Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 372
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 7 275
labrex , това на снимката под кутията за торта май е лопатка. Не е нож.
Как изглежда ножа за блатове?

# 541
  • Мнения: 912


Никой ли не може да ми отговори? Sad

Аз не мога да ти помогна ,защото не съм ползвала такъв кувертюр .Все ще се включи някой ,който е ползвал  PeaceАз си купувам  от Кауфланд ....Натурален кулинарен шоколад,с 50% какао ,казва се "Stilia dolce" ..,добавям и обикновен на милка или някакъв друг фин млечен и се получава много добре...поне на мен ми харесва Peace.

labrex , това на снимката под кутията за торта май е лопатка. Не е нож.
Как изглежда ножа за блатове?

точно до кутията над хартиените салфетки ,до лопатката е ножа за блатове то е тънко като корда закачено на метална част  Peace

# 542
  • Мнения: 7 275
точно до кутията над хартиените салфетки ,до лопатката е ножа за блатове то е тънко като корда закачено на метална част  Peace
Благодаря! Hug
Нямах представа, че ножа изглежда по този начин. Joy

# 543
  • Мнения: 22 867
точно до кутията над хартиените салфетки ,до лопатката е ножа за блатове то е тънко като корда закачено на метална част  Peace
Благодаря! Hug
Нямах представа, че ножа изглежда по този начин. Joy

Много е удобно, движиш си го по масата (или плот) и той си реже равничко. Ако си обърнала внимание (то май много не се и вижда), но има няколко нива, кордата може да се повдига или сваля.

# 544
  • Мнения: 6 243
Ех... Confused
Преди няколко седмици правих рецептата и нещо не ми се получи - стана клисав, като че ли недопечен... Тез дни смятам пак да се пробвам, но този път ще го сложа в студена или много слабо загрята фурна.
Пече се в предварително загрята до 180 градуса С фурна. Ако ти се е сторил клисав, вероятно просто това не е подходящата за вас рецепта. Сладкишът е такъв - лепкав и "мокър".

Лабрекс   bouquet - вкусотия си направила, браво!

# 545
  • София
  • Мнения: 436
 labrex, merydit   bouquet
labrex искаш да кажеш, че трябва със топъл кувертюр да го залея, така ли?
Някой тук беше писал, че заливката трябва да е студена за да не потъне в сладкиша?!  newsm78

# 546
  • Мнения: 6 243
Не, аз писах по-напред, че сладкишът трябва да е изстинал  Wink, за да не потъне глазурата в него.

# 547
  • Мнения: 22 867
anisunshine,  Сладка хапка е уточнила, изстиналия сладкиш заливаш с глазурата. А самата глазура не е нужно да я чакаш да се втвърди, нали трябва да я "излееш" все пак.

# 548
  • Мнения: 278
Аз ще го правя в четвъртък пак, че любимия ще идва. Този път ще го направя с кремчето на labrex. Обаче понеже тука няма крема сирене, ще ползвам кварк, дето е малко като цедено мляко, но по-гъстичко такова.... Ще видим какво ще стане. А една "голяма кофичка заквасена сметана" колко е? Колкото кофичките от кисело мляко ли?

# 549
  • Мнения: 6 243
400 мл е голямата кофичка.

Не може да нямате "Филаделфия" натурална  newsm78 ползвай по-добре него, вместо кварк. Wink

# 550
  • София
  • Мнения: 1 948
Започвам сладкиша ,след 10 минути.

# 551
  • Мнения: 278
sladka hapka, имаме Филаделфия. Мерси за съвета! Определено така ще е по-вкусно. Не се бях сетила въобще.

# 552
  • Мнения: 1 122
Реших да пробвам сладкиша и на торта, като направих 2 мини-сърца на децата за вчерашния празник:



И от остатъците малка тортичка:

# 553
  • Мнения: 13
уважаеми мами, аз нищо че съм баба редовно чета и ползвам вашия форум, направих сладкиша и още топъл го обърнах върху поднос той се разпукна като роза, направих втори и не посмях да го извадя от тавичката, кажете ми вие как го правите , дали не трябва да се обърне когато е изстинал.

# 554
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
уважаеми мами, аз нищо че съм баба редовно чета и ползвам вашия форум, направих сладкиша и още топъл го обърнах върху поднос той се разпукна като роза, направих втори и не посмях да го извадя от тавичката, кажете ми вие как го правите , дали не трябва да се обърне когато е изстинал.

Никой никъде не е писал, че се обръща.
Пече се върху пекарска хартия, чакаш да изстине и внимателно отлепваш хартията.

Общи условия

Активация на акаунт