Великобритания-тема 29

• 58 542
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • Манчестър
Я и тук да се накарам за тази драма с времето... Днес на работа всеки само за това мрънка.
Супер си е времето. Може да вали, може да духа, но си мирише на пролет...
Ще почиваме сума дни, харесайте си най-шоколодовите шоколади,
боядисвайте, месете, шарете, пък времето да си бъде каквото ще...

И сериозно. Аз си следя времето в синоптик бг.
Странно или не, но си ми познават, какво е в Нотингам
и като обща обстановка, и като градуси, и като сила на вятъра.
Сняг няма да вали.

Каква пролет бе душа? Мъжа ми се върна тази сутрин от Шотландия и всичко е бяло, 3 инча сняг...

# 691
Каква пролет бе душа? Мъжа ми се върна тази сутрин от Шотландия и всичко е бяло, 3 инча сняг...

Ама това са тополииииитеее, цъфтят  Crazy

# 692
  • UK/София

Ама това са тополииииитеее, цъфтят  Crazy

Joy Joy Joy

Аз пък пуснах парното, сигурно съм нстинала и ме втриса. Laughing

Кажете ми как се прави цветната глазура върху сладките?Аз подобно нещо никога не бих хапнала, но......Понням коледните сладки на Чибурашка бяха страхотни, но тя скоро не е писала тук.

Нещо подобно като тези сладки искам да стане но не знам как и с какво се правят.

# 693
  • Bristol
Преди много време четох една рецепта за лимонени сладки, на Танита май беше и там обясняваше, с пудра захар, боя и малко прясно мляко, ако има нужда, да не разредиш много. Но е много лепкава и пипкава работа, според мен  Crazy Моите деца се радват на оцветените сладки, но предпочитат да хапват лепените с мармалад  Laughing
А при мен си мирише на пролет, точно до прозореца и входната врата са нацъфтели едни зюмбюли  Heart Eyes Мъжът се оплаква, че му активирали сенната хрема  ooooh!

# 694
Биляна: аз лично редовно си вземам от Асда от пекарната, принципно на всеки магазин с пекарна ще ти дадат без парички...и аз се чудя какво брашно да си купя...днес ще правя разследване...
Днес дори е по-зле от вчера, и е студено...къде е пролетта, а аз накупих роклички за беба,реших че като се роди ще е топличко ама май съм се лъгала...
Малко ме е обзела паника напоследък, то не остана много...подготвих почти чантичката за болницата..ох, остана само да изпера дрешките на малката и съм готова...
Вчера отново гледах това предаване One born every minute и си мисля, че от него ме е налегнало шубето...много крещене, пъшкане, кръв...ох, така ли е наистина или те са прекалено разглезени...
Хайде на пазар...лек ден от мен  bouquet

# 695
Момичета, здравейте, готвите ли се за Великден?

По този повод имам въпрос... Козунаци.. Откъде? Традицонен български знам, че няма да намеря.. но има едни италиански козунаци и в БГ ги продават, в големи картонени кутии.. едни такива.. ужасно.. високи.. страшно са вкусни. Дори в БГ купуваме от тях. Та.. дали тук ги продават? Имам спомен, че преди 4 години съм виждала в един индийски магазин на Earls Court.. оттогава не съм мяркала. А дори не знам как се казват проклетите им италиански козунаци и от 20 минути google-вам някакви безумни фрази, но дори снимка не мога да изровя да ви покажа.

Накратко.. Въпросите ми са.. Откъде може да се закупи козунак в Англия, по-специално Лондон? И някои сеща ли се за кои италиански козунаци изобщо говоря, че ще се поболея от любопитство..

Благодаря предварително  bouquet

# 696
  • Манчестър

По този повод имам въпрос... Козунаци.. Откъде? Традицонен български знам, че няма да намеря.. но има едни италиански козунаци и в БГ ги продават, в големи картонени кутии.. едни такива.. ужасно.. високи.. страшно са вкусни. Дори в БГ купуваме от тях. Та.. дали тук ги продават? Имам спомен, че преди 4 години съм виждала в един индийски магазин на Earls Court.. оттогава не съм мяркала. А дори не знам как се казват проклетите им италиански козунаци и от 20 минути google-вам някакви безумни фрази, но дори снимка не мога да изровя да ви покажа.

Накратко.. Въпросите ми са.. Откъде може да се закупи козунак в Англия, по-специално Лондон? И някои сеща ли се за кои италиански козунаци изобщо говоря, че ще се поболея от любопитство..

Благодаря предварително  bouquet

Панетоне(Panettone) ,ама те са традиционни италиански коледни козунаци....аз имам няколко от коледа....няма да ги намериш сега..

# 697
Нaмерих. Поръчах. Доволна Sunglasses Има и Великденска разновидност.

Traditional Colombe (Easter dove-cakes)

Ако някой се интересува, поръчах от тук http://carlodeli.co.uk/easter.html
Доставката е 5 паунда, притеснява ме, че не пише за колко дни е.. Каквото стане.. Дано имам козуна кза Великден, а не за няколко дни след Великден.

# 698
Биляна аз правих украса за коледните ми сладки, не станаха много красиви, но украсата беше: пудра захар, лимонов сок и боя. Ето ги http://kayana1.snimka.bg/family/koleda.457864.16628837 , но много трябва да се внимава с разреждането че много трудно се сгъстява.

# 699
  • Bristol

По този повод имам въпрос... Козунаци.. Откъде?
Здравей! Briochette, има го във всички магазини, целогодишно. Тегли се като нашия козунак на ивички. Има разновидности със стафиди, с шоколад и с един много вкусен крем  eat

# 700
Здравей! Briochette, има го във всички магазини, целогодишно. Тегли се като нашия козунак на ивички. Има разновидности със стафиди, с шоколад и с един много вкусен крем  eat

Мерсиииииииии, утре ще търся Hug  bouquet

# 701
е може ли да е такъв студ, вече втори ден сме на парно...е кога да се успокоя, че сметката заа ток ще ни намалее като е такова ветровито и студено ooooh!
днес съм на търсене в сайтовете на добри идеи как да се боядисат яйца...таткото като си дойде след 6 ще се вихрим  redecoration..., вие до къде я стигнахте...козунаците аз оставям за утре...лека полека...че беба рита и хълца дори и през нощта и не спя особенно пълноценно..ех

# 702
Биляна, аз имах предвид, че ме мързи да търся рецептата, не да меся.  Simple Smile Макар, че поогледах по магазините за козунаци, но нито Briochette, ни нищо не намерих. Ще се меси явно.

Мери, това ли е играта , по която казваше че е запален съпруга ти?

Аз станах днес в 6.30, за да приготвя великденската шапка за училищния парад, преди да тръгна на работа, защото не можах да намеря тази година подходяща украса и купих свежи цветя. Така че трябваше в последния момент да се украси. Издържала е свежа до парада, слава богу.

И аз съм много разочарована от времето навън. Така ги чаках тези 4 почивни дни, да сме само по разходки навън, а сега трябва да мислим резервен план.

# 703
  • Манчестър
Биляна, аз имах предвид, че ме мързи да търся рецептата, не да меся.  Simple Smile Макар, че поогледах по магазините за козунаци, но нито Briochette, ни нищо не намерих. Ще се меси явно.

Мери, това ли е играта , по която казваше че е запален съпруга ти?

Аз станах днес в 6.30, за да приготвя великденската шапка за училищния парад, преди да тръгна на работа, защото не можах да намеря тази година подходяща украса и купих свежи цветя. Така че трябваше в последния момент да се украси. Издържала е свежа до парада, слава богу.

И аз съм много разочарована от времето навън. Така ги чаках тези 4 почивни дни, да сме само по разходки навън, а сега трябва да мислим резервен план.

Briochette има редовно в Лидл и големите супермаркети..

# 704
Аз мернах от италианските козунаци, но мини вариант, на мъфини прилича в кафе Неро Peace

А моят италиански козунах го канселрирах, няма да додйе до неделя. Утре една позната ще м идаде донесен от БГ козунак, мисля и от на Неро козуначетата да купя.

Общи условия

Активация на акаунт