Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 614
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 4 892
И аз направих сладкиша  Blush
Стана разкошен.

А ако експериментирам и върху шоколадовата глазура, след като изстине хубаво, сложа фин пласт заквасена сметана?
Дали ще стане хубаво, ще видим, щото смятам да пробвам.
Аз обичам леко кисела жилка в такива сладкиши.

# 466
  • В една Дупка.
  • Мнения: 630
Имам въпрос - в шкафа имам Какаова глазура [ cocoa icing], мога ли да я ползвам като глазура. Да не горчи много в комбинация с какаото в сладкиша. newsm78  chef. И трябва ли да слагам масло в нея?

# 467
  • Мнения: 483
И аз да кажа, че всички, които го опитаха,  са възхитени от сладкиша .Азсъщо го направих като мъфини, за почерпка за именния ден на малкия.Вече за трети път ги правя и все свършват за отрицателно време и всеки, който ги опита иска рцептата.

Благодаря на Сладка хапка за сполучливата рецепта  Hug

# 468
  • Мнения: 409
Разкошен сладкиш  bouquet Благодаря на Сладка хапка  bouquet

Направих шоколадова глазура, като си "играх" с бял и натурален шоколад. На снимката: отливка на Коледно ботушче, след Коледно за домашна употреба и радост на децата  Mr. Green

# 469
  • Мнения: 139
Сладка Хапка! Благодаря!

Много вкусен сладкиш, правих го снощи и свърши. Днес следобед имах гости за кафенце, и правих 2ри път, всички цъкаха доволни Simple Smile.
Мъжо, най-доволен от всички Wink.

Понеже и 2я привърши, ще снимам другия път резултата.
   bouquet Сладка Хапка chef

# 470
  • Мнения: 2 679
И аз го направих току що.Сега го чакам да изстине и му слагам глазурата.

# 471
  • София
  • Мнения: 1 374
Ето и моя разрязан на две с крем по средата от сметана и кокос-               http://s5 … /3920aa9d27a9.jpg извинявам се че парчето е нахапано вече.....

# 472
  • Мнения: 278
мм, ще споделиш ли как точно направи кремчето по средата? Сметана и кокос звучи страшно вкусно....особено в компанията на шоколада. ммммм Simple Smile

# 473
  • София
  • Мнения: 1 374
Ami malka кофичка заквасена сметана,един пакет кокосови стътготини -45гр и една,две лъж.захар.Имах и сметана на прах един пакет/на д-р Йоткер/,затова го разтворих в пр.мляко и смесих със заквасената,стана богат крем Simple Smile

# 474
  • Мнения: 50
Стана страхотен. Благодаря за разкошната  рецепта. Не го снимах, че почти не остана.                               

# 475
  • Мнения: 57
Току що направих мъфини, като спазих точно рецептата.

Станаха идеални!

и аз много благодаря   bouquet

# 476
  • Мнения: 2 024
Отивам да го спретна. После ще докладвам. Мисля за заливката да смеся равни части млечен и натурален шоколад, че да не ми дойде много горчив.  Thinking

# 477
  • Мнения: 2 082
Отивам да го спретна. После ще докладвам. Мисля за заливката да смеся равни части млечен и натурален шоколад, че да не ми дойде много горчив.  Thinking
и аз така направих и се получи много добре.единият път беше натурален шоколад с лешници и стана много вкусно...

# 478
  • Мнения: 454
Добър вечер, момичета! Много ме изкушихте с вашите снимки и май през почивните дни и аз ще пробвам рецептата. Виждам, че на някои от сладкишите, шоколадовата глазура седи течна, а на други е твърда, като върху торта Гараш. На мен повече ми допада течния вариант, та искам да попитам тези, на които глазурата се е получила течна, дали слагат нещо друго освен маслото и шоколада в посочените пропорции. По принцип и двата продукта се втвърдяват, когато изстинат, което ме навежда на мисълта, че или снимките са правени на топла глазура или в консистенцията има нещо друго.

# 479
  • Мнения: 6 243
В тази пропорция на мен винаги и става мека глазурата. Предполагам, че има значение и вида на шоколада - аз ползвам кувертюр с висок % какао.

Общи условия

Активация на акаунт