Великобритания-тема 29

• 58 635
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Ами тогава и аз да обясня, защо за мен не е черно и бяло: индустрията упорито отказва да промени начина си на работа, въпреки че технологиите, с които са заобиколени се промениха няколко пъти в последните десет години само. Не може разпространението на филми все още да е с 20 години назад (нарочно!).

От една страна: филмите им струват по $200 милиона долара (защото плащат по $20 милиона на пет човека), после изсипват купчина грешни пари за безумен маркетинг, като междувременно натъпкват филмите с product placement и слагат 30 минути реклами в началото на всяка прожекция. Да, обичам много да ходя на кино, правя го често, за филми, за които не искам да чакам - но няма причина да отнема шест месеца между прожекция по кината и ДВД. Сигурно може да се измисли една гъвкава ценова политика, в която да имам опция да го гледам веднага, без да плащам колкото за кино. Защо няма? Не е заради интереса на потребителя, а защото така им е удобно - и защото се наливат $$ от агенция през агенция от червен килим на червен килим - за да продължават да бълват ужасии дето гърмят пушелаци и се гонят ретуширани каки. Нито ги гледам тези, нито нищо; даже не могат да ме излъжат да им ги открадна  Mr. Green

Ето, искам да гледам Up in the Air тази седмица, а никой не е измислил как да ми вземе парите. А защо трябва да ми струва 60 лири (ситър и билети само; да кажем, че няма да ядем пуканки и няма да ходим на вечеря преди това)?

За концерти давам пари с удоволствие; едно време така са си правели парите, турнета и турнета. $20 за един диск, от който три песни си заслужават: вече не работи така; научиха се да ги продават на сингъли, както си му е реда. И младите банди също се научиха; както е ставало едно време - има MySpace, има клубове, има виръл маркетинг. За добрите, работи.

Изобщо, матцо, трябва да направиш по едно засукано питие, и да го обсъдим насаме. Дълга тема е това, мда.

# 91
Благодаря на chiburashka  и мишолина за началото.
Бях написала почти същото, изтрих го да не се повтряме.
И да допълня още..

Запалих се по торент сайтовете, защото там намерих уникални филми.
Филми от неизвестни режисьори, забравени от Бога държави...
С нисък бюджет, без никаква реклама, но богати и даващи  много на душата.
За тези филми няма да видиш лъскава реклама, няма да прочетеш платено ревю.
Последно изрових една иранска анимация за възрастни, забранен филм, политически неудобен...

Не харесвам американски филми; а ни се предлагат предимно такива.
И да искаш, няма от къде да купиш нещо по-различно.
Чак не ми се и отваря темата за тази индустрия.

Тегля си и книги. Любими книги, които обичам да си препрочитам.
Качвам си ги на работния компютър. Мдам, и тук съм в нарушение, не бива..
Имам нужда на работа за 5 минути да избягам в друг свят. И го правя.
Надявам се, че Норбеков или Фиджералд, на които съм в момента,
ще ми простят посегателството...

matzo ball,
не знам след като не етичен въпросът, какъв е.
Честно, вече не ме и интересува.
Мислех, че ще опонираш по начин, който може да породи интересна дискусия.
Не ми харесва да ми размахват пръст и да ме заклеймяват, като не знаят нищо за мен.

# 92
Последно, че си лягам, но ето една страничка за легални книги, пдф:
http://www.bookdepository.co.uk/dealsAndOffers/promo/id/100

11,000 заглавия, доста неща има (бутон "get free ebook")

# 93
Локо,сама се самоопредели.
Ренате,благодаря ,че  онагледи  изказването ми.
Колкото и ,,предизборно'' да ти се струва има много хора ,които  си плащат  за това ,което ползват. Може би не в твоят кръг. Предполагам е късно да ти се обяснява какво значи ''авторски права''. А и няма смисъл явно.

zlatnata tolumba ,не говорим за морал тука,а за едни други неща.

Много злъчно реплекиране от една майка на която тепърва й предстои да възпитава!Жалко!
Но все пак ти желая здраве и успех!!!
To err is human; to forgive, divine.

# 94
Между "коментарите" Mr. Green за торентите да вмъкна още един филм, който, според мене, заслужава вашето внимание, ако не сте го гледали вече, разбира се. Български. Казва се "Дзифт"!

# 95
  • London
Ана Му - мерси за филма. Както казваш сама м/у коментарите, аз пък ще изгледам препоръчани 3 БГ филма, твоя, Хълмът на Боровинките и Светът е голям.
Вече най-безсрамно съм ги дръпнала от торентите Mr. Green

# 96
  • След завоя в дясно
Добро утро момичета
Аз нещо явно не съм във форма тези дни, щом успявам да се разпиша чак на 7 стр.
Ave благодаря за темата  bouquet
Elastina ако си решила да си сменяваш шоф. книжка по пощата задължително си прати документите с препоръчана поща и ги застраховай за по- голяма сума. Аз имах неблагоразумието да ги изпратя препоръчани само и те взеха, че ги изгубиха. Няма да ти казвам какви главоболия ми бяха. Ако имаш възможност ги подай на място в DVLA офис така е най-добре според мен.
Karian аз подавах документите преди една година и половина. Изпратихме заверено копие и съответно преведено от свидетелството за гражданския брак, но счетоводителката ни изрично ни предупреди, че ще искат оригинала преведен и така и стана. Срока, който ни бяха дали за изпращане на оригинала беше доста кратък от порядъка на 2 седмици. Имайте го едно на ум. Wink
Мамаiana съвет за витамини не мога да ти дам, тъй като аз не взимам гледам да се храня разнообразно. Моят съвет е да попиташ личния доктор или акушерката те ще те насочат към нещо подходящо.
Tzetak благодаря за разясненията от миналата тема. Ние засега отложихме пътуването, но ще те тормозя на лични като му дойде времето щом нямаш нищо против Simple Smile
Виждам пробудени страсти ммм отдавна не се беше случвало.  Simple Smile

Поздрави
Ели

# 97
Благодаря на chiburashka  и мишолина за началото.
Бях написала почти същото, изтрих го да не се повтряме.
И да допълня още..

Запалих се по торент сайтовете, защото там намерих уникални филми.
Филми от неизвестни режисьори, забравени от Бога държави...
С нисък бюджет, без никаква реклама, но богати и даващи  много на душата.
За тези филми няма да видиш лъскава реклама, няма да прочетеш платено ревю.
Последно изрових една иранска анимация за възрастни, забранен филм, политически неудобен...

Не харесвам американски филми; а ни се предлагат предимно такива.
И да искаш, няма от къде да купиш нещо по-различно.
Чак не ми се и отваря темата за тази индустрия.

Тегля си и книги. Любими книги, които обичам да си препрочитам.
Качвам си ги на работния компютър. Мдам, и тук съм в нарушение, не бива..
Имам нужда на работа за 5 минути да избягам в друг свят. И го правя.
Надявам се, че Норбеков или Фиджералд, на които съм в момента,
ще ми простят посегателството...

matzo ball,
не знам след като не етичен въпросът, какъв е.
Честно, вече не ме и интересува.
Мислех, че ще опонираш по начин, който може да породи интересна дискусия.
Не ми харесва да ми размахват пръст и да ме заклеймяват, като не знаят нищо за мен.

Именно,
да и аз не гледам американски продукции, или по скоро много много рядко, всичко е толкова полирано и изкривено и далеч от действителността и иска и подтиква кам...пари, пари и пак пари.
Отдавна съм се ориентирала главно кам ниско бюджетно и нестандартно кино.
Във всяка библиотека има секция World ~Cinema, където се намират тези филми, за съжаление мога смело да кажа че сме ги изгледали или поне 90%,
а и какво правим когато ни хареса режисыор който по някакква причина е пробил на Sundance festival, The golden Bear...Palm and so on и неговата визия ти допада, кара те да мислиш, дава контраст на това саществуване и ти позволява да мечтаеш, да си кажеш, ето не сам сама и други санужат в цветове.
Именно тези режисыори и продукции се издават по малко и не се намират навсякаде, да не говорим за продукции на същите екипи които са направени преди да пробият малката дупчица на надеждата.
Да бих си платила за всичко, но бих и търсила ако не ми се предлага.
Както и да е но последно мисля че има разлика да дърпаш всеки ден защото ти е скучен живота, и да си следиш сериалчетата и да го правиш избирателно търсейки между камъчетата.
В тоя вид последния страхотен филм/ който не дръпнах от нета/ а гледах плащайки си е Chromophobia невероятен е препоръчвам го горещо.

отново обяснявам, това е лично мнение.....
а между другото личният ти аватар носи двусмислено послание/ за човек с такива разбирания/ да не влизам в подробности но световно известна картина с симпсон???

не упреквай другите, животът си е техен и си го живеят както намират за правилно....
хубав ден

# 98
здравейте,момичета!предлагам страхотни терлички-ръчно плетиво!който иска да ми пише на лични!  bouquet

# 99
Последно, че си лягам, но ето една страничка за легални книги, пдф:
http://www.bookdepository.co.uk/dealsAndOffers/promo/id/100

11,000 заглавия, доста неща има (бутон "get free ebook")
мишолина,
Много благодаря  за сайта  bouquet Ето един от мен, може би вече някой го е пуснал, но за всеки случай Blush:
http://chitanka.info/lib

# 100
........ Хълмът на Боровинките....
Луд, луд филм!!!също като театралните постановки на същия режисьор (Сашо Морфов - гениален) Между другото, постановката му "Хъшове" е филмирана в три части. Даваха я по Канал 1, не си спомням кога. Препоръчвам и двете (и постановката и филма), не с две, а с три ръце, но филма не знам къде може да се намери в смисъл да се дръпне. Аз съм от връзкарите и го имам на дискове  Mr. Green
Простете за спама, но не се сдържах  Peace
Еййй, умряхме от студ тука, бе..

# 101
През седмицата на Бг кино в Лондон един човек каза:,,купих билети'', а 5 други си размениха торенти от къде да го дръпнат.Без да платят. Интересно ,ако ни прочете тук режисьорът/сценаристът/актьорът от така хвалените от вас филми как ли ще се зарадва. Ще блъсне капа у земята доволно и ще си каже:,,Ей на,не отива този труд на вятъра ,народът тегли с гордост и гледа! Нищо ,че и в Лондонско кино е представен.Догодина с приходите пак хубав филм ще направя!''

Смятам темата за приключена. Думите са излишни.

# 102
През седмицата на Бг кино в Лондон един човек каза:,,купих билети'', а 5 други си размениха торенти от къде да го дръпнат.Без да платят. Интересно ,ако ни прочете тук режисьорът/сценаристът/актьорът от така хвалените от вас филми как ли ще се зарадва. Ще блъсне капа у земята доволно и ще си каже:,,Ей на,не отива този труд на вятъра ,народът тегли с гордост и гледа! Нищо ,че и в Лондонско кино е представен.Догодина с приходите пак хубав филм ще направя!''

Смятам темата за приключена. Думите са излишни.

СВЕТЪТ Е ЧУДЕСЕН,ОПИТАЙ СЕ ДА БЪДЕШ ЩАСТЛИВ!

Този текст е написан още в далечната 1692г. и е открит в старата църква "Сейнт Пол" в Балтимор, САЩ. Древните истини в него обаче са напълно актуални и днес:

Мини спокойно през шума и забързаните тълпи и си спомни какъв покой носи тишината. Поддържай добри отношения с хората.

Отстоявай своята истина спокойно и ясно, но се вслушвай и в думите на другите, дори да ти изглеждат глупави и невежи, защото те също има какво да кажат. Избягвай гръмогласните и агресивните, защото те дразнят духа.

Ако се сравняваш с другите, можеш да станеш суетен или безмилостен. Защото винаги ще се намерят и по-големи, и по-малки от теб. Радвай се на постиженията си и не се отказвай от плановете си!

Много са хората, които се борят в името на по-висши идеали и затова в живота си непрекъснато срещаме герои.

Бъди верен на себе си и преди всичко не показвай престорена любов! Не бъди циничен по отношение на любовта, защото сред цялата тази пустош и разочарования тя е вечна като тревата...

Попивай мъдростта на годините и без болка се прости с младостта. Подхранвай силата на духа си, за да те пази при внезапно нещастие. Но не унивай от въображаеми трудности! Знай, че много от страховете ни се раждат просто от умора и самота.

Независимо дали го разбираш или не - знай, че Вселената следва своя правилен път! Ето защо бъди в хармония с Бога, независимо как изглежда Той в твоите представи.

Въпреки всички усилия и стремежи, родени в шумния водовъртеж на живота, бъди в мир с душата си. Защото, с цялата си суета, с всичките си трудности и разбити мечти, светът е все пак чудесен!

Опитай се да бъдеш щастлив!

# 103
  • планетата Земя
Но нали изкуството е некомерсиално, не се прави за парите...
Ако нещо се прави с цел печалба, е ли то изкуство или не?

# 104
Да добавя още едно БГ заглавие на филм- Патриархат  Peace
И на една книга на бг автор- Безкрайна нощ... малко реклама Blush
Хубава вечер и много щастие на всички  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт