Великобритания-тема 29

• 58 621
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Шу  Hug Изглежда ми доста сложна цялата процедура.Дано всичко се нареди по начина, който смятате за най-добър.
Иначе искрено ме разсмя-малката явно е голям сладур.Обаче ми се вижда много кротка в сравнение с моя ТАЗманийски дявол.Направо ми изплува картинка на опустошен самолет, когато ще пристигаме Joy

# 76
Ave,  кутията ти е пьлна. Моля те, изтрии нещо за да ти пратя отговор! Благодаря ти! Peace

# 77
Мам4ета, благодаря ви за инфото.  Hug  matzo ball,  ще го погледна Еусерина в Боотс.  thanks  Peace

# 78
Относно тегленето на филми ,музика ,сериали и т.н. ,няма такъв филм като не е нелегално и подсъдимо. Проверява се, съди се,всеки си преценява риска сам.

Могат да ти направят проверка само, ако има подаден сигнал срещу теб от собственика на продукта.
На общо основание, все още не могат да те проверяват, примерно както за ти-ви лиценза.
Делата по тези казуси, все още се водят граждански, което ще рече при подаване на иск от засегната страна;
а не криминални, както би било, ако дърпането от сайтовете е криминализирано.
Във втория случай, подсъдимият ще има право и на безплатен адвокат, в гражданските дела няма, което е и причината общественици, които принципно смятат това за твърде крайна мярка, да се застъпват за прокарването на този закон.

Едно от най-големите дела срещу торент сайт, този на Напстър, е заведено от музикалните компании, а не от държавата.

Какво става, ако собственикът на продукта, заведе дело срещу вас:
Предлага ви да заплатите определена сума, обикновено Х 10 цената на продукта, който са ви засекли, че сте дръпнали и разпространявали. Добре е да се платят, статистиката сочи, че компаниите печелят и сумата, която трябва да се плати за обещетение скача многократно.

Какво могат да ви направят официалните власти:
МИналата година беше подписано доброволно споразумение с интернет доставчиците, на клиенти, заподозрени, че теглят да се пращат предупредителни писма. Предлага се дори крайната мярка да се спира услугата, което обаче е неприемливо за доставчиците с оглед загубата на клиенти...
В общи линии, неработеща схема.

Това е което аз знам, на база прочетеното в пресата и някои документи, които са ми попадали, във връзка с работата.

Ако имате по-друга информация, споделете, хубаво е да си го изясним това.

Изненадана съм много от изказването ти. Все пак говорим за КРАЖБА от където и да го погледнеш. Ако в магазин откраднеш двд  например ,дали ще ти предложат да го платиш в десеторен размер и ти самата как ще се почувстваш в такава ситуация?! ''Рекламирането'' и обмяната на ''опит'' в тази сфера намирам за много грозна и неподходяща за майки ,които възпитават деца.  Peace

# 79
 Мatzo ball, крадли ли ни наричаш ?

# 80
Мишолина, благодаря ти за инфото. Аз започнах да карам и общо взето не ми е проблем и мисля, че ще мина и без опреснителни, но има някои застрахователи, които искат книжката да е британска, та затова се замислих. Макар че мъжът ми чете някъде, че можело да се кара с книжка от ЕС три години. Но според мен е по-добре да ги сменим.

# 81
Мatzo ball, крадли ли ни наричаш ?

It's a grey area  Mr. Green

# 82

[/quote]

Изненадана съм много от изказването ти. Все пак говорим за КРАЖБА от където и да го погледнеш. Ако в магазин откраднеш двд  например ,дали ще ти предложат да го платиш в десеторен размер и ти самата как ще се почувстваш в такава ситуация?! ''Рекламирането'' и обмяната на ''опит'' в тази сфера намирам за много грозна и неподходяща за майки ,които възпитават деца.  Peace

[/quote]

Не мога да разбера смисъла на думата КРАЖБА в твоето изказване    Що за кражба е нашето?????- да влезеш в сайтове които срещу регистрация и някой даже без такава ти предлагат тегленето на филми ,музика и прочие?!?И после -къде намираш връзката между възпитанието на децата и тегленето на филми от сайтове които си стоят години в нета,без някой да ги обвинява в разпространение на крадени неща???
Може и друг да е бил смисъла на твоето изказване - примерно -Защита на авторските права, НО на мен ми прозвуча доста грозно!
Имам три деца,пораснали вече ,те ме научиха да тегля от нета,НО държа да кажа,че нито едно от тях не е станало крадец!Дори едно от тях споделя вашата съдба и си търси мястото под слънцето в дъждовна Англия!
Надявам се и останалите майки ,които теглят някой и друг анимационен филм за да възпитават и занимават децата си ,след време да се похвалят със същото!
Всъщност ,ако някой ми каже ,че гледа филми само по тв или в кварталното кино -ЧЕСТНО-ще ми звучи като предизборна кампания

И във връзка с това ,ето ви един сайт ,където онлайн можете да гледате филми- трябва ви само регистрация ,за да може да гледате повече от 5 на ден!В началото зарежда малко по- бавно-имам предвид-1 мин, но мисля ,че ще ви хареса!
http://mysite-bg.com/browse.php?c=31&p=1

Сърдечни поздрави и прегръдки от зимна България!!!

# 83
A добре , отивам да си изтрия линка и регистрацията в торента. Излизам на светло.

# 84
matzo ball,

Има резон в думите ти.
Да, нека това да е кражаба, ок-крадла съм.
От друга страна, аз нося отговорност за постъпките си.
Ако ме осъдят, за това, че съм теглила филми, ще си понеса наказанието.
Смятам така и да възпитам децата си-да носят отговорност за постъпките си.
Не съм имала за идея да рекламирам каквото и да било.
Дадох повече информация, всеки да си направи т.нар. информиран избор.

Уважавам много всяка проява на морал, дори и да не съвпада с моя начин на мислене.

# 85
Momicheta,preporuchaite mi vitamini za bremenni,koito da si kupuvam tuk v Anglia;ot Belgia,kadeto jiveehme doskoro kupuvah Omnibionta,no tuk ne gi namiram.AKO niakoi moje da mi kaje marka,koiato e polzval i e dovolen Heart Eyes
blagodaria vi

# 86
Локо,сама се самоопредели.
Ренате,благодаря ,че  онагледи  изказването ми.
Колкото и ,,предизборно'' да ти се струва има много хора ,които  си плащат  за това ,което ползват. Може би не в твоят кръг. Предполагам е късно да ти се обяснява какво значи ''авторски права''. А и няма смисъл явно.

zlatnata tolumba ,не говорим за морал тука,а за едни други неща.

# 87
  • Манчестър
За много години! Пожелавам на всички ни да сме по-щастливи,толерантни и благодарни за възможностите ,които тази държава ни предлага като емигранти. Успех на всички,които търсят ново място под слънцето.Да сме здрави и обичани!

На eya и семейство,честит нов дом! И добре дошла при кварталната шайка купонджийки.  Mr. Green

Моето малко сакровище има като сухи петна по кра4етата отзад близо до дупето. Някои им казват лишеи.Мажех го сьс зехтин по цялото тяло след баня, но като се появиха сухите петна купих Оилатиум( мисля 4е така се казваше).

Ние имахме  същият проблем от бебе. Зехтина  е хубав .Даже се продава такъв за мазане на бебета ,но и за готвене върши работа,стига да е студена преса,екстра върджин  Wink
Зимата обостря ситуацията с  проблемната кожа . От всичко ,което сме ползвали най съм доволна от Eucerin 10%urea за тяло и 5% за лице. Препоръчан от педиатър.
Venda,няма нужда от легализация. Някой друг да каже какво се изисква за записване при личен лекар,но мисля е платена кансъл такс.

Относно тегленето на филми ,музика ,сериали и т.н. ,няма такъв филм като не е нелегално и подсъдимо. Проверява се, съди се,всеки си преценява риска сам.

Да сте виждали някъде да продават флагчета за закачане за значки? В  училище така поощряват децата ,като се представят добре и няма къде да ги събираме за гордост. Laughing
ave,ще включиш ли и телефона на Петко за транспорт ,ако все още можеш да редактираш.мишолина го има ,мисля.

Няма проблем...даите телефона...

# 88

Могат да ти направят проверка само, ако има подаден сигнал срещу теб от собственика на продукта.
На общо основание, все още не могат да те проверяват, примерно както за ти-ви лиценза.
Делата по тези казуси, все още се водят граждански, което ще рече при подаване на иск от засегната страна;
а не криминални, както би било, ако дърпането от сайтовете е криминализирано.
Във втория случай, подсъдимият ще има право и на безплатен адвокат, в гражданските дела няма, което е и причината общественици, които принципно смятат това за твърде крайна мярка, да се застъпват за прокарването на този закон.

Едно от най-големите дела срещу торент сайт, този на Напстър, е заведено от музикалните компании, а не от държавата.

Какво става, ако собственикът на продукта, заведе дело срещу вас:
Предлага ви да заплатите определена сума, обикновено Х 10 цената на продукта, който са ви засекли, че сте дръпнали и разпространявали. Добре е да се платят, статистиката сочи, че компаниите печелят и сумата, която трябва да се плати за обещетение скача многократно.

Какво могат да ви направят официалните власти:
МИналата година беше подписано доброволно споразумение с интернет доставчиците, на клиенти, заподозрени, че теглят да се пращат предупредителни писма. Предлага се дори крайната мярка да се спира услугата, което обаче е неприемливо за доставчиците с оглед загубата на клиенти...
В общи линии, неработеща схема.

Това е което аз знам, на база прочетеното в пресата и някои документи, които са ми попадали, във връзка с работата.

Ако имате по-друга информация, споделете, хубаво е да си го изясним това.

Мдааааааа,
не че трябва но нека и аз дам своето мнение.
Преди това нека подчертая че това е лично мнение на което имам право.
Да поговорим за кражбата, но мацо балл аз не знам магазин в който част от персонала ти предлага ако искаш на своя отговорност - ето открадни тези двд -та.
Та, интернетното пространство е многолико изобретение което дава вазможността за много изяви, явни, неявни, законни и незаконни.
Това че саществуват така наречени хакери които разбиват саществуващи системи и то в повечето от случаите не за да получат публично признание а просто да покажат че е вазможно, показва много неща само по себе си.
Интернетното пространство дава вазможност и на много по лоши неща от това да дишат, така че мисля че това мнение е едностранно и субективно.
Това че някой решава да изтегли нещо или не е негово право - щом се предлага.
Ако на теб не ти допада, добре, браво ...но с какво право се месиш на другите, те сащо имат това собствено право.
Правото да избират.
Това е право на всеки човек.
Иска ми се да вместя хартата на човешките права но ще задалбая нещата.
Та щом нещо саществува и ти имаш достап до него и от това ти не правиш пари а се обогатяваш, или обогатяваш децата си/ говоря душевно/ и го споделяш с тези които мислиш че ще спечелят от това - какъв е всащност проблема.
А по добре ли е купуването на пиратски двд - та или музика, ами то в БГ от край време е така.
Да погледнем Унисон - една компания която години на ред не плаща лицензи на никоя музикална компания и балваше дискове по 20 - 30 лева...нека не продалжавам.
Синат ми е на 1, 10м и гледа всяка вечер Ну Погади в Ю тюб, както и много музика....
аз купувам музика защото знам че ако уважаваш един творец, му купуваш нещата, а може би  изащото мажа ми е такъв, режисыорите които уважавам  - колекционирам и купувам, различно е защото е нещо което е неминуема част от мен и искам да е с мен винаги,  но сащо и дарпам,
обстоятелствата ми го позволяват и налагат,
имам право на избор и го правя.
Дори и записвам за приятелки, които понякога нямат това време или вазможност да го направят за себе си и мисля че не правя нищо лошо - аз сам по добра когато се храня душевно, и по щастлива, и по изобретателна и тн
Защо ли, ами то цялат индустриа/ визирам филмовата е продуцирана от еврвеи/ не сам расист даже имам нишка/ с много, много пари които много често даже не продуцират заради самата печалба, това правят...та от кого крада - от режисыора който е показал визията си, от актыорите които са взели хонорара си, от музикантите/ които ако харесвам купужам или от себе си че си позволявам да си дам малко от това от което имам нувда но не мога да отида на кино или пак искам да гледам повече от това което мога да направя в действитвлност....
както и да е....жива и здрава....но и аз имам дете което искам да вазпитам точно в това - НА ТОЗИ СВЯТ ИМА ВСИЧКО ВАЖНО Е КАКВО ИСКАШ И КАКВО СИ ГОТОВ ДА ПЛАТИШ ЗА ТОВА.....сега го измислих но поемам отговорността за действията си и не сажалявам.....
ами лека вечер

# 89
  • Манчестър
Мишолина, благодаря ти за инфото. Аз започнах да карам и общо взето не ми е проблем и мисля, че ще мина и без опреснителни, но има някои застрахователи, които искат книжката да е британска, та затова се замислих. Макар че мъжът ми чете някъде, че можело да се кара с книжка от ЕС три години. Но според мен е по-добре да ги сменим.

До 70 год възраст можеш да си караш с БГ книжка...поне на тази етап и ако не променят правилата някои ден...Ако си вадила provisional license смяната на БГ с УК книжка е безплатна. Дали си с УК или ЕУ книжка няма значение, поне при мен няма промяна в премията на застраховката.

Общи условия

Активация на акаунт