Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 610
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 555
уважаеми мами, аз нищо че съм баба редовно чета и ползвам вашия форум, направих сладкиша и още топъл го обърнах върху поднос той се разпукна като роза, направих втори и не посмях да го извадя от тавичката, кажете ми вие как го правите , дали не трябва да се обърне когато е изстинал.

Никой никъде не е писал, че се обръща.
Пече се върху пекарска хартия, чакаш да изстине и внимателно отлепваш хартията.

А аз го пека в тортена форма и, като изстине, само разкопчавам и махам страничната част, по-нататък украси и така.......Като е цъфнал, голяма работа - украсяваш го с натрошени орехи, ръсиш глазура върху тях или обратното, първо глазура, после орехи, пък може и друго да измислиш. Обръщаш дефекта в ефект и готово. Вътре той си е все вкусен. Grinning

# 556
  • ГОре на черешата...
Е да де, и аз в тортена форма пека, не обръщам.

# 557
уважаеми мами, аз нищо че съм баба редовно чета и ползвам вашия форум, направих сладкиша и още топъл го обърнах върху поднос той се разпукна като роза, направих втори и не посмях да го извадя от тавичката, кажете ми вие как го правите , дали не трябва да се обърне когато е изстинал.

Никой никъде не е писал, че се обръща.
Пече се върху пекарска хартия, чакаш да изстине и внимателно отлепваш хартията.

Аз съм го обръщала два пъти ...и топъл и студен  Peace.Важното е да се намазни хубаво тавичката с олио и да се набрашни/не знам така ли се казва точно /.На третия път го чаках да изстине. Peace

# 558
Даааа, и аз го обърнах(като поизстина малко), но като видях, че започна да се пука, веднага захлюпих пак тавичката отгоре  hahaha и после като изстина го извадих без да обръщам.
Щях да предупреждавам, ако има и други като мен, но очевидно съм забравила  Rolling Eyes

stasi76, апетитни остатъци  Wink И сърцата са много хубави, и сладкишката, която ги държи също  Hug

# 559
  • област Софийска
Хич не го и обръщам. В тавичката направо заливам с глазурата, режем и ядем  Laughing

# 560
Здравейте, аз съм от онези потребители, които само седят, хапват, готвят и гледат..не говорят мн, мн - а да не говорим за снимки и такива неща Simple Smile) ама такива вкусотии се вихрят тук..особено този сладкиш....ТА, имам два въпроса Simple Smile) :

1. С каква майонеза правите сладкиша - обикновена на Краси става ли, или трябва да търся обезсолена?
2. Може ли да се направи в обикновена тава за готвене, в момента съм така да се кажае заточена Grinning няма от къде да си купя форма за кекс и т.н. Simple Smile

Бллагодаря предварително Simple Smile И поздравявам всички за постигнатите резултати Simple Smile

# 561
rubberdubdub , здравей Simple Smile
Аз сладкиша го правих в обикновена тава, с диаметър около 29-30 см Simple Smile
А ... при мен с този диаметър на тавата, сладкишът беше малко по-тънък, но пък вкуса си остава страхотен!
А майонеза взех на Краси, така че действай смело.
Все се каня да сложа и снимки, ама пусти мързел  Simple Smile

# 562
rubberdubdub , здравей Simple Smile
Аз сладкиша го правих в обикновена тава, с диаметър около 29-30 см Simple Smile
А ... при мен с този диаметър на тавата, сладкишът беше малко по-тънък, но пък вкуса си остава страхотен!
А майонеза взех на Краси, така че действай смело.
Все се каня да сложа и снимки, ама пусти мързел  Simple Smile

Благодаря! Hug

# 563
Снощи обрах овациите с този сладкиш и препоръчах темата и сайта на няколко познати   newsm68

Отново   smile3501  на  sladka hapka

# 564

Крема за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

а след като "всичко" се разбива може ли едно уточнение-необходимото мляко за разбиване на кремчето Оле-добавя ли се към всички продукти, които се разбиват, или се слага само сухата субстанция като някакъв стабилизатор без изобощо да се слага прясното мляко!? newsm78
Благодаря, тортичката ти изглежда ужасно вкусно!

# 565

Крема за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.

а след като "всичко" се разбива може ли едно уточнение-необходимото мляко за разбиване на кремчето Оле-добавя ли се към всички продукти, които се разбиват, или се слага само сухата субстанция като някакъв стабилизатор без изобощо да се слага прясното мляко!? newsm78
Благодаря, тортичката ти изглежда ужасно вкусно!

maia4444, слага се само сухата субстанция без прясно мляко.

# 566

аз единия път го обърнах, за да му махна хартията и така си го оставих. Съвсееееееем малко се разпука на 2-3 места, но пък пое повече шоколад  Laughing Laughing

някой питаше за  кувертюра  на Илчовски 94  Не е много хубав, макар да бях купила и деликате-то.  Няма хубав гланц, не става много фин като се разтопи  newsm78 newsm78 Че се бях награбила и с 2кг, добре, че бързо се употребява у нас. Но повече няма да  купя

# 567
  • София
Тогава кувертюр откъде?! Хубав Whistling

# 568
Не зная от къде си, но ако си от София - в магазина на "Кадемлия".
Ако не - в магазините на Метро има добър кувертюр - гръцки, на Йон.

# 569
Аз си купувам на Йон, от магазинче за кафе и подправки на пазара Кирков- срещу спирката на трамвая. На самия пазар също има такова магазинче, но там е на блокчета, този, който аз взимам е на капчици и съм супер доволна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт