 

# 68
Elastina:
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGb … icence/DG_4022562

Пращаш го по пощата и получаваш УК; има такса, в линката е цялата информация. Няма изпит, но ако не си сигурна в шофирането, вземи няколко урока за оправяне в местното движение ("building confidence lessons" се казват  Mr. Green, аз взех пет часа и подкарах).

# 69
  • планетата Земя
Зравейте, момичета!  Simple Smile
Аз много рядко пиша и все като имам нещо да питам.  Embarassed
И пак имам въпрос. Необходимо ли е имунизационните паспорти на децата да се легализират освен да се преведат?
Когато се записваш при GP какви документи са ти нужни?
Потърсих информация, но нещо не намирам или не търся както трябва.

# 70
За много години! Пожелавам на всички ни да сме по-щастливи,толерантни и благодарни за възможностите ,които тази държава ни предлага като емигранти. Успех на всички,които търсят ново място под слънцето.Да сме здрави и обичани!

На eya и семейство,честит нов дом! И добре дошла при кварталната шайка купонджийки.  Mr. Green

Моето малко сакровище има като сухи петна по кра4етата отзад близо до дупето. Някои им казват лишеи.Мажех го сьс зехтин по цялото тяло след баня, но като се появиха сухите петна купих Оилатиум( мисля 4е така се казваше).

Ние имахме  същият проблем от бебе. Зехтина  е хубав .Даже се продава такъв за мазане на бебета ,но и за готвене върши работа,стига да е студена преса,екстра върджин  Wink
Зимата обостря ситуацията с  проблемната кожа . От всичко ,което сме ползвали най съм доволна от Eucerin 10%urea за тяло и 5% за лице. Препоръчан от педиатър.
Venda,няма нужда от легализация. Някой друг да каже какво се изисква за записване при личен лекар,но мисля е платена кансъл такс.

Относно тегленето на филми ,музика ,сериали и т.н. ,няма такъв филм като не е нелегално и подсъдимо. Проверява се, съди се,всеки си преценява риска сам.

Да сте виждали някъде да продават флагчета за закачане за значки? В  училище така поощряват децата ,като се представят добре и няма къде да ги събираме за гордост. Laughing
ave,ще включиш ли и телефона на Петко за транспорт ,ако все още можеш да редактираш.мишолина го има ,мисля.

# 71
  • планетата Земя
Благодаря за бързия отговор, matzo ball!   bouquet
За доктора ще питаме и на място, но ми се щеше да знам предварително за документите, ако трябва още нещо от България. В събота летя с децата и сега са последните приготовления.  Crazy

# 72
Ето ме и мен да се отчета.
Така, в общи линии не чухме нищо по-различно. Което малко ме разочарова, защото много ми се иска с една операция като с магическа пръчка всичко да се оправи. В общи линии средния пръст хич не е добре. За сега предлага да се разделят палец, показалец и малък. Да се види как ще се държат средния и безименния. Трябва да се види дали имам хранене ( самостоятелни) и сухожилия. Костната система на средния хич я няма. Ако храненето е добро след 3-4 месеца следва следваща операция, на която ако има хранене но липсват сухожилия ще се взимат от малкия и палеца и ще се присаждат (там имало вповече). След това има няколко години застой да попорасне и когато решим ще се присаждат кости.  ако е в България ще струва на половина операцията и ще трябва да е в началото на Юни, а ако е в Мюнхен, когато решим. Иначе малката е герой. Тръгнахме в 3:30 през нощта и тя гък не каза. Почти през целия ден спа, даже не разбра че е била на лекар. Наложи се да я събудя че се беше наакала и беше супер щастлива, закачаше хората, махаше им и им се смееше с глас. Вече на обратния полет не заспа и крещя почти през цялото време. Ама не да реве ами както си седи и писне все едно съм я ощипала. Жената на предната седалка щеше да се удави в чашата си с вода на няколко пъти. Когато не пищеше, закачаше каките на задната седалка.

# 73
  • Нотингам/Пловдив
Благодаря за бързия отговор, matzo ball!   bouquet
За доктора ще питаме и на място, но ми се щеше да знам предварително за документите, ако трябва още нещо от България. В събота летя с децата и сега са последните приготовления.  Crazy
Избираш си GP ,което ти е най близо ,носиш си доказателство за адрес и паспортите.Когато аз регистрирах моите деца нямах имунизационни паспорти,регистрираха ги с уговорката ,че до 1 месец ще им ги занеса.

# 74
Относно тегленето на филми ,музика ,сериали и т.н. ,няма такъв филм като не е нелегално и подсъдимо. Проверява се, съди се,всеки си преценява риска сам.

Могат да ти направят проверка само, ако има подаден сигнал срещу теб от собственика на продукта.
На общо основание, все още не могат да те проверяват, примерно както за ти-ви лиценза.
Делата по тези казуси, все още се водят граждански, което ще рече при подаване на иск от засегната страна;
а не криминални, както би било, ако дърпането от сайтовете е криминализирано.
Във втория случай, подсъдимият ще има право и на безплатен адвокат, в гражданските дела няма, което е и причината общественици, които принципно смятат това за твърде крайна мярка, да се застъпват за прокарването на този закон.

Едно от най-големите дела срещу торент сайт, този на Напстър, е заведено от музикалните компании, а не от държавата.

Какво става, ако собственикът на продукта, заведе дело срещу вас:
Предлага ви да заплатите определена сума, обикновено Х 10 цената на продукта, който са ви засекли, че сте дръпнали и разпространявали. Добре е да се платят, статистиката сочи, че компаниите печелят и сумата, която трябва да се плати за обещетение скача многократно.

Какво могат да ви направят официалните власти:
МИналата година беше подписано доброволно споразумение с интернет доставчиците, на клиенти, заподозрени, че теглят да се пращат предупредителни писма. Предлага се дори крайната мярка да се спира услугата, което обаче е неприемливо за доставчиците с оглед загубата на клиенти...
В общи линии, неработеща схема.

Това е което аз знам, на база прочетеното в пресата и някои документи, които са ми попадали, във връзка с работата.

Ако имате по-друга информация, споделете, хубаво е да си го изясним това.

Общи условия

Активация на акаунт