Великобритания-тема 29

• 58 646
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • UK/София

Ани, честит рожден ден и от мен на Джоузеф и Кейт!Да са много здрави и щастливи! Hug

Кой по-нагоре питаше за здравеопазването, че сега се прибирам от лекар Close!3 седмици вия като куче от болки в ушите, но все сестри ме преглеждаха.Пих и антибиотик, резултат нулев.След грозен спор е едно джипи ни даде направление за УНГ.Миналата седмица ходих, той ми изписа капки за нос за да ми отблокира ухото.Днес бях още по-зле.Той повдигна рамене и след малко влезе с един голям хубав мъж.Доктор Цачев от ИСУЛ в БГ.Само дето не му се хвърлих на врата и не го целунах.Човекът ме прегледа под микроскоп, направи ми изследване на слуха и откри вирус, който се опитва да унищожи някакви мембрани на ухото ми.
 Питах го колко време се чака за операция на сливиците.Отговорът беше 3 седмици. ShockedЧакаме 2,5 месеца.Преди един месец се обадихме в болницата да питаме защо нямаме писмо, някаква каза, че той си чака за операция и ще се обадят.Докторът провери днес, но наш Александър не фигурира за никаква операция, изгубили са му документите. CloseА той вече е много зле, диша като змей горянин.И пак българинът отиде да се разправя за да не чакаме месец за нов преглед и в сряда той ще го види.Мисля, че написах повече от достатъчно.Сега да видим дали аз ще оглушея, или Алекс ще дочака операцията.

GI, много ми стана мъчно за Филип в предишният ти постинг.Дано по-скоро всичко да му се избистри в главата! Heart Eyes

# 601
  • Лондон
Честит рожден ден на Мариана на Мишолина!

GI, хмммм....  явно са ми криви нещо сметките Laughing Благодаря!

# 602
Мишолина честита ти рожденичка.Да е много здравичка, много късмет да има в живота и много да те радва.

Гледам на различните места процедират по различен начин.Най-добре на място да се уточнят нещата.Адашче мерси много за линка  Hug

# 603
Да е жива и здрава малката Мишолинка, много късмет й желая.

Ейа, няма да те извикам на дуел за честа на майка ми  Wink; даже ще ти кажа, че ти тряба landscape gardener; погледни за реклами в квартала, а най-добре, ако ти харесва някоя съседска градина, питай ги за техния градинар. (Приготви се да платиш повече за подобан услуга.)

# 604
Честит рожден ден на дъщеричката ти Мишолина! Да ти е жива и здрава!

Биляна - Това с изгубените документи и мудността хич и не ме озадачава, ние имахме подобен спор с болницата та чак и официално писмо с оплакване пратихме на шефа на болницата и получихме незадоволителен отговор. Резултата - на частен лекар в БГ. Пожелавам ви скорошно оздравяване.

# 605
Честит рожден ден на Марияна на мама Мишолина   bouquet да е жива и здрава, весела и послушна! С пожелания да направите много от прекрасните снимки, с които съм запомнила аватара на Мишолина...наистина страхотни!
Биляна това с ушите ти е ужасна история (да не говорим, че не е шега работа). Мъжа ми беше вдигнал кръвно и на всички прегледи, колкото и да покажеше апарата го успокояваха, че кръвното му било прекрасно  Twisted Evil

# 606
Темата за здравеопазването със сигурност е безкрайна и необятна и едва ли може да се направи еднозначен извод, но това което аз разбрах за няколкото месеца тук за системата поглеждайки я малко "отвътре", е че всичко си зависи от регионалния PCT и това как си извършва услугите и каква е организацията на местно ниво. Най-общо NHS се представлява от множество регионални Primary Care Trusts, които би трябвало да работят по едни и същи стандарти, ама май не е така. PCT като представител на NHS oпосредства услугите между контракторите ( болници, сърджарита, аптеки....) и пациента като краен потребител, и NHS. Всяко такова си има бюджет, ръководни структури и кадри, действа си независимо от останалите в страната и оттук вероятно идват разликите. Аз самата бях много изненадана да разбера че различните РСТ имат много различни политики по отношение на предлаганите здравни услуги. За съжаление познанията ми за системата свършват дотук, но правата на пациентите са еднакви навсякъде. Просто си мисля че трябва да се търсят колкото дипломатично, толкова и настоятелно.
 Благодарна съм че сме попаднали на читава ериа в това отношение, налагала ми се е спешна медицинска помощ два пъти за детето- отреагираха светкавично, а единия път дадоха час само след 40 минути! Тъй като е имал проблеми с намаление на слуха в миналото, споделих с лекаря притесненията си и той сам ми предложи да го прати на УНГ консултант за да проверят слуха отново. Майка ми имаше съмнения за отлепена ретина на окото- получи консултация със специалист след 24 часа, и второ мнение в рамките на 2 седмици. Тези примери разбира се не определят картината, очевидно е че всичко е много относително, дано има здраве на първо място и по-малко нужда от медицинска помощ, но колкото по-добре информирани сме толкова по-добре.
 И накрая- Браво на доктора от Исул!!!! Явно комбинацията добър специалист+добра мотивация+ сравнително читава здравна система ще даде добър резултат! Успех, Биляна на тебе и на Александър! Дано бързо получите помощта от която се нуждаете!  Hug

Някой скоро да е купувал колело за около 5 годишен разбойник и да препоръча нещо изпитано? В БГ имахме DRAG и беше много здраво, разбира се не очаквам тук да ги има  Grinning , но по същия начин ако има някой изпитан бранд на добра цена...мерси!

Умирам от кеф от огромните маси жълти и лилави минзухари които са нацъфтели наоколо....  Heart Eyes
ПО един букет    bouquet  за всички рожденици и техните майчета! Да са живи и здрави и с много усмивки да е изпълнен живота им!

# 607
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРИЯНА на мама мишолина..ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ДА ВИ РАДВА

Относно здравеопазването ,вие направо ми убихте всички надежди..В петък съм на консултация за която чаках час 3 месеца та да видим на къде ще отидат работите.Аз все пак имах малки надежди ама след всичко това  #2gunfire #2gunfire #2gunfire оствам без думи

# 608
Благодарим за пожеланията  Simple Smile Хубав ден беше....как бързо минава времето, кога стана на пет никога няма да разбера.

Весела седмица!

# 609
Честит Рожден Ден на Мариана!
Да расте здрава, умна, весела и все така чаровна! Heart Eyes

Не знам защо, но ми се върти в главата, че темата е жабчета и затова такава торта подбрах. Моля да ме извиниш, ако греша

# 610
  • UK/София

Мишолина, честито и от мен!Пожеллавам й на Марияна да расте щастлива, здрава и все така хубава! Heart Eyes

Имам спешен и важен въпрос.Някой ще пътува ли от БГ към Англия след петък следобяд тази седмица?.Или ваш познат, много ми е спешно! Praynig

# 611
Хе хе, Номадик, точно жабчета е (и принцеси, ама тя не обича принцеси, та наблягаме на жабоците) Simple Smile Поръчах шоколадова торта прекрасна, иска ми се да мога да метна отгоре едни такива жабоци, ама е изключено да успея да ги направя аз от фондан (а и има ли в Теско-то изобщо).

Партито ще е малко, само няколко приятелки нейни в къщи, и сега планирам с какво да ги забавлявам - намерих игра "kiss the frog" (вариант на pin the tail on the donkey), опаковала съм подаръчета, направих водни лилии и листа от хартия (за вариант на музикални столчета), Мариана си поръча "дискотека" също, ще правят корони, ще нижат герданчета, намерих жабешки оригами как се правят, и приготвих едни апликации за метаморфозата от попови лъжички до жабчета... Трябва да запълня два часа иначе ще ми съборят къщата, много са енергични. Дано да е хубаво времето, поне да ги пратя из градината за малко...Знам, да си имам проблемите Laughing

# 612
Здравейте, искам да ви попитам ако някой е запознат. сестра ми живее в Англия, искам да и изпратя по сина и, който скоро ще пътува едно малко гобленче, което избродирах и осветих за нея. Ще има ли проблем на летището да го сложа в рамка, или да го пратя така. може и да е глупав въпроса ми но............... Embarassed

# 613
  • Лондон
Имам спешен и важен въпрос. Някой ще пътува ли от БГ към Англия след петък следобяд тази седмица?.Или ваш познат, много ми е спешно! Praynig

Аз чакам гости на 28-ми - от Варна.

Алиса, отдъхнах си - каквато си спортна... сигурно лесно щеше да ми видиш сметката  Laughing
Намерих човека. Сега чакам цената... Crossing Arms

мишолина, уау! А жабки (момченца) няма ли да има за целуване?

# 614
Честито на рождениците на Мишолина и aniji мама с малко закъснение. Много усмивки всеки ден.

Биляна, дано скоро приключат здравословните ви проблеми. Много е неприятно това, което разказваш и в такова положение просто не можеш да обърнеш внимание на цъфналите минзухари. Стискам палци за хубави новини в скоро време.

Ана Му, с четенето на български започна майка ми през ваканцията, която е пенсионирана детска учителка. После продължих аз, сега отново тя се занимава, защото живее при нас за известно време. Не е никаква философия, просто трябва да купиш книжки от тези, с които в предучилищна учат децата да четат. Тя беше купила 3 от една поредица. В едната бяха буквите с пунктири за писане и картинки, в другата думички с дадената буква и различни игри, свързани пак с тази буква и в трета малък текст, който четяхме заедно отначало, а после тя сама. Само по една страничка за буква, така че на ден да не отнема сумарно повече от 45 минути занимания с това.

Общи условия

Активация на акаунт