Великобритания-тема 29

• 59 512
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Честит Баба Марта! Да сте здрави и много весели!

Ако има ентусиасти за колоезденето през юни Лондон - Брайтън, записването е утре. Знам, че повечето сте по тичането, но реших да подсетя, ако някой реши.

# 436
Честита Баба Марта!
Здраве, късмет и любов на всички!

# 437
  • Bristol
Честита Баба Марта!

По отношение на общинските жилища - аз до миналата година не знаех, че 10-15% от всяка жилищна сграда се дава на общината и тя ги разпределя между нуждаещите се
Кварталите за социално слаби са били строени в миналото, но после са решили, че е по-добре да ги мешат с останалото население, за да не се получават гета   Crossing Arms Имаше един много хубав филм по ББС за това, ако го намеря, ще пусна линк. Нашият квартал е строен 60те, 70те години за социално слаби и бачкатори в Ролс Ройс и Еър бъс. До ден днешен му се носи славата на такъв, имотите са на по-ниска цена и външният му вид не е толкова привлекателен, въпреки че вече голяма част от жилищата са закупени, перфектен е за фърст тайм байърс. Въпреки резервите ми, като купувахме тук, не мога да се оплача от съседите и квартала като цяло. Само училищата не се представят добре, но затова пък дисциплината в училището на Ели е ужасно строга, в сравнение с началните училища, които е посещавал синът. Спринцовки и презервативи не съм виждала да се въргалят по поляните, за разлика от градинката на Свети Седмочисленици, където живее свекървата  Crazy
Лично ние направихме компромис с квартала, за да можем да си закупим малко по-просторна къща и едновременно с това да не си занижаваме стандарта на живот и да не броим пенитата в края на всеки месец. Въпреки че в тази криза, на никой не му е грантирана финансовата сигурност и стабилност  Confused

# 438
честита Баба Марта на всички!!!
 Да сме живи и здрави, весели и засмени!!!!!

Момичета, дайде ми съвет какво да правя с диариата на сина ми. Вече 2 месеца ходи на градина и минахме през какво ли не - настинки, ушни инфекции, ангина, конюктивит, а сега и тази диариа. Вече 4 дни е така и не иска да яде нищо. Лекаря казва, че ще мине, да му давам повече течности. Той пие доста вода, което е хубавото, но трябва и нещо да яде. Претеснява ме и това, че от глад вече няма сили за нищо, иска само да си лежи в леглото и спи много.
 Ще съм благодарна, ако някой е минал през това да сподели как го е преодолял.

# 439
Rady72 - по принцип за такива проблеми съм чувала да се дава препечен хляб (без масло), но не знам до колко е подходящо/ефикасно за деца. А течности задължително се дават.

# 440
  • UK/София

Честита Баба Марта!

Ради, вариантите за хранене са няколко, но тук казват да НЕ се спират млечните продукти.И след като Алекс стана живите мощи след този съвет,т по БГ педиатърски препоръки ги спирам.Направи супа от морков, картоф и ориз без никаква мазнина.Става учудващо хубава, децата ми я ядат с удоволствие. ConfusedДавай солети, тип обикновени.Изпечи във фурната ябълка и давай от нея(малко вероятно да я яде).Сухари French toast, има ги в Азда.Шипков чай-запича много, най-често се намира в Сейнсбърис.Много течности, ако трябва пред десет минути по глътка.Тук продаваха някакви прахчета за затягане, но помня, че бяха ужасни на вкус.Мъжът ми също ги изплю, но опитай.Blackcurrant май бяха, в аптеките ще ти кажат.

И си вземи за всеки случай от БГ Смекта и Ентерол, затягат безотказно!

# 441
Биляна, Нина_С - много благодаря за съветите. Биляна ще направя супата, надявам се да я яде. Той отказва всякаква храна, но ще се опитам да му я дам. Ябълка му давах и пеяена и варена, но отказва. Ще си поръчам и тези лекарства от БГ.
Благодаря ви още веднъж.

# 442
Rady72 - има Имодиум но за деца след 6 год (https://www.imodium.com/page.jhtml?id=/imodium/include/2_4_1.inc). Питаѝ все пак в аптеката за алтернатива. Успех и скорошно оздравяване.

# 443
4ЕСТИТА БАБА МАРТА! ДА СТЕ БЕЛИ И 4ЕРВЕНИ Hug. Днес баба Марта ни донесе малко сльнце, дано така хубаво се задьржи през целия месец Peace

# 444
Radi72  и ние минахме през това. След като 5 дни не мина с нищо се реших да дам една бабина рецепта, която ми каза една приятелка от Лондон. Не знам дали ще се престрашиш, но при нас подейства веднага. Даже два дни подред го питах дали не му се ходи, а той "Нееее" все едно до скоро не висеше само там. Та рецептата е 1 жълтък (суров)+1 чаена лъжица кафе(мляно не сварено) + 1ч.л.захар. Иначе има прахчета за да не загуби соли. Аз моя го храних със сварен ориз и сирене.

# 445
Шу - бих пробвала твоята рецепта, но не е ли малко опасно да се дава суров жълтък? Той е на 1г 11м.  Направих му супата, която Биляна препоръча, но той не иска да яде нищо. С голям зор изяде около 50г кисело мляко.

# 446
  • UK/София
Та рецептата е 1 жълтък (суров

Стига де Shocked Shocked ShockedСуров жълтък аз не смея да хапна, ти на бебе препотъчваш да се дава.

Ради, моята педиатърка в БГ на която имам голяма вяра ми е казвала, че 3 дни ако не яде детето нищо няма да му стане.Оказа се права.Ти си знаеш, но киселото мляко при силно разстройство не помага.Важни са течностите, дори и по глътка на час да е!
 Успех и бързо оздравяване!

# 447
Ради,има някакъв вирус, който върлува тук и явно е стигнал и малкия Sad Както казаха другите - давай му много течности и по-леки храни за стомахчето. До два-три дни ще му мине. Simple Smile

# 448
Аз за това писах че Ради72 си преценява Peace. Моя е значително по-голям , а и аз вече много се бях притеснила за него и се престраших. Сигурно ако бях чула рецептата преди, бих си казала, че никога няма да му дам такова нещо! Sick

Забравих да кажа че аз не му дадох целия жълтък а три лъжички.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 01:59 от Шу

# 449
  • Манчестър
Dioralyte - това е наи-ефикасното нещо,което съм ползвала за диария при моя син. Работи безотказно и ми го препоръчаха навремето в нърсърито...става и за бебета, но трябва да се гледа за възрастта на кутията.

една от причните за диария при малки деца е вземане на антибиотик или растене на зъби.

Общи условия

Активация на акаунт