Шоколадов сладкиш с майонеза

• 276 623
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 810
Сладка хапка, благодарности за вкусния сладкиш.   bouquet
Днес го направих и въпреки, че нямах натурално какао, а го правих с някакво измислено - PandiCao, пак стана страхотен.
Още веднъж благодаря за рецептата.

# 811
Благодаря на всички за доверието и милите думи!

# 812
Най-после и аз го направих. Винаги съм била честна за рецепти и ще си кажа. По принцип не очаквам много от прехвалени рецепти, но...
Сладкиша е много хубав, става мек и не е сух и преседлив.
Направих го във форми за мъфини, току що изядох един. Още не съм ги намазала с топинг, но ше го направя. Хубавото е, че търпи всякакви интерпретации.
Благодаря на Сладка Хапка за тази лесна рецепта   bouquet.

# 813
Сладка хапка,сърдечни благодарности за лесния и вкусен сладкиш.В  къщи много го харесаха.Поздравления.  bouquet  bouquet  bouquet

# 814
За пореде път искам да благодаря на СЛАДКА ХАПКА за сладкиша .... невероятен е  Simple Smile
правих го като торта за рожденниа си ден с един измислен крем от смесица на сметана и крем оле без варене и в офиса всички останаха възхитени Simple Smile  отговер в шоколадовата заливка слагам задължително орехи Wink И може би защото го нарочих за мен блата стана много висок Simple Smile)))))) пухкав като мен Simple Smile

# 815
Снощи го правих, сложих орехи вътре и стана точно като торта гараш, много ми хареса така
Мисля да не го развалям с кремове, не ми се вярва да върви с крем

# 816
И може би защото го нарочих за мен блата стана много висок Simple Smile)))))) пухкав като мен Simple Smile

Очевидно - и вкусен. Като кого ли?  Wink

# 817
  • София
А с детска майонеза Олинезко ще стане ли?

# 818
  • ГОре на черешата...
Следобед го внаправих с Олинеза -лека, стана си пак перфектен Peace.

Щях и аз  да  слагам орехи, ама малкият спеше и щях да го събудя, че орехите ми са на терасата до неговата спалня, а той спи по-леко и от заек. Confused..та ясно е - утре пак ще се прави, и без това се мъдрят някакви мизерни порченца само  Laughing...

# 819
  • София
Направих го! Стана върховен на вкус, но на вид не можах да го докарам - разцепи се и се отчупи малко.

# 820
Ето и детска тортичка от шоколадовия сладкиш на sladka hapka.  bouquet Направих два блата, разрязах ги по на още два, направих белия крем със заквасена сметана, крема сирене и Оле ванилия, а другия по същия начин, но с Оле шоколад. И тая "манджа с грозде" стана чудесна на вкус! Heart Eyes

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 22:31 от labrex

# 821
Ей, Лабрекс, рече и го направи!  Grinning
Този крем киселее, как му идва шоколадовия вариант киселеещ?  Thinking  Аз затова шоколадов направих по друг начин, за да не киселее, че нещо не си го представям, но може би съм в заблуда!

# 822
Ей, Лабрекс, рече и го направи!  Grinning
Този крем киселее, как му идва шоколадовия вариант киселеещ?  Thinking  Аз затова шоколадов направих по друг начин, за да не киселее, че нещо не си го представям, но може би съм в заблуда!

pina, знам ли, на мен хич не ми киселее, моите хора също много харесват тая комбинация, а най-интересното е, че дечковците, дето иначе много не налитат на разните ми торти и сладкиши, точно тоя вариант на сладкиша с белия крем преди, а сега и тортата, я омахват, нищо не остава в чинийките им. И на нас ни беше чудно, затова и тортата я направих по тоя начин заради тях. Въпрос на вкусове е, у нас казват, че така с крема било много добре, не било сладко и не натръшквало. А сладкарската сметана не я долюбват и аз, въпреки че си купих и от тая с кравичката, така и не я използвах. Важното е, че сладкишчето е сполучливо, пък оттам нататък на кой както му е вкусно, с крем, без крем, с кисел, с по-сладък.............Аплодисменти за сладка хапка, че сподели рецептата!  bouquet

# 823
Лабрекс, а може ли точните пропорции на кремчето!? Praynig

# 824
Лабрекс, а може ли точните пропорции на кремчето!? Praynig
Белия крем е на Лабрекс, тя го е давала тук, в темата, поне 2 пъти. Копирам нейните думи:

Крема за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем

Общи условия

Активация на акаунт