Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 606
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 27 523
В тази пропорция на мен винаги и става мека глазурата. Предполагам, че има значение и вида на шоколада - аз ползвам кувертюр с висок % какао.

Да, подобен качествен шоколад не се пресича, не става на буци и не се втвърдява.  Peace Горчи доста обаче и според доста опитали около мен смятат, че чаша и 1/2 захар (при 1 в рецептата) не е достатъчно, трябва да са две  Confused

Аз днес го направих вместо с чаша вода с чаша прясно мляко и с настърганата кора на един портокал. Стана много хубаво  Blush

# 481
  • Мнения: 454
Благодаря за разяснението   bouquet Имам 100 гр, шоколад за кулинарни цели с 50% какао и един черен на Своге, та се надявам да ми се получи добре.

# 482
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Трети опит - този път двойна доза - торта с кокосов крем - днес с ММ начеваме второто десетилетие брачен живот - та ето я тортичката:





Утре ще кача и разрез, но не се и съмнявам, че ще е невероятно вкусна Peace!

# 483
  • Мнения: 1 798
mari_eta, то не е торта, а шедьовър  Heart Eyes
Честит празник  bouquet

# 484
  • Мнения: 22 867

mari_eta , прекрасна торта! Честит десетгодишен юбилей, пожелавам ви поне още 10 такива!  bouquet

И аз имам идея да правя тортичка от сладкиша, затова ще те помоля за кремчето по-подробно, когато можеш. Hug

# 485
  • София
  • Мнения: 436
След толкова добри отзиви няма начин да не се пробва сладкиша  Hug
Така.... обаче аз искам да го направя в стил Свети Валентин... Формата ми е 24 см. Моля дайте ми съвет, мислите ли че ще стане добре ако разрежа блата на две и с шаблон го оформя като сърце, сложа крем и банани, а отгоре разтопения шоколад, смятам даже да напиша с сладкарска боя "Обичам Те" !  Party
Или е по - добре да направя двойно количество т.е 2 блата? Ще се надигне ли много при този диаметър на формата?  newsm78

# 486
# 487
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодаря за комплиментите, но така е - с такъв материал - такава торта Peace. Невероятно бързо и после - лесно за обработка, сиреч за украса. Не съм сиропирала блатовете, мисля, че няма нужда.

Лабрекс, крема е тип "Рафаело" - подсладено кондензирано мляко, краве масло и кокосови стърготини.
Ето, тук съм описала: Торта "Рози и сърца"

anisunshine , погледни по-горе, готова е вече тортата...

# 488
  • София
  • Мнения: 53
След дълго чудене и четене на положителните отзиви и мрънкането на половинката /какъв етози сладкиш с майонеза/, но когато му светна , че майонезата не е нищо повече от яйца с олио, реших да го направя. От зор забравих да сложа захарта, уж си отмятах какво съм сложила и какво не, но както и да е , залях го с захарен сироп както четох, че го е направила една съфорумка. Стана просто разкошно вкусен, мъжа  и на него много му хареса newsm10, определено стана един от любимите ни. Ето го и него, отгоре е малко на дупки, защото го дупчих с дървен шиш да попие захарния сироп.

# 489
  • Мнения: 324
Хайде и аз да се отчета



Огромни благодарности за рецептата   bouquet

# 490
  • Мнения: 912
Правя го за трети път ...само ,че нямах какао...и реших да разделя на две сместа едната бяла/остана си така както е/...,другата я обърках с нес кафе .... и направих мъфини и сърце....стана чудно Peace



fio ,колко шоколад разтопяваш...много ми изглежда отгоре Thinking...мойто не е толкова с 200гр newsm78

# 491
  • София
  • Мнения: 436
mari_eta поздравления за хубавата торта. Прочетох описанието ти за нея. значи е по - добре да направя два блата, така ли? Моята форма е 24 см. Няма ли да се надигне достатъно и направо да разрежа блата на две или няма да се справя, все пак ако наистина е много сочен? newsm78
И още едно питане, ще я направя от днес за утре.. в хладилника ли да я държа?

# 492
  • Мнения: 3
Мале сладкиша стана многооо вкусен една приятелка го беше направила

# 493
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
mari_eta поздравления за хубавата торта. Прочетох описанието ти за нея. значи е по - добре да направя два блата, така ли? Моята форма е 24 см. Няма ли да се надигне достатъно и направо да разрежа блата на две или няма да се справя, все пак ако наистина е много сочен? newsm78
И още едно питане, ще я направя от днес за утре.. в хладилника ли да я държа?

Моята форма е 27 см и щяха да станат прекалено тънки блатовете, а така стана дебела...малееее, всеки да си хапне с кеф Laughing.
Не, държах само малко в хладилника, колкото да се стегне крема и после - в стая, която сега не се отплява.
След малко ще кача разрез.

# 494
  • София
  • Мнения: 436
Моята може да стане достатъчно дебела, може би трябва да я преценя на место?

Общи условия

Активация на акаунт