Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 365
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 860
моят вчера стана много сполучлив. доволна съм. друго си е отдолу с хартийката. м/у другото, може да сте го обсъжали, но на вкус много ми напомня за едно време баба ми правеше Негърче Grinning

# 1 471
  • Мнения: 1 934
Отдавна се каня на този сладкиш, обаче моят мъж не иска какао по здравословни причини. Мисля, че няма да има проблем да не слагам какаото? А отгоре с какво да направя заливката се чудя?
    Приемам идеи   bouquet
   Апропо, много ми е интересно как на 1000 души им се получава сладкиша и го хвалят на 100 страници, а някой като каже-не ни се получи, не ни хареса  Thinking Вероятно при такъв резултат, щях първо да потърся причината в себе си като готвач  Wink. Но ... вкусове разни  Simple Smile

# 1 472
  • Мнения: 12 379
Clivia, използвам брашно от рошков като заместител на какаото, опитай! Peace

# 1 473
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 758
Някои хора просто не обичат какаови сладкиши. Дъщеря ми отказва да ги опита дори. Свекървата и тя ме предупреждава като нося мъфини да са сладки, но не черни Simple Smile. Вкусове различни

# 1 474
  • Мнения: 108
Всеки си знае вкуса и си преценява дали ще му допадне, за да го направи. Аз бях сигурна, че няма да се хареса в къщи - точно заради какаото, но го направих. Наистина че не се хареса, но не го писах в темата, защото си е въпрос на вкус. В офиса като го занесох колежката ми много го хареса.
Все пак коментираха, че чара на сладкиша си е точно в много-шоколадовия му вкус, така че ако някой го е правил без какаото, ще се радвам да сподели.

# 1 475
  • Мнения: 1 352
Според мен е добре да се пишат и мнения на хора, които не са харесали сладкиша. Но да се пише и причината. Така всеки може да си прецени за себе си дали би му допаднал. Искрено се надявам, че авторката няма да се обиди от подобни коментари, все пак вкусове всякакви  Hug.

Наистина вкусът е тежък, но аз също обичам много шоколадови и горчиви сладкиши, на мен лично ми хареса. Но това, което ме отказа да го правя е, че и трите пъти, когато го приготвих ми стана страшно ронлив.

Сега се замислям ако заменя майонезата с олио дали няма да се получи добре Thinking, хем ще е постен..

# 1 476
  • Мнения: 6 243
За мен не е обидно, ако някой каже, че не му е допаднал на вкус. Винаги има и вероятност да не е станал сполучлив заради неточно спазване на рецептата (на мен самата ми се е случвало веднъж да стане жива отврат, и аз не знам защо  newsm78, хем съм го правила сто пъти). Но е възможно просто това да е е типа сладкиши, които се харесват в дадено семейство. Нито се обиждам, нито си го слагам на сърце, особено като си се знам аз колко съм капризна  Laughing Laughing

Мариета, не знам за ронливостта, единствената възможна причина за мен е да е леко препечен. При мен си е сочен и влажен, но ако твоята фурна е силна, може за посоченото време да се пресушава.

Кливия, по рецепта е шоколадов и идея нямам как ще стане без какао. Най-вероятно - никак. Мога да ти препоръчам някои други любими сладкиши, ако искаш   bouquet

# 1 477
  • Мнения: 22 867
Кливия, по рецепта е шоколадов и идея нямам как ще стане без какао. Най-вероятно - никак. Мога да ти препоръчам някои други любими сладкиши, ако искаш   bouquet

Ох, дали някой друг не си спомня, но все ми се струва, че някъде в темата имаше и правен сладкиш без какао, дали беше забравено да се сложи, дали по друга причина.............или аз нещо бъркам. newsm78 Нямам време сега да препрочитам всичко......

# 1 478
  • Мнения: 2 784
Отдавна се каня на този сладкиш, обаче моят мъж не иска какао по здравословни причини. Мисля, че няма да има проблем да не слагам какаото? А отгоре с какво да направя заливката се чудя?
    Приемам идеи   bouquet
Аз правя един сладкиш съз заливка от бонбони Лакта. 1 пакетче б-ни Лакта се разтопява в микровълновата, добавят се 50 гр. масло и 1с.л. олио и се залива. Сместа трябва да е гореща и да се работи бързо. Понякога го правя и раиран, като върху тази заливка мажа на ивици разтопен с малко масло черен шоколад. Предполагам, че ще пасне и с този сладкиш, ако е без какао  Peace
Мога да ти дам и рецептата за оригиналния сладкиш с Лакта, преписвала съм я от нета, но не знам кой е автора: 1ч.ч. кис. мляко, 1ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 1ч.л.сода,1 и 1 /2 ч.ч. брашно, 1 ванилия. Разбива се, изсипва се в намаслена и набрашнена формичка и се пече на средна фурна около 30 мин. Сладкиша трябва да е добре изстинал преди да се залее със заливката. Аз използвам за мярка от тези, големите, чаши за кафе, които са около 250 мл.

# 1 479
  • Мнения: 304
Супер е сладкиша!Пробвах го и ми се получи идеален!Не съм вярвала,че може да стане толкова бързо,лесно и вкусно.

# 1 480
  • Мнения: 1 259
Полииии, разкошен е!!!!!    bouquet Как направи сърчицата в средата?

Малко късно отговарям, извинявай...
Първо разтопих един бял шоколад LZ (такъв имаше в магазина), с малко масло. Върху блата наредих 3 формички-сърца и в тях сипах шоколада. После разтопих млечен-Своге(2 бр, но минус няколко блокчета, които хапнах  Mr. Green ) и с него залях останалата част (формичките не ги махаш). Оставих го да поизстине, после махнах формичките и го сложих в хладилника да стегне.

Clivia зълва ми го направи със заливка пудинг на д-р Йоткер.

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 23:37 от *Poli*

# 1 481
  • Мнения: 2 784
Полииии, разкошен е!!!!!    bouquet Как направи сърчицата в средата?

Малко късно отговарям, извинявай...
Първо разтопих един бял шоколад LZ (такъв имаше в магазина), с малко масло. Върху блата наредих 3 формички-сърца и в тях сипах шоколада. После разтопих млечен-Своге(2 бр, но минус няколко блокчета, които хапнах  Mr. Green ) и с него залях останалата част (формичките не ги махаш). Оставих го да поизстине, после махнах формичките и го сложих в хладилника да стегне.

Clivia зълва ми го направи със заливка пудинг на д-р Йоткер.
Мерси, ще пробвам!   bouquet

# 1 482
  • Мнения: 1 373
Притесих се за сладкиша и утре смятам да го направя.
С крема на Лабрекс и си мисля върху него шок. глазура.
Дано не стане прекалено Laughing

# 1 483
  • Мнения: 224
Всеки си знае вкуса и си преценява дали ще му допадне, за да го направи. Аз бях сигурна, че няма да се хареса в къщи - точно заради какаото, но го направих. Наистина че не се хареса, но не го писах в темата, защото си е въпрос на вкус. В офиса като го занесох колежката ми много го хареса.
Все пак коментираха, че чара на сладкиша си е точно в много-шоколадовия му вкус, така че ако някой го е правил без какаото, ще се радвам да сподели.
Правила съм го без какао,без заливка,вместо какао с канела,но ппо оригиналната рецепта е най-вкусен/според моето семейство/.
Веднъж праавих един оригинален блат и един без какао и ги слепих с крем....ами стана много вкусна тортичка.И все пак въпрос на вкус  Peace

# 1 484
  • Варна
  • Мнения: 29
pina,беше правила сладкиша без какао но с кокосови стърготини като блат за торта има я в любимите й рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт