Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 807
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 135
Аз се чудя в какво да го направя. Така кръгла тавичка нямам с 27см диаметър. Имам от формите, дето се откопчават, ама в нея май няма да стане. В йенска тавичка освен. Имам една стандартна правоъгълна. Thinking

Точно в откопчаваща се форма го правя, но с диам.25 см.

# 136
Аз се чудя в какво да го направя. Така кръгла тавичка нямам с 27см диаметър. Имам от формите, дето се откопчават, ама в нея май няма да стане. В йенска тавичка освен. Имам една стандартна правоъгълна. Thinking

Точно в откопчаваща се форма го правя, но с диам.25 см.
  bouquet
И мойта е толкова. Значи в нея ще го направя. А достатъчно ли е намасляването и посивпването с брашно на дъното, или да сложа хартия. Притеснявам се, понеже нали има вдлъбнатинки.

# 137
А достатъчно ли е намасляването и посивпването с брашно на дъното, или да сложа хартия. Притеснявам се, понеже нали има вдлъбнатинки.

Аз не слагам хартия, намаслявам и набрашнявам цялата форма.

# 138
Много ти благодаря, решен ми е проблема.  bouquet

# 139
Хайде и аз да покажа, стана невероятно вкусно и мекичко сладкишче.
Не изчаках да стегне шоколада и малко се разтече

# 140
ri4ko, че аз от първия път си го правя с повече захар, на мен Хапката не ми е критерий за сладко  Laughing Laughing  Сериозно - ние ядем много сладко, затова и пробвах сладкиша още на тесто предния път и му добавям.

Хапке, разбира се, че съм съпричастна, мога да се подпиша навсякъде, лично съм виждала нощем странно цветна над града от орлов поглед

# 141
Две питания - по-добре ли е да престои една нощ и един ден преди да се яде или ще си е достатъчно хубав ако се направи до обяд за вечерта? И другото - с кафява захар няма ли да стане по-добре? Но тогава със сигурност ще трябва да се увеличи количеството. Какаото уж ми е хубаво, дано стане тъмен  Simple Smile
А, и още нещо, ще ми трябва за 6 възрастни, една доза ок ли ще е? Мерси  Hug

# 142
Блонди ,ако го сервираш с топка сладолед ще е ок за 6 възрастни. Simple Smile
Аз го правя с какао което е 100% и става много тъмен.

# 143
  • София
Боже, хора, не мога да поварвам, че тая проста бърканица, дето стана за половин час, може да тооолкова вкуууснааа Crazy
Хапчо, вълшебница си ти, вълшебница Hug

Хора, ще направя торта с блатове от това сладкишче, вече сънувам комбинацията с шоколадов мус, пияни вишни и филирани бадеми Crazy Само се чудя дали ще мога да го срежа този блат, много е сочен и тежък, дали няма да го натроша Thinking Дали пък да не го изпека на два пъти просто newsm78

Блонди, една доза е супер за шестима и става за ядене веднага!

# 144
Душе, изпечи си го на два пъти, но внимавай да не го препечеш, че ще стане чудна подметка. За мъфини дват да се пече макс. 15 мин., така че ако е наполовина, след 10тата минута пробвай с клечката. Щото номерът му е да е сочен.

Блонди, според мен 1 доза е добре за 6 човека, освен ако не са някакви потомци на Гаргантюа и да трябва да им мяташ десерти с лопатата. Но като се има предвид, че не е лек плодов десерт, по-добре порцията да е по-малка, отколкото по-голяма.

Иначе аз съм го яла и пресен - пресен, и отлежал (но увит с фолио, за да не съхне - според мен разлика няма. Прави си го когато ти у по-удобно. С кафява захар не съм опитвала, тук хубавата кафява захар си е по-скъпа и слагам само в рецепти, където може да се усети карамеления вкус. А на тая какаото доминира и според мен няма значение каква е захарта. Освен ако си нямаш собствени диетични предпочитания.

Пепи, хубав аватар  newsm10 За цветовете на тукашната атмосфера и двете имаме какво да кажем  Confused

# 145
  • София
така че ако е наполовина, след 10тата минута пробвай с клечката.
...и аз така ги виждам нещата Peace Ще докладвам!

# 146
Мерси много, ще докладвам в четвъртък тогава  Hug

# 147
  • София
Мерси много, ще докладвам в четвъртък тогава  Hug
Блонде, аз го изпекох във формичка за кекс, подобна на тази. Бухна доста и стана  голям кекс.Два дни ядохме 4-ма души.А беше само една доза.

# 148
  • Canada
Правих го вчера и понеже се притесних, че формата ми е голяма (откопчаваща се), реших да увелича леко дозата, добавих и двойно количество захар. На 25 мин. от печенето сладкиша си беше в полутечно състояние (фурната ми пече само отгоре или само отдолу, сладкиши пека само на долен реотан), покрих го с фолио и пекох още 40 мин. Стана направо разкошен - 10 см. висок и достатъчно сочен за вкуса ни.
Много благодаря за рецептата Hug

# 149
Ето и обещаните от мен снимки:

Общи условия

Активация на акаунт