Великобритания-тема 29

• 59 513
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
....и да ви се оплача - свекървата имала планове да идва когато беба се роди #Crazy и сега е обидена, понеже в последният ни разговор и казах че искаме сами да се справим, и те са добре дошли но на гости, не да помагат...и сега незнам какво да правя...
Нищо няма да правиш нека се сърди тя ще загуби от това.Това си е твое семейство и тя трябва да се съобрази с това.Ти натрисаш ли и се неканена да и помагаш.Ще се сърди малко и ще и мине важното е че си и казала сега да не вземеш да отстъпиш при следващия разговор само защото е обидена.
Казваш че жилището е малко извини и се и с това няма да има място за всички ако иска на палатка пред жилището това е друг въпрос.
Извини ме ако съм малко груба към свекърва ти ама аз досега бях на гости на моите свекър и свекърва........ Crazy
Здравейте искам да ви поптитам кога е по добре да се посети Лондон април,юни, юли или август?
Планираме една екскурзия през Париж и Лондон,обаче казват че било много дъждовно в Лондон през април ,има ли такова нещо???

По всяко време вали в Лондон Laughing но мисля ,че е най-добре юни,юли или август Peace Пък дано не хванете дъжд Grinning
Вярно е преди обяд може да е 30градуса и 5 мин след това се изсипва дъжд времето е много променливо.Важното е вие да сте в добра компания и да не ви е страх да се понамокрите малко  Peace

# 421
gerganagt, не се притесняваи за свекито. Те оби4ат да се цупят на снахите.Тя рано или кьсно ще ви доиде на гости, няма каде да иде. Ако продьлжава да напира,кажи и 4е  като се роди бебето, ще доиде. Но ти подготвена ли си 4е ,ако раждането ти е тежко някои трябва да се грижи за бебока. Моето пьрво раждане беше доста тежко и пьрвата седмица.две трудно се грижех за бебока . Маика ми доиде за 1 месец. Да не споменавам 4е шевовете така ме дарпаха, едвам ходих. Така 4е казвам го само за да го имаш впредвид., 4е може да ти трябва помощ.                 dessislavas, тук все е дьждовно Mr. Green Но кам краят на април мислия 4е ще е ок, тькмо и навьн е над 10C.  Peace

# 422
да мами, прави сте и напълно съм съгласна с вас, просто ми се искаше да не е такава ситуацията, ама не...принципно казват, че за сега съм на естествено раждане...което ме успокоява, че ще мога да гледам беба...а и таткото за какво е Crazy не само да прави бебе, трябва и да може да го къпе поне...не баба му я..но тя дълго ще го помни...и ще ми го припомня уж случайно подмятане...странно как моята мама казва, че ако има проблем винаги има самолет и други транспорти и ще дойде, но да ми помага с чистене и за пазар ама не и за пелени...че тя ме е раждала преди 27 години - от тогава до сега какво ли не е променено - от прането с домашен сапун до водичката със захар...как и неговата мама не е такава Tired
по въпроса на dessislavas @ избрали сте хубави месеци...ние често си казваме че тук е вечната пролет, ту вали ту пекне едно слънце, така че когато и да дойдете...късмет ще си е да уцелите седмица само пек  bouquet

# 423
  • London
Препоръчвам ти Putney SW15. Има кансъли в които квартирите са на сностни цени, но кансълите в по-голямата си част тук са обитавани от бели възрастни хора, собственици. Училищата в района  имат много добър Офстед репорт.

Моето мнемие -никакви кансели Peace
Ако знаете само какви хора живеят там ooooh! имаме приятелско семейство което живее в кансел -ужасс
Споделям мнението ти по принцип, но ако говорим за Хакни или Брикстън. Момичето пише че финансово не е стабилна. Патни не е кансълски район по принцип. Няма черни в кансълите (или са рядкост). Аз по спокоен, бял и същевременно финансово достъпен квартал не познавам. Пък и е в Зона 2-3, има удобен транспорт и е близо до кина, шопинг центрове и пр. Хамърсмит, Ричмънд, Уимбълдъм или Кингстън са на 30мин.
А отново за кансълите - ами те всички блокове в Нотинг Хил са били кансъли едно време.  Peace

# 424
  • In my tropical dream
Здравейте всички,
Имам нужда от вашия съвет и информация. Много благодаря предварително, ако някой може да даде мнение.
Получих преди малко имейл от някакъв си господин от вашите земи, който се представя за HR директор от компания, която се занимава с набиране на персонал за хотели. Видял ми регистрацията в EURES (портал за работа в ЕС), която просто си отлежава, не че в момента търся активно работа в чужбина. Та ми предлага човека да ми намери работа срещу 200 паунда. Това писмо щеше да иде директно в коша, но има две съвпадения (може само аз да ги намирам за такива) - вчера или днес с приятеля ми обсъждахме, че ако искаме да заминаваме за някъде (ние от години искаме да си пробваме късмета по света, но сега с тази криза ни хвана шубето), трябва да е UK, защото навсякъде е необходим местен език, а на нас само английския ни е на добро ниво. И преди сме мислели за Англия, но ни се стори прекалено трудно с тези документи и разрешителни. Бяхме я отписали, но сега тъкмо пак се върнахме на нея като вариант. Другото е, че този имейл пристига в навечерието на рождения ми ден и ми се ще да вярвам, че съдбата ми прави подарък - нова възможност.
Въпроса ми е по какъв начин да поискам да ми се легитимира, че не е измамник - какъв документ да искам да ми покаже. Мога ли да проверя него и неговата фирма? Видях някакъв супер измислен техен сайт, състоящ се от 1 страница без координати. Иначе той в @ ми е писал някакъв адрес. И друго - ако се окаже, че не е измама, мога ли да искам от него да ни търси работодатели, които да ни извадят work permit? Ако правилно си спомням, че това може да го направи работодателя, а ние сами не можем. Ако работата започне да става сериозна, обещавам да се информирам добре и да не задавам тук индиански въпроси. Засега само още един: какви са тея кансъли и защо са толкова непредпочитани райони?
и малко в аванс, но така или иначе утре ще го прочетете най-вероятно: Честита Баба Марта на всички ви! Да сте живи и здрави и вие, и семействата ви, а децата да са бели и червени, румени, засмени!

# 425
mishelle25, не знам за какъв човек става въпрос,но си отваряй очите на 8.Има най-различни скамове.В случая каквито и документи да поискаш не можеш да бъдеш сигурна за какво става въпрос.Аз си търсех работа и са ми попадали такива хора  и първото,което правя е да ги пусна в Гугъл с информацията предоставена в е-маила и да си направя заключения.В момента Англия също не е в цветущо положение за работа,така че моят съвет е да не бързате.За повече информация относно всичко,което те интересува може да питаш в БГ сайта,който е посочен в началото на тази тема- там може данамериш много отговори на въпросите,които те интерсуват.Относно възможностите за работа има няколко варианта,тъй като пазарътр за тработна ръка не е отворен за българи.

1.Self-employed - като едноличен търговец,ти предлагаш някаква услуга,можеш да назначаваш хора и така нататък,можеш и да бъдеш назначаван на определени позиции,но е малко рисковано.
2.Лилава карта от работодател - изисква се от работодател и важи само за работа при него
3.Жълта карта- ако учиш в акредитиран колеж или университет имаш право на 20 часа работа седмично,а ако сте женени с мъжа ти той може да вземе синя карта (да работи без ограничения),като депендънт на студент.Има някакви врътки обучението ти в колеж да е безплатно,защото си безработен,но аз не ги знам.
4.Синя карта- дава право да работиш без ограничения,но се кандидатства за нея след минимум едногодишен работен стаж в Англия,не съм добре запозната с условията за нея.
5.Au-pair - като детегледачка,само че се живее със семейството и мисля,че те ти оправят документите,но и там не съм запозната.

Т.нар.Кенсели са общински жилища.

Това се сещам за сега и съжалявам,че не мога да помогна повече.
И пак ти казвам - не се доверявай на непознат,макар и да ти се иска да вярваш.Не го знам какво ти обещава,но 200 паунд аса си 200 паунда,вижд ами се подозрително.Успех  Hug Hug

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 00:26 от miss_el

# 426
michelle25 - Аз не бих се захванала с такава фирма, тук работодателите плащат таксите на агенциите за намиране на персонал. Обща информация за компанията (вкл. техните годишни отчети) можеш да намериш на http://www.companieshouse.gov.uk/ (това е регистърът на компаниите) като въведеш името на фирмата. Също така си струва и да провериш в нета дали има някакви публикации за фирмата.
gerganagt - Избери това което ще е наѝ-добре за теб и бебето, не може да се угоди на всички. Аз исках помощ и на моменти много ми идваше защото вместо да имам помощ с домакинството (което исках) аз трябваше да се занимавам с готвене, гладене и чистене, защото бебето беше поето...

# 427
  • Лондон
По отношение на общинските жилища - аз до миналата година не знаех, че 10-15% от всяка жилищна сграда се дава на общината и тя ги разпределя между нуждаещите се, тоест ако се построи нова и скъпа сграда, съответният брой жилища пак могат да се обитават от социално слаби...Иначе Putney е наистина хубав район с едни от най-добрите начални училища за Лондон град, самите ние го обикаляхме есента като търсехме нещо за купуване, но ми е много отдалечено от офиса...
Мишел, според мен наистина трябва да търсите работа с work permit, поне в хотелския бизнес не мога да си представя какво друго може да ти предложат. Това с тази оферта и на мен ми е съмнително, но ако кажеш, че плащаш таксата само на свършена работа, тоест оферта от работодател...Би било глупаво просто да платиш, измамници има и тук, доста при това. Успех каквото и да решите...
Аз търся неделно оферти за детско море, няма да се успокоя докато не измисля нещо, много ми е трудно ежедневието, ако нямам някой по-дългосрочен план, свързан с почивка и развлечения Grinning Heart Eyes
На всички Честит Първи Март и много хубава седмица!

# 428

Честита Баба Марта на всички ви.Да сте много здрави, вие и семействата ви и много късмет.
Ние започваме лека полека да стягаме куфара и на 6-ти живот и здраве трябва да сме в Лондон.

# 429
Честита Баба Марта и от мен  Hug  Бъдете здрави и много засмени през този женски месец (и не само)

# 430
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ ВИ !!!
БЪДЕТЕ ВЕСЕЛИ ЗАСМЕНИ ,БЕЛИ И ЧЕРВЕНИ Heart Eyes

# 431
Честита Баба Марта! Бели и червени, румени, засмени. Бъдете здрави!!!

# 432
  • London
ЧЕТИТА бАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! МНОГО РУМЕНИ И ЗАСМЕНИ БУЗКИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ Heart Eyes

ЕЛИЦА - с теб ще се разминем по летищата. Ние летим до Варна на 6-ти и ще си останем и за лятото. Ако видиш една луда с количка близнаци и шашната майка да припка около нея, да знаеш че съм аз Mr. Green

# 433
  Честита Баба Марта !!! Живи и здрави,весели засмяни  Grinning Hug

# 434
ЧЕТИТА бАБА МАРТА НА ВСИЧКИ! МНОГО РУМЕНИ И ЗАСМЕНИ БУЗКИ ВИ ПОЖЕЛАВАМ Heart Eyes

ЕЛИЦА - с теб ще се разминем по летищата. Ние летим до Варна на 6-ти и ще си останем и за лятото. Ако видиш една луда с количка близнаци и шашната майка да припка около нея, да знаеш че съм аз Mr. Green

Бих те познала.Аз винаги се заглеждам по близнаци, че са ми несбъдната (все още) мечта.Обаче ние ще летим от София.
Вие с коя авиокомпания ще летите.Че края на април ще трябва да се прибираме до Варна и ми се ще направо там да кацнем.
Леко пътуване и дано слушат сладкишите

Общи условия

Активация на акаунт