Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 276 609
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 795
  • Мнения: 549
Пина,много ти е готин сладкиша.Идвам ти на гости Joy
И аз си падам по сладкиши с крем.

Пина,да те попитам шоколадовата глазура  с  какво я направи?/шоколад,ковертюр/ и по колко сложи  в зависимост от тавата ти.

# 796
  • Мнения: 11 743
Глазурата, и трите пъти (до сега 3 пъти съм го правила) е с млечен шоколад Clever от Била. Той е по- евтин от другите марки - 1лв за 100гр е, но е много хубав.
Правя го с 2 шоколада. Дебело става, но така е по рецептата.

Иначе, гости приемам  Laughing  любимия има да яде цяла седмица. Аз хапнах едно парче и се наситих. Утре ще ми се яде пак, ама няма да мога, че съм на диета...

Всеки път съм слагала снимки, но трите ми варианта така изглеждат, един до друг

# 797
  • Мнения: 175
кРАСОТА!  chef  chef  chef

# 798
  • Мнения: 148
Пина ,страхотно изглежда мммм
Здравейте,за пръв път влезох днес и сладкиша ме заинтригува.Затова и го направих,имах малък проблем с изваждането от тавичката,излезе на 3 парчета,ама го позакърпих надявам се това да не попречи на вкуса му.Още е топъл затова парче по късно.

# 799
  • Мнения: 3 499
Пина, ммм... и трите варианта изглеждат фантастично, сигурна съм, че не са и по - малко вкусни.

# 800
  • Мнения: 22 867
ditsan, как си го накиприла само! Нищо му няма, че е счупен, пак ще е вкусен. Heart Eyes Изчаквай го да се охлади добре и тогава вади от тавата. А, ако имаш разкопчаваща се форма е най-лесно.   bouquet

# 801
  • Мнения: 7 325
Да кажа само ,че този сладкиш ми вдигна рейтинга сред колегите на милото правя го като мърфини в тавичка, с различни кремове и те всеки път си мислят ,че хапват нещо различно  Grinning
Следващия ще е с този светлия крем.

# 802
  • Мнения: 549
Пина благодаря ти.
А би ли казала този белия крем какъв е?

# 803
  • Мнения: 50 637
Направих го и ни хареса, само си мисля че с крем няма да върви, защото е много мек, но с ядки и тъмен шоколад, евентуално вишни или нещо подобно ще е супер
Довечера пак ще правя, само че *2 доза Wink

# 804
  • Мнения: 11 743
Белия крем е на Лабрекс, тя го е давала тук, в темата, поне 2 пъти. Копирам нейните думи:

Крема за сладкиша: 1 пакетче крема сирене, 1 голяма кофичка заквасена сметана (използвам Мегле), 1 крем без варене Оле на Йоткер и 1 ч.ч. пудра захар (аз слагам 3/4 ч.ч.) - всичкото това се разбива с миксер до гладък крем.


Да, следващия път може да експериментирам с едни белени, печени бадеми под шоколадовата глазура  Crazy

# 805
  • Мнения: 549
Пина благодаря ти още веднъж.Много си мила.
Благодаря и на авторката.Страхотна рецепта.
Това е за вас.
Хубав ден на всички.

# 806
  • Габрово
  • Мнения: 459
А някой правил ли го е с какао Нескуик? Че мойте мъже твърдят, че сладкиши с друго какао различно от нескуик им горчат...

# 807
  • Мнения: 50 637
Аз на сладкиши слагам готварско, не горчеше изобщо
С нескуик ще е сладко, но може би не толкова тъмен

# 808
  • Мнения: 6 243
Някъде в началото на темата се обсъжда тоя въпрос, даже имаше и мнения, че става и с нескуик.

Аз не бих го препоръчала, защото това не е какао, а млечна напитка и % какао в него е относително нисък. На следващо място - % пък на захар в нескуика е висок, което ще направи сладкишът много сладък. Има и известно количество сухо мляко и още господ знае какво още, за които съставки идея нямам как ще се отразят на крайния резултат. Но понеже вкусовете са много и различни, вероятно ще има хора, на които ще им допадне много сладък и не много шоколадов вариант. Освен да пробваш  Wink

С натурално какао не горчи - изпитано е.

# 809
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Аз го правя с био какао Equo Solidale, защото у дома ползваме само него. По принцип какаото е натурално, горчиво, но в сладкиша изобщо не горчи.

Общи условия

Активация на акаунт