Шоколадов сладкиш с майонеза

• 277 839
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 675
  • ГОре на черешата...
Макс-мама, да ти е живо и здраво момчето   bouquet ! Страхотна торта Peace!

Какъв натурален шоколад ползваш - цветът на ганаша ти е разкошен!

# 676
А сиропира ли блатовете?Изглежда много сочна! Heart Eyes

Кафенце, понеже я правя няколко пъти вече, не сиропирам блатовете, достатъчно сочна става с крема, но вчера ми мина еретичната мисъл да ръсна нещо алкохолно (сок от плодовото боле)  върху блатовете, но пък имаше дечица сред гостите и се отказах. Мисля, че не е нужно сиропиране, даже малко ме е страх да не стане тестяво. Имам предвид блат от една доза, разрязан на две плюс крема. А както мах-мама е сложила два блата , те са и по-дебели, не знам, може би тогава ще носи малко сиропиране. Но той самият сладкиш си стои леко влажен.

# 677
  • Разград
Макс-мама, да ти е живо и здраво момчето   bouquet ! Страхотна торта Peace!

Какъв натурален шоколад ползваш - цветът на ганаша ти е разкошен!

Благодаря   bouquet
Този път ползвах на Клевер.Правила съм го и с кулинарен шоколад,който купувам от Кауфланд,също много вкусно става.

Лабрекс,с много мъничко сироп съм сиропирала,защото не искат да поемат блатовете,направо си излезе отдолу.С алкохол ще стане супер вкуса. Peace

# 678
Благодаря ви,момичета.  bouquet  bouquet  bouquet
Ганаша го правя от 500 мл сладкарска сметана+250 гр натурален шоколад+1 пълна сл течен шоколад.Загрявам сметаната на котлона,но без да завира.Прибавям начупеният шоколад+течния шоколад,оставям за малко и оттеглям от котлона.Бъркам непрекъснато,докато се хомогенизира сместа.Оставям да се охлади,като от време на време бъркам.Така след някакво си време сместа се сгъстява и действате.Но,тази доза е за торта,ако е само за сладкиша може да се направи половин доза.
за първи път срещам ганаша в такова съотношение на продуктите, но изглежда страхотно на снимката и това ще е следващото, което бих пробвала!
Благодаря за ганаша! Peace

# 679
  • тъгата в мен
Благодаря за изключително вкусната, бърза  и нецапаща рецепта Wink 
Първият път му сложих чаша захар и още половин (от мен) Laughing Доста сладък се получи и трябваше да се хапват по  малки парчета Joy
В момента правя втори сладкиш,но този път с кремчето на Лабрекс-със сметаната и крема сиренето.
Много лесно го срязох на две(макар че имах известни опасения).
Макс-мама,честито ти рождениче!Цяла петилетка...не е шега работа това! Hug

# 680
Макс мама, а как го направи така на къдрички, много ми харесва!  Heart Eyes

# 681
  • Разград
Макс мама, а как го направи така на къдрички, много ми харесва!  Heart Eyes

С вилица,много лесно стана.

Ето и разрез

Мноооого вкусна,мноооого шоколадова.

# 682
max - mama- прекрасна торта !  smile3555    bouquet
Да ти е живо и здраво момчето !   Heart Eyes

# 683
  • на Мелмак
здравейте момичета
и аз си го правя този сладкиш,но при опита ми да го направя като торта не успях.
всъщност не успях да разделя блатовете,срезах ги,но......не можах да ги  отделя,начупи се Rolling Eyes
инче вашите са страхотни Hug
има ли тънкост при разреза?отделянето?

# 684
  • Разград
здравейте момичета
и аз си го правя този сладкиш,но при опита ми да го направя като торта не успях.
всъщност не успях да разделя блатовете,срезах ги,но......не можах да ги  отделя,начупи се Rolling Eyes

Аз не съм срязвала.Направих две дози от сладкиша.

# 685
  • на Мелмак
здравейте момичета

Аз не съм срязвала.Направих две дози от сладкиша.
мила добра идея ми даваш Hug
аз мисля да направя 2 половинки дози,че ми се струва че ще стане дебеличко Laughing

# 686
  • Разград
etti775,да ти кажа,тортата си стана съвсем нормална на височина.

# 687
  • на Мелмак
etti775,да ти кажа,тортата си стана съвсем нормална на височина.
на мене вчера доста ми бухна
и аз затова Rolling Eyes
а бе ще измисля нещо и ще ви се похваля какво съм направила,че имам РД в петък и искам аз да си направя тортичка Laughing

# 688
Щом си го срязала, за да го отделиш може нещо такова да направиш -  пъхаш дълъг нож в срязаното, открай до край да влезе. Пъхаш още един нож така - единият в едната половина на блата, другият в другата половина и с тях повдигаш и преместваш горната част. После пак така го връщаш отгоре, като намажеш с крем.    Дали ме разбра?

# 689
  • на Мелмак
Щом си го срязала, за да го отделиш може нещо такова да направиш -  пъхаш дълъг нож в срязаното, открай до край да влезе. Пъхаш още един нож така - единият в едната половина на блата, другият в другата половина и с тях повдигаш и преместваш горната част. После пак така го връщаш отгоре, като намажеш с крем.    Дали ме разбра?
Благодаря ви милички Hug
като за сефте правя торта, ви досадих,ама ми е мерак Hug

Общи условия

Активация на акаунт