Великобритания-тема 29

• 58 648
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
През седмицата на Бг кино в Лондон един човек каза:,,купих билети'', а 5 други си размениха торенти от къде да го дръпнат.Без да платят. Интересно ,ако ни прочете тук режисьорът/сценаристът/актьорът от така хвалените от вас филми как ли ще се зарадва. Ще блъсне капа у земята доволно и ще си каже:,,Ей на,не отива този труд на вятъра ,народът тегли с гордост и гледа! Нищо ,че и в Лондонско кино е представен.Догодина с приходите пак хубав филм ще направя!''

Смятам темата за приключена. Думите са излишни.

А други 50 000 дори и не разбраха нито за фестивала, нито за безплатното дърпане .....защото техни бяха историите във филмите....

# 106
Momicheta,preporuchaite mi vitamini za bremenni,koito da si kupuvam tuk v Anglia;ot Belgia,kadeto jiveehme doskoro kupuvah Omnibionta,no tuk ne gi namiram.AKO niakoi moje da mi kaje marka,koiato e polzval i e dovolen Heart Eyes
blagodaria vi
Аз ползвах Zita West

# 107

Matzo ball, мислех, че след като така смело заяви мнението си, ще се обосновеш, ще ни зариеш с доказателства и дефиниции за кражба. Правиш  прибързани изводи, обобщаваш, което само по себе си е грешка, на базата на недостатъчна и ирелевантна информация, като си позволяваш и лични нападки. Мислиш ли, че  в  този спор  ти допринесе с нещо положително? Освен, че ни обвини в балкански манталитет друго не разбрах. Хубаво е човек да съгражда и да е полезен с действията си за околните, но с презрително отношение няма  как да се получи.
Аз смятам темата за приключена.

# 108
Здравейте, извинявам се, че така нахълтвам и ако има много досадници като мен и ме отсвирите няма да ви се разсърдя Mr. Green
Аз влизам с едно питане. Харесала съм от един английски сайт полилеи за стаите на децата, но хич ме няма с тоците и не знам дали биха паснали тук в БГ. Бих писала на сайта направо, но просто не знам какво точно да ги питам Crazy Така че ако някой разбира от ток и слагане на лампи ще съм много благодарна Flowers Bouquet

# 109
Мишолина, благодаря ти за инфото. Аз започнах да карам и общо взето не ми е проблем и мисля, че ще мина и без опреснителни, но има някои застрахователи, които искат книжката да е британска, та затова се замислих. Макар че мъжът ми чете някъде, че можело да се кара с книжка от ЕС три години. Но според мен е по-добре да ги сменим.

До 70 год възраст можеш да си караш с БГ книжка...поне на тази етап и ако не променят правилата някои ден...Ако си вадила provisional license смяната на БГ с УК книжка е безплатна. Дали си с УК или ЕУ книжка няма значение, поне при мен няма промяна в премията на застраховката.
  bouquet

# 110
  • След завоя в дясно
Дуци няма да има проблем, само накрайниците щепселите са различни, но в Бг продават адаптери така, че взимай смело.

# 111
Благодаря, Еll Hug
Те се монтират на тавана, така че щепсели няма Crazy

# 112
Не съвсем в мой стил но заради възникналите неясноти около бългаското здравеопазване и такси ви съветвам, ако живеете в ЮК извадете си така наречената здравна застрахователна карта от тук https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do

трябва ви или national insurance number ili NHS number,
безплатно е и картите пристигат след около 1 работна седмица, безсрочни са и важат за цяла Европа.
Медицинска помощ ще ви бъде изпълнена във всяка държава член на Европейския съюз.

Дори и само да пътувате, мисля че е добре.
Прибавете и децата си.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 12:53 от chiburashka

# 113
  • Манчестър
Не съвсем в мой стил но заради възникналите неясноти около бългаското здравеопазване и такси ви съветвам, ако живеете в ЮК извадете си така наречената здравна застрахователна карта от тук https://www.ehic.org.uk/Internet/home.do

трябва ви или national insurance number ili NHS number,
безплатно е и картите пристигат след около 1 работна седмица, безсрочни са и важат за цяла Европа.
Медицинска помощ ще ви бъде изпълнена във всяка държава член на Европейския съюз.

Дори и само да пътувате, мисля че е добре.
Прибавете и децата си.

ОК, ами нека да започнем нещо по весело, като начало...
ИМАТЕ ЛИ ДЕЦА КОИТО СА НА ВЪЗРАСТ В КОЯТО РИСУВАТ СМИСЛЕНИ ОБРАЗИ И АКО ИМАТЕ ИСКАТЕ ЛИ ДА НАПРАВИМ НЕЩО С ТЕЗИ РИСУНКИ?

Имаите предвид,че те са само за emergency случаи......

# 114
  • ENGLAND
Един въпрос към мамите крадците на филми от торенти. Има ли някъде Светът е голям на английски или поне с английски суптитри? Искам да го пусна на мъжа ми да го гледа, ама той бъкел български не разбира.

# 115
Един въпрос към мамите крадците на филми от торенти. Има ли някъде Светът е голям на английски или поне с английски суптитри? Искам да го пусна на мъжа ми да го гледа, ама той бъкел български не разбира.
Да, Doret, има в наносет дали не бяха направо в папката с филма, аз така го гледах , беше ми интересно да видя как са преведени някои типично български изрази.

# 116
  • ENGLAND
Аз от наносет не можах да го сваля, не ми тръгваше, след това мъжа ми го свали от някакъв друг, уж пишеше , че е на немски и с английски субтитри, ама излезе само на български.

# 117
Ето http://DMCA-removal-from-Google/index.php? напиши в търсачката the world is big и посочи за език английски.

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 01:50 от LOKO

# 118
Чибурашка ме подсети да питам за тези европейски здравни карти дето ги изкарват в БГ.Знаете ли какво покриват.Онзи ден докато чаках слушах хората да си говорят.Една в Гърция въпреки картата си платила, друга нищо не й взели.... newsm78
Иначе моето мъжле всеки момент трябва да кацне в Лондон.Стискайте палци да намери бързо квартира да се понасяме и ние, че при свеки да живееш си е мисия невъзможна  Crazy

# 119
  • London
Elica = на нас картата ни свърши работа. Майка ми получи един ден високо кръвно и трябваше да отидем Emergency до Kingston Hospital. Вече е практика в болниците да разпитват подробно колко време си пребивавал и да търсят от чужденци да си плащат (нали и те са на бюджет Mr. Green). Майка ми имаше карта и не плащахме, но знам за нещастен човечец дето го гонят за свекърва му за 2000 паунда. И тя имала високо кръвно.
Имай предвид че за да се регистрираш на GP трябва да си пребивавал 6мес в страната.
 От друга страна ако спреш да си плащаш здр. осиг. в БГ картата ти става невалидна. (внимавайте за твоята и на мъжа ти, на децата са ОК, нали няма осиг).
В ЮК обаче понеже здравните не се плащат отделно, след като имаш National Insurance, независимо дали работиш или не EHIC важи неограничено. Ние за това си извадихме такива карти цялото семейство, защото не дай Боже нещо стане докато си в БГ...

Doret - в nanoset.net е гарантирано с англ субтитри. Аз пък търсех български, защото вечер все гледам филмите без звук. Нали децата спят.

Общи условия

Активация на акаунт