Великобритания-тема 29

• 59 421
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета, живея в Южна Африка от пет години, омъжена съм за южноафриканец и имаме две дечица. От известно време сме се замислили да се местим към Европа и поради езикови и други съображения сме се насочили към UK. Интересно ми е какви са вашите впечатления от страната, кои са положителните и отрицателните страни. Ние сме самоосигурени и дохода ни е към 4000 паунда на месец, това достатъчно ли е за местния стандарт и въобще пишете всичо, за което се сетите. Много ви благодаря предварително за всяка информация.

# 571
Eya,  www.discountdial.com
там можеш да видиш телефона през който да звъниш в БГ, от време на време променят телефона и тарифата. В момента е 1,5р/мин. Понякога е даже 0.5р/мин. Не се плаща нищо допълнително, всичко ти идва на сметката. Ние говорим доста и не превишаваме 15 лири на месец

Ради, само лекичко те поправям - сайта е www.discountdial.co.uk

Мери, сподели моля те, как слагаш линка към определен сайт под даден текст.

Моите деца вчера си говорят нещо по между си на английски и аз имах неблагоразумието да се включа ...на английски. Голям смях падна. Първо се смяха как говоря, после ме поправиха как е правилно да се изразя в случая. Та се замислих, въпреки че съм им забранила да ми говорят на английски, дали да не настоя за 1-2 часа седмично Курс по анлийски за мама.

Уикенда 20-21 март ще е с вход свободен за много от обектите на National Trust.

Bibi2202, много е трудно да се каже кое ни харесва и кое не. Да не говорим, че няма да има и две от нас, които да дадат едно и също мнение по всички въпроси. Може би само относно хигиена, всички са съгласни, че тук е ужасна. Системата на образование и здравеопазне са най-често срещаните теми с много разногласия и описани случаи и случки.  В темите са обсъждани много от проблемите, засягащи семействата и децата. Когато тръгвах към ЮК съм чела този форум и БГ Хелп в продължение на поне месец. На мен специално ако трябва да обобщя, ми харесва тук. Аз претеглям плюсове и минуси, сравнявайки с БГ. Примерно тук няма да работя работата и да имам средата, която имах в БГ, но ако трябва да избирам днес, избирам да съм тук. При теб ще е друго. С тази сума (ако е нето, а не преди данъци) ще живеете много добре, според моите разбирания за "добре". Тук пак няма как да намериш еднакви мнения. Баба знае 2 и 200. Щях да забравя да спомена времето - трудно е да се разделиш с роклята с презрамки и сандалите за 3 месеца в годината срещу 1-2 седмици тук.  Simple Smile Успех!

# 572
butterflyve благодаря ти че ми отговори толкова бързо  bouquet Разбирам колко трудно е да се обхване всичко с няколко изречения и затова каквото и да споменете ми е от полза. Захванала съм се да чета старите ви теми и постепенно събирам информация и от там. Парите ни са нето да, тоест чисто на месец каквто ще имаме на разположение. Притесняват ме обичайните неща като времето, което си споменала, добри ли са училищата и здравеопазването как е. Медицинското обслужване тук е на много високо ниво, но и доста скъпо. Общо взето в Южна Африка са присвоили американсата здравна система и макар и не толкова скъпо като в САЩ пак си е солен разход медицинската застраховка всеки месец. За сметка на това обаче лекарите са много добри и достъпни, за специалист се чака не повече от две седмици и то ако не е спешно. Времето за съжаление ми е голяма мъка, тук е лято не 3, а цели 8 месеца и не ми се мисли kак ще се адаптирам там, ако се решим на тази стъпка да се местим. Като цяло проучваме градчета на 100-200 км от Лондон, защото в Лондон ще ни дойде доста скъпичко за наем. Ще продължавам да ви чета и да се информирам.

# 573
butterflyve, благодаря ти за поправката. Наистина сайта е *.со.uk, а не *.com

# 574
  • Лондон
аз се наканих да философствам какво е хубаво и какво не, но вече са го казали по-добре от мен Wink Bibbi2202, по-добре наистина с конкретни въпроси, че тук можем ей така #Crazy да те направим, ако ни оставиш...Шегувам се всъщност

Изгледахме филмчето, и четохме статии за това как англичаните заобикалят правилата за кандидатстване в училищата, голяма борба се очертава май, да сме живи и здрави, ще я водим Wink

Аз имам нови дънки и съм с прическа Laughing Mothers day ли е или какво Rolling Eyes Колко малко му трябва на човек, за да се усмихне

Приятен уикенд и хубав празник

# 575
Аз започвам с празнуването от утре и така до понеделник включително лек уикенд и дано времето се задържи хубаво ще прашим барбекю другата събота./божке отиде ми пак диетата Mr. Green/

# 576
Ами на първо време да попитам на колко години започват училище децата, защото ако се местим искам да започне Кристиан училище на новото място и колко време предварително се кандидатства за конкретно училище. Kак ви се струва образователната система? Интересно ми стана и защо хигиената е лоша? Престъпноста в нормални граници ли е, защото това е също един от мотивите ни да се преместим в Европа. Тук ако могат да си решат проблемите с престъпноста би било рай за живeeне, но отнема време и не виждаме в скоро време да има драстични промени. Смея да кажа, че имам някакво наблюдение над английскоя манталитет иначе, защото тук са попили много неща от англичаните, а и живеят много англичани в Кейп Таун и Южна Африа като цяло. Интресува ме също колко лири на месец средно се харчат за храна ако си позволяваш спокойно от всичко. И хайде последно за сега, че се увлякох май, плащат ли се такси в училищата и ако да, колко горе-долу, месечно или на училищен срок?

# 577
  • Bristol
Bibi, мъжът ми имаше колежка от Южна Африка. Около 2 години живя и работи тук. За съжаление синът й, 9 годишен тогава, не можа да се адаптира и тя се върна обратно в Родината си  Rolling Eyes Не всичко й допадаше тук, но казваше, че се чувства спокойна. За пример ми даваше, че тук преди да излезе проверявала да не си е забравила мобилния, докато в Родината си проверявала за пистолета в чантата  Confused Преди около година пък дойдоха други българи от ЮА, определено там повече им е допадал климата и училищата, да не говорим колко клаустрофобични понякога могат да са тукашните жилища Crazy Но пък са дошли заради по-спокойния живот. Нямат намерение да се връщат в ЮА за сега, дори се опитват да продадат имота си там, което се оказало трудно начинание. За отдалечеността от България и цената на самолетните билети до Родината ни няма да го коментирам, ти си го знаеш  Grinning
В тази тема коментирахме, децата навършили 4 години преди септември месец започват училище. А след навършване на 3 години пък могат да посещават безплатно детско заведение по 15 часа на седмица, от тази година вдигнаха безплатните часове  Wink

tzvetak, това с адресната регистрация е класика тук! И въобще не го крият. На мен лично майки, с които си пия само кафето, не мога да кажа, че са ми супер приятелки, са ми предлагали да ползвам техните адреси и за училището на сина и за щерката.

И ние в къщи на гости имаме поредното мече, Сефтон  Crazy Вчера го водихме до библиотеката и щерката го вози на колелото си. Днес ще ходи на баскетболен мач, магазин, а после и на парка, да търсим скрити "съкровища"  Laughing Мъжът ми се е запалил тази седмица по това. В Холандия бил с някакъв колега, който го открехнал на тези съкровища. Били намерили 2 там  Crazy Обаче казва, малко като лудите изглеждали от страни, мотат се с GPSи, ровят по разни дупки, под пейки, вадят кутийки, слагат други. Чак се бил притеснил с неговото руско гражданство, да не му излезе лоша репутация  Joy Но много му е харесало.

# 578
  • ENGLAND
aniji мама на Джозеф и Кейт честит рожден ден на малките сладури и весел празник

Bibi2202 ако искаш инфо пиши ми на лични, в тази тема всичко е толкова индивидуално.

# 579
  • Лондон/Пловдив
Здравейте момичета мъжът ми от скоро е в Англия работи там с опция до няколко месеца да ни вземе и нас ако всичко е наред с работата. Имам един въпрос помолих го да купи едно лекарство знам ,че е без рецепта но той неможе да го намери.Питал е в 2 аптеки ,но не са чували за него .Та въпроса ми е ако някой знае от къде може да го намерим ето го

# 580
butterflyve ти ли се занимаваш с нея, в смисъл да и "преподаваш" български?
aniji мама на Джозеф и Кейт да са ти живи и здрави слънцата!
Весели празници на всички мами   bouquet

# 581
честит празник мами  bouquet, ако празнувате де...аз от следващата година Crazy, леле отървах се да не работя в ресторанта...беше ми последен ден в петък, не мога повече да търча, но толкова ги съжалявам днес колегите ми - има само Apple and Orange juice да сервират цял ден #Crazy
Хайде хубав ден, че навън е едно слънчице - грехота е да се изпуска  bouquet

# 582
Здравейте момичета,

Искам да попитам някой ако може да ми препоръча добър  фризьор в западен лондон или някъде в центъра ще се радвам. Peace

Анджи -ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА МАЛКИТЕ СЛАДУРКОВЦИ,ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ  bouquet  bouquet

# 583
ама че се постарах и аз с картинката Mr. Green

# 584
  • След завоя в дясно
Аниджи - Честит Рожден ден на малките и от мен
 newsm59 newsm59 newsm59
А това е за теб smile3525
Bibi тук здравеопазването е безплатно, но има и частни застраховки. Всеки сам може да си направи избор кое е най- подходящо за него. Сякаш повечето сме на безплатното. За специалист се чака различно, в някои райони доста във други по малко зависи къде живееш, пък и късмет трябва да имаш Peace.
За цените на хранителните неща си е много индивидуално както казаха и момичетата по- горе. За да добиеш представа ето ти сайтове на някой хранителни магазини.
http://www.waitrose.com/index.aspx
http://www.sainsburys.co.uk/sol/index.jsp
http://www.tesco.com/
http://www.asda.co.uk/corp/home.html
Merry какви са тези съкровища под пейките ми стана интересно newsm78

Общи условия

Активация на акаунт